Χρειάζομαι την βοήθειά σας!Δεν γνωρίζει η μια μου γάτα την άλλη μετά το κούρεμά τους!

• Thread starter Thread starter frozi1
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

frozi1

Νεοφερμένο μέλος

Η frozi1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους τους γατόφιλους-γατόφιλες!!!

Χρειάζομαι την βοήθειά σας...
Πήγα τα παιδιά μου προχθές στον κτηνίατρο για να τα κουρέψει.Είναι κ τα δύο περσικά κ κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα κουρεύω.Τον μεγάλο (Λευτέρης) τον εχω κουρέψει άλλη μια φορα πέρσι όπου δεν είχα αποκτήσει ακόμα την μικρή (Silky).Την μικρή την πήρα το Νοέμβρη.Από την αρχή δέθηκαν αμέσως.Ο Λευτέρης είναι πολύ καλός κ ήσυχος γατούλης κ δεν είχε ποτέ πρόβλημα με άλλες γάτες.Η μικρή ήταν πάντα επιθετική ως προς τα "ξένα" γατιά.
Αφού τα πήρα μετά το κούρεμα κ τα έφερα σπίτι η μικρή δεν αναγνώρισε τον Λευτέρη!!!!!!3 μέρες τώρα όποτε τον βλέπει στο σπίτι σε όποια γωνία κ να είναι ο καημενούλης μου του "γουρλίζει" κ του κάνει το χαρακτηριστικό των γατιών "Χχχχχχχχχχχχχχχ".Ούτε την ανάγκη του μπορεί να κάνει,ούτε να φαει όποτε θέλει μόνο όταν τσεκάρει αν βρίσκεται στον δρόμο του κ νοιώθει ασφαλής.
Τί μπορώ να κάνω να τον αναγνωρίσει;;;;Ο Λευτεράκος προσπαθεί να την προσεγγίσει αλλά η "κακιασμένη" δεν θέλει με τίποτα.Εκείνος δε,δεν βγάζει άχνα!Ούτε καν της κάνει κάτι για να αμυνθεί.Μόνο την βλέπει με παράπονο γιατί ίσως του λείπουν τα παιχνίδια τους,το ότι την κ τον καθάριζε,κοιμοντουσαν συνέχεια μαζί κλπ,κλπ...

Σας παρακαλώ δώστε μου μια συμβουλή...!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων....:(:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χωρίς να έχω ανάλογη εμπειρία μου φαίνεται πως η μικρή σου μάλλον αγριεύτηκε με την εμπειρία του κουρέματος και ξεσπάει στον καημένο το Λευτέρη.
Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σκεφτώ είναι να τα βάλεις χωριστά και να κάνεις ακριβώς ότι θα έκανες αν ήταν άγνωστα μεταξύ τους γατιά. Λογικά σε 1-2 μέρες θα συνέλθει και η Silky. Καλή τύχη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου κάνει εντύπωση να μην τον αναγνωρίζει επειδή κουρεύτηκε... Το βασικό μέσο αναγνώρισης για τις γάτες είναι η μυρωδιά, όχι η εμφάνιση. Εκτός κι αν με το κούρεμα άλλαξε και η μυρωδιά του, τι να πω.:hmm:
Θα έλεγα να το πάρεις από την αρχή το πράγμα και να ξανακάνεις όλα τα βήματα της γνωριμίας από την αρχή, σαν να πρόκειται για δυο άγνωστα μεταξύ τους γατιά.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά!:)

ΕΤΑ: απ' ότι βλέπω με πρόλαβες, αγαπητή ruko!! Της τα είπαμε σε στέρεο της frozi :D

Μου κάνει εντύπωση να μην τον αναγνωρίζει επειδή κουρεύτηκε... Το βασικό μέσο αναγνώρισης για τις γάτες είναι η μυρωδιά, όχι η εμφάνιση. Εκτός κι αν με το κούρεμα άλλαξε και η μυρωδιά του, τι να πω.:hmm:

Αυτό μπορεί να συμβεί σε γάτες που μόλις γύρισαν απ' τον κτηνίατρο, επειδή τα υπόλοιπα μυρίζουν το ιατρείο και τα άλλα ζώα επάνω τους. Αλλά επειδή έχουν ήδη περάσει τρεις μέρες, σκέφτομαι ότι απλώς η Silky πήρε λίγο βαρέως το (δικό της) κούρεμα.;)

