tsala
Νεοφερμένο μέλος
Με λενε Γιαννη και ειμαι απο Βεροια.
Η Ιστορια της γατουλας που αναφερω ξεκινησε το Σαββατο το πρωι...
Καθως κοιμομουν λοιπον, χτυπαει το κινητο, ηταν ο αδερφος μου ,ο οποιος μου λεει οτι βρηκε μια χτυπημενη γατα απο αμαξι.
Ντυθηκα λοιπον και πηγα στο σημειο... κοιταω την γατουλα, η οποια νομιζα οτι ηταν νεκρη,
αλλα καθως πηγα πιο κοντα αρχισε να κουνιεται με πολυ ζορι και μονο με τα πισω ποδια..Ετσι λοιπον την παιρνω αμεσως και την παω στην κτηνιατρο, αφου την εξετασε τις εκανε μια ενεση κορτιζονης... δεν μου εδωσε πολλες ελπιδες οτι θα ζησει...παντως μου ειπε οτι θα δειξει μεσα σε λιγες μερες.
Η γατουλα δεν κουνουσε καθολου τα μπροστινα ποδια, ειχε αιμα στο στομα και στο ενα αυτι(το οποιο ηταν μονο δερμα, καθολου τριχα) κι
απ'οτι ειδα πρεπει να ειχε και προβλημα με την κατω γναθο, επησεις ειχε και μερικα σπασμενα δοντια, μεσα σε αυτα και ενας κυνωδοντας.
Η κατασταση οπως καταλαβαινετε ηταν τραγικη..δεν μπορουσα να την αφησω..
Ετσι λοιπον την πηγα στην αυλη της γιαγιας μου που εχουμε και αλλες γατες εκει, την εβαλα σε ενα κουτι μεταφορας ζωων με κουβερτουλες και λοιπα...
Την πρωτη μερα ηπιε λιγο γαλα με το ζορι και περασε το βραδυ μεσα στο κουτι..αλλα ηταν εξω στην αυλη..
Το επομενο πρωι πηγα να την δω...τ α ιδια, δεν πολυ κουνιοταν και ηταν κρυα...
Ετσι λοιπον την πηρ α σπιτι , εστω και για λιγες μερες και την εβαλα σε ενα δωματιο..
Οι μερες περνουσαν..την καθαριζα,την ξεσκατιζα και σιγα σιγα,μερα με την μερα ετρωγε ολο και περισσοτερο την κονσερβα της.
Ωσπου πριν 3-4 μερες την βλεπω ορθια στο 1 μπροστινο ποδι και μου νιαουριζε...της ανοιξα την πορτα και περπατουσε κουτσενοντας
και τριβοταν πανω μου! Το αλλο ποδι βεβαια το εσερνε(εδω θελω και την βοηθεια σας, τι να κανω)
Η χαρα μου ηταν τεραστια καθως δεν περιμενα να τα καταφερει..
Τις τελευταιες 2 μερες ηθελε να περπαταει συνεχεια και νιαουριζε που ηταν μεσα.. ετσι σημερα (καθως υπαρχει και σκυλι στο σπιτι) την πηγα απο την αυλη και την αφησα με ανοιχτη την πορτουλα να μπαινοβγαινει...την ενοχλουσαν οι γατοι ομως και αναγκαστηκα και την εβαλα σε μια αποθηκη (αρκετος χωρος και κοβει και το κρυο), την ταισα, εκανε την βολτα της και μπηκε μονη της για υπνο.
Ελπιζω τωρα που ειναι καλυτερα να μην παθει τιποτα απο το κρυο, παντως κρατιεται ζεστη.
Ειναι πολυ παιχνιδιαρα και ειναι μικρη ακομα 5-6 μηνων υπολογιζω.. Χαιρομαι πολυ που τα καταφερε!
Τωρα μενει να της κοιταξω το αλλο ποδι, μηπως γινει κατι και με εκεινο..
Πρεπει να εχει βγει απο την θεση του καθως παει περα-δωθε και δεν το νιωθει καν.
Δεν ειμαι σιγουρος, μαλλον θα της κανω μια ακτινογραφια..
Απλα το θεμα τωρα ειναι οτι το σερνει καθως περπαταει και θα της ματωσει αν συνεχισει ετσι..
Σκεφτικα να βαλω ναρθικα η κατι τετοιο για να κρατιεται ψηλα και να μην το σερνει, τι λετε εσεις?
Αυτα απο την κουκλιτσα μου, φωτο θα σας δειξω αυριο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ευχομαι να γινει γρηγορα καλα η γατουλα και να πιασουν τοπο οσα εκανες γι' αυτην, αν τελικα δεν μπορεις να την κρατησεις μπορεις να βαλεις μια αγγελια για να δοθει για υιοθεσια, για να ολοκληρωθει το καλο που της εκανες, να εισαι παντα καλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsala
Νεοφερμένο μέλος
Σπιτι δεν τις εφτανε το δωματιο που την ειχα(ηταν μικρο) και γκρινιαζε(μαζι με αυτην και οι γονεις μου)...δεν μπορουσα και να την αφησω αλλου(λογω σκυλου)
Θα δω πως θα ειναι αυριο και θα δω τι θα κανω.. παντως σημερα δεν ειχε και τοσο κρυο..
Δεν σκοπευα να την δωσω,θα την κρατησω στην αυλη με τις αλλες λογικα...θα δω πως θα παει και το αλλο ποδαρακι..
Thanks Βασω , να'σαι καλα!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Κι εκείνη το αναγνωρίζει και σου το δείχνει, το καλό μου..

Το θέμα είναι οτι θα ζήσει, και που, μέρα με τη μέρα πάει καλύτερα, αναρρώνει
Και υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι το ατύχημα αυτό δεν θα της αφήσει κουσούρια.
Για το ποδαράκι της, καλά σου σύστησε η Βάσω, να μην επιχειρήσεις να βάλεις νάρθηκα μόνος σου, γιατί μπορεί άθελά σου
να της κάνεις κακό ή τουλάχιστον να εμποδίσεις του να γιατρευτεί μια ώρα αρχήτερα.
Πήγαινέ την στο γιατρό που θα το χειριστεί όπως πρέπει και θα δεις, όλα θα πάνε καλά και η γατούλα θα σου αφοσιωθεί διπλά με ευγνωμοσύνη που την περιέθαλψες και βοήθησες με αγάπη και υπομονή.
Εύχομαι καλή (περαιτέρω) ανάρρωση να ζήσει χωρίς άλλο κακό να τη βρει, πολλά πολλά χρόνια

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Θα πρέπει να την δει κτηνίατρος.. Ότι κι αν γίνει με το ποδαράκι της να ξέρεις ότι από δω και πέρα αυτή η ξεχωριστή γατούλα μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και να είναι ευτυχισμένη.
tsala
Νεοφερμένο μέλος
Δεν μπορουσα να την αφησω εκει...ηταν χαλια!
Πλεον ειμαι σιγουρος οτι θα ζησει εστω και με 3 ποδια, παντως νομιζω οτι και με το αλλο ποδαρακι κατι θα γινει!
Θα παμε κτηνιατρο αυριο και θα σας πω τι θα μου πει...
ελενα.v
Εκκολαπτόμενο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να λειτουργούσαν όπως εσύ σε ανάλογες περιπτώσεις...
Θα σε συμβούλευα κι εγώ να μην επιχειρήσεις να της βάλεις μόνος σου νάρθηκα, αφενός ίσως κάνεις κάποιο λάθος κι αφετέρου ίσως να μην χρειάζεται.
Εάν έχει γίνει εξάρθρωση του μπροστινού ποδιού, πρέπει να την πας στον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν για ακτινογραφίες και για να μπει το πόδι της στη θέση του και σε νάρθηκα.
Επειδή αντιμετώπισα πολύ πρόσφατα μια παρόμοια περίπτωση, ξέρω ότι η γάτα δεν θα καθίσει τόσο εύκολα με την επίδεση και θα θέλει να την βγάζει, οπότε θα πρέπει για κάποιες μέρες να είναι περιορισμένη.

Όπως και να 'χει, πηγαίνετε στον κτηνίατρο κι ολα θα πάνε καλά.
Ήδη έχει δείξει πολύ θετικά σημάδια προόδου.

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό που δεν κατάλαβα καθόλου είναι πώς και δεν την κράτησε ο κτηνίατρος που της έκανε την κορτιζόνη; Είδε ένα γατί σε τέτοια χάλια και του έκανε απλά μια ένεση; Σόρι αν ρώτησα κάτι χαζό, αλλά ειλικρινά δεν το κατάλαβα καθόλου, μου φάνηκε πολύ παράξενο.
tsala
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster δυστυχως δεν ειναι ολοι οι γιατροι ιδιοι, τι να πω...εγω θα την κρατουσα(αν ημουν στη θεση της)και θα τις εκανα τις απαραιτητες εξετασεις..
Τελος παντων, ευτυχως η γατα ειναι καλα..δυσκολευεται λιγο στο φαι(δεν μασαει καλα λογω δοντιων και λερωνεται) και στο περπατημα..αλλα πιστευω θα φτιαξουν κι αυτα, αφου τα χειροτερα περασαν..
Να ρωτησω κατι αλλο...τα δοντια (νεογιλα) σε τι ηλικια πεφτουν στην γατα ωστε να αντικατασταθουν απο τα μονιμα δοντια?
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Για το φαΐ που λες ότι δεν μπορεί να μασήσει, μπορείς να τη βοηθήσεις να τρώει. Είναι απαραίτητο στην κατάστασή της να είναι ζεστή και να τρώει καλά. Μπορείς λοιπόν να της αλέσεις στο μούλτι λίγη κονσέρβα για να μη ζορίζεται όταν μασάει. Ή μπορείς να της αλέσεις λίγο βρασμένο κοτοπουλάκι, λίγο βρασμένο καρότο και λίγο ρυζάκι άσπρο, δηλαδή να της φτιάξεις μια "κοτόσουπα" με αυτά τα υλικά και να τα αλέσεις. Αν προσθέσεις και λίγες κουταλιές από το ζουμί του κοτόπουλου θα της αρέσει πολύ. Εννοείται ότι όταν τα μαγειρεύεις αυτά πρέπει να είναι τελείως νερόβραστα. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να προσθέτω μετά, όταν της το σερβίρω, μια κουταλίτσα του γλυκού λαδάκι.
Μακάρι να είχες τη δυνατότητα να την κρατούσες στο σπίτι τουλάχιστον μέχρι να γίνει καλά, ώστε και να ζεσταίνεται και να την προσέχεις. Πάντως έστω και στην αποθηκούλα είναι χίλιες φορές καλύτερα από το δρόμο, αφού δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα.
Καλή ανάρρωση της εύχομαι και πάλι μπράβο, σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχω βρεθεί στη θέση σου πολλές φορές, να βρίσκω σακατεμένα γατιά και να προσπαθώ να τα βοηθήσω, είναι πολύ ψυχοφθόρο.
tsala
Νεοφερμένο μέλος
Την τροφη την κανω κομματακια ψιλα και την τρωει..βελτιωθηκε πολυ το μασημα της απο τις πρωτες μερες..
Την κρατησα οσο μπορεσα μεσα στο σπιτι (1 βδομαδα), ζωηρεψε μετα πολυ και νιαουριζε..πιστευω οτι ο κυνδυνος περασε..
Θα παω και κτηνιατρο αυριο και βλεπουμε..
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Όχι μόνο επέζησε, αλλά κάθε μέρα πηγαίνει όλο και καλύτερα, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές σου.
Ακόμα και το ποδαράκι της που τώρα σε προβληματίζει, μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο, αλλά πιστεύω θα γίνει καλά.
Κι αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι μόνο μια κακή ανάμνηση απ'το ατύχημα και η χαρά και ικανοποίηση οτι το ξεπέρασε

tsala
Νεοφερμένο μέλος
Βιντεο https://s1153.photobucket.com/albums/p512/tsala11/?action=view¤t=V161212_1815_zps5697bd60.mp4
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Ζωηρή και χαδιάρα, με λίγα λόγια..
Αξιολάτρευτη!!!

ελενα.v
Εκκολαπτόμενο μέλος

tsala
Νεοφερμένο μέλος
Παιδια η συμπεριφορα της δεν εχει καμια σχεση , οπως οταν την βρηκα...
Τις πρωτες 2 μερες δεν κουνιοταν καν! ξαπλωμενη επινε λιγο γαλα...
Τωρα ειναι σαν μια φυσιολογικη γατα (προσωρινα με 3 ποδαρακια) !
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φαινεται το πως καταλαβαινει τι εχεις κανει γι' αυτην και στο ανταποδιδει με τον μονο τροπο που ξερουν οι γατουλες, χαδακια και τριψιμο. Συντομα να ειναι τελειως καλα της ευχομαι και να περασετε μια ζωη ζαχαρη μαζι.
ελενα.v
Εκκολαπτόμενο μέλος

tsala
Νεοφερμένο μέλος
Ολη την ωρα μονο χαδια και τρυψιματα κανει!
Μακαρι να γινει και το ποδαρακι της καλα...
Δεν νιωθω οτι εκανα κατι σε αυτο το γατακι, εκανα αυτο που επρεπε να κανει καθε ανθρωπος... να βοηθαει τα ανυπερασπιστα πλασματακια...
Δεν μπορω να καταλαβω πως καποιοι κανουν κακο στα ζωα..ειλικρινα..
Αν δεν την επαιρνα και την αφηνα εκει (να αργοπεθαινει), δεν θα μπορουσα να κοιμηθω τα βραδια...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool