Ψάχνω γατάκι ημερών(το πολύ 30) για υιοθεσία!!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

glazar

Νεοφερμένο μέλος

Ο glazar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Παρακαλώ όποιος επιθυμεί να δωρίσει μικρό γατάκι ημερών(το πολύ 30) και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ,ας επικοινωνήσει μαζί μου στο lazargr@live.com. Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγνωμη, αλλα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βρεις γατακι το πολυ 30 ημερων!!! Τα γατακια ακομα θηλαζουν και αμα φυγουν τοσο νωρις απο την μητερα τους θα εχουν προβληματα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρεαλιστικά, η μόνη περίπτωση να βρεις αυτό που ψάχνεις είναι να ανακαλύψεις νεογέννητα πεταμένα σε κάδο. Συμβαίνει,αλλα το απεύχομαι χίλιες φορές, μεταξύ άλλων και για σένα, διότι θα καταραστείς την ώρα και τη στιγμή.
Ακόμα και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το γατάκι θα επιζήσει χωρίς το μητρικό γάλα (που δεν είναι δεδομένο καθόλου να ξέρεις), είσαι έτοιμος να το ταϊζεις με μπιμπερό δέκα φορές τη μέρα; Να παρακαλάς να καταφέρει να φάει; Να σφουγγαρίζεις αμέσως μετά γιατί θα έχει γίνει το χάος;
Επίσης, θέλεις ένα γατάκι που (πέραν του ότι θα του λείπουν αντισώματα) τον πρώτο καιρό θα έχει μονίμως προβλήματα στο πεπτικό; Υπόψην ότι εκτός του ότι θα το βλέπεις να υποφέρει καθημερινά, ετοιμάσου και πάλι να σφουγγαρίζεις, περιττώματα αυτή τη φορά. Επίσης, θα πρέπει να του μάθεις τα πάντα εσύ - και σου μιλάω για θέματα της προσωπικής του υγιεινής. Νομίζεις ότι μπορείς να το κάνεις όπως θα το έκανε η μητέρα του;
Όλα αυτά τα έζησα. Ήταν υπέροχη εμπειρία αλλά δεν την εύχομαι σε κανέναν. Και αν ο άνθρωπός μου δεν δούλευε απογευματινές ώρες, δεν θα ήταν δυνατή ούτως ή άλλως, αφού είναι διαδικασία για την οποία χρειάζεται μονίμως κάποιος πάνω από το ζωάκι, να το προσέχει, να το καθαρίζει, να το ζεσταίνει και να το ηρεμεί. Αν δεν ήταν τα πράγματα τόσο ευνοϊκά για μας, ο Ζαχαρίας ίσως να μη ζούσε σήμερα...
Ακόμα και έτσι, ο Ζαχαρίας υστερεί ακόμα, ίσως και για πάντα, σε κάποια θέματα από γατες που έμειναν με την μητέρα τους όσο έπρεπε. Για παράδειγμα, όσο και αν προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε ποτέ να τον μάθουμε να παίζει χωρίς να μας πληγώνει.
Αν δεν είχες επαφή με γάτες στο παρελθόν είναι λογικό να μη γνωρίζεις όλα αυτά. Ούτε εγώ τα γνώριζα. τα έμαθα και τα μεταδίδω σε εσένα. Τώρα που είσαι πιο ενημερωμένος, δες τα πράγματα αλλιώς και βάλε τις προσδοκίες σου σε πιο ρεαλιστικές βάσεις. Εκεί έξω υπάρχει κάποιο γατάκι σε σωστή ηλικία (κατά προτίμηση 3 μηνών, ή έστω 2 αν είναι απαραίτητο) υγιές και γερό, με τα σωστά και απαραίτητα αντισώματα, μαθημένο στην καθαριότητά του και κοινωνικοποιημένο που σε περιμένει να του δώσεις αγάπη και να πάρεις από αυτό.

Συγνωμη, αλλα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βρεις γατακι το πολυ 30 ημερων!!! Τα γατακια ακομα θηλαζουν και αμα φυγουν τοσο νωρις απο την μητερα τους θα εχουν προβληματα...
Τίποτε δεν αποκλείεται Μαρία. Συνήθως, τα γατάκια που χαρίζονται τόσο μικρά είναι ορφανά γατάκια που τα μεγάλωσαν εθελοντές. :)

Ναι, αλλα να παρεις το μωρο απο την γατα 30 ημερων, δεν ειναι καθολου καλο... Για ορφανα ναι, μπορεις να σωσεις καποιου την ζωη, αλλα οχι να το παρεις απο την μητερα του...

Τίποτε δεν αποκλείεται Μαρία. Συνήθως, τα γατάκια που χαρίζονται τόσο μικρά είναι ορφανά γατάκια που τα μεγάλωσαν εθελοντές. :)

Υπάρχει και αυτή η περίπτωση, αλλά κατά την άποψή μου (και με βάση όσα έζησα) καλύτερα το γατάκι να μείνει με τα άτομα που το φροντίζουν (και ξέρουν να το φροντίσουν) μέχρι να δυναμώσει και να πάρει τα πάνω του. Ο Ζαχαρίας βρέθηκε 45 ημερών και αρχικά δε σκοπεύαμε να τον κρατήσουμε, ούτε όμως διανοηθήκαμε να τον δώσουμε αμέσως (το σχέδιο ήταν να δοθεί καρδαμωμένος), γιατί όπως είπα και παραπάνω η φροντίδα του απαιτούσε χρόνο, αφοσίωση και πολλή προσοχή (και την κτηνίατρο σχεδόν σε τηλεδιάσκεψη:D).
Αν ο φίλος μας τα ξέρει όλα αυτά και θέλει απλά να ζήσει την εμπειρία τότε οκ. Αλλά μόνο τότε, κατά την ταπεινή μου άποψη.

κ εγώ συμφωνώ με το να το πάρεις λίγο μεγαλύτερο..
είχα εμπειρία από μικρούλι κ είναι πολύ δύσκολο να 3έρεις...
ούτε εμάς δανάη έχει σταματήσει να μας γρατζουνά κ να μας ψιλοδαγκώνει πλέον....:P

κ εγώ συμφωνώ με το να το πάρεις λίγο μεγαλύτερο..
είχα εμπειρία από μικρούλι κ είναι πολύ δύσκολο να 3έρεις...
ούτε εμάς δανάη έχει σταματήσει να μας γρατζουνά κ να μας ψιλοδαγκώνει πλέον....:P

Πίστεψέ με, ξέρω! Δαγκώνει σαν καρχαρίας!! Δοκιμάσαμε κραυγούλες, βογκητά, φωνές, όλα (οι γείτονες μάλλον θα νομίζουν ότι σ' αυτό το σπίτι κάνουμε μαραθώνιους κάμα σούτρα), και τίποτα!!!
Δυστυχώς, τα λεπτά όρια ανάμεσα στο "κάνω ναζάκια" και "κλαδεύω χέρια και δάχτυλα" το γατάκι τα μαθαίνει από τη μητέρα και τα αδερφάκια του, που το διορθώνουν όταν το παρακάνει σε γλώσσα που καταλαβαίνει... Τώρα του καημένου τι να του πεις; Να τον μαλώνεις την ώρα που σου δείχνει την αγάπη και τον ενθουσιασμό του; Το μπερδεύεις και από πάνω, άντε να καταλάβει γιατί του τη λες ενώ εκείνο απλά παίζει...
Θα ήταν καλό αν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε άλλο ένα γατάκι γι' αυτό, αλλά δυστυχώς η κατάσταση ακόμα δεν μας το επιτρέπει...

συγχαρητηρια δαναη και για τον λογο σου και για την σταση σου στον ζαχαρια.

δεν το ηξερα αυτο που λες δαναη! πραγματικα ωραιος λογος ομως!

30 ημερών ΤΟ ΠΟΛΥ. η κλασσική μας παιδεία σαν Ελληνες.... tstststst

Τελευταία επεξεργασία:
Ναι γιατι αν ειναι μεγαλυτερο απο 30 ημερων δεν θα "μας μαθει"!
Αντε μετα να καταλαβουν οτι ενα γατι 5 μηνων ειναι ακομη μικρο!!

Κι εμείς βοηθάμε πολύ κάποιον να μάθει με το να τον μειώνουμε στο πρώτο μας ποστ, ναι. Ώρες ώρες δεν ξέρω αν η εμπειρία στις υιοθεσίες είναι προσόν ή μειονέκτημα. Την άγνοια μόνο με ενημέρωση θα την "θεραπεύσουμε".

Σας παρακαλώ, μη συνεχίσετε. Αν από την άλλη έχετε να δώσετε κάποια συμβουλή στο θεματοθέτη (βλέπε λεγόμενα μέλους danai_ns), ευπρόσδεκτη.

Τελευταία επεξεργασία:
:hmm: Δεν είναι ανάγκη όλοι να γνωρίζουμε εξαρχής τα πάντα...
Αν με ακούγατε πριν πάρω γάτες και αρχίσω να ψάχνομαι σχετιcat,
θα με ακούγατε να θεωρώ την στείρωση αρνητική παρέμβαση στη φύση του ζώου και να έχω μία άρνηση ή επιφύλαξη ας πω καλύτερα... Στην πορεία σαφώς και αναθεώρησα...όπως άλλωστε και σε πολλά...
Θα προτιμούσα κάποιος τότε να με ενημέρωνε σχετιcat και να μου δώσει catι από τις γνώσεις του,
από το να βγάλει πορίσματα για την... παιδεία μου...
Το πρώτο είναι σίγουρα πολύ πιο εποικοδομητικό...

αν θες να παρεις ενα τοσο μωρο γατακι πρεπει να εχεις στο νου σου οτι θα κανεις μεταβαση απο το μπιμπερο σε κονσερβα και ξηρη τροφη θα το μαθεις να πηγαινει στην αμμο του κλπ.,μιλαω παντα για ορφανο γατακι γιατι αν εχει μανουλα ειναι κριμα να το παρεις..
τα παραπανω που σου ειπα ειναι αρκετα κουραστικα..το καλοκαιρι ειχα βρει 2 μωρακια και ειχα πελαγωσει παρολο που ξερω αρκετα για γατες μου ρθε να φουνταρω..τωρα εχω ενα μωρακι 25 ημερων με το ζορι και τα πραγματα ειναι καλυτερα..οχι ομως οτι και παλι δεν ειναι κουραστικο ειδικα οταν του δινω να φαει κονσερβα..
αν εισαι πρωταρης περιμενε πρωτα να μαθει να τρωει και να πηγαινει στην αμμο του και μετα παρτο:)

:hmm: Δεν είναι ανάγκη όλοι να γνωρίζουμε εξαρχής τα πάντα...
Αν με ακούγατε πριν πάρω γάτες και αρχίσω να ψάχνομαι σχετιcat,
θα με ακούγατε να θεωρώ την στείρωση αρνητική παρέμβαση στη φύση του ζώου και να έχω μία άρνηση ή επιφύλαξη ας πω καλύτερα... Στην πορεία σαφώς και αναθεώρησα...όπως άλλωστε και σε πολλά...
Θα προτιμούσα κάποιος τότε να με ενημέρωνε σχετιcat και να μου δώσει catι από τις γνώσεις του,
από το να βγάλει πορίσματα για την... παιδεία μου...
Το πρώτο είναι σίγουρα πολύ πιο εποικοδομητικό...

Μαρίνα μου πόσο σε καταλαβαίνω!!!:redface: Όταν ήμουν έξω από το χορό, πολλά άσματα εκτελούσα, με σιγουριά για τις φωνητικές μου ικανότητες. Τώρα τα σκέφτομαι και μου σηκώνεται λίγο η τρίχα! Και για του λόγου το αληθές, όταν ο Ζαχαρίας βρέθηκε, δυσκολευόμουν να φανταστώ ότι έχει ήδη κλείσει μήνα, δεν μου πέρναγε από το μυαλό ότι η γάτα θέλει τόσο χρόνο να απογαλακτισθεί (ναι ξέρω ήμουν πολύ σχετική :redface::redface::redface::redface::redface::redface:).
Με ανοιχτό μυαλό και καλές προθέσεις και οι ανεπίδεκτοι μαθαίνουμε....

Αν σου τυχει αδεσποτο,εγκαταλλελημενο να το αναλλαβεις με ολα τα επακολουθα που εγραψαν πιο πανω.Μην το επιδιωξεις ομως να παρεις τοσο μικρο απο καποιον που ηδη το μεγαλωνει και κυριως απο τη μανα-γατα.Το λεω εκ πειρας ....τον Ρικυ τον βρηκα 15 ημερων ,παρατημενο απο τη μανα του.
Εκανα τα παντα,τον εχω κανει γαταρο 5700 κιλα,κοινωνικοτατος με τους ανθρωπους...με τη Μπριζιτ ακομα δεν εχουμε βρει τον τροπο να τον συμφιλιωσουμε.οσο μεγαλωνει μειωνονται αρκετα τα δαγκωματα προς εμας,οι ζημιες κλπ.απλα με αργο ρυθμο.
Αρα ενα πλασματακι 3 μηνων ,ειναι στην καλυτερη ηλικια για υιοθεσια και για σενα και για κεινο.:):)

Εγω δεν θα σου δωσω συμβουλες ουτε θα σου πω αν εισαι εμπειρος.Ομως εισαι σιγουρος πως το θελεις πραγματικα και πως θα εισαι διατεθιμενος για αυτο οποτε σε χρειαστει???(φιλικα παντα:redface::))
Αν,ναι...Ευχομαι να ερθει και σε εσενα ηωρα που θα δεις να κανει τα πρωτα του βηματα και να νιαουριζει και θα εισαι περηφανος αφου το εσωσες απο το δρομο!!!

Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπόν, επειδή δεν είχες ιδέα για πιο λόγο ήθελα τόσο μικρό γατάκι,μην βιάζεσαι να το κορο'ι'δέψεις αυτό,γιατί με τον τρόπο σου αυτό δεν δείχνεις να έχεις εσύ καλύτερη "παιδεία" ως άτομο.......για να μην σου πω και άλλα.....

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back