Χόρτο γάτας

marigo173

Δραστήριο μέλος

Η marigo173 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 456 μηνύματα.
Η δική μου πάντως μετά μανίας...:lol:
Μπορεί να μην συγκινείται από ανθρώπινα φαγητά και κατα καιρούς να κάνει τη δύσκολη με γατοτροφές αλλά το χορταράκι του κήπου το θεωρεί πρώτης τάξεως μεζέ!:lol:
Τελευταία έχει φουντώσει η άγροστη στον κήπο από τις βροχές (κι επειδή κάποια βαριέται να ξεχορτίζει:redface:) και η πρώτη δουλειά της Λουκρητίας μόλις βγει από την εξώπορτα είναι να βοσκήσει..
Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες για αγρίους σχετικά με τα χόρτα και τις γάτες αλλά η Λουκρητία το τρώει συστηματικά χωρίς να της δημιουργεί προβλήματα, οπότε δεν ανησυχώ.
Είμαι περίεργη απολαμβάνουν πολλές γάτες τόσο τα χόρτα ή η δική μου έχει κάποιο μηρυκαστικό στο γενεαλογικό της;;;:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

του εχω παρει απο το πετ σοπ ενα ειδικο μειγμα που ειναι σε κουτι, και φυτρωνει γρασιδι..υποτιθετε οτι το τρωνε μετα μανιας...
ακομη παντως δε του το εδωσα να το δοκιμασει..μολις μεγαλωσει λιγο και του το δωσω..θα σας πω αποτελεσματα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω που του το δηχνω δεν δηχνει να τρελενεται παει και καλα να το δαγκωσει αλλα μαλλον το γληφει :( .τησ το κοβω κοματακια στο μπολακι τησ αλλα ισωσ δε το τρωει δε μπορω να καταλαβο.

Ναι, η Νιάρα βόσκει πολύ όταν τη βγάζω στον κήπο!!!

της ειχα αγορασει απ το ειδικο για γατες που του βαζεις νερακι και φιτρωνει,αλλα αυτη τιποτα και ειχε και 2 ευρο.

και γω αυτο του αγορασα, ειναι ειδικο για γατες..
πριν λιγο του το εμφανισα.. και μασουλισε μερικα...

θα δουμε αυριο..:)

Εμένα πάλι και να θέλει να βοσκήσει, δεν μπορεί! Δεν υπάρχει ούτε ένα φυτό στο σπίτι! :P

Εμένα η Μπέμπα πάντως έχει ταράξει τα καινούρια φιλαράκι από τα γιασεμία.Πριν από την Μπέμπα όποιος τολμούσε να αγγίξει τα λουλούδια μου γινόταν χαμός.Ακόμα θυμάμαι τον καυγά που είχα κάνει με την πεθερά μου όταν μου έκοψε όλα τα λουλούδια από τα μπουγαρίνια γιατί μύριζαν άσχημα.:mad: Ευτηχώς τους ξεφορτώθηκα.

Ο δικός μας χορτάρι δεν αγγίζει τίποτα πράσινο, ούτε το σιτάρι που του αγοράσαμε απο το πετ σοπ. Βόσκει όμως κουβέρτες!!!!!!!!!!:rolleyes:

Ναι, το έχω ξανακούσει ότι κάποια φυτά είναι δηλητηριώδη. Αλλά τι να κάνω που το σπίτι μας γύρω γύρω έχει χωράφια με όλα τα είδη βλάστησης που ευδοκιμούν στην περιοχή; Πάντως όπως προανέφερα το αγαπημένο της είναι η άγροστη και το τρώει πολύ καιρό τώρα χωρίς προβλήματα.
Αν μου γυρίσει καμιά μέρα μαστουρωμένο το γατί, θα ξέρω ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στη γειτονιά...;)

Όχι, μην ανησυχείς:D Η γάτα σου ξέρει ποια χορταράκια πρέπει να φάει, είναι κάτι σαν κληρονομική εμπειρία που μεταφέρεται με τα γονίδια - όπως και η γνώση που έχει από μωρό να κάνει την ανάγκη της και μετά να σκεπάζει με χώμα. Είναι απαραίτητο το χορταράκι για το στομάχι των γατιών, πάντως. Τα δικά μας βρίσκουν άφθονο στον κήπο στην εξοχή και τρώνε συχνά, όποτε κρίνουν αυτές ότι το έχουν ανάγκη.

Έτσι, έτσι! Και η Νιάρα διαλέγει καλά τι να φάει. Το χορταράκι είναι απαραίτητο, παρασύρει τις τριχόμπαλες που καταπίνουν όταν καθαρίζονται, κάνει καλό στο στομαχάκι... Η Νιάρα τρώει πάρα πολύ όταν κατεβαίνει στον κήπο!
Πρέπει να την κατεβάσω σήμερα αν προλάβω, αλλιώς αύριο, γιατί με την κακοκαιρία και το πρόβλημα με το ματάκι της κοντεύει βδομάδα χωρίς χορταράκι!!!

Nαι σωστά και μην τρομάξετε αν δείτε εμετό απο τρίχες (τριχόμπαλα) σε σχήμα δακτύλου. Πρέπει να τον κάνει. Πάντως το χορταράκι τους προσφέρει ακόμα πολύτιμες βιταμίνες.
H Mπιάνκα όσο είμασταν στον πέμπτο όροφο, έτρωγε ρόκα! Σαν τρελή έκανε μόλις έβλεπε να την πλένω. Kαι σεβαστή ποσότητα. Kαμιά χούφτα :P

Αυτο απο το πετ σοπ, το ειδικο χορταρακι το τρωει και η δικια μου. Φαινεται να της αρεσει πολυ παντως. Εκλεψα και μια ιδεα απο την purina:redface: και της το κοβω κομματακια μεσα στο φαι της.

Τα δικά μου δεν έχω δοκιμάσει ακόμη, σαν γαιδούρα μάνα που είμαι, αλλά θα το κάνω άμεσα. Πάνε και τρώνε τα πλαστικά λουλούδια μου :D και όταν παίρνω χόρτα τους αρέσει να τους δίνω

Εγω του κοβω απο το δρομο και του φερνω καθε μεσημερι.
Εχει συνδεσει το ανοιγμα της πορτας το μεσημερι με τα χορτα και περιμενει σαν τρελλος!

Ο δικός μου είναι fun του γατόχορτου... τόσο πολύ που του το μεταφύτευσα και σε μεγάλη γλάστρα για να το ευχαριστιέται περισσότερο και να μπαίνει μέσα ολόκληρος!!!

ολε βοσκει!:D τησ το εφερα μεσα το χορταρακι μολισ το ειδε σικωθηκε και ηρθε να μασουλησει.

Γεια σε όλους!Πρακολουθώ καιρό το site αλλα πρώτη φορά γράφω μήνυμα.Με λένε Χριστίνα,είμαι απίστευτα γατομανής και έχω εδώ και 5 χρόνια,αποκλειστικά μέσα στο σπίτι,τον Ισίδωρο!
Σχετικά με το χορταράκι ο Ισίδωρος είναι τρελός και παλαβός!Θέλει οπωσδήποτε κάθε μέρα ένα ματσάκι από τον κήπο.Εάν δεν του φέρουμε κλαίει όλη μέρα δίπλα από την πόρτα!Έχει κανονικότατη εξάρτηση!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back