ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Μπήκα στο internet και είδα ότι μοιάζει με μέντα ή δυόσμο.Νομίζω ότι το΄χω δεί και στη εξοχή αλλά δεν είμαι σίγουρη..Η μυρωδιά της μέντας πάντως την εκνευρίζει την δικιά μου..της έτριψα λίγη στη μύτη να δω και το αποτέλεσμα ήταν να νευριάσει και να ορμήσει στην πρώτη καρέκλα που βρέθηκε μπροστά της..

Θα σας βάλω αύριο φωτό της κυρίας επί το έργον...Εγώ να ηρεμήσει ήθελα!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Παιδιά μήπως ξέρει κανείς που πουλάνε σπόρους από το θαυματουργό γατόφυτο;Μπήκα στο internet και είδα ότι μοιάζει με μέντα ή δυόσμο.Νομίζω ότι το΄χω δεