Χρωματισμοί και σημάδια στη μύτη

DonnieDarko

Νεοφερμένο μέλος

Ο DonnieDarko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Καλησπέρα,
ξαναγράφω αυτό το μήνυμα γιατί από λάθος μου το "έστειλα" στά Αρθρα αντί για τις Συζητήσεις...
όπως είχα γράψει έχω ένα πρόβλημα με τη γάτα μου, συγκεκριμένα έχει αρχίσει να παρουσιάζει καφέ χρωματισμούς και "κάκαδα" στην κατα τ'αλλα λευκή μύτη.
Πριν απο 2 μηνες περιπου αρχισε να εμφανιζει ενα καφε χρωματισμο ακριβως εξω απο το δεξι ρουθούνι. Σταδιακά αρχισε να εμφανίζει κατι σαν κηλίδα λιγο πιο εξώ, από πάνω απο τη μύτη... σιγα σιγα η κηλίδα έγινε μεγαλύτερη και τελικά έγινε σκληρή σαν κακαδάκι (ξεραμένο αίμα). προσπαθησα να το αποξύσω αλλά δεν ήταν εύκολο και την πήγα στα γιατρό. Ο γιατρός δοκιμασε να το αφαιρέσει και τελικά βγήκε, από κάτω ήταν ροζ σαν πληγούλα που ειχε θεραπτεύτει, και μου ειπε οτι δεν πρεπει να ειναι κατι, μαλλον τραυματισμός απο αλλη γατα.
Σύντομα όμως αρχισαν να εμφανίζονται στην ίδια θεση αλλες κηλίδες, και μάλιστα ο χρωματισμός ανεβένει προς τα πάνω σε ευθεία γραμμή. τώρα εμφάνισε άλλο ενα μικρο σημαδακι ακριβώς στο κέντρο της μύτης...
Εδω είναι μια φωτογραφία που εχω επισημάνει τα σημάδια...
https://www.dropbox.com/s/htequia0zgczwph/koudra_mytoula.JPG
Επισης κατι που παρατηρησα τωρα μολις ειναι οτι καθως η γατα αναπνεει, το δεξι τμημα της μυτης (που ειναι αυτο που φερει τις κηλιδες) "φουσκώνει" οταν η γατα εισπνεει (ελαφρώς, αλλά απο κοντά γίνεται αμέσως αντιληπτό), ενω το αριστερό τμημα της μυτης παραμενει ακίνητο (αυτο που δεν εχει χρωματισμούς...)
Παρακαλώ να μοιραστείτε μαζι μου τις απόψεις σας...
Ευχαριστώ πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Χρωματισμοί στη μύτη

Το μονο που μπορω να σκεφτω, μια και την ειδε κτηνιατρος ειναι να την πας και σε καποιον αλλον για να παρεις μια δευτερη γνωμη. Δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο και αλλη βοηθεια δεν μπορω να σου δωσω παντως αφου αυτο ξαναγινεται ενω δεν το θεωρησε σημαντικο ο κτηνιατρος που εχεις τωρα, μια δευτερη γνωμη νομιζω επιβαλλεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως που έχω πορτοκαλί γατούλα καιγύρω από το στόμα και κάτω από την μύτη είχε αρχίσει να εμφανίζει μαύρα σημαδάκια, την ειχα πάει στον κτηνίατρο και μου είχε πει, ότι δεν είναι τίποτα και λόγω χρώματος γίνεται αυτό. Βέβαια θα δοκίμαζα και εγώ δεύτερο κτηνίατρο, που θα μπορούσε να εξηγήσει κάπως το φαινόμενο, για να είσαι σίγουρη, ότι δεν είναι κάτι

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Δυστυχώς εδώ που είμαι τωρα (ολλανδία) δεν έχω πολλές επιλογές για κτηνίατρο, και γενικά εδώ δεν ειναι και πολύ καλοί οι κτηνίατροί τους, 8α δοκιμάσω την τύχη μου σε έναν ακόμα και το Δεκέβριο αν το πρόβλημα επιμένει (που ας ελπίσουμε ότι δεν) μαλλον θα την παρω μαζί μου να τη δει ο κ. Πανος στον Αιλουρο...
Κατι που σκεφτομαι ειναι μήπως προκείται για μυκητίαση ή "ακμή", αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν κατι ειδικά "σαπούνια" για τοπικό καθαρισμό που μπορεί να βοηθήσουν;

Σε ποια περιοχη της Ολλανδιας βρισκεσαι;Δυο απο τα κοριτσια μου ειναι απο Ολλανδια,η εκτροφεας τους μενει εκει και εχω πολλους φιλους εκτροφεις που μπορουν να σου συστησουν καποιο καλο γιατρο για δευτερη γνωμη.

βρισκομαι λιγο εξω στα ορια του δημου του Αμστερνταμ σε ενα χωργιο που λεγετε χαλφβεχ (halfweg), εχουμε δοκιμάσει αρκετούς κτηνίατρους μέχρι τωρα και κοντά και πιο μακριά αλλά δεν έχουμε βρει κάποιο που να μας εμπνεει εμπιστοσύνη, μια κτηνίατρο που βρήκαμε καλή από ότι έμαθα έμεινε εγκυος και σταμάτησε απο εκει που δουλευε και τωρα έχουμε χάσει τα ίχνη της (και εμείς και άλλοι άνθρωποι από οτι είδα...) αν γνωρίζει κάποιον καλό γιατρό κοντα στο Αμστερνταμ ας μας τον πει... ευχαριστώ πολύ

o δικος μου οταν τον πηρα απ το δρομο ειχε τετοια σημαδια στη μυτη μου ειχαν πει οτι ειναι ακμη. εβαζα μια αλοιφη για λιγο (δυστυχως δε θυμαμαι ποια) και εφυγαν. μετα απο λιγο ξαναβγηκαν και μετα απο λιγο καιρο ξαναεφυγαν μονα τους. απο τοτε δεν ξαναεβγαλε. δεν ειναι τιποτα, αν ειναι αυτο. ειχα διαβασει οτι υπαρχουν καποιοι παραγοντες που χειροτερευουν την ακμη στις γατες πχ πλαστικα μπολακια.

και μενα σαν ακμη μου φαίνεται και θελω να πιστευω.. παλια ειχε ξανασυμβει και καναμε πλυσεις με ενα ειδικο "scrub" Και νομιζω οτι ειχε αποτελεσμα, οποτε σκεφτομαι οτι ισως να δοκιμασουμε κι αυτο και ελπιζω να ειναι κατι απλο. προσφατα αφερεσαμε ενα κακοηθη ογκο απο μια αλλη γατα μας (στη μυτη), και λιγο εχω τρομοκρατηθει... ευχαριστω παντως ολους για την ανταποκριση

σημ.: ξεχασα να πω οτι παλιοτερα η "ακμη" ειχε εμφανιστει κατω απο το σαγονι, και γι αυτο μου φαινετε τωρα λιγο περιεργο το σημειο να ειναι στη μυτη

Περαστικά σας να είναι, δεν θα είναι τίποτα, θα δεις... Και ακόμη, σιδερένια να είναι κι η άλλη σας γατούλα! :flowers:

ευχαριστώ! μας ειπαν οτι δεν ειναι μεταστατικός αλλά θα πρέπει να εχουμε ενα παραπανω τωρα το νου μας αν δουμε κατι... ελπιζω να μην ξαπαρουσιαστει, γιατι ο συγκεκριμενος γατος εχει ηδη ταλεπωρηθει πολύ με την υγεια του, τωρα παντως φαινεται να ειναι ενταξει..

βρισκομαι λιγο εξω στα ορια του δημου του Αμστερνταμ σε ενα χωργιο που λεγετε χαλφβεχ (halfweg), εχουμε δοκιμάσει αρκετούς κτηνίατρους μέχρι τωρα και κοντά και πιο μακριά αλλά δεν έχουμε βρει κάποιο που να μας εμπνεει εμπιστοσύνη, μια κτηνίατρο που βρήκαμε καλή από ότι έμαθα έμεινε εγκυος και σταμάτησε απο εκει που δουλευε και τωρα έχουμε χάσει τα ίχνη της (και εμείς και άλλοι άνθρωποι από οτι είδα...) αν γνωρίζει κάποιον καλό γιατρό κοντα στο Αμστερνταμ ας μας τον πει... ευχαριστώ πολύ
Οι φιλοι μου ειναι προς τα νοτια,κοντα στα συνορα με Βελγιο,αλλα δε χανω τιποτα να ρωτησω.Αν εχουν να προτεινουν καποιον θα σου πω!

ΟΚ ευχαριστώ :)

Σημαδάκι στη μύτη

Γεια σας,πριν λιγο παρατηρησα αυτο το σημαδακι λιγο πιο κατω απο την μυτουλα του γατου μου(βασικα πιο κοντα στο χυλη ειναι),ξερει κανεις τι μπορει να ειναι??:hmm::hmm:

Συνημμένα

• WP_20131109_004.jpg
    WP_20131109_004.jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 261
Τελευταία επεξεργασία:
Ίσως είναι κάτι δερματικό ή αλλεργικό...
Μήπως να επισκεπτόσασταν τον κτηνίατρο;

Ίσως είναι κάτι δερματικό ή αλλεργικό...
Μήπως να επισκεπτόσασταν τον κτηνίατρο;

Περασα σημερα απο τον κτηνιατρο και μου λεει δεν ειναι τιποτα θα φυγει,δεν με καλυψε η απαντηση του ηλπιζα να μου εδινε καμοια κρεμα,νταξει δεν ειναι κατι σοβαρο αλλα οκ:hmm:

Μαύρη μυτούλα

Γεια σας.

Το γατάκι που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία έχει βγάλει αυτό το μαύρο στη μυτουλα του, σα καυκαλο. Επίσης η μυτουλα του μου φαίνεται ξηρή.

34q0bj7.jpg

Ξέρετε τι μπορεί να είναι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μαύρη μυτούλα

Θα πρέπει να το δει κτηνίατρος για να έχεις μια υπεύθυνη διάγνωση και να του δώσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή αν είναι κάτι παθολογικό.
Μόνο έτσι η μυτούλα θα επανέλθει στο φυσικό ροζ χρώμα.
Σύντομα περαστικά εύχομαι :flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικά πρόκειται για μύκητες... Θα το προσπαθήσουμε αρχικά με κρέμα daktarin, αν και μάλλον θα τη γλυφει ή θα τη σκουπιζει με τα ποδαράκια του. Αλλιώς θα πρέπει να πάρει φάρμακο απο το στόμα.

Οι μύκητες στη γάτα δεν είναι κάτι τόσο σπάνιο αλλά, ευτυχώς, ιάσιμο. Όμως χρειάζεται να οπλιστείς με υπομονή ακολουθώντας πιστά την όποια αγωγή έδωσε ο γιατρός για τη θεραπεία, μέχρι να εξαφανιστεί κάθε εστία τους, καθότι έχουν την τάση να είναι επίμονοι και κάποτε να υποτροπιάζουν. Δες και το θέμα μας εδώ και καλή ανάρρωση στο μικρό:)

Τελικά πρόκειται για μύκητες... Θα το προσπαθήσουμε αρχικά με κρέμα daktarin, αν και μάλλον θα τη γλυφει ή θα τη σκουπιζει με τα ποδαράκια του. Αλλιώς θα πρέπει να πάρει φάρμακο απο το στόμα.
Να πείτε στον κτηνίατρό σας πως η daktarin βγαίνει και σε μορφή oral. Δηλαδή παίρνεται από το στόμα, εσείς θα την βάζετε στην μυτούλα και αφήστε να την γλύφει όσο θέλει. ΄Ετσι το κάναμε κι εμείς με τον γάτο μας που έγλυφε ότι φάρμακο του βάζαμε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back