Χτυπημένη γάτα στον κήπο μου

brightoutside

Νεοφερμένο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Βρήκα μία πολύ άσχημα χτυπημένη γάτα στο σπίτι μου. Τα πίσω πόδια είναι τελείως αχρηστεμένα και σέρνεται μόνο με τα μπροστά.
Φοβάται πάρα πολύ και δεν μπορώ να την πλησιάσω με τίποτα.
Τι μπορώ να κάνω;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω ακούσει ότι αν την καλύψεις με μια μεγάλη πετσέτα (να ρίξεις από πάνω της εννοώ), ίσως μπορείς να την ακινητοποιήσεις και να την πιάσεις. Θυμάμαι που είχαν φέρει στον κτηνίατρο ένα χτυπημένο γάτο από το δρόμο και για να τον ηρεμήσουν και να τον πιάσουν γιατί το ζώο από τον πόνο αγριεύει, τον είχαν κουκουλώσει με ένα μαντήλι μεγάλο (ένα παρεό). Απ' όσα περιγράφεις χρειάζεται επειγόντως γιατρό (το κακόμοιρο το ζωάκι) εύχομαι να τα καταφέρει. Καλή τύχη!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δυστυχώς δεν βρίσκω κανένα στα τηλέφωνα που έχω ψάξει μέχρι στιγμής στο ιντερνετ...και επίσης δεν ξέρω από ζώα...
νομίζω ότι έχει ενα κτηνιατρείο εδώ κοντά (αργυρούπολη μένω) θα το ψάξω..

Κάπου στο διαδίκτυο πήρε το μάτι μου μια λίστα με κτηνιάτρους. Θα ψάξω κι εγώ.

Θα πρέπει ενδεχόμενα να είσαστε 2 άτομα. Ο ένας να κουκουλώσει την γάτα και ο άλλος να κρατάει το κλουβάκι. Αλλιώς απλά κολλάς το κλουβάκι όρθιο σε κάποιο τοίχο, και πιάνεις την γάτα και την βάζεις μόνος μέσα, αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο, ειδικά αν δεν ξέρεις καθόλου απο γάτες...

Είναι πολύ συχνά αυτά τα χτυπήματα δυστυχώς στις γάτες του δρόμου... και αν δεν πάνε στον γιατρό θα έχουν έναν επώδυνο και πολύ αργό θάνατο στο δρόμο....:/::/: Η δική σου εφόσον βρήκε καταφύγιο στον κήπο σου, είναι κάτι....

ευχαριστώ! προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί αντιδρά πολύ απότομα και δεν μπορώ να την πλησιάσω.. μόνο με τα μπροστά της πόδια σχεδόν κατάφερε να φύγει σε άλλη αυλή..έφυγα από εκεί και τελικά δεν έφυγε και είναι κρυμμένη κάπου στον κήπο μου..
το καλό είναι ότι της άφησα νερό και φαγητό και τα έφαγε(μετά από ώρα) ..

Ανάλογα με το χτύπημα μπορεί να είναι σοβαρό και να κινδυνεύει άμεσα, ή να μην είναι τόσο σοβαρό, αλλά με την σωστή θεραπεία και ακινησία ενδεχόμενα να ξαναπερπατήσει...:/:

Το ότι έφαγε είναι καλό... ίσως να σε εμπιστευτεί σιγά σιγά και να σε αφήσει να την πιάσεις σε μερικές μέρες.. ή αν βρείς βοήθεια να την πιάνατε..:/:
Ίσως αν της έβαζες μια κούτα με εφημερίδες να έμπαινε νοιώθοντας ασφάλεια για το βράδυ, και δίπλα το νερό και το φαγητό, σιγά σιγά να σε εμπιστευόταν και τελικά να κατάφερνες να την βάλεις σε ένα κλουβάκι.

Εαν φύγει απο τον κήπο και βγεί στο δρόμο δεν είναι καλά τα πράγματα, ειδικά αν κυκλοφορούν και σκυλιά εκτός απο αυτοκίνητα...:(

θα δείξει!προς το παρόν κάνει πολύ απότομες κινησεις και φοβάται πολύ..δεν μπορώ να την πλησιάσω καν..
θα της βάζω νερό και φαγητό και βλέπουμε..ψάχνω και κάποιον να με βοηθήσει να είναι εδώ κοντά (αργυρούπολη)

με πολλές προσπάθειες σήμερα τελικά καταφέραμε να την πιάσουμε τη γάτα, την πήγαμε σε κτηνίατρο και καταλάβαμε αμέσως ότι δεν μπορούσε να ζήσει παραπάνω από λίγες μέρες διότι η σήψη είχε προχωρήσει πάρα πολύ και δηλητηριάσει το σώμα της..δυστυχώς έγινε το αναπόφευκτο και η κοπελίτσα που με βοήθησε, την έθαψε στο βουνό και έγινε ένα με τη φύση..να'ναι καλά εκεί που είναι..

Καλή ανάπαυση στην ψυχούλα. Η μοίρα των αδέσποτων ζώων, δυστυχώς.

Την κοπέλλα που σε βοήθησε στο βουνό τη λένε Άλκηστη ? Μένω στον Άλιμο, η κτηνίατρός μου είναι Αργυρούπολη, η Άλκηστη είναι φίλη που ασχολείται πολύ με τα αδέσποτα και λέω μήπως ?

όχι η κοπέλα ήταν η κατερίνα...καλό ταξίδι στη γατούλα!

κριμα...πολυ κριμα...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back