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια,δεν έχει καμία σχέση το κούρεμα ώστε να μην αναγνωρίζοντε,και μεις δεν πάει βδομάδα που κουρευτήκαμε,αλλά η μυρωδία.
Ο μικρός τον δέχτηκε αμέσως και το Αλητάκι σιγά μην άλλαζε συμπεριφορά!
Αν πριν τα έκανες μπάνιο,κάνε ένα κόπο ακόμα να τα ξανακάνεις μπανάκι να φυγούν οι μυρωδιές,γιατί εγώ είμαι της άποψης πως δεν το φέρνουν βαρέως που τα κούρεψες.
Μήπως τα έκανε ο κτηνίατρος μπάνιο πριν και άλλαξε η μυρωδιά που είχαν όταν τα έκανες μπάνιο εσύ;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους,πάντως, για την βοήθεια σας!!!!!!!!(παιδιά δεν το κλέισαμε το μαγαζάκι,όποιος έχει κ άλλες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες!!!!)
Φανταστείτε πόσο φρικαρισμένη είναι η Silky που αν καταλάβει ότι λίγο πρίν άγγιζα τον Λευτέρη μιλάμε μου κατασπαράζει τα χέρια.Λέτε να τα κάνω κ τα δύο ένα μπανάκι να τους φύγει η μυρωδιά του κτηνιατρείου;;;;;
(είναι και τα δύο συνηθησμένα στο μπάνιο)...

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια,δεν έχει καμία σχέση το κούρεμα ώστε να μην αναγνωρίζοντε,και μεις δεν πάει βδομάδα που κουρευτήκαμε,αλλά η μυρωδία.
Ο μικρός τον δέχτηκε αμέσως και το Αλητάκι σιγά μην άλλαζε συμπεριφορά!
Αν πριν τα έκανες μπάνιο,κάνε ένα κόπο ακόμα να τα ξανακάνεις μπανάκι να φυγούν οι μυρωδιές,γιατί εγώ είμαι της άποψης πως δεν το φέρνουν βαρέως που τα κούρεψες.
Μήπως τα έκανε ο κτηνίατρος μπάνιο πριν και άλλαξε η μυρωδιά που είχαν όταν τα έκανες μπάνιο εσύ;

Δεν ξέρω αν τα έκανε μπάνιο εκεί αλλά να σας πω την αλήθεια δεν νομίζω να τα έκανε καθόλου μπάνιο...

Οχι μόνο του κτηνιατρίου,απλά θα είναι μια γνώριμη μυρωδιά.Δοκίμασε δεν έχεις να χάσεις και τίποτα,αλλά να κερδίσεις δυο μοσχομυριστά γατάκια.
Πες μου αν δούλεψε.

Αφού είναι μαθημένα στο μπάνιο, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.:)
Πάντως, καλό είναι να τα πάρεις με το μαλακό, χωριστά δωμάτια κ.λπ. και θα ξανασυνηθίσουν γρήγορα το ένα το άλλο (κυρίως η Silky δηλαδή!):P

Η φωτογραφία στην υπογραφή σου είναι υπέροχη!:inlove:

Βασικά θα τα έκανα μπάνιο από την πρώτη μέρα αλλά ο γιατρός τους έβαλε μια αμπούλα για να τα προστατέψω από ψύλους που το βάζουμε 1 φορά τον χρόνο αφού είναι μόνο μέσα στο σπίτι,αλλά μου είπε να μην τα κάνω αν δεν περάσουν 2 μέρες τουλάχιστον...Άρα θα κάνω μάλλον υπομονή μέχρι αύριο να δω πως θα πάει..Εννοείται ότι θα σας πώ τα νέα!!!!!!!!!

Ευχαριστώ πολύ για το "κοπλιμάν" κ να εισαι σιγουρη ότι θα τους το μεταφέρω όταν με το καλό συμφιλιωθούν!!!!Φαντασου εκεί ειναι νομίζω η δεύτερη μερα γνωριμίας τους!!Αν θέλετε να δείτε κ άλλες έχω μπόλικες στο gallery.

Σας ευχαριστώ κ πάλι....:redface::D:hello::cat:

Εινα πολύ συνιθισμένο περναει σε λιγες ωρες ή μέρες μην αγχωνεσαι εινει οι νεεες μυρωδιες και το νεο λουκ

μην ανχωνεσε.Το παθεναι και ο δικος μου οποτε κουρευω το σκυλο:P Το κανει χχχχχχ και ειναι στην τσιτα.Περναει σε 1-2 μέρες.Αυτο με το μπανιο μου ακουγεται καλη ιδέα:)

:blink::blink::blink::blink:..... ρε τι μπορείς να πάθεις στα καλά καθούμενα.....

Ευτυχώς όλα καλά τώρα ε??:)

Ευτυχώς όλα καλά τώρα ε??:)

Εμεις? :redface:Εμεις μια χαρα ειμαστε τωρα:up: Το ιδιο γινεται και οταν πλενω το σκυλο .Τον μυριζει απο εδω απο εκει και μετα απο ωρα τον γλυφει για να τον πλυνει απο αυτο το βρωμερο πραγμα:P:P:P

Το ίδιο κάνανε και τα δικά μου πέρσι που τα κούρεψα..Μάλλον το οτι δεν γνωρίζονται οφείλεται ότι η μυρωδια μπορεί να είναι στο τρίχωμα λέω εγώ τώρα;:hmm::hmm:Απλές σκέψεις κάνω..Εμένα μετά από μια μέρα γίνανε πάλι οκ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back