V@so
Νεοφερμένο μέλος
Και όσο για το γατόχορτο που πουλάνε τα pet shop είναι σπόροι από σιτάρι, κριθάρι και βρώμη ανακατεμένοι. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσετε από κει. Πάρτε απλούς σπόρους από μαγαζάκι με φυτά και δε θα σας κοστίσει τίποτα.[FONT="][/FONT]Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
με την παμαπού τον τελευταίο καιρό βγαίνουμε μία βόλτα με λουράκι σχεδόν κάθε μέρα( βόλτα τρόπος του λέγειν..η παμαμπού πάει δώθε -κείθε κ εγώ την ακολουθώ)
έχω παρατηρήσει ,πως αυτό που κυρίως απολαμβάνει να κάνει στη βόλτα της είναι να τρώει χορταράκια που υπάρχουν στη διπλανή αυλή.
πραγματικά μοιάζει να μην τα χορταίνει.ξέρω πως οι γάτες χρειάζονται τα χορταράκια για να μπορούν να κάνουν εμετό να φεύγουν οι τριχόμπαλες ή κάνω λάθος?
ήθελα να ρωτήσω..πόσο πρέπει να ανησυχήσω.πχ η παμαμπού θα κάνει εμετό μία-δύο φορές το μήνα.είναι φυσιολογικό?
να την αφήνω γενικά να τρώει όσο θέλει?
ευχαριστω για τις απαντήσεις σας..κ λόγω ημέρας να ευχηθώ όλα τα αδεσποτάκια να αποκτήσουν σύντομα ένα ζεστό σπιτάκι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tarantules
Νεοφερμένο μέλος
Μάλιστα προχτές έκανε και εμετό.
Να σημειώσω οτι είναι πολύ κακομαθημένος (δυστυχώς από μένα) και την ξηρά τροφή την περιφρονεί.Κυρίως όταν μαγειρεύουμε στο σπίτι κάτι κρεάτινο που του "σπάει" τη μύτη.Μπορεί να μείνει νηστικό όλη μέρα για να περάσει το δικό του.
Βέβαια τις μέρες που δεν έχουμε κάτι κρεάτινο τρώει κανονικά την ξηρά τροφή.
Όσον αφορά τα χόρτα, ξέρω οτι μπορεί να είναι τοξικά εαν φάς αρκετή ποσότητα.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα τρώει...
Δεν βοσκάει βέβαια.Πολύ μικρή ποσότητα έχει φάει αλλά είναι κάτι που δεν το έχει ξανακάνει.
Λέτε να μου προκύψει vegeterian;
Eίναι το κουκλί που βλέπετε στο προφίλ μου! 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
. Όσο για τον εμετό μπορεί να μη συνδέεται απαραίτητα με τα χόρτα! Συμβαίνει αρκετά συχνά σε γατούλες που ζούνε κι εκτός σπιτιού να μασουλάνε πρασινάδες. Εγώ τουλάχιστον ξέρω ότι ανακουφίζει το στομάχι τους σε μικρές ποσότητες και γι ΄αυτό τους αρέσει! Και μόνον αν αρχίσει να τρώει πολύ πράσινο είναι ίσως ένδειξη για στομαχικές διαταραχές, οπότε εκεί θα χρειαστεί λίγο παραπάνω ψάξιμο, αλλά τώρα όπως το περιγράφεις μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό. Σκέψου ότι ένας δικός μου γατούλης έχει από μικρός αδυναμία στις πρασινάδες (κυρίως μαρούλι και σπανάκι), σε σημείο που αν του δώσεις ψάρι και μαρούλι, θα προτιμήσει ..το δεύτερο!!! Και είναι υγιέστατος! Όσο για την τοξικότητα που λες, δε γνωρίζω αν υπάρχει όντως τέτοιος κίνδυνος, υπερβολικό μου φαίνεται..εκτός κι αν πρόκειται για χόρτα που έχουν ραντιστεί με κάποιο φάρμακο..οπότε εκεί είναι σίγουρα κίνδυνος - θάνατος
. Οπότε παρακολούθησέ τον να μην έχει μόνο συχνούς εμετούς...Κατά τ΄άλλα είναι Ο.κ.!
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα και απο,μενα ο γατουλης σου κουκλος να τον χαιρεσαι Λοιπον..Τα χορτα συνηθως τα τρωνε ειτε για να κανουν εμετο για τριχομπαλες κτλπ ειτε για να παρουν καποιες βιταμινε Τωρα αν τα χορτα που τρωει δεν ειναι τα κλασσικα τυπου γρασιδι μπορες να παρακολουθησεις τι τρωει και να δωσεις ενα δειγμα στον κτηνιατρο αυτος θα σου πει αν ειναι απ τα απαγορευμενα(γιατι οπως υπαρχουν τροφες που ναι απαγορευμενες υπαρχουν και πρασιναδες που ειναι απαγορευμενες)και οπως λεει.και η φιλη πριν απο μενα ενα αλλο προβλημα ειναι μην τυχον ειναι ραντισμενα..Αν ειναι αυλη σου φροντισε να.μην τα ραντισετε αλλιως απλα αφηνε.τον γατουλη λιγοτερο εξω και οταν βγαινει πηγαινε απο κοντα δηλαδη περιορισε τις εξοδους
θα ναι για το καλο του 
Είναι απλό!ο γατούλης σου κάνει σαφέστατη στροφή στην χορτοφαγία!Join the club!
Αν τον δεις να αδιαφορεί και για τυχόν ιπτάμενα ζωύφια ε τότε είναι πια ένας vegan γάτος!

