Χτυπημένο σπουργίτι, τι να κάνω;

Απάντηση: Χτυπημένο σπουργίτι,τι να κάνω;

Έχει πούπουλα μπόλικα, αλλά το ένα του ματάκι δεν ανοίγει καλά. Μπορεί όντως να πήγε να πετάξει και να έπεσε γιατί κουνούσε και τα φτερά του μέσα στο κουτάκι. Σήμερα δε μπόρεσα να περάσω γιατί μου είναι μακριά, αλλά θα περάσω αύριο να το δω πάλι..Τουλάχιστον το καλαθάκι είναι αρκετά ψηλό και δεν υπάρχει πιθανότητα να πέσει από μόνο του.. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ Ριάνα, την καλύτερη δουλειά θα την κάνει η μαμά του.. Θα δείξει..
Ceres κι εγώ πιστεύω θα τα καταφέρει το χελιδόνι. Σε λίγες μέρες θα είναι μια χαρά, τόσο πολύ που το φροντίζετε... Να μας λες τα νέα σας....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχει πούπουλα μπόλικα, αλλά το ένα του ματάκι δεν ανοίγει καλά. Μπορεί όντως να πήγε να πετάξει και να έπεσε γιατί κουνούσε και τα φτερά του μέσα στο κουτάκι. Σήμερα δε μπόρεσα να περάσω γιατί μου είναι μακριά, αλλά θα περάσω αύριο να το δω πάλι..Τουλάχιστον το καλαθάκι είναι αρκετά ψηλό και δεν υπάρχει πιθανότητα να πέσει από μόνο του.. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ Ριάνα, την καλύτερη δουλειά θα την κάνει η μαμά του.. Θα δείξει..
Ceres κι εγώ πιστεύω θα τα καταφέρει το χελιδόνι. Σε λίγες μέρες θα είναι μια χαρά, τόσο πολύ που το φροντίζετε... Να μας λες τα νέα σας....

Ισως να χτυπησε καπου το ματι του. Μαλλον μαθαινει να πεταει, οποτε πολυ καλα εκανες και το αφησες πισω.

Μακαρι να τα καταφερει το χελιδονι γιατι σημερα μου ειπαν κατι και με ανησυχησε ιδιαιτερα. Μου ειχαν πει οτι κανει κανονικα την αναγκη του, αλλα δεν μου ειχαν πει τι χρωμα ειναι και ξεχασα και εγω να ρωτησω. Σημερα που ρωτησα μου ειπαν οτι ειναι κιτρινα με πρασινο και φοβαμαι πως εχει προβλημα στα νεφρα και το συκωτι (ας ελπισουμε οτι ειναι απο την αφυδατωση και την ασιτια). Φοβαμαι πως ειναι ασχημα χτυπημενο γιατι παιρνει μια πολυ περιεργη σταση. Σηκωνει την ουρα του και την λυγιζει καπως περιεργα και φοβαμαι μηπως εχει δεχτει χτυπημα στην μεση και εχουν επηρεαστει τα οργανα του. Ξεκινησε να τρωει κροκετες για γατακια σε σκονη, μουσκεμενες με νερο, αλλα μου ειπαν οτι εχει μειωθει η ορεξη του, αλλα συνεχιζει να πινει νερο κανονικα. Η διαθεση του ειναι βελτιωμενη σε σχεση με πριν. Οταν κοιμαται το αμοιρο στεκεται με ανοιχτα λιγο τα φτερα, μαλλον στηριζεται σε αυτα. Προσωπικα δεν εχω δει πτηνο σε τοσο χαλια κατασταση. Το μονο θετικο ειναι οτι εχει θεληση για ζωη και ευχομαι να αναρρωσει εντελως συντομα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάνει να τρώνε τα χελιδόνια γατοτροφή; Δεν το ήξερα!
Αφού η διάθεσή του βελτιώνεται πάτε καλά.. Μακάρι να γίνει εντελώς καλά, αλλά όπως και να έχει κάνετε την καλύτερη δουλειά και ο,τι μπορείτε..

Δυστυχώς δεν τα καταφέρε... :cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::bye:
Βλέπω φωτογραφίες του και απορώ που κατάφερε και έζησε 3 μέρες. Στεκόταν συνεχώς διπλωμένο στη μέση (προς τα πίσω... σαν να προσπαθεί το κεφάλι να ακουμπήσει την ουρά), τελικά πρέπει να είχε χτυπήσει άσχημα και υποπτεύομαι οτι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο καθώς πετούσε. Γι' αυτο και βρέθηκε σφηνωμένο στην μηχανή.

Τα χελιδόνια είναι δύσκολα στην περίθαλψη γιατί είναι εντομοφάγα πτηνά, οπότε πρέπει να φάνε κάτι που να πλησιάζει περισσότερο την διατροφή τους. Ζωική πρωτεΐνη κυρίως. Επιχειρήσαμε να βρούμε σκουλήκια, αλλά το pet shop είπε ότι φέρνει μόνο με παραγγελία, οπότε προσπαθήσαμε να του δώσουμε κάτι πιο κόντα στα σκουλίκια παρά να περιμένουμε να φέρει σκουλήκια.

Λυπάμαι πολύ για το χελιδονάκι :cry_x::cry_x:
Το φρόντισες με τόση θετικότητα αλλά φαίνεται πως δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί καθώς μάλλον θα είχε πληγή εσωτερικά. Να σαι καλά που προσπάθησες!

Κρίμα.. Κάνατε ο,τι μπορούσατε ήταν δύσκολο να επιβιώσει σε αυτή την κατάσταση.. Κάνατε πολλή καλή δουλειά όμως, αυτό να σκέφτεστε..

Καλησπέρα σε όλους!

Βρήκα το site ψάχνοντας πληροφορίες για τραυματισμένα σπουργίτια. Προχθές το απόγευμα (8 Σεπ. 2012) βρήκα στην αυλή του χωριού μου ένα τραυματισμένο (πιθανότατα ενήλικο) σπουργίτι. 99% έχει σπασμένη φτερούγα. Λογικά γάτα την έκανε την "δουλειά".

Αφού το έπιασα μετά από κανα λεπτό κυνηγητού στον κήπο το πήρα και πήγα στον γείτονα μου που μου έδωσε ένα παλιό κλουβί με δύο ταΐστρες. Ο γείτονας έχει κότες και του πήρα πίτουρα καλαμποκιού για να γεμίσω τις ταΐστρες. Ενώ λοιπόν ήταν απίστευτα ανήσυχο (αυτό περίπου 5 λεπτά αφού το έπιασα) με το που έβαλα τις ταΐστρες στο κλουβί άρχισε και έτρωγε σαν τρελό!! Έκοψα ένα πλαστικό ποτήρι και του έβαλα νερό και με το που το έβαλα μέσα πήγε κατευθείαν και ήπιε και βούτηξε και το σώμα του μέσα δυό-τρεις φορές και τινάχτηκε για να στεγνώσει.

Αφού είχε φάει/πιεί σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν να του βάλω λίγο betadin στην πληγή όπως και έκανα με λίγο βαμβάκι. Από τότε δεν το έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου. Κοιμήθηκε στο ίδιο δωμάτιο με μένα το βράδυ για να μην κρυώσει έξω επειδή φύσαγε πολύ. Το πρωί το ξαναείδα να τρώει και να πίνει νερό.

Δυστυχώς, εκτός από σωματικά (το σπάσιμο της φτερούγας του) έχει ταλαιπωρηθεί και ψυχολογικά καθώς έφυγα σήμερα απ’ το χωριό μου για να έρθω στην Αθήνα, και το μετέφερα με το κλουβί του, στο πίσω κάθισμά του αυτοκινήτου. Βέβαια είχα βάλει ένα μαύρο πανάκι από πάνω και δεν άκουσα να κουνηθεί. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω κοιμάται στο σαλόνι μου. Αύριο θα του πάρω καινούριο σπίτι, ταΐστρες, ποτίστρες κλπ… και θα το αφήσω να μπει μόνο του αφήνοντας τις δύο πόρτες κολλημένες η μια με την άλλη.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά! Τον ονόμασα “Jack” (Sparrow). :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back