Ψάχνοντας αγγελίες

maxi2

Δραστήριο μέλος

Η maxi2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών και μας γράφει από Λέρος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 621 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι καλό απο αυτό, αλλά είπα να μπώ σε διάφορα άλλα site που αφορούν ζώα και να δώ τις αγγελίες τους.
Αυτό που είδα με στεναχώρησε ιδιαίτερα γιατί το 90% των ζωόφιλων ζητούν να υοθετήσουν σκυλάκια. Μόνο ενα 10% ζητάνε γατάκια και δεν καταλαβαίνω το γιατί..:(
έτσι λοιπόν σε όσους βρίσκω να ζητάνε γατάκια τους παραπέμπω να μπούν στο δικό μας site για να βρούν γατάκια, τουλάχιστον έτσι μεγαλώνουν οι πιθανότητες να υοθετηθούν αυτά που υπάρχουν στις αγγελίες μας.
Άκου εκεί μόνο σκυλάκια......:cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλα κανεις κ εγω το λεω σε οσους ξερω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως να φτιάξω καμιά αφισούλα για το μαγαζί;;;;

Σ'αυτο εχεις απολυτο δικαιο.Αναρωτιεμαι γιατι..Αλλωστε ειναι πιο δυσκολη η φροντιδα τους (σε σχεση με τις γατες),ειναι πιο ευαλωτα σε αρρωστιες απο τις οπιοες (απ'οσα εχω ακουσει) ειναι αρκετες επικυνδινες.Οχι μονο για το ιδιο το σκυλο αλλα και τον ανθρωπο.Δε μπορω να καταλαβω γιατι προτιμουν τους σκυλους..Οι γατουλες και τρυφερες ειναι,και γλυκες ειναι,θα παιξουν,καθαρες ειναι..δε χρειαζεται να τις βγαλεις βολτα ουτε να τις πλενεις οχτακοσιες φορες.Δε μυριζουν (οπως αρκετα σκυλια) και ειναι ησυχες.Τι αλλο μπορει να ζητησει κανεις? xD

Πολλοί βλέπουν το σκύλο και ως φύλακα, αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια με ένα σκυλί στο σπίτι (ανάλογα με τη ράτσα του φυσικά!) ή απλώς προτιμούν την παρέα του σκύλου, που είναι κατά κανόνα προσκολλημένος στον άνθρωπο, σε σχέση με την - πιο ανεξάρτητη - γάτα. Τί να πεις, γούστα είναι αυτά...

Πάντως σε αυτό που λέει η Maxi έχει απόλυτο δίκιο, ιδίως τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότεροι ζωόφιλοι προτιμούν γάτα. Το διαπίστωσα προσπαθώντας να χαρίσω τα γατάκια μου: παλαιότερα αρκούσε μία αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία. Πλέον, και ενώ έχω κάνει κυριολεκτικά τα πάντα (αγγελία στο my cat και άλλα sites, στη Χρυσή Ευκαιρία, στην Ελευθεροτυπία, σε pet-shops, κτηνιατρεία, περίπτερα,κολώνες κλπ), κατάφερα να δώσω μόνο τα 2 σε διάστημα 3 μηνών παρακαλώ!!!

Α, και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό για όσους βάζουν αγγελίες οπουδήποτε. Μου το επισήμαναν απο το "Ε" της Ελευθεροτυπίας κι αν όντως ισχύει, είναι πολύ σοβαρό:
Ποτέ μα ποτέ μη δίνετε ζωάκι σε κάποιον άγνωστο χωρίς να κρατήσετε τα στοιχεία του (έστω ένα τηλέφωνο)!!! Κρατήστε μία σχετική επικοινωνία και αν κάτι δε σας πάει καλά, μην το δώσετε. Υπάρχουν άτομα που "υιοθετούν" ζώα - ιδίως μικρά γατάκια - για πειραματόζωα!!!!!!! :eek: :mad: :down: :sick:

Τσ τσ τσ !:down: Πως μπορούν...

έλεος πια!!!!!:sick: :cry: :/: :mad: :(

ΓΑΤΕΣ Ή ΣΚΥΛΟΙ

Παιδιά ψυχραιμία. Είτε γάτες ζητούν είτε σκύλους, είτε παπαγάλους, είτε χελώνες, το σημαντικό παραμένει: ανθρώποι που αγαπανε τα ζώα ανεξάρτητα είδους και θέλουν να ζήσουν μαζί τους. Όλα τα ζώα έχουν τα δικά τους μοναδικά στοιχεία και το ζητούμενο για μένα θα ήταν να μπορούσαν να ζήσουν ελεύθερα στη γη που ανήκει και σε αυτά όσο και σε εμάς χωρίς να αποτελούν το δεκανίκι μας στα δύσκολα, ή τη διασκέδαση μας στα εύκολα. Για να καταλάβω το ζητούμενο αυτής της κουβέντας θα ήταν ή να υιοθετηθούν περισσότερα γατάκια ή επειδή είμαστε προοδευτικοί να τα ισοσκελίσουμε, ίσα γατάκια ίσα σκυλάκια. Εδώ το γατάκι της Gemini και να το βολέψουμε ακόμα δεν τα καταφέραμε. Συγνώμη που μοιάζω θυμωμένη αλλά μερικές φορές η προτίμηση σε ένα είδος του ζωικού βασιλείου μοιάζει με μονομανία. Π.χ. στη συζήτηση για το τσίρκο ζητήσατε φωτογραφίες που να πιστοποιούν κακοποίηση. Δηλαδή το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο είναι να κόβεις βόλτες άνα το κόσμο ένα λιοντάρι και στον ελεύθερο χρόνο του να πηδάει φωτιές και να ανεβοκατεβαίνει σκάλες χωρίς να χρειαστείς να του ασκήσεις βία, αλλά με τη θέληση του. Τσίρκο=κακοποιημένα ζώα παντοιοτρόπως και ποικιλοτρόπως, τέλος. Επίσης σαφέστατα δεν αποτελεί ειδοποιό διαφορά των σκυλιών απο τις γάτες ότι οι πρώτοι μυρίζουν ενώ οι δεύτερες όχι, άρα πάρτε γάτες βοηθούν να κρατάτε την ατμόσφαιρα καθαρή.
Καλό σας βράδυ
Φωτούλα

Παιδιά ας μη μπερδεύουμε το σκύλο με τη γάτα( και τα άλλα ζωάκια).Συμφωνώ με τη Νerina όλα τα ζωάκια έχουν το χαρακτήρα τους.Ας μη βάζουμε ταμπέλες.Ολα τη χάρη τους έχουν.Οτι αρέσει στον καθένα υιοθετεί.Αλλωστε ζωόφιλοι είμαστε!:)

Συμφωνω κι εγω Βεβαια ο καθενας μας εχει καποια προτιμηση Αλλα νοιωθουμε το ιδιο ασχημα αν υποφερει καποιο ζωο οπιοδηποτε ζωο

Oπως και να το κάνουμε όμως, προτιμούν τα σκυλιά οι περισσότεροι. Eδώ, δεν λέμε μην παίρνετε σκύλο. Στενοχωριόμαστε όμως, που οι γάτες είναι δεύτερη επιλογή. Aγαπώ όλα τα ζώα TO IΔIO. Aπόδειξη, η χορτοφαγία που τηρώ πιστά 19 χρόνια τώρα. Eίμαστε όλοι ίσοι με ίδια δικαιώματα στη ζωή. Όμως το κακό είναι -και έχω πάρα πολλά παραδείγματα- οτι όσοι έχουν σκύλο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ΔEN αγαπούν τις γάτες. Πάω στοίχημα, οτι δεν υπάρχει «γατόφιλος» που δεν «πονάει» και τα σκυλιά το ίδιο. Kαι δεν κάθονται και στα αυγά τους, να το αποσιωπήσουν το θέμα. Σε τσιγκλάνε κιόλας, λέγοντας, «Άπαπααα, δεν τις μπορώ καθόλου τις γάτες!!!!» Aμάν πια. Eίναι κουραστικοί. Δουλεύω μαζί με 100 ανθρώπους. Φανταστείτε τι έχω ακούσει και σε συνδυασμό με τη χορτοφαγία. Eγώ όμως, :whistle: :whistle: :whistle: Aπλά νιώθουμε οτι υπάρχει αδικία όπως στα περισσότερα σ' αυτή τη ζωή:/:

Ας μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη: ένα σκυλάκι (ανεξαρτήτως μεγέθους) έχει εξ ορισμού περισσότερες απαιτήσεις απο μία γάτα. Ας μην αναφερθώ στα αυτονόητα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μεγαλόσωμος σκύλος κλεισμένος σε ένα ελάχιστο μπαλκόνι (φαινόμενο ολοένα και πιο συχνό τελευταία)...
Κατά τα άλλα, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την άποψη που εκφράστηκε παραπάνω, οτι δηλαδή θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ΟΛΑ τα ζωάκια ως αυτόνομες οντότητες και όχι ως δεκανίκι ή θέαμα προς διασκέδαση.

'Οντως πρέπει να αγαπάμε όλα τα ζώα το ίδιο και χωρίς εξαιρέσεις.. και πιστεύω ότι αυτοί που έχουν γάτες δεν ξεχωρίζουν τα ζώα.. θα βοηθήσουν όποιο ζωάκι βρούν στον δρόμο τους.
Με μερικούς όμως που έχουν σκύλο νωμίζω ότι είναι αλλιώς τα πράγματα.. θεωρούν ότι το να έχουν ενα σκύλο και μάλιστα μεγαλώσωμο είναι θέμα γοήτρου..:hmm:
Εντάξει θα το φροντίσουν, θα το βγάλουν την βόλτα του, θα το περιποιούνται... αλλά μέχρι εκεί.. αν βρούν άλλο ζωάκι στο δρόμο να πεινάει ή να υποφέρει δεν θα ενδιαφερθούν γι' αυτό. (το έχω δεί να συμβαίνει πολλές φορές)
Γι αυτό λέω ότι οι γατόφιλοι είναι πιο φιλόζωοι απο μερικούς άλλους που έχουν σκυλιά. φυσικά και δεν είναι όλοι έτσι... Αλλά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις..

Νομίζω παίζει ρόλο και το γιατί παίρνει κάποιος ένα ζώο. Αλλος το παίρνει για να καλύψει τις ανάγκες του ζώου κι άλλος για να καλύψει ανάγκες δικές του. Μπορεί να καλύπτει δική του ανάγκη η οποία είναι η παρέα. Σ αυτή την περίπτωση μπορεί να έχει την ωριμότητα να καταλάβει ότι και το ζώο έχει ανάγκες και να δώσει σ αυτές προτεραιότητα (προτεραιότητα έχει πάντα ο αδύναμος) μπορεί όμως να θέλει παρέα με τρόπο εγωιστικό οπότε οι συνθήκες για το ζώο θα είναι δύσκολες.
Υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων που θέλει ένα ζώο για επίδειξη, οπότε προτιμάει σκυλί και συνήθως μεγαλόσωμο για να τραβάει την προσοχή των άλλων και το θαυμασμό. (γι αυτό και τα μικρόσωμα ζώα είτε γάτες είτε σκυλιά τα περιφρονεί) αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη από επίδειξη ισχύος γιατί είναι μεγάλη η ψυχική τους αδυναμία (και μην σας ξεγελά το μεγάλο μερικές φορές σωματικό μέγεθος τους). Σ αυτή την περίπτωση, τις πιο πολλές φορές δεν σέβονται το ζώο δεν σέβονται την οντότητα του και τον κόσμο του, και μονίμως προσπαθούν να το κόψουν και να το ράψουν στα μέτρα τους. Το κάνουν άθλιο σαν τον δικό τους ψυχικό κόσμο, το θέλουν πολύ υπάκουο του δίνουν διαταγές μόνο και μόνο για να τις εκτελέσει και να νοιώσουν την ικανοποίηση ότι εκτελούνται οι διαταγές τους, το κάνουν άγριο για να κατασπαράζει τα μικρόσωμα ζώα. είναι άνθρωποι πολύ ανώριμοι και σε συνδυασμό με τη δειλία τους το ζώο τους χρησιμεύει ως βαλβίδα εκτόνωσης.

Επίσης υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που μισεί τις γάτες, συνήθως επειδή όταν ήταν παιδιά τους φοβέριζαν με τη γάτα είτε τους ειρωνεύονταν ότι δεν έχουν γεννητικά όργανα γιατί τα έφαγε η γάτα.
Συν ότι πολλοί άνθρωποι διακατέχονται ακόμα και σήμερα απο δεισιδαιμονίες και ταυτίζουν τη γάτα με διάφορα δεινά.

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Νομίζω παίζει ρόλο και το γιατί παίρνει κάποιος ένα ζώο. Αλλος το παίρνει για να καλύψει τις ανάγκες του ζώου κι άλλος για να καλύψει ανάγκες δικές του.

Είπες τη φράση κλειδί!

εγω παλι εχω τα μωρα μου κ αγαπαω κ τα σκυλια οτι βρω αδεσποτο τι μαζευω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back