Μην ανησυχείς πάντως!όλες οι γατούλες βόσκουν κ λιγάκι.Όπως είπε η Ειρήνη το κάνουν κυρίως για να ξεφορτωθούν τις τριχόμπαλες που φωλιάζουν στις κοιλιές τους!
Τοξικά είναι ορισμένα φυτά -εγώ ας πούμε έχω αλόες στο μπαλκόνι και δεν αφήνω να πλησιάσουν!- Αυτό θέλει ψάξιμο!
Αν δείς ότι γίνεται υπερβολικό το μασούλημα πρασινάδας κάνε μια επίσκεψη στον γιατρό
tarantules
Νεοφερμένο μέλος
Ευτυχώς δεν ραντίζουμε ποτέ την αυλή μας με το οτιδήποτε χημικό.
Αλόη έχω κι εγώ σε 2-3 γλάστρες αλλά δεν πλησιάζει καν οπότε δεν ανησυχώ μην πάει και τις φάει.
Το μόνο σοβαρό πρόβλημα είναι οτι χρησιμοποιεί τα παρτέρια για να πηγαίνει να κοιμάται χαλώντας το βασιλικό της μάνας μου

Waterlily
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα!! να ρωτησω κ εγω με τηνσειρα μου, εχουμε κλεισει πισω την αυλη για να λιαζονται οι πριγκιπισσες μας και εχω χαλικακι αλλα ξερετε αυτα τα ζιζανιακια , που βγαινουν, τα μασουλαει το ριρακι μου, μαλλον της αρεσει. δεν εχω ουτε ψεκασματα ουτε τιποτα , απλα σκεφτομαι, να την αφησω να τα τρωει ή ειναι προτιμοτερο να της παρω εκεινο το χορταρακι το ειδικο να ειμαι πιο σιγουρη?? (τους ειχα παρει παλια αλλα ειχε παρει κατι τουμπες κ το διελυσαν) επισης μιας κ μου ερχονται ολα μαζι θελω να κανω κατι για κουνουπια εξω γτ εχω μια λεμονια κ μαζευει πολλα ζωηφια, ποιος ειναι ο πιο ασφαλης τροπος να τα μειωσω τουλαχιστον χωρις να βλαψω τα ζουζουνια μου που κυλιουνται ολη μερα???
Guest User 74802
Επισκέπτης
Waterlily
Νεοφερμένο μέλος

lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
τα pet shops) και η μικρή μου χαίρεται να μασουλάει..

mairou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω αν είναι σωστό, εγώ φύτεψα , μασουλάνε οι γατούλες μου αλλά νομίζω όχι με τόση διάθεση όση είχαν με το γατόχορτο
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλησπερα! ας το παρουμε το θεμα απ την αρχη, δε ξερω αν θυμαστε, η Σουα μου (17χρ πλεον) πριν 3 χρονια περιπου ειχε παθει μια "κριση" δυσκοιλιοτητας.. ευτυχως το ξεπερασε κ μεσα σε λιγο καιρο βρηκα τη φορμουλα να το κραταω σε ικανοποιητικο επιπεδο. με ψυλλιο, μουλιασμενη τροφη, με καθαρκτικα υγρα οποτε χρειαζεται, και συμπληρωματικα παστες κατα της τριχομπαλας (εχω παρει κι αρκετες για ποικιλια). θα ηθελα ομως να της δινω κι ενα εξτρα βοηθημα, γατοχορτο ή καποιο αναπληρωματικο του. γενικα την εχω πετυχει οτι τρωει αριστερα και δεξια σε κατι χωραφια που παει, αλλα τωρα που καλοκαιριαζει νομιζω οτι οι ποικιλιες ειναι περιορισμενες. τοτε οι γατομανες μου χαν προτεινει αντι για γατοχορτο να φυτεψω κριθαρι, σιταρι, βρωμη, φακες. υπαρχει και κατι αλλο που μου διαφευγει; καποιος μου'χε πει για παπυρο ή/και φαγοπυρο ή εγω θυμαμαι λαθος;
σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Καλησπέρα! Κι εγώ γνωρίζω αυτό για το σιτάρι, τις φακές κλπ. Για πάπυρο δεν έχω ακούσει ποτέ μου.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγώ τις φυτεύω σε γλάστρα με χώμα. ΄Οσο για το αν τα ξεριζώνουν, εξαρτάται από το γατί. Η Ζουζού θυμάμαι τα έτρωγε με τέτοιο τρόπο που μπορούσαν να ξαναβλαστήσουν. Η Τασούλα όμως τα ξεριζώνει κανονικά...Ερώτηση: Τις φακές/στάρι κλπ τις φυτεύετε σε γλάστρα με χώμα κανονικά; Δεν τα ξεριζώνουν/γεμίζουν χώμα τον τόπο; Όλο σκέφτομαι κι εγώ να βάλω κι όλο δε βάζω...![]()
Βέβαια δεν θα φυτέψεις ένα σπυράκι, θα ρίξεις μια χούφτα και όλο και κάποια θα την γλυτώσουν.

Ευχαριστώ!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool