Ψάχνω ένα περσάκι ή βρετανάκι! Υπάρχει ελπίδα;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

mystery_cats

Νεοφερμένο μέλος

Ο mystery_cats αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 45 μηνύματα.
Γεια σας και παλι!
Ψαχνω οπως γραφω και στο τιτλο του θεματος για ενα περσακι η βρετανακι που να χαριζεται. Γνωριζω για αυτες τις δυο ρατσες ποσο καλοβολες ειναι και θελω πολυ να υιοθετησω ενα τετοιο γατακι. Ξερω οτι ειναι δυσκολο να χαριζει καποιος ενα τετοιο γατακι αλλα ελπιζω οτι ισως καποιος να βρεθει. Λογω οικονομικων δυσκολιων ειναι ανεφικτο να αγορασω απο καποιο εκτροφειο. Και εν τω μεταξυ και οι εκτροφεις δεν εχουν κατεβασει καθολου τις τιμες τους παρα τη γενικη οικονομικη κριση που επικρατει στη χωρα μας. Γι'αυτο και κατεφυγα σ'αυτη την αγγελια. Εντελει κι ενα ημιαιμο γατακι που θα εχει παρομοια χαρακτηριστικα με περσακι η βρετανακι, θα ειναι ευπροσδεκτο!
Ξερω οτι οσοι βρισκεστε εδω, ειστε πραγματικοι ζωοφιλοι και ισως καποιος να μπορεσει να με βοηθησει να βρω κι εγω το παρεακι μου! :)
Σας ευχαριστω!

Υ.Γ. Προς τους mods/ Γιατι το site σερνεται ετσι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Konstans σ'ευχαριστω για την αμεση βοηθεια! Πραγματι ο Ιβαν ειναι ενας κουκλος! Αλλα αυτο που με κανει και δισταζω ειναι αυτο που ανεφερες κι εσυ οτι δεν τον προτιμουν γιατι ειναι μεγαλος! Μη με αποπαρετε αλλα εχω κι εγω κολλημα με την ηλικια γιατι σκεφτομαι οτι καποια πραγματα που θα ηθελα να του μαθω εγω δε θα μπορεσω να το κανω λογω της ηλικιας του... Ισως κανω λαθος αλλα ετσι μου εχει κατσει σαν ιδεα... Τι να πω... Παντως ειναι πανεμορφος ο γατουλης!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πέρυσι το καλοκαίρι πήρα ένα δεύτερο γατούλη, το ρόρι, ο οποίος ήταν ενός έτους. Είχα και εγώ αμφιβολία για την ηλικία του αλλά τον πήρα γιατί μου θύμιζε τρομερά τον μακαρίτη το γάτο μου. Η κυρία που τον φρόντιζε φαινόταν ότι δεν είχε εξοικείωση με τις γάτες μολονότι τον είχε από ενός μήνα. Τον πήρα αστείρωτο, τον στείρωσα μετά από τρεις μήνες παρόλο που μου κατουρούσε τα πάντα, του έδωσα όνομα γιατί δεν είχε και τώρα σε πληροφορώ ότι έχει γίνει ένας κούκλος, ακούει στο όνομά του και σε δυο-τρεις λέξεις ακόμα και μου έχει τρομερή αδυναμία!!!
Οταν λείπω από το σπίτι και πηγαίνω στην αυλή χαλάει τον κόσμο...οταν ξαπλώνω στον καναπέ έρχεται πάνω στο στήθος μου, πουρπουρίζει και μου δίνει κεφαλιές...χθες τον πάτησα και ούρλιαξε ο κακομοίρης από τον πόνο αλλά ούτε που με γρατζούνισε...και άλλα πολλά
Θα σου έλεγα απλά να πας να τον δεις και αφού τον δεις αποφασίζεις(είναι πράγματι ένας κούκλος).

Απάντηση: Ψάχνω ένα περσάκι ή βρετανάκι! Υπάρχει ελπίδα?

Ένα γατάκι ενήλικο, έχει ήδη διαμορφώσει τον χαρακτήρα του, οπότε ότι βλέπεις παίρνεις. Απ'την άλλη ένα μικρό σε ηλικία δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί, αν θα γίνει χαδιάρικο, αν θα γίνει ανεξάρτητο κ.τ.λ.Εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις :)

Ποιός λέει ότι τα ενήλικα δεν εκπαιδεύονται;;; Μια χαρά εκπαιδεύονται. Ο δικός μου είναι 3.5 ετών και συνέχεια μαθαίνει νέα πράγματα. Τα μικρά πολλές φορές δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα τους και έχουν ατυχήματα. Με τα ενήλικα (σιγά το ενήλικο γατί που είναι ο Ιβάν.... ακόμα γατάκι θεωρείται) δεν θα έχεις τέτοια ατυχήματα. Εμένα πάντως μου φάνηκε πιο δύσκολο να εκπαιδεύσω τον δικό μου όταν ήταν γατάκι παρά τώρα που μεγάλωσε. Είναι αρκετά επίπονη διαδικασία να μεγαλώνεις ένα μικρό. Πρέπει να απομακρύνεις ότι αντικείμενο έχεις που μπορεί να του κάνει κακό. Από καλώδια, μέχρι γυάλινα αντικείμενα και κλωστούλες. Τα μικρά επίσης δαγκώνουν ΠΟΛΥ για αρκετούς μήνες όταν αλλάζουν δόντια. Πολύ δύσκολα πάντως θα βρεις εδώ να χαρίζεται περσάκι ή βρετανάκι στην ηλικία που θέλεις. Εύχομαι να βρείς αυτό που θέλεις.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας ολους!
Και ναι, ξερω οτι ειναι δυσκολο να βρω να χαριζεται καποιο περσακι η βρετανακι αλλα ποτε δεν ξερεις! Οσο για την ηλικια κατανοω ολα αυτα που αναφερετε αλλα παντα, οπως θα γνωριζετε, υπαρχει και ο παραγοντας "προτιμηση, θεληση" που ειναι διαφορος για τον καθενα. Αλλος μπορει να θελει ενα μικρο σε ηλικια γατακι για τον Χ λογο και αλλος οχι. Ειναι επιλογες και πρεπει να ειναι (νομιζω) σεβαστες. Εξαλλου το να κανει κατι καποιος παρα τη διαφορετικη σκεψη κ θεληση που εχει, ενεχει, πολλες φορες, επικινδυνες εξελιξεις και ασχημες καταληξεις...

Σαφεστατα και οι επιλογες του καθενος θα πρεπει να ειναι σεβαστες.:)
Παντως ριχνε μια ματια στα χαριζονται,γιατι ποτε δεν ξερεις.Και καποια γατακια ρατσας μπαινουν(σπανια..αλλα συμβαινει),αλλα και γιατι μπορει να σου κανει κλικ καποιο γατσουλινι.:)

χμ!για περσακι και βρετανακι δε ξερω,κατι ελληνακια εχω,κι αυτα νησιωτικα,χαχαχα αστειευομαι!!!

Σαφεστατα και οι επιλογες του καθενος θα πρεπει να ειναι σεβαστες.:)
Παντως ριχνε μια ματια στα χαριζονται,γιατι ποτε δεν ξερεις.Και καποια γατακια ρατσας μπαινουν(σπανια..αλλα συμβαινει),αλλα και γιατι μπορει να σου κανει κλικ καποιο γατσουλινι.:)

Σ'ευχαριστω για τη βοηθεια πουπουλινα! :)

χμ!για περσακι και βρετανακι δε ξερω,κατι ελληνακια εχω,κι αυτα νησιωτικα,χαχαχα αστειευομαι!!!

Και τετοιο σκεφτομαι ρενακι, φτανει να μου κανει, οπως ειπε και η πουπουλινα, το κλικ! ;)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλησπερα,οπως ειπε κι η Εφη,ριχνε μια ματια στις αγγελιες,μερικες φορες μπαινουν και για γατακια ρατσας.Επισης μπορεις να ρωτησεις αν απο καποιο εκτροφειο εχουν καποια γατουλα της φυλης που ψαχνεις,λιγο μεγαλυτερη σε ηλικια και στειρωμενη.Αρκετα εκτροφεια στειρωνουν μετα απο καποιες γεννες τα κοριτσια τους και τα χαριζουν,ή τα δινουν εναντι καποιου συμβολικου ποσου.
Καλη επιτυχια στην αναζητηση σου,κι εγω εψαχνα για μπλε ρωσικο ή βρετανακι και ερωτευτηκα τον Σειριο μου,ποτε δεν ξερεις ποιος θα σου κλεψει την καρδια.;):)

Καλησπερα,οπως ειπε κι η Εφη,ριχνε μια ματια στις αγγελιες,μερικες φορες μπαινουν και για γατακια ρατσας.Επισης μπορεις να ρωτησεις αν απο καποιο εκτροφειο εχουν καποια γατουλα της φυλης που ψαχνεις,λιγο μεγαλυτερη σε ηλικια και στειρωμενη.Αρκετα εκτροφεια στειρωνουν μετα απο καποιες γεννες τα κοριτσια τους και τα χαριζουν,ή τα δινουν εναντι καποιου συμβολικου ποσου.
Καλη επιτυχια στην αναζητηση σου,κι εγω εψαχνα για μπλε ρωσικο ή βρετανακι και ερωτευτηκα τον Σειριο μου,ποτε δεν ξερεις ποιος θα σου κλεψει την καρδια.;):)

Σ'ευχαριστω για την απαντηση! Δεν ηξερα οτι κανουν κατι τετοιο τα εκτροφεια. Θα το ψαξω! :)
Και ναι, οπως λες κι εσυ, ποτε δε ξερεις ποιο θα σου κλεψει τη καρδια... ακομα και ενα ημιαιμο, ειναι αυτο που αναφερθηκε και παραπανω απο τη πουπουλενια, το ποιο θα σου κανει το κλικ! :)

Kι ο Σειριος μου κεραμιδογατος ειναι,γι'αυτο το ειπα.;)Παντως που και που οπως σου ειπα μπαινουν αγγελιες για περσακια ειδικα,εχε το νου σου και μπορει η τυχη να σου χαμογελασει.:)

Kι ο Σειριος μου κεραμιδογατος ειναι,γι'αυτο το ειπα.;)Παντως που και που οπως σου ειπα μπαινουν αγγελιες για περσακια ειδικα,εχε το νου σου και μπορει η τυχη να σου χαμογελασει.:)

χαχα!!! σ'ευχαριστω για τη θετικη σου ενεργεια! Μου δινει κουραγιο! :)

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας ολους!
Και ναι, ξερω οτι ειναι δυσκολο να βρω να χαριζεται καποιο περσακι η βρετανακι αλλα ποτε δεν ξερεις! Οσο για την ηλικια κατανοω ολα αυτα που αναφερετε αλλα παντα, οπως θα γνωριζετε, υπαρχει και ο παραγοντας "προτιμηση, θεληση" που ειναι διαφορος για τον καθενα. Αλλος μπορει να θελει ενα μικρο σε ηλικια γατακι για τον Χ λογο και αλλος οχι. Ειναι επιλογες και πρεπει να ειναι (νομιζω) σεβαστες. Εξαλλου το να κανει κατι καποιος παρα τη διαφορετικη σκεψη κ θεληση που εχει, ενεχει, πολλες φορες, επικινδυνες εξελιξεις και ασχημες καταληξεις...

Ναι σίγουρα οι επιλογές του καθενός είναι σεβαστές, απλά είπα ότι αν ο λόγος που δεν θέλεις μεγάλο είναι η εκπαίδευση επειδή ανησυχείς μήπως δεν εκπαιδεύεται, δεν ισχύει κάτι τέτοιο :) Πραγματικά δεν ξέρεις ποιό θα σου κάνει κλικ. Κάποτε ήμουν στην ίδια ακριβώς φάση με εσένα γι αυτό και σου τα είπα αυτά. Συγκεκριμένα ήθελα, γατάκι περσίας και όχι ενήλικο. Είχα βρεί περσάκια 2 και 3 ετών και τα θεωρούσα μεγάλα (αν τα έβλεπα τώρα θα τα έπαιρνα χωρίς 2η σκέψη)! Τελικά βρήκα ένα color point περσάκι. Όταν πήγα να το δω είδα ένα άλλο ημίαιμο γατάκι και τελικά κατέληξα με το ημίαιμο :P Πολλές φορές σε μαγεύει ο χαρακτήρας του και όχι η εμφάνιση του ή η ηλικία του:P Περσάκι είναι πιο εύκολο να βρεις να χαρίζεται πάντως. Αν σου αρέσουν τα μακρύτριχα υπάρχουν πολλά ημίαιμα που χαρίζονται :)

Ναι σίγουρα οι επιλογές του καθενός είναι σεβαστές, απλά είπα ότι αν ο λόγος που δεν θέλεις μεγάλο είναι η εκπαίδευση επειδή ανησυχείς μήπως δεν εκπαιδεύεται, δεν ισχύει κάτι τέτοιο :) Πραγματικά δεν ξέρεις ποιό θα σου κάνει κλικ. Κάποτε ήμουν στην ίδια ακριβώς φάση με εσένα γι αυτό και σου τα είπα αυτά. Συγκεκριμένα ήθελα, γατάκι περσίας και όχι ενήλικο. Είχα βρεί περσάκια 2 και 3 ετών και τα θεωρούσα μεγάλα (αν τα έβλεπα τώρα θα τα έπαιρνα χωρίς 2η σκέψη)! Τελικά βρήκα ένα color point περσάκι. Όταν πήγα να το δω είδα ένα άλλο ημίαιμο γατάκι και τελικά κατέληξα με το ημίαιμο :P Πολλές φορές σε μαγεύει ο χαρακτήρας του και όχι η εμφάνιση του ή η ηλικία του:P Περσάκι είναι πιο εύκολο να βρεις να χαρίζεται πάντως. Αν σου αρέσουν τα μακρύτριχα υπάρχουν πολλά ημίαιμα που χαρίζονται :)

Σ'ευχαριστω για τη διευκρινιση. Καλα κανεις και αναφερεσαι στην εκπαιδευση γιατι υπαρχουν και αλλοι που ισως δε γνωριζουν και αρνουνται να αποκτησουν ενα γατακι γι αυτο το λογο. Και ναι οπως λες κι εσυ, ειναι πολλα αυτα που μπορει να σε μαγεψουν σε ενα γατακι και να αναθεωρησεις τις αποψεις σου. :)

Σ'ευχαριστω για τη διευκρινιση. Καλα κανεις και αναφερεσαι στην εκπαιδευση γιατι υπαρχουν και αλλοι που ισως δε γνωριζουν και αρνουνται να αποκτησουν ενα γατακι γι αυτο το λογο. Και ναι οπως λες κι εσυ, ειναι πολλα αυτα που μπορει να σε μαγεψουν σε ενα γατακι και να αναθεωρησεις τις αποψεις σου. :)

Συγγνώμη αν ήμουν απότομη. Δεν είχα καμία πρόθεση να σε θίξω :redface: (καταραμένε γραπτέ λόγε!!)

Συγγνώμη αν ήμουν απότομη. Δεν είχα καμία πρόθεση να σε θίξω :redface: (καταραμένε γραπτέ λόγε!!)

Ειναι αυτο που λες, ο καταραμενος γραπτος λογος :) Κανενα προβλημα! Ειμαι σιγουρος οτι δεν ειχες τετοια προθεση! :)

ριξε μια ματια εδω.ειναι 2,5 μηνων.εχουν μεγαλωσει ολα σε σπιτι και σε ηρεμο περιβαλλον.μακαρι να σου κανει ενα απο αυτα τα 4 γατονια.https://www.mypetz.gr/χαρίζονται/ψάχνουμε-σπίτι-για-4-γατάκια-2-5-μηνών-84534/

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back