Χρειάζομαι την γνώμη σας άμεσα !!!

Voula

Διάσημο μέλος

Η Voula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 62 ετών και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 3.254 μηνύματα.
Η ιστορία είναι ως εξής : εδώ και 3 εβδομάδες εμφανίστηκε στην γωνία του σπιτιού μου ξαφνικά μια λυκοσκυλίνα. Το ζώο ήταν προφανές ότι το είχαν παρατήσει και μάλιστα πρέπει να είχε γεννήσει σχετικά πρόσφατα.
Τις πρώτες μέρες παρατηρούσα το αδιάκοπο πήγαινε-έλα του σκύλου, να ψάχνει απεγνωσμένα τα αυτοκίνητα και τα μάτια του να κοιτάνε συνέχεια γύρω του.
Έγινε η καθημερινή έννοια και δική μου και της κόρης μου για φαγητό και νερό. Το σκυλό όμως ζούσε κυριολεκτικά στην μέση του δρόμου, σε κεντρική λεωφόρο και μάλιστα μετά από μερικές μέρες άρχισε να πετάγεται στα μηχανάκια και στα αυτοκίνητα και να τα γαβγίζει.
Τό έβγαλα φωτογραφίες, τις μοίρασα στα κτηνιατρεία και σε όλα τα petshop της περιοχής , με την ελπίδα ότι ίσως το αναζητούσε ή μπορούσε να το φιλοξενήσει κάποιος άλλα μάταια..
Οι ελπίδες μου με τον δήμο της περιοχής επίσης μάταιες. Οι μέρες περνούσαν και εγώ έπρεπε να βρω μια λύση. Το ζώο μας είχε μάθει, μας περίμενε, μας έδειχνε την αγάπη του κάθε μέρα.
Δεν μπορούσα να την αφήσω άλλο έτσι. Αποφάσισα να την στειρώσω με δικά μου έξοδα και με την μεσολάβηση μιας φίλης θα την πήγαινα το Σάββατο 9/8, να φιλοξενηθεί σε πανσιόν για 1 με 1,5 μήνα (γιατί τόσο είχα την δυνατότητα να πληρώσω) και με την ελπίδα ότι κάτι θα γινόταν μέσα σ'αυτό το διάστημα.
Την ονόμασα Λίνα (μπορείτε να την δείτε στις αγγελίες ως Βούλα, αλλά τι μου έφταιγε το σκυλί να το αφήσω με αυτό το όνομα, ας όψεται η Κλειάννα..). Την πήγα στο κτηνίατρο, της άφησα μια μπλούζα με την μυρωδιά της κόρης μου γιατί δεν άντεχα να νομίζει το σκυλί ότι οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκε το παράτησαν σ'ενα κλουβί και στειρώθηκε..
(αφού έμαθα βέβαια ότι ήταν και σε κατάσταση οίστρου). Πήγα την είδα, έκλαψα ρε παιδιά πολύ, ήταν ζαλισμένη από την νάρκωση και τα παυσίπονα και μου κούνησε την ουρίτσα της. Της είπα ότι την αγαπώ πολύ και θέλω να κάνω το καλύτερο γι'αυτήν. Με κοίταζε με τα ματάκια της και γω πονούσα τόσο πολύ βλέποντάς την, όσο χαζό κι αν ακούγεται αυτό.
Και χθες βράδυ που γύρισα σπίτι, με βρήκε ένας γείτονας, ο οποίος δουλεύει σε δημόσια υπηρεσία και μου είπε ότι μπορούν να πάρουν το σκυλί εκεί, στο χώρο της δουλειάς όπου υπάρχουν κι άλλα 2 σκυλιά, τα οποία τα φροντίζουν και μάλιστα υπάρχει και "κονδύλι" για το φαγητό τους.
Και γω σας ρωτάω ; τι να κάνω. Να την δώσω εκεί ? Θα την προσέχουν ? Θα υπάρχει κάποιος να την χαιδεύει ? Θα είναι ευτυχισμένη ?
Ή να την στείλω στην πανσιόν με την ελπίδα ότι θα βρεί κάποια οικογένεια και θα γίνει μέλος της ? Ξέρετε όμως και ξέρω ότι τα σκυλιά που ψάχνουν για οικογένεια είναι αμέτρητα. Και γω δεν ξέρω τι να κάνω και το Σάββατο είναι τόσο κοντά.
Πέστε μου την γνώμη σας, σας παρακαλώ, μου χρειάζεται.
Σας ευχαριστώ όλους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να ρωτήσεις. Σε τι μέρος θα φυλάγεται. Να μην καταλήξει πάλι στο δρόμο. Αν είναι περιφραγμένο το μέρος κλπ. Να σου λύσει τις απορίες σου.

Δυστηχώς καθώς δεν γνωρίζεις ποια δημόσια υπηρεσία είναι και αν έχει ή όχι πρόσβαση το σκυλί στο δρόμο ή όχι δεν θα μπορεσεις να ηρεμίσεις. Και αν δεν την δώσεις ίσως να χάσει ένα όμορφο σπίτι.

Σου προτείνω να ρωτήσεις. Εξήγησέ του ότι νιώθεις υπεύθυνη. Δεν θα σε παρεξηγήσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βούλα μου, δεν ξέρω κατά πόσο ακούγεται λογικό, αλλά αυτό που σκέφτομαι είναι να ξεκινήσεις κανονικά όπως είχες αποφασίσει, δηλαδή με την πανσιόν και την αγγελία της κουκλίτσας ενεργή. Εάν στον ένα μήνα δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον, ξανασυζητάς με αυτόν τον κύριο το ενδεχόμενο να τη δώσεις, αλλα με την προϋπόθεση να μπορέσεις να την πάρεις στην περίπτωση που βρεθεί οικογένεια. Το γεγονός ότι έχουν ... κονδύλι (!) για την τροφή των σκυλιών είναι θετικό και μάλλον δεν θα είναι άνθρωποι που τα κακομεταχειρίζονται. Τώρα, αν θα τα χαϊδεύουν κιόλας... είναι άγνωστο:/: Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι για όλα αυτά. Πάντως κάν'της μια αγκαλίτσα κι από μένα κι εύχομαι να πάρεις την πιο σωστή απόφαση.

Μπράβο που τη φροντίσατε τόσο πολύ τη σκυλίτσα!! Ήταν πολύ τυχερή μέσα στην ατυχία της που σας βρήκε :)
Γιατί δεν ζητάς από τον γείτονά σου να κάνεις μια επίσκεψη στο χώρο εκείνο, να δεις από μόνη σου πώς ζουν εκεί τα σκυλάκια; Νομίζω πως έτσι θα μπορέσεις να αποφασίσεις πιο εύκολα. Πάντως, από το περιβάλλον της πανσιόν νομίζω θα είναι καλύτερα... Και μπορείς πάντα να αφήσεις ανοιχτό το ενδεχόμενο να την πάρεις πίσω, εφόσον βρεθεί κανονικό σπίτι γι' αυτήν. Δεν νομίζω να έχει αντίρρηση γι' αυτό ο κύριος που εκδήλωσε το ενδιαφέρον.

ναι πολύ σωστά πήγαινε να δεις τον χόρο και σε τι κατάσταση είναι τα σκυλάκια που έχουν (φοράνε κολάρο, έχουν ψύλους? τσιμπούρια? φαίνονται καθαρά, στρουμπουλά και χαρούμενα?), αν είναι προφυλαγμένος ο χώρος κυρίως από φόλες, αν είχαν τέτοια κρούσματα ποτέ, πρώτο άγχος είναι η ασφάλεια.

Για τον ίδιο λόγο προσωπικά αν ο χώρος που διαθέτουν για τα σκυλάκια είναι ασφαλής εγώ θα τους προτημούσα, για να έχουν κονδίλι για τα ζωάκια θα τα αγαπάνε και δεν πρόκειτε να τα βγάλουν στον δρόμο (δημόσιο φορέβερ:bleh:), απεναντίας οικογένεια είχε πριν το σκιλί και το χαϊδεβε και το πέταξε στην λεωφόρο:(

100% σήγουρη δεν θα μπορείς να είσαι ποτέ, τουλάχιστον αν πάει εκεί θα μπορείς να πηγαίνεις να την βλέπεις?

Συμφωνώ με τα κορίτσια. Δες τον χώρο και τις συνθήκες που τα έχουν και κρίνεις. Και στην τελική άσε την αγγελία ανοιχτή και αν βρεθεί καλό σπίτι την παίρνεις από εκεί και την δίνεις. Δες το ίσως σαν προσωρινή φιλοξενία για το σκυλάκι, ίσως είναι και καλύτερα από το να ειναι κλεισμένο σε πανσιόν, αν είναι ασφαλές βέβαια να ειναι στην υπηρεσία αυτή.

Αν είναι να την κρατήσεις στο κενελ μην εχεις αυταπάτες οτι θα υιοθετηθεί μέσα σε ένα μήνα (μακάρι δλδ αλλά έχε και σαν δεδομένο οτι είναι Αύγουστος). είναι κρίμα στην περίπτωση που δεν υιοθετηθεί να ξαναβγεί στο δρόμο,,αυτό είναι οτι πιο ψυχολογικά επίπονο.
ελπίζω να την έχεις πάει σε φτηνό κενελ...

εμένα με ξινίζει λίγο αυτό με το κονδύλι γιατί αναρωτιέμαι,,δλδ αν δεν υπήρχε το κονδύλι θα σου πρότεινε το ίδιο?? το κονδύλι γαι ποιο λόγο το παίρνουν και από που? γνωρίζω αντίστοιχο χώρο ( εταιρια ) που παίρνουν τέτοιο κονδύλι και επι τουτου μαζεύουν σκυλια, τα οποία τελικά ζουν σε άθλιες συνθήκες..αλλά οι ανθρωποι παίρνουν το κονδύλι εις βάρος των σκυλιων....
αν ειναι να το δώσεις τσέκαρε το χώρο πολύ καλά , μήλα αρκετά με τον "υπεύθυνο" και σιγουρέψου οτι αν το πάρουν εκεί θα μπορείς ανα πάσα στιγμή να πηγαίνεις και να τη βλέπεις όπως και αν βρεθεί οικογένεια θα μπορείς να την πάρεις πισω.
επίσης τσέκαρε τον αριθμό των σκυλιών που ζουν εκεί και σιγουρέψου οτι τα πηγαίνει καλα με άλλα σκυλιά

εμένα με ξινίζει λίγο αυτό με το κονδύλι γιατί αναρωτιέμαι,,δλδ αν δεν υπήρχε το κονδύλι θα σου πρότεινε το ίδιο?? το κονδύλι γαι ποιο λόγο το παίρνουν και από που? γνωρίζω αντίστοιχο χώρο ( εταιρια ) που παίρνουν τέτοιο κονδύλι και επι τουτου μαζεύουν σκυλια, τα οποία τελικά ζουν σε άθλιες συνθήκες..αλλά οι ανθρωποι παίρνουν το κονδύλι εις βάρος των σκυλιων....

Τι λες, βρε παιδί μου; Μιλάς σοβαρά; :blink: Έχω μείνει εμβρόντητη! Δεν περιμένεις, βέβαια, καλό από τέτοιους ανθρώπους, αλλά ΕΛΕΓΧΟΣ δεν υπάρχει; Δηλαδή, τα χρήματα αυτά δίνονται εν λευκώ;

Βούλα μου, όπως καταλαβαίνεις, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Πρέπει να το ψάξεις πολύ για να είσαι σίγουρη...

Τι λες, βρε παιδί μου; Μιλάς σοβαρά; :blink: Έχω μείνει εμβρόντητη! Δεν περιμένεις, βέβαια, καλό από τέτοιους ανθρώπους, αλλά ΕΛΕΓΧΟΣ δεν υπάρχει; Δηλαδή, τα χρήματα αυτά δίνονται εν λευκώ;

Βούλα μου, όπως καταλαβαίνεις, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Πρέπει να το ψάξεις πολύ για να είσαι σίγουρη...

γίνεται καπου έλεγχος στο ελληνικό κρατος?? τα λεφτά μας να περνουμε και ολα καλα... :mad::mad::mad::mad:

Παιδιά το μόνο σίγουρο είναι ότι και τίποτα να μην γίνει το διάστημα που θα είναι στην πανσιόν, δεν θα την ξανάβγαζα στο δρόμο.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά πράγματα γιατί ειλικρινά έχω έρθει σε χοντρή ρήξη και με τους γονείς μου και με τον άνδρα μου για τον σκύλο. οπότε καταλαβαίνετε.
Σίγουρα θα περάσω να δω τον χώρο, ξέρω ότι είναι Αγία Παρασκευή
(μένει κανείς άλλος από το φόρουμ προς τα κει ?) , υπάρχουν ακόμα 2 σκυλιά και είναι ένας χώρος μεγάλος σαν στρατόπεδο (νομίζω ότι είναι κάποια υπηρεσία της ΕΥΠ εκεί).

Boύλα εγώ είμαι της άποψης να τη δώσεις στο κύριο,αλλά αφού πας,δεις το χώρο,δεις πώς είναι αυτά τα 2 σκυλιά εκεί κλπ.

Κακά τα ψέμματα είναι πολύ πιο αβέβαιο το να μείνει σε πανσιον,που μπορεί να μην ενδιαφερθεί κανείς αυτό τον ένα μηνα(οπως δεν ενδιαφέρθηκε κ τόσο καιρο που τρέχουν οι αγγελίες) και μετά,τι?Ξανα στο δρόμο?

Αν είναι προστατευμένα τα σκυλιά εκεί,είναι καλύτερα να τη δώσεις.Αλλα ξαναλεω αφου πας και δεις.Αν απλα πχ έχουν 2 αδεσποτα μες στο δρόμο κ τα ταϊζουν,το ίδιο είναι,ας μείνει στη πανσιον καλυτερα.

Αλλα αν έχουν χωρο,ίσως αν είναι καπου περιφραγμένα κλπ.είναι καλο να παει εκεί,αφου θα ναι κ στειρωμενη πια.

Κλειάννα

εχω ερθει σε παρομοιο διλημμα ,με λυκοσκυλο 5 χρονων,εβαλα αγγελιες,το στειρωσα ,ερχοταν καθε μερα βολτα μαζι μου,με περιμενε παντα εξω απο την πορτα,η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα καποιος να ενδιαφερθει λογο ηλικιας,ωσπου μια μερα μετα απο μηνες με πηρε μια τηλεφωνο για να το παει στην δουλεια της ,ειχαν ξυλεια,ή κατι τετοιο,ομως το ειχα αγαπησει και δεν ημουν σιγουρη για το πως θα της φεροντουσαν,ετσι δεν το εδωσα,μετα απο μηνες βρηκε την καλυτερη οικογενεια και ειμαι πανευτυχης!
αυτο βεβαια ειναι η δικη μου εμπειρια και δεν σημαινει οτι παντα συμβαινει το ιδιο,αλλα θελω να πω οτι αφου απο την αρχη δεν ημουν σιγουρη για αυτην ,εμπιστευτηκα το ενστικτο μου και δεν επεσα εξω.
το καλοκαιρι γενικα ειναι δυσκολος μηνας για υιοθεσιες...
επισης το αλλο που σκεφτομαι οτι ειναι επικινδυνο ειναι οτι στις δημοσιες υπηρεσιες πολλοι δουλευουν και δεν συμπαθουν ολοι τα σκυλια..τι θα γινει αν καποιος αποφασισει μια μερα να τους κανει κακο?:(

Βούλα μου έτσι όπως σε ακούω να μιλάς για το σκυλί φοβάμαι ότι έχεις δεθεί τόσο μαζί της που δεν θα μπορέσεις να την δώσεις παρά μόνο αν οι συνθήκες είναι άριστες... Εύχομαι να πάρεις τη σωστή απόφαση.... το σίγουρο είναι ότι είναι τυχερή που σε βρήκε. Είμαι σίγουρη ότι θα πράξεις το καλύτερο γι' αυτήν!

Eίναι μια θεά η σκύλα και ας την έβγαλε Λίνα η Βούλα...Εμένα μ αρεσε το Βούλα!:)

Είναι τρυφερή κ πολύ φιλική...
Να οι φωτό..
Η Λίνα,η λυκοσκυλίνα είναι μόλις 1.5 έτους κ όμως έχει γνωρίσει μόνο την κακή πλευρά της ζωής.
Την παρατήσανε στο δρόμο και τη βρήκαμε αφού είχε γεννήσει,με πολύ χαμηλό αιματοκρίτη και ερλιχίωση.
Παρόλαυτα είναι μια πανέμορφη μεγαλόσωμη σκυλίτσα,ημίαιμο κόλλευ με λυκόσκυλο και με όμορφο τρίχωμα.Είναι γλυκιά,τρυφερή και χαδιάρα και δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όποιον την φροντίζει!
Είναι στειρωμένη,εμβολιασμένη,φιλική με ανθρώπους,άλλα σκυλιά και γάτες!
Αναζητά υπεύθυνη οικογένεια και δεν δίνεται για φύλακας.
Τηλ.:6947 430922 & 6945 386096
img0282-4bgugr0zb.jpeg

img0284-4bguh2uy1.jpeg

img0288-1jyv4sj2.jpeg

img0287-4bguhhgga.jpeg

img0283-4bguhn7sg.jpeg

Eίναι μια θεά η σκύλα και ας την έβγαλε Λίνα η Βούλα...Εμένα μ αρεσε το Βούλα!:)

Είναι τρυφερή κ πολύ φιλική...
Να οι φωτό..
Η Λίνα,η λυκοσκυλίνα είναι μόλις 1.5 έτους κ όμως έχει γνωρίσει μόνο την κακή πλευρά της ζωής.
Την παρατήσανε στο δρόμο και τη βρήκαμε αφού είχε γεννήσει,με πολύ χαμηλό αιματοκρίτη και ερλιχίωση.
Παρόλαυτα είναι μια πανέμορφη μεγαλόσωμη σκυλίτσα,ημίαιμο κόλλευ με λυκόσκυλο και με όμορφο τρίχωμα.Είναι γλυκιά,τρυφερή και χαδιάρα και δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όποιον την φροντίζει!
Είναι στειρωμένη,εμβολιασμένη,φιλική με ανθρώπους,άλλα σκυλιά και γάτες!
Αναζητά υπεύθυνη οικογένεια και δεν δίνεται για φύλακας.
Τηλ.:6947 430922 & 6945 386096
img0282-4bgugr0zb.jpeg

img0284-4bguh2uy1.jpeg

img0288-1jyv4sj2.jpeg

img0287-4bguhhgga.jpeg

img0283-4bguhn7sg.jpeg

Είναι μια καρακουκλάρα:up:

Τι κούκλα...!!! Και την παρατήσαν....:mad: Κρίμα το κακόμοιρο. Εύχομαι το καλύτερο.

Καλησπέρα σε όλους !
Είχα ετοιμάσει τα νεότερα της Λίνας, αλλά δυστυχώς κάτι έγινε με το Ιντερνετ και η απάντησε δεν στάλθηκε ποτέ. Τέλος πάντων.
Η Λίνα είναι από το Σάββατο το απόγευμα στην πανσιόν και μοιράζεται το κλουβί και τον χρόνο της με τον Ρούντυ, ένα άλλο γλυκύτατο πλάσμα που επίσης χαρίζεται.
Δεν ξέρω αν ήταν απλώς η ιδέα μου αλλά από την ώρα που την πήρα από την κτηνίατρο ήταν μελαγχολική. Ήρθαμε σπίτι, την άφησα στο μπαλκόνι να κοιμάται και να χαζεύει, τα γατιά μου (τα 3 πό τα 4) να την κοιτάνε μέσα από το παράθυρο σαν εξωγήινο ον και κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να φύγουμε. Μπήκε στο αυτοκίνητο με πολύ προσπάθεια, αλλά σε όλη την διαδρομή κάθησε πολύ φρόνιμη. Και κάποια στιγμή φτάσαμε. Κάι τότε δεν ήθελε να βγει από το αυτοκίνητο, είχε χωθεί στο κάθισμα και κοιτούσε τρομαγμένη γύρω της, ακούγοντας τα γαυγίσματα τόσων σκύλων εκεί.
Με τα πολλά την καταφέραμε και τότε άρχισε το παράλληλο χάιδεμα και τάισμα Λίνας/Ρούντυ και το ανάποδο.
Είναι περιττό να σας πω ότι όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε, ένοιωθα τόση θλίψη και τέτοιο βάρος στο στήθος που δεν περιγράφεται. Και παράλληλα έπρεπε να δείχνω και ψύχραιμη γιατί η κόρη μου έκλαιγε με λυγμούς βλέποντας την Λίνα μέσα στο κλουβί της, να προσπαθεί να βγει έξω μαζί μας. Κλείσαμε την πόρτα με το ζόρι, φύγαμε και δεν μπόρεσα να κοιτάξω πίσω. Όλη την Κυριακή ένοιωθα χάλια. Χθες το απόγευμα πήγαμε πάλι και την είδαμε. Αν δεν έχετε πάει ποτέ σε πανσιόν ή σε καταφύγιο ζώων, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται. Τα "δικά μας" σκυλιά Λίνα & Ρούντη να χοροπηδάνε από την χαρά τους μόλις μας είδαν και τα υπόλοιπα να κλαίνε και να γαυγίζουν, ζητώντας κι αυτά μερίδιο χαιδέματος και αγκαλιάς. Πολύς πόνος παιδιά. Σκυλιά πανέμορφα, αφημένα εκεί να περιμένουν. Τι και 'γω δεν ξέρω. Κι όμως, τους το χρωστάει ο Θεός. Τους χρώστάει να τους δώσει κάποια στιγμή μια οικογένεια, να τα αποζημιώσει που ήρθαν σ'αυτόν τον κόσμο χωρίς να ερωτηθούν.Βγάλαμε βόλτα και τους δύο μαζί, τους δώσαμε από μια κονσέρβα και μετά ήρθε πάλι η δύσκολη στιγμή της επιστροφής στο κλουβί. Είμαι κάπως καλύτερα από χθες. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου σχετικά με την Λίνα. Δεν θα την στείλω στο στρατόπεδο σε καμμιά περίπτωση. Της αξίζει να βρει μια οικογένεια που θα την αγαπήσει και θα την πονέσει και ελπίζω ότι θα συμβεί

μπραβο βουλα!!!!!ευχομαι το καλυτερο για την σκυλιτσα!

Τί έγινε με τη Λίνα/Βούλα?
Βρήκε οικογένεια?
Μια κουκλίτσα είναι, σίγουρα θα βρει κάποιους να την λατρέψουν...

Όχι Μαρία μου, δυστυχώς η Λίνα είναι ακόμα στην πανσιόν και περιμένει (όπως κι ο ταλαίπωρος Ρούντη επίσης). Πηγαίνω σταθερά 1 φορά την εβδομάδα και την βλέπω και κάθε φορά φεύγω το ίδιο χάλια γιατί με ακολουθεί το λυπημένο βλέμμα της, όταν καταλαβαίνει ότι φεύγω.
Συνεχίζω να ελπίζω ότι κάποιος θα γοητευθεί από αυτό το βλέμμα και σίγουρα δεν θα χάσει με ένα τέτοιο ζώο στην ζωή του.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back