Χρώμα ούρων - κίνδυνος αφυδάτωσης;;

Julian

Δραστήριο μέλος

Η Julian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!
Το νέο μου γατάκι απέκτησε την κακή συνήθεια να πηγαίνει για το.. "ψιλό" του σε ένα συγκεκριμένο ράφι της βιβλιοθήκης, παρότι το καθάρισα ήδη 2 φορές σχολαστικά με χλωρίνη. Την τελευταία φορά ψέκασα με σπρέι απωθητικό ειδικό για μαρκάρισμα. Και όσο σκέφτομαι ότι σε λίγες μέρες μετακομίζω και θα πρέπει να μαθαίνει που είναι η τουαλέτα πάλι από την αρχή....:/: Με την προηγούμενη δεν είχα κανένα πρόβλημα, κι ας την πήρα δύο μήνες μικρότερη. Μάλλον είχα πέσει σε εύκολη περίπτωση, τι να πω.
Το θέμα είναι πως τα ούρα του μου φάνηκαν αρκετά κίτρινα, είχαν σχεδόν το χρώμα μουστάρδας και φαίνονταν αδιάλυτα. Μήπως αυτό είναι ένδειξη πως δεν πίνει αρκετό νερό; Γιατί έχω μία τέτοια υποψία και σε ανησυχία με έβαλαν οι εξετάσεις αίματος που κάναμε τις προάλλες και δείξανε πρόβλημα με το νεφρό του -αν και ο κτηνίατρος μας καθησύχασε ότι αυτό οφειλόταν στο ότι δεν το πήγαμε νηστικό (αλλά αυτοί φταίνε σαν κτηνιατρείο, γιατί δε μας το επεσήμαναν!)
Είναι καλή ιδέα να του δώσω μικρές γουλίτσες με καλαμάκι, χρησιμοποιώντας το σα σύριγγα (χωρίς βελόνα) ή υπάρχει κίνδυνος να πνιγεί;; Το πρόβλημά μου είναι ότι επειδή έχω πλέον 2 γατάκια, δεν μπορώ να ελέγξω αν το καινούργιο πίνει καθόλου νερό.
Τι λέτε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προτείνω να πάρεις μια γνώμη από έναν δεύτερο κτηνίατρο. Εδω τα μέλη έχουν προτείνει αρκετούς.Ριξε και μια ματιά στο www.ailouros.gr για τα συμπτώματα διαφόρων ασθενειών.
Αυτό με το καλαμάκι επικίνδυνο ακούγεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω δεν εχω αποψη περι χρωματος, αλλα αν ρωτησεις καποιο γιατρο θα σου δωσει καποια στοιχεια ωστε να μην ανησυχεις αν δεν υπαρχει λογος. Βεβαια το βρισκω δυσκολο ενα υγειεστατο γατακι να παθει αφυδατωση :hmm::hmm: Ρωτα να εχεις ησυχο το κεφαλακι σου... Και μη δοκιμασεις να το ζορισεις για νερο μεχρι να εχεις καλυτερη εικονα. Κριμα ειναι.
Αυτο με το ραφι παλι, ελπιζω να το ξεπερασει. συνηθως στα γατακια ειναι πολυ ευκολη η εκπαιδευση, αλλα μερικα μας δυσκολευουν. Ας δουμε αν το σπρει θα κανει τη δουλεια του κι αν δεν αποδωσει να σκεφτουμε αλλες ιδεες. Ελπιζω να μη χρειαστει :)

Το σκούρο χρώμα των ούρων πάντως, αποτελεί πράγματι ένδειξη για πιθανό πρόβλημα στους νεφρούς. Αφού υπάρχει ήδη και άλλη μια ένδειξη από τις εξετάσεις (ακόμα κι αν ο κτηνίατρός σου την απέδωσε σε κάτι άσχετο), μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρεις μια δεύτερη γνώμη; Για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο...

Δεν μπορώ να πω πως ήταν σκούρο, απλώς έντονο κίτρινο..
Πάντως, στο κτηνιατρείο που πηγαίνω έχουν μια άμμο που είναι ιατρική. Δηλαδή, μπορείς να τη χρησιμοποιείς μια στο τόσο, και αναλόγως τι χρώμα παίρνει από τα ούρα, έχει ένδειξη με την ανάλογη πάθηση. Είναι ένα καλό τεστ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Τελικά, τίποτα δεν είχε το γατάκι μου. Και από ό,τι βλέπω πίνει νερό κανονικά. Ανησύχησα γιατί ήταν οι πρώτες μέρες που το είχα πάρει και ένιωθε κι αυτό έξω από τα νερά του... Τώρα έχει μπει στους ρυθμούς του σπιτιού :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back