Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Agiyi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 254 μηνύματα.
07-09-13
02:43
Δεν ξέρω αν το θέμα μου ανήκει στην κατηγορία καταγγελίες, αλλά κάπου έπρεπε να το γράψω!!
7/9/13 ώρα περίπου 1πμ ήμουν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου έξω ακριβώς από το μουσείο της Ακρόπολης. Έτσι όπως καθόμουν με έναν φίλο μου μας πλησίασε μια γατούλα, νιαουρίζοντας. Προσπάθησα να την ενθαρρύνω να έρθει πιο κοντά, αλλά μάλλον ήταν φοβισμένη και απομακρύνθηκε. Στα 7 μέτρα μακριά μας πέρασε ένα μηχανάκι και την χτύπησε! Δεν πίστευα στα μάτια μου, την μια στιγμή μας νιαούριζε και την αμέσως επόμενη ήταν πεταμένη κάτω! Έτρεξα από πάνω της και είδα ότι δεν την είχε πατήσει, χτύπημα ήταν αλλά φαινόταν νεκρή. Εκεί είναι βασικά που θόλωσα, δεν ήξερα τι να κάνω, αλλά το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήθελα να πιάσω τον τύπο με το μηχανάκι οπότε άρχισα να τρέχω προς την κατεύθυνση που είχε πάει το μηχανάκι. Δυστυχώς δεν πρόλαβα, ρώταγα και κόσμο αν είδαν από πού πήγε, τίποτα…
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής και χωρίς να βάλω κανένα συναίσθημα μέσα, δεν έφταιγε ο οδηγός για το χτύπημα (εκτός ίσως ότι περνάει από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου με μηχανάκι, πράγμα που δεν ξέρω κατά πόσο νόμιμο είναι!). Δεν έφταιγε γιατί δεν φαινόταν η γατούλα, ήταν κατάμαυρη μέσα στην νύχτα και δεν μπήκε καν μπροστά στο μηχανάκι για να φανεί με το φώς, πλαγιαστά το βρήκε, οπότε ο οδηγός δεν το είχε δει 100%, οπότε δεν το έκανε επίτηδες. Αυτό που με εξόργισε ήταν ότι δεν σταμάτησε όμως. Εντάξει, δεν το είδε, αλλά ξαφνικά ακούς κάτι να χτυπάς με το μηχανάκι, δεν σταματάς να δεις τι ήταν;! (Δεν πρόλαβα να δω και πινακίδες!!)
Το περίεργο ήταν που έτσι όπως έτρεχα μήπως τον βρω, με πήρε ο φίλος μου τηλέφωνο που είχε μείνει κοντά στην γατούλα και μου είπε ότι ξαφνικά άρχισε να νιαουρίζει και έτρεξε και πήγε μέσα στα φυτά! Σας εκλιπαρώ, πείτε μου ότι υπάρχει περίπτωση να είχε πέσει κάτω έτσι αναίσθητη στην αρχή από το σοκ και γίνεται να μην έχει πάθει κάτι σοβαρό! Γίνετε κάτι τέτοιο; (Διευκρινίζω ότι δεν αγγίξαμε την γατούλα… Όταν δηλαδή πήγα από πάνω της την είδα αναίσθητη και άρχισα να τρέχω προς την μηχανή για να μην χάσω χρόνο… Δεν ξέρω αν έκανα το σωστό, τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν θέλω να χρειαστεί να αντιμετωπίσω παρόμοιο γεγονός, αλλά το συμβάν αυτό με έκανε να θέλω να ξέρω τι πρέπει να κάνω!)
Να προσέχετε τις γατούλες σας!!
7/9/13 ώρα περίπου 1πμ ήμουν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου έξω ακριβώς από το μουσείο της Ακρόπολης. Έτσι όπως καθόμουν με έναν φίλο μου μας πλησίασε μια γατούλα, νιαουρίζοντας. Προσπάθησα να την ενθαρρύνω να έρθει πιο κοντά, αλλά μάλλον ήταν φοβισμένη και απομακρύνθηκε. Στα 7 μέτρα μακριά μας πέρασε ένα μηχανάκι και την χτύπησε! Δεν πίστευα στα μάτια μου, την μια στιγμή μας νιαούριζε και την αμέσως επόμενη ήταν πεταμένη κάτω! Έτρεξα από πάνω της και είδα ότι δεν την είχε πατήσει, χτύπημα ήταν αλλά φαινόταν νεκρή. Εκεί είναι βασικά που θόλωσα, δεν ήξερα τι να κάνω, αλλά το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήθελα να πιάσω τον τύπο με το μηχανάκι οπότε άρχισα να τρέχω προς την κατεύθυνση που είχε πάει το μηχανάκι. Δυστυχώς δεν πρόλαβα, ρώταγα και κόσμο αν είδαν από πού πήγε, τίποτα…
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής και χωρίς να βάλω κανένα συναίσθημα μέσα, δεν έφταιγε ο οδηγός για το χτύπημα (εκτός ίσως ότι περνάει από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου με μηχανάκι, πράγμα που δεν ξέρω κατά πόσο νόμιμο είναι!). Δεν έφταιγε γιατί δεν φαινόταν η γατούλα, ήταν κατάμαυρη μέσα στην νύχτα και δεν μπήκε καν μπροστά στο μηχανάκι για να φανεί με το φώς, πλαγιαστά το βρήκε, οπότε ο οδηγός δεν το είχε δει 100%, οπότε δεν το έκανε επίτηδες. Αυτό που με εξόργισε ήταν ότι δεν σταμάτησε όμως. Εντάξει, δεν το είδε, αλλά ξαφνικά ακούς κάτι να χτυπάς με το μηχανάκι, δεν σταματάς να δεις τι ήταν;! (Δεν πρόλαβα να δω και πινακίδες!!)
Το περίεργο ήταν που έτσι όπως έτρεχα μήπως τον βρω, με πήρε ο φίλος μου τηλέφωνο που είχε μείνει κοντά στην γατούλα και μου είπε ότι ξαφνικά άρχισε να νιαουρίζει και έτρεξε και πήγε μέσα στα φυτά! Σας εκλιπαρώ, πείτε μου ότι υπάρχει περίπτωση να είχε πέσει κάτω έτσι αναίσθητη στην αρχή από το σοκ και γίνεται να μην έχει πάθει κάτι σοβαρό! Γίνετε κάτι τέτοιο; (Διευκρινίζω ότι δεν αγγίξαμε την γατούλα… Όταν δηλαδή πήγα από πάνω της την είδα αναίσθητη και άρχισα να τρέχω προς την μηχανή για να μην χάσω χρόνο… Δεν ξέρω αν έκανα το σωστό, τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν θέλω να χρειαστεί να αντιμετωπίσω παρόμοιο γεγονός, αλλά το συμβάν αυτό με έκανε να θέλω να ξέρω τι πρέπει να κάνω!)
Να προσέχετε τις γατούλες σας!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Η anna 21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 644 μηνύματα.
07-09-13
11:40
φτιαχνεις ενα αυτοσχεδιο φορειο με ο,τι μπορεις να βρεις (γιατι κλουβι μεταφορας δυσκολο να εχεις μαζι σου) και μεταφερεις πολυ προσεκτικα τη γατουλα. την πας σε 24ωρη κλινικη ζωων αν ειναι βραδυ ή στον κτηνιατρο σου αν μπορεις να τον βρεις αμεσα.
(ο νομος υποχρεωνει τον οδηγο που τραυματιζει καποιο ζωο σε ατυχημα να σταματαει και να ειδοποιει τις υπηρεσιες του δημου, νομιζω και να αναλαμβανει τα εξοδα της περιθαλψης. αν δεν το κανει υπαρχει προστιμο οποτε οι πινακιδες ειναι χρησιμες. ολα αυτα βεβαια ειναι επιστημονικη φαντασια για την ελλαδα.)
