Χτύπημα από μηχανάκι και σπασμένο σαγόνι

hellcat

Νεοφερμένο μέλος

Η Έφη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 105 μηνύματα.
Γεια σε όλους! Η μικρή μου Kitty κάνει "come back" στο γατοsite θέλοντας να βοηθήσει έναν φίλο. Το πρόβλημα έχει ως εξής:
Ένας φίλος ταΐζει μια αδεσποτουλα και τα 4 γατάκια της. Το πρωινό του Σαββάτου ή βράδυ Παρασκευής τον ένα γατουλη(6 μηνών περίπου) τον χτύπησε μηχανάκι. Αυτό όμως έγινε αντιληπτό από τον φίλο μου αργά το μεσημέρι όταν ο γάτος ήρθε στην αυλή του σπιτιού του. Στην μυτούλα του υπήρχε ξεραμένο αίμα (όχι πολύ) και δεν έτρωγε..Ωστόσο έκανε προσπάθειες για να παίξει ή να πλησιάσει την τροφή αλλά μετά τα παρατουσε. Ψάξαμε κτηνίατρο που να είναι διαθέσιμος μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου και τελικά βρήκαμε έναν. Ήρθε στο σπίτι του φίλου μου είδε το γατάκι και είπε ότι μάλλον έχει σπάσει το σαγόνι κ ότι πιθανότατα χτυπήθηκε από μηχανάκι. Εκτός την διάγνωση όμως δεν κατάφερε να κάνει και πολλά γιατί ήταν εκτός κτηνιατρειου(Σαββατιάτικα το είχε κλείσει νωρίς) και μάλλον είχε δουλειές γιατί φαινόταν βιαστικός και ο τσαχπινογατος αγριεψε καθώς τον εξέταζε. Δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα για να μπορέσουμε να πάμε τον γατουλη στην κλινική. Μέχρι την Δευτέρα τι κάνουμε? Ο κτηνίατρος είπε ότι οι γάτες αντέχουν 4-5 μέρες χωρίς φαγητό οπότε λογικά προλαβαίνει μέχρι Δευτέρα. Είναι δυνατόν όμως να το αφήσουμε 2 μέρες νηστικό?! Χρειαζόμαστε συμβουλές σχετικά με το τάισμα και αν γνωρίζει κανείς να μας πει αν είναι δυνατόν με κάποια επέμβαση να φτιάξει το σαγονακι του. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ κρίμα για την ταλαιπωρία του μικρού! :/:
Απ' όσο γνωρίζω, οι 2 μέρες είναι ένα διάστημα στο οποίο η γάτα μπορεί να αντέξει χωρίς τροφή οπότε μου φαίνεται σχεδόν απίθανο να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξαιτίας αυτού.
Απλώς θα πρέπει ο φίλος σου να τον πάει στον κτηνίατρο αύριο οπωσδήποτε ώστε να δει τι πρέπει να γίνει ώστε να γίνει καλά ο μικρός.
Εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει να το ταισει και με κονσερβα αραιωμενη σε νερο μεσα σε συριγγα! Ετσι κανει και η κτηνιατρος στο γατακι που βρηκα εγω με σπασμενο σαγονι. Οχι ομως πολυ ποσοτητα!

Περαστικα!

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις ευχές σας για περαστικά! Προς ευχάριστη έκπληξη μας, ο μικρός έφαγε ικανοποιητικά μόνος του το πρωί και ήπιε νερό! :clapup: θα πάμε αύριο στο Κτηνιατρείο να δούμε τι θα πει κ ο κτηνίατρος.:)

Πολύ ευχάριστο που έφαγε μοναχούλι του! Περαστικά σας και γρήγορα, να είναι τα νέα σας αισιόδοξα αύριο από τον γιατρό! :)

Θα σας ενημερώσω αύριο.!:D

Ψυχουλάκι!Εύχομαι όλα να είναι καλά κ να μην ταλαιπωρηθεί!
Περαστικά του κ περιμένουμε νέα!

Τελικά ο μικρός είναι μια χαρά! Τον εξέτασε προσεκτικά κ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι σπασμένο το σαγονακι του.:DΕίπε ότι όταν τον κοίταξε,το Σάββατο, ηταν ελαφρώς πρησμένο επειδή το χτύπημα ήταν πολύ πρόσφατο. Σήμερα μάλιστα ο γατουλης έφαγε ξηρά τροφή!:clapup:

Τελικά ο μικρός είναι μια χαρά! Τον εξέτασε προσεκτικά κ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι σπασμένο το σαγονακι του.:DΕίπε ότι όταν τον κοίταξε,το Σάββατο, ηταν ελαφρώς πρησμένο επειδή το χτύπημα ήταν πολύ πρόσφατο. Σήμερα μάλιστα ο γατουλης έφαγε ξηρά τροφή!:clapup:

Μπράβο το καμάρι μου!!! Καλά να είναι ο γλυκούλης, σιδερένιος, να τρώει να μεγαλώνει!! :D

Πολύ ευχάριστα νέα αυτά, ευτυχώς που ο μικρός δεν είχε χτυπήσει πιο σοβαρά και τρώει πλέον κανονικά! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back