Ψάχνω θηλυκιά γατούλα για θεσσαλονίκη

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

tzortzog

Νεοφερμένο μέλος

Η tzortzog αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους!μένω στη θεσσαλονίκη και θα ήθελα ένα αδεσποτογατούνι κατα προτίμηση θηλυκό αλλά και για αρσενικό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα..σε 10 μέρες φεύγω για ταξίδι και επιστρέφω στις 26 του ίδιου μήνα.μόλις λοιπόν επιστρέψω θα υιοθετήσω έναν αρσενικό που ο φίλος μου έχει στη δουλειά του.ο γατούλης αυτός όμως δεν έχει στειρωθεί και θα περιμένω να το στειρώσω κ έπειτα αφού αναρρώσει και μάθει τον χώρο του να του φέρω και παρέα.υπολογίζω δηλαδή μέχρι μέσα δεκεμβρίου.από ότι έχω δει είναι πολύ φιλικός με τους ανθρώπους αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στον δρόμο, αλλά φοβιτσιάρης με τα άλλα γατιά της γειτονιάς που είναι πάρα πολύ επιθετικά.τα ταίζουμε και μας γρατζουνάνε και ενώ υπαρχει μπόλικο φαί για όλους μαλώνουν μεταξύ τους και διώχνουν τα αλλα γατιά,μαζι και το γάτο που θα ιυοθετησουμε ο οποίος τους τρέμει.κι αυτός είναι κ ένας λόγος που θέλουμε να τον φέρουμε σπίτι..παρόλα αυτά είμαι σίγουρη ότι θα τα βρεί μια χαρά με ένα μικρό γατάκι που δεν έχει μάθει την επιθετικότητα των γατιών που αναγκάζονται να επιβιώσουν μόνο με αυτόν τον τρόπο στον δρόμο.συγγνώμη για την πολυλογία αλλά νομίζω πως αυτός που θα δώσει το γατάκι του, έχει ανάγκη νά ξέρει την τύχη του κ εννοείται πως όποτε θέλει, θα μπορεί να το βλέπει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου! Αφου δεν θελεις οπωσδηποτε θηλυκο δες και τον μικρο Σακη! Εχει μαθει να ζει με αλλα ζωα!
https://www.mypetz.gr/threads/Επείγει-φιλοξενία-υιοθεσία-για-ορφανό-τιγρογατάκι.228008/

Βεβαια ειδα οτι μπορεις σε 1,5 μηνα απο τωρα να υιοθετησεις κι αυτο δυσκολευει τη κατασταση καθως η φιλοξενια του μετραει μερες πια για να τελειωσει....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απ τη στιγμή που είναι αρσενικό, δεν έχω να φοβάμαι κ για πιθανή εγκυμοσύνη.απλά την μια βδομάδα που θα λείπω δεν θα μπορώ να τον αφήσω χωρίς καλά καλά να έχει μάθει ακόμα τον χώρο του, με μια απλή επίσκεψη από κάποιον φίλο.θα πάθει σοκ!θα μπορούσα να τον πάρω τώρα κ να φιλοξενηθεί έστω για την βδομάδα αυτή που θα λείπω μόνο;

Ποτε θα λειπεις?
Τον μικρο θα τον δωσω με συμβολαιο υιοθεσιας! Συμφωνεις με αυτο?

δεν εννοείς μικροτσίπ, έτσι; κάτι έχω διαβάσει ότι επιβάλλεται από το νόμο αλλά δεν συμφωνώ.
αν είναι κάποιο έγγραφο όμως, ώστε να δεσμεύονται οι ιδιοκτήτες, δεν έχω κανένα πρόβλημα.
θα φύγω 18 νοεμβρίου κ θα είμαι πίσω στις 26.

To αυμβολαιο συμφωνει με τη στειρωση και τη τοποθετηση microchip!Eιναι απαραιτητο σε περιπτωση που χαθει και τον βρει καποιος!
Στειλε μου ενα mail στο firefromsky2008@hotmail.com να σου στειλω ενα αντιγραφο να το δεις!

Απλα θα ηθελα να αναφερω..οτι βασικα το μικροτσιπ στην ελλαδα ειναι αχρηστο..κανενας γιατρος δεν κοιταει αν εχει μικροτσιπ ενα γατακι που θα βρεθει...αντε..ελαχιστοι..απο εκει και περα,ειναι οντως δικο σου θεμα αν θα το θεσεις ως ορο..:)

Αυτο εξαρταται παλι απο τον κτηνιατρο και το ατομο που θα τον βρει! Εγω παντα ελεγχω αν τα ζωα που βρισκω εχουν τσιπακι!

εστειλα μέιλ.περιμένω να διαβάσω το έγγραφο

Επισης μπορεις να κοιταξεις και στις αγγελιες χαριζονται, αλλα και στη γατοομοδα
Θεσσαλονικης, που φιλοξενει πολλα γατουνια, διαφορων ηλικιων για ολα τα γουστα:D
https://www.thessalonikicatgroup.org/

ellunita,την έχω δει ήδη την μπουρμπουλήθρα σου και είναι πράγματι έρωτας!αν δεν με θέλει ο σάκης, θα είσαι η επόμενη με την οποία θα επικοινωνήσω.αλλά στην περίπτωση την δική σου, θα πρέπει να περιμένουμε πολυ ώστε να στειρωθεί ο αρσενικούλης νουρέγιεφ (το όνομα σας το φιλούσα για έκπληξη!) και μετα να βρεθούνε με την μπουρμπουλήθρα!γιατι είναι και οι δύο μεγάλα αστείρωτα γατούνια.θα μπορείς να περιμένεις μέχρι αρχές/μέσα δεκεμβρίου;πάντως θα ήθελα να την δω κ την μπουρμπουλύθρα, να δω με ποιόν θα έχω μεγαλύτερο δέσιμο!και μια απορία...πώς ήταν με τον αδελφούλη της;φρόντιζε ο ένας τον άλλον;ή μαλώναν κάθε μέρα για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι;με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό γιατι δεν θέλω κανένα γατί να αισθάνεται παραγκωνισμένο...ο νουρέγιεφ είναι πολύ γλυκός και παραχωρητικός και δεν θέλει να διακδικεί.γι'αυτό και τρέμει τα μεγάλα γατιά.ξέρω ότι ακούγεται αστείο αυτό που λέω αλλά θέλω το καλύτερο γι'αυτόν!

Αχ χαίρομαι που την έχεις δει... Δεν ήταν πραγματικά αδελφάκια, τα βρήκα με διαφορά λίγων ημερών όταν ήταν περίπου 2 εβδομάδων. Έχω άλλα δύο γατάκια στο σπίτι (ο λόγο που χάρισα τον Leonardo και δίνω και την μπουρμπουλήθρα) και έτσι είναι πάρα πολύ ήμερα και τα 2.. Η Μπουρμπουλήθρα μάλιστα είναι και εξαιρετικά ευπροσάρμοστη. Όταν δώσαμε τον περίπου αδελφούλη της την είχαμε πάρει και αυτή μαζί γιατί εκείνη η οικογένεια είχε ένα κοριτσάκι και είπαμε να διαλέξει αν θέλει αρσενικό η θηλυκό γατάκι. Ενώ ο Leonardo εξαφανίστηκε κάτω από ένα καναπέ η Μπουρμπουλήθρα έκανε βόλτες και τους τριβότανε από την πρώτη στιγμή.. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με τη συμβίωση με άλλο ζώο γιατί έχει μεγαλώσει με άλλα τρία και μάλιστα ανέχεται και την μεγάλη μου γάτα την Μπαλού η οποία, επειδή τα φοβάται, όποτε συναντά στο διάβα της την κακομοίρα τη μικρή την σφαλιαρίζει... Η κακομοίρα τώρα παίζει μοναχούλα της γιατί η Μπαλού την φοβάται και ο Μολυβίξ μου είναι 4 και έχει σοβαρέψει αρκετά και την πέφτει στον ύπνο ο νυσταλέος μου.. Την λατρεύω την Μπουρμπουλήθρα και την κρατάω όσο χρειάζεται... εδώ έκλαιγα 2 μέρες που έδωσα τον Leonardo, φαντάσου με την μικρούλα μου που με ζυμώνει και με θηλάζει σαν τρελή., Πολύ δύσκολο να τα μεγαλώνεις και να τα δίνεις :cry_x:

ουφ!!!τι να κάνω;σκέφτομαι ότι η μπουρμπουλήθρα είναι πιο δύσκολο να υιοθετηθεί λόγω ηλικίας αλλά κι η υιοθεσία του σάκη επείγει........ααααααααααα.........

καλησπερα και απο μενα...
αρχικα καλη τυχη στην αναζητηση σου για τα ψιψινακια!
απλα θελω να σε ενημερωσω οτι τα περισσοτερα αδεσποτα και κυριως τα αρσενικα που γρατζουνιουνται μεταξυ τους μπορει να ειναι φορεις aids,λευχαιμιας και να εχουν περιτονιτιδα...
αυτες οι αρρωστιες θεριζουν στα αδεσποτα:(:(:(
οποτε θα ηταν καλο πριν φερεις σε επαφη τα δυο γατακια να κανεις αιματολογικες κυριως στον νουρεγιεφ που εχεις αποφασισει οτι θα τον κρατησεις και επειτα στο επομενο γατουλακι που θα ερθει!
ειναι κριμα το ενα να εχει και το αλλο να που δεν εχει να κολλησει:/:
δεν χρειαζεται να τρομαζεις,απλα ειναι καποια πραγματα που πολλοι ιδιοκτητες δεν κοιτουν με αποτελεσμα τα γατακια να κολλανε το ενα το αλλο και να εξαπλωνονται αυτες οι αρρωστιες και στα οικοσιτα ψιψινια
:worry:
ευχομαι οτι καλυτερο για τα ψιψινελακια:)
να σου ζησουν οταν με το καλο θα σου ερθουν σπιτι:redface:
:redface::redface:

δεν ήξερα συγκεκριμένα τους κινδύνους...υπέθεσα ότι ο νουρέγιεφ θα χρειάζεται χρόνο μέχρι να έρθει σε επαφή με άλλα γατάκια...μάλλον παραπάνω όμως από ότι φανταζόμουν.έχω μια απορία.μπορώ να τον εμβολιάσω και να τον στειρώσω μαζί;ή θα σοκαριστεί ο οργανισμός του από τις αντιβιώσεις;αν το εμβολιάσω πριν τον πάρω στο σπίτι θα μπορεί να συναναστρέφεται με τα γατιά του δρόμου μέχρι να επιστρέψω από το ταξίδι;

τι εννοεις..να ζει στον δρομο;;

είναι στην πρασιά πίσω από την δουλειά του φίλου μου.δεν κυκλοφορεί πολύ αλλά έρχεται σε επαφή με άλλα γατιά.είναι περίπου 7 μηνών.μάλλον η στείρωσή του επείγει.δεν ξέρω τι να τον κάνω πρώτα!με τα άλλα γατιά εκεί πολύ φοβάμαι ότι αν τον στειρώσω πριν φύγω δεν θα μπορέσει να αναρρώσει κανονικά...ζητώ συμβουλές!

Στειρωση μαζι με εμβολια δεν γινεται, λογικα θα σου προτεινουν να τον στειρωσεις πρωτα, που ειναι πιο επειγον και αφου επανελθει ο οργανισμος του να τον εμβολιασεις.

πρωτα πρεπει να στειρωθει διοτι αυτο επειγει και μετα απο 15-20 μερες μπορεις να του κανεις εμβολια...
αυτο δεν εχει σχεση ομως με τις αρρωστιες που σου ανεφερα πιο πανω,καθως δεν υπαρχουν εμβολια γι'αυτες:(
οποτε στειρωσε τον,μετα εμβολιασε τον και κατευθειαν για αιματολογικες:)
εαν ειναι καθαρος μπορει να δεχτει παρεα,εαν οχι και παλι μπορει να δεχτει μια παρεα που εχει την ιδια αρρωστια!
μη σε φοβιζει στην ιδεα οτι μπορει να ειναι φορεας...
μερικα γατια ειναι φορεις και δεν εχουν νοσισει ποτε!
απλα χρειαζεται μια παραπανω φροντιδα...να τρωει καλα,να μην αρρωσταινει,κλπ...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back