ειναι πολυ συνηθισμενο γατα που εχει χτυπηθει να ειναι αναισθητη για λιγο και μετα να συνερχεται. γιαυτο αν τυχον εισαι μπροστα σε τετοιο ατυχημα πρεπει να μεταφερεις τη γατα αμεσως εκτος δρομου για να μην την αποτελειωσει το επομενο αυτοκινητο. απο εκει και περα μπορει να εχει σπασει κατι, μπορει να εχει εσωτερικη αιμορραγια, υπαρχουν πολλα ενδεχομενα μονο ο κτηνιατρος μπορει να πει.
παραθετω το κειμενο του νομου
Άρθρο 16
Κακοποίηση των ζώων
α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώ-
σεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας,
καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παρα-
γράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η
κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδή-
ποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας
κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο
πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η
στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πρά-
ξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.
β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κι-
νηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστι-
κού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση,
εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου ο-
ποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή
άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλι-
κού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας ε-
ναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ
ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος
ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολου-
θούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευ-
ση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας
µεταξύ ζώων.
γ. Σε περίπτωση τραυµατισµού ζώου συντροφιάς σε
τροχαίο ατύχηµα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρε-
ούται να ειδοποιήσει άµεσα τον οικείο Δήµο, προκειµέ-
νου να παρασχεθεί στο τραυµατισµένο ζώο η απαραίτη-
τη κτηνιατρική φροντίδα.
το προστιμο ειναι 300 ευρω
(ο νομος υποχρεωνει τον οδηγο που τραυματιζει καποιο ζωο σε ατυχημα να σταματαει και να ειδοποιει τις υπηρεσιες του δημου, νομιζω και να αναλαμβανει τα εξοδα της περιθαλψης. αν δεν το κανει υπαρχει προστιμο οποτε οι πινακιδες ειναι χρησιμες. ολα αυτα βεβαια ειναι επιστημονικη φαντασια για την ελλαδα.)
ειναι πολυ συνηθισμενο γατα που εχει χτυπηθει να ειναι αναισθητη για λιγο και μετα να συνερχεται. γιαυτο αν τυχον εισαι μπροστα σε τετοιο ατυχημα πρεπει να μεταφερεις τη γατα αμεσως εκτος δρομου για να μην την αποτελειωσει το επομενο αυτοκινητο. απο εκει και περα μπορει να εχει σπασει κατι, μπορει να εχει εσωτερικη αιμορραγια, υπαρχουν πολλα ενδεχομενα μονο ο κτηνιατρος μπορει να πει.
παραθετω το κειμενο του νομου
Άρθρο 16
Κακοποίηση των ζώων
α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώ-
σεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας,
καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παρα-
γράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η
κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδή-
ποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας
κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο
πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η
στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πρά-
ξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.
β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κι-
νηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστι-
κού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση,
εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου ο-
ποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή
άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλι-
κού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας ε-
ναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ
ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος
ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολου-
θούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευ-
ση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας
µεταξύ ζώων.
γ. Σε περίπτωση τραυµατισµού ζώου συντροφιάς σε
τροχαίο ατύχηµα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρε-
ούται να ειδοποιήσει άµεσα τον οικείο Δήµο, προκειµέ-
νου να παρασχεθεί στο τραυµατισµένο ζώο η απαραίτη-
τη κτηνιατρική φροντίδα.
το προστιμο ειναι 300 ευρω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τελευταία επεξεργασία:
07-09-13
22:56
Συμφωνώ με την Άννα παραπάνω σε όσα είπε. Και ναι, υπάρχει περίπτωση να σου φάνηκε αναίσθητη και μετά να ζήσει κανονικά, κουτσαίνοντας πχ για λίγες μέρες, το έχω δει να συμβαίνει σε μικρό γατάκι!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum