Χτυπημένη αδέσποτη από τη μέση και κάτω, τα καταφέρνει;

Cat's Miaow

Νεοφερμένο μέλος

Ο Cat's Miaow αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Βρήκαμε χτες μια χτυπημένη από τη μέση και κάτω αδέσποτη. Την πήγαμε κτηνιάτρο και της έκανε ακτινογραφία. Δεν έχει κάταγμα ούτε αιμορραγία αλλά είναι κάποιο νεύρο μας είπε. Στην αρχή έλεγε για ευθανασία αλλά όταν είδε ότι δεν είναι σπασμένη η σπ.στήλη της είπε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Την έχουμε στο γατοφορέα με νερό και τροφή.

Να υποθέσω καλά κάνουμε ;

Ούτως ή άλλως δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Διάβασα σε άλλο θέμα ότι άμα δεν σηκωθεί μόνη της να ουρήσει και τα σχετικά δεν θα τα καταφέρει.

Γενικώς είναι πολύ τρομαγμένη και τρέμει η κακομοίρα.

....Δύσκολα να τα καταφέρει ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια χαρά μπορεί να τα καταφέρει.
Αλλά θα πρέπει και ο γιατρός να ασχοληθεί...
Αν δεν μπορεί να αφοδεύσει μόνη της, την αδειάζει αυτός...ή εσεις, υπάρχουν τέτοιες γάτες και ζούν και βασιλεύουν.
Και μετά γίνεται μια συνήθεια, και ζεί μια χαρά!!!:)
Θέλει ζέστη, μέσα, καλή τροφή, έστω και με σύριγγα κλπ.
Ψάχνω για ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό, που βρήκε και Σπίτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι ακριβώς εννοείς ;

Πως γινέται δηλαδή να την "αδειάζουμε" ; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες λεπτομέρειες αν είναι στείλε PM. Απλώς αν γίνεται να κάνουμε κάτι ε ας το κάνουμε.

Ερώτηση : Να επικοινωνήσουμε και με κάποια φιλοζωϊκή ;
(αυτές παρέχουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες ; γιατί κάπου αλλού διάβασα κάτι ατρονομικά περί 700 ευρώ)

Δεν υπάρχει αφιλοκερδώς τίποτα.. υπάρχουν "φαρμακεία" και " άνθρωποι" Κτηνίατροι.
Στην φιλοζωική θα πληρώσετε, θα την αφήσετε και θα πάει για "ύπνο".

Πρέπει να την δεί γιατρός που ξέρει, θα σας δείξει, αν φυσικά το επιτρέπει η κατάστασή της. Θέλει μάλλον ορό κλπ.
Έχεις συνεργαζόμενο Κτηνίατρο ή απλά πήγες σε έναν τώρα πρώτη φορά. Είσαι ευχαριστημένος?
ΕΔΩ Μια λίστα με προτεινόμενους απο τα μέλη Κτηνιάτρους.

"Δεν υπάρχει αφιλοκερδώς τίποτα.. υπάρχουν "φαρμακεία" και " άνθρωποι" Κτηνίατροι."
Ναι αυτό το ξέρω. Απλά μίλησα για 700 ευρώ όχι νούμερα διψήφια. Αλλά να υποθέσω το τριψήφιο είναι για εγχείρηση.

"Στην φιλοζωική θα πληρώσετε, θα την αφήσετε και θα πάει για "ύπνο"."
Για "ύπνο" ; Μα εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε. Εγώ άλλη εντύπωση είχα για τις φιλοζωϊκές...

Πρέπει να την δεί γιατρός που ξέρει, θα σας δείξει, αν φυσικά το επιτρέπει η κατάστασή της. Θέλει μάλλον ορό κλπ.
Έχουμε γιατρό γιατί έχουμε ήδη γάτο δικό μας σπιτίσιο , που τον υιοθέτησα από εδώ, τον Χιούι. Απλώς χτές διανυκτέρευε ένας άλλος και αναγκαστικά πήγαμε σε αυτόν.

Δεν ήταν κακός, του έκανε ακτινογραφίες κλπ.

Πάντως διαβάζοντας τα άλλα θέματα η γάτα φαίνεται πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που τη γλύτωσαν. Δεν έχει σπάσει τίποτα δεν έχει αιμορραγία.
Φαίνεται μάλιστα ότι έφαγε το βράδι αυτά που της δώσαμε.

Να υποθέσω θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να δουμε τι θα γίνει με τα πίσω πόδια της; Πόσο καιρό ; Κάπου διάβασα για 10.

Αναμένουμε λοιπόν. Απλώς κατατοπίστε με ως προς το πότε πρέπει να περιμένω να ψιλοσηκωθεί.

Δεν μπορώ να σου πώ πότε θα ψιλοσηκωθεί, ή θα περπατήσει.. κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Ξέρω ότι θέλει καλή ενημέρωση, και επικοινωνία με τον Κτηνίατρο, και ότι κάθε μέρα ΠΡΕΠΕΙ να κάνει τσίσα, και κακά (κακά κάθε2)...

Τα 700 μπορεί να είναι για χειρουργείο, αλλά αν δεν έχει σπάσει τίποτα ΤΙ θα κάνουν? Μπορεί να είναι για νοσηλεία, μπορεί πολλά...

Το θέμα φιλοζωική είναι μεγάλο, και δεν είναι της παρούσης νομίζω.:redface:

Επικοθνωνησε με την Ασημινα, ειναι υπευθυνη της ΓατοΟμαδας Θεσσαλονικης, εχει ενα περιστατικο με ενα γατουλη που ειναι παραλυτος στα πισω ποδαρακια. Ισως σε βοηθησει να σου συστησει καποιον καλο κτηνιατρο που ειναι ισως πιο ευαισθητος. Το τηλ ειναι 69769780445 παρε μετα τις 2 το μεσημερι εως τις 4 και το βραδυ απο τις 9 εως τις 11. Νωριτερα ισως δε μπορει να μιλησει ειναι στη δουλεια της.
Νομιζω κι εγω οτι μπορει να τα καταφερει με βοηθεια.
Μπραβο σας που ενδιαφερθηκατε.

Cat's Miaow, μπράβο σας που σώσατε την ψιψίνα!
Αφού έχετε γιατρό εμπιστοσύνης, πάτε την σ' αυτόν (μαζί με τις εξετάσεις που ήδη κάνατε) και συζητήστε το θέμα μαζί του. Ακόμα κι αν δεν την αναλάβει ο ίδιος, μπορεί να σας συστήσει κάποιον πιο εξειδικευμένο. Και ασφαλώς θα σας δώσει πιο σωστές κατευθύνσεις.

Εαν ειναι μονο χτυπημενη η σπονδυλικη με καποια θεραπεια με κορτιζονη και παυσιπονα θα παρουσιασει βελτιωση εαν εχει παθει μονιμη βλαβη η σπονδυλικη στηλη μαλλον θα μεινει παραλυτο και θα χρειαστει ιδιαιτερη φροντιδα και αυτο θα εξαρτηθει απο το σημειο της βλαβης και την εκταση της:hmm:

Κι εγώ θα έλεγα πως είναι νωρίς κ θα φανεί με το χρόνο τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν. Ας της δοθεί μια ευκαιρία της καημένης..... Αφού δεν έχει κάτι σπασμένο. Κι εμένα το γατακι μου είναι κουτσό και σερνει το ποδι του λόγω νευρολογικής βλάβης, αλλά μια χαρά είναι
Πώς ξέρεις πως η παράλυση προληλθε από χτύπημα. Είναι μόνο στα πίσω πόδια;

Παδια ολα εξαρτωνται απο το αν θα τη κρατησετε. Ακομη και παραλυτη να μεινει εαν τη θελετε θαμαθετε ευκολα να αδειαζετε τη κυστουλα της και υπαρχουν και καροτσακια .. Να την παρει αλλος η φιλοζωικη το ζωο δεν θα εχει καλο τελος εχουμε στη γατοομαδα το λευτερακη κουκλο αλλα κανεις δεν τον θελει ακομη. Εαν ουρει μονη της και αφοδευει ειστε τυχεροι εαν οχι απλα ειναι θεμα συνηθειας να μαθετε να τη βοηθατε φυστυικα υθα την εχετε παντα μαζι.

Εξισου θελετε καλο κ φτηνο γιατρο

Ερώτηση : πως ή πότε θα ξέρω αν έχει μόνιμη βλάβη ; Είναι 2η μέρα και τα πίσω της πόδια τα έχει όπως να'ναι. Σαν βατράχι κυρίως αν και χτες βραδι κουλουριάστηκε λίγο καλύτερα.

Επίσης συγγνώμη τι να "αδειάσουμε" ; Η γάτα κάνει χου από το 1 μέτρο και του πατέρα μου κόντεψε να του φάει το δάκτυλο.

Εϊναι πολύ άγρια και μη-συνεργάσιμη.

Δεν ξέρω ... είμαι σε απελπισία...

chanel

η σανελιτσα μου ειχε πεσει απο τον 4 οροφο.την ειχαμε βρει με τα πισω ποδια να φαινεται το κοκκαλο και να κρεμωνται, και η σπονδ.στηλη χτυπημενη και μεσα στα αιματα .της βαλανε γυψο ,τον εβγαλε σε 1 εβδομαδα μονη της.ειχα παει παντου και μου λεγανε να το παρω αποφαση,η γατα παθαινει γαγγραινα και πεθαινει.να παρω ηρεμιστικα ,γιατι σπαραζα οσο το σκεφτομουνα.μολις ειχε γεννησει εντωμεταξυ.την ειχα μεσα σε κουτι,δεν περπατουσε.ηρθε ενας γιατρος της εκανε ενεσεις,της εριξε και ενα ποτηρι νερο και η γατα ψιλοπερπατησε.μου ειπε θα γινει καλα.και εγινε.

το ξέρω πως ήδη την έχετε πάει σε γιατρό, αλλά είναι πιθανό να χρειαζεται και επανεξέταση αλλά και νοσηλεία. Για να παρακολουθεί καποιος γιατρός την κατάσταση. Επιπρόσθετα αν οντως από τη μεση και κατω δεν νιωθει τιποτα και εχει φαει εστω και λιγο ή εχει πιει νερακι (αν δεν εχει κανει τιποτα απο τα δύο ειναι εξισου επικινδυνο) πρεπει αμεσα να της αδειασει καποιος την κυστη της (αυτο εννοουσαν τα παιδια παραπανω) και αυτο μονο σε κτηνιατρειο φυσικα μπορει να γινει. Ειναι επικινδυνο αν δεν εχει καθοριστει με ακριβεια η βλαβη που υπαρχει να ειναι σπιτι.
Το "χου" που κανει ειναι φυσικο και η πιο ημερη γατουλα στον κοσμο οταν περνάει σοκ αλλά και οταν ποναει το κάνει. Βαλτε την σε μια γατοφορο και πηγαιντε την αμεσα στον γιατρό..(επιμενω επισης οτι θα πρεπει να την κρατησει για λιγο για παρακολουθηση)

η γάτα ουρεί τελικώς μόνη της αλλά δεν έχει αφοδεύσει ακόμα. Τρώει (μαζί με τη κορτιζόνη) και πίνει.

Οι κτηνίατροι (2 όχι ένας) μας είπαν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει το έντερο και θα αφοδεύσει.

Για να δούμε...

σχετικά ευχάριστα τα νέα λοιπόν. Μην ξεχνάς ότι και το μετατραυματικό σοκ παιζει ενα ρόλο..μπορει να μην εχει φαει και αρκετά ακόμη...υπομονή λοιπόν και περαστικά ευχομαι

η γάτα ουρεί τελικώς μόνη της αλλά δεν έχει αφοδεύσει ακόμα. Τρώει (μαζί με τη κορτιζόνη) και πίνει.

Οι κτηνίατροι (2 όχι ένας) μας είπαν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει το έντερο και θα αφοδεύσει.

Για να δούμε...

Το θέμα της αφόδευσης όπως θα σας πει και ο κτηνίατρος ταχτοποιείται είτε με κάποιο φάρμακο είτε με κλισματάκι:). Το σημαντικό είναι τα ούρα. Μπράβο που την σώσατε.

Μπραβο σας που την βοηθησατε και τη σωσατε...!:)
Αφου ουρει ειναι καλυτερα, οπως ειπαν και τα παιδια πιο πριν τα χου τα κανει απο το στρες και τον πανικο της..:) Το οτι δεν κανει κακα μπορει να ειναι οπως ειπαν και παραπανω, απο το οτι δεν εχει φαει αρκετα.. Ή και απο το στρες... Εγω πιστευω το ιδιο με τους γιατρους... Παντως μην ανησυχεις θα τα καταφερει μια χαρα...:)
Για να καταλαβεις η νονα μου εχει μια γατουλα η οποια ειναι παραλυτη (τα πισω της ποδια δεν λιγιζουν καθολου) και εχει μαθει να ζει ετσι...:) Απλα θελει αγαπη και φροντιδα..Και αυτα της τα δινετε...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back