Dardo
Νεοφερμένο μέλος
Το μεσημέρι βρήκα σε ένα δρόμο στη Πεντέλη ένα γατάκι το οποίο έχει παράλυτα πίσω πόδια και ουρά. Προσπαθούσε να διασχίσει ένα δρόμο σέρνοντας το σώμα του με τα μπροστινά πόδια. Επειδή θεώρησα πως δεν είχε πιθανότητες επιβίωσης εκεί, το έφερα στο σπίτι μου.
Το ένα πίσω πόδι και την ουρά δεν τα κουνάει καθόλου. Στο άλλο πίσω πόδι, μπορεί να κινεί λίγο το πάνω τμήμα, εκέι που συνδέεται με τον κορμό. Είχε λίγο ξεραμένο αίμα, το οποίο καθάρισα. Δεν έχει άλλη εξωτρική πληγή. Δεν δείχνει να πονάει και είναι δραστήριο, προχωράει και σκαρφαλώνει με τα μπροστινά του πόδια. Το άγγιξα στα παράλυτα μέρη του και δεν έδειξε να ενοχλείται. Ηλικία δεν ξέρω, έχει ανεπτυγμένα δόντια και νύχια και μήκος από το λαιμό ως την αρχή της ουράς περίπου 12 εκ. υπολογίζω.
Έχω 4 ερωτήματα:
1) Μπορεί κάποιος από την περιγραφή να εκτιμήσει αν είναι πιθανό να επιζήσει και να αναρρώσει;
2) Ξέρετε κάποιον κτηνίατρο να το πάω διότι θέλω να αποφύγω κάποιον ο οποίος θα προτείνει κάποια εγχείρηση για το κέρδος και κάποιον που θα προτείνει ευθανασία επειδή θα βαριέται να ασχοληθεί.
3) Αν αναρρώσει, ενδιαφέρεται κάποιος να το πάρει; Είναι κοντότριχο, ασπρόμαυρο με μπλε μάτια. Φύλο δεν καταλαβαίνω.
4) Να του δίνω γάλα ή νερό; Του έδωσα ήδη και τα δύο, και λίγο χοιρινό φιλέτο. Έφαγε και ήπιε λίγο, με ενθουσιασμό στην αρχή, αλλά σύντομα σταμάτησε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος
...αν δεν το επερνες δεν θα επιβιώνε...anw εαν ειναι μικρο και χρειαζεται γαλα υπαρχουν ειδικα γαλατα σε σκονη για τα μωρακια το καλυτερο που μου ειχε προτινει ο κτηνιατρος μου ηταν της royal kanin, αλλα εαν μπορει να φαει τοτε υπαρχει τροφη για γατακια ενος μηνα και πανω που μπορουν να τα μασισουν ευκολα...αλλα και το βραστο κοτοπουλο ειναι καλο...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Μπράβο που το μάζεψες, κατα τα άλλα με κάλυψαν οι προηγούμενοι, μια επίσκεψη σε κάποιον καλό Κτηνίατρο είναι πιστεύω το σημαντικότερο, διαγνώσεις και προβλέψεις απο το νετ είναι λίγο δύσκολο να γίνουν.

Και καλοσόρισες στην παρέα μας.!!

Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Μοιάζει με την περίπτωση του Λεύτερη. Να σου ζήσει γιατί είμαι σίγουρη ότι θα το κρατήσεις. Αυτά τα γατάκια, έχουν ανεπτυγμένη νοημοσύνη και ξέρουν να εκτιμάν. Το μόνο που θέλουν είναι αγάπη.:kiss:Υπάρχουν γιατροί που εφημερεύουν.
Και καλοσήρθες στην παρέα μας.

gelly01
Δραστήριο μέλος
Θα σου προτεινα απο την εμπειρια μου αυτο που σου προτεινε και η Julia. Το συντομοτερο σε εναν καλο κτηνιατρο και το συντομοτερο οι απαραιτητες εξετασεις. Ο χρονος σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι καθοριστικος για την εξελιξη της καταστασης του ζωου.
Η αποφαση ομως που θα παρεις για να κρατησεις ενα τετοιο ζωο ειναι αποφαση πολυ υπευθυνη και θα την ελεγα αποφαση ζωης, Πρεπει να ξερεις οτι ενα τετοιο ζωο εχει αυξημενες απαιτησεις φροντιδας και χρειαζεται συνεπεια και αυστηρο προγραματισμο για να το κρατησεις υγιες και να το προφυλαξεις απο την καταστροφη των νεφρων απο τις συχνες ουρολοιμωξεις. Ειναι ενα ζωο που παει πακετο μαζι σου στις διακοπες και τα ταξιδια, εκτος αν βρεις ενα πολυ υπευθυνο ατομο που να μπορει να σε αντικαταστησει στην διαδικασια του αδειασματος της κυστης.
Προσωπικα ποτε δεν το μετανιωσα που ανελαβα την μικρη μου τοτε και τωρα οκταχρονη γλυκυτατη γατουλα μου. Ειναι πραγματικα αξιολατρευτη και δειχνει με παμπολλους τροπους την ευγνωμοσυνη της . Ειναι κατι μοναδικο. Πραγματικα την λατρευω και δεν με ενοχλει ουτε η δεσμευση , ουτε ο κοπος.
Αυτα απο την προσωπικη μου εμπειρια. Θα ηθελα να σου πω ενα μπραβο για την προσπαθεια σου να σωσεις το μικρο και ευχομαι το καλυτερο δυνατον και για το μικρο και για εσενα την ιδια . Πιστεψε με εχεις να παρεις και να δωσεις πολλα απο ενα τετοιο πλασματακι.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Dardo
Νεοφερμένο μέλος
Χθες γουργούριζε όταν το χάιδευα στο κεφάλι.
Σήμερα το πρωί έφαγε και ήπιε με όρεξη. Από το μεσημέρι και μετά όμως δεν ήθελε να φάει ή να πιει άλλο και κατά διαστήματα έτρεμε το ένα μπροστινό του πόδι, επίσης νιαούριζε έντονα, παραπονιάρικα.
Τώρα, του μιλάω και δεν αντιδράει καθόλου.
Η κοιμάται ή πεθαίνει. Αναπνέει πάντως.Τηλεφώνησα σε 3 από τα κτηνιατρία που εφημέρευαν σήμερα σύμφωνα με τη λίστα από το σύνδεσμο που μου στείλατε και στη φιλοζωική Αθηνών αλλά δεν απαντούσαν. Θα το πάω αύριο σε κτηνίατρο αν ζήσει.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
μακαρι να πανε ολα καλα..

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Voula
Διάσημο μέλος
Dardo
Νεοφερμένο μέλος
Είχαν θολώσει τα μάτια του το πρωί.
Μου είπαν πως είναι σε ημικωματώδη κατάσταση. Το άφησα εκεί. Θα του κάνουν μια ένεση για να επανέλθει και θα το εξετάσουν. Μου είπαν ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
1) Να έχει σπάσιμο η σπονδυλική του στήλη και να του κάνουν ευθανασία.
2) Να έχει κάτι λιγότερο σημαντικό και να μπορέσει να επανέλθει μόνο του σε μεγάλο ποσοστό σε διάστημα 5 ημερών εως ένα μήνα.
Για χειρουργείο είναι πολύ μικρό.
Θα ξέρω απόγευμα.
Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειδικός ορθοπαιδικός και εξαίρετος κτηνίατρος είναι ο Στέργιος Βλαχόπουλος, τηλ. 210 9340691.
yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος
αχ το καημενο...μακαρι να μην ειναι κατι τοσο σοβαρο
και να αναρρωσει...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dardo
Νεοφερμένο μέλος
Δυσάρεστα νέα.Του κάνανε ακτινογραφία, έχει πολλαπλές κακώσεις, θα παραμείνει παράλυτο από τη μέση και πίσω.
Ο ιατρός μου είπε πως πονάει πολύ και θα πονάει αν παραμείνει ζωντανό και οι πιθανότητες να αναρρώσει είναι ελάχιστες. Προτείνει ευθανασία.
Λόγω του μηνύματος της Aristocat, του ζήτησα να το κρατήσει μέχρι αύριο εκεί ζωντανό.
Aristocat ή κάποια/κάποιος άλλη/άλλος από εσάς αν θέλετε να το πάρετε να το πάτε αλλού ή να το κρατήσετε, μπορείτε να το πάρετε από εκεί.
Το τηλέφωνο είναι 210-60.00.911.
Έχω πληρώσει για την εκεί νοσηλεία του.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος

τι είναι αυτό πάλι?Απο τη στιγμή που το γατάκι είχε πρόβλημα και το ενδεχόμενο να χρειάζεται τρέξιμο,φροντίδα και υπεύθυνη αντιμετώπιση ήταν εμφανές κατα τη γνώμη μου όσο σκληρό και αν ακούγεται καλύτερα να το άφηνες.Δεν αρκεί μόνο να λυπόμαστε ένα ζωάκι.Αν κατάλαβα καλά η ευθύνη σου τελείωσε με το να το πας στο γιατρό και θέλεις κάποιος να αναλάβει και να τρέξει για σένα αλλιώς θα το κοιμήσει αύριο ?Αν κατάλαβα λάθος διόρθωσε μεΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Μπραβο ρε!Ωραιος εισαι!Μαγκας μεγαλε!Δυσάρεστα νέα.
Του κάνανε ακτινογραφία, έχει πολλαπλές κακώσεις, θα παραμείνει παράλυτο από τη μέση και πίσω.
Ο ιατρός μου είπε πως πονάει πολύ και θα πονάει αν παραμείνει ζωντανό και οι πιθανότητες να αναρρώσει είναι ελάχιστες. Προτείνει ευθανασία.
Λόγω του μηνύματος της Aristocat, του ζήτησα να το κρατήσει μέχρι αύριο εκεί ζωντανό.
Aristocat ή κάποια/κάποιος άλλη/άλλος από εσάς αν θέλετε να το πάρετε να το πάτε αλλού ή να το κρατήσετε, μπορείτε να το πάρετε από εκεί.
Το τηλέφωνο είναι 210-60.00.911.
Έχω πληρώσει για την εκεί νοσηλεία του.
Μια χαρα αναλαμβανουν αλλοι τωρα εσυ εκανες το χρεος σου και στ'α@@ σου!

Voula
Διάσημο μέλος
Μέχρις εκεί μπορούσε να κάνει και αυτό έκανε, ΟΚ τέλος μην το χοντραίνουμε.
Σκεφτείτε πως κανείς απο μας δεν ξέρει πως θα αντιδρούσε και μέχρι που θα έφτανε, αν έβρισκε ένα γατάκι στο δρόμο του σε τετοιο χάλι.
Αν ο γιατρός του είπε ότι το γατάκι πονάει και δεν υπάρχει καμμία περιπτωση βελτίωσης, τότε κακώς κατά την προσωπική μου άποψη δεν επέλεξε εξαρχής την ευθανασία, όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό.
Όσο και να αγαπάμε τα ζώα, οφείλουμε να τα αποδευσμεύουμε από τον οποιονδήποτε πόνο.
Σ'αυτό που δεν συμφωνώ μαζί του είναι ότι το άφησε εκεί με την προοπτική να ασχοληθούν περαιτέρω κάποιοι άλλοι.
Υπάρχουν άλλοι άραγε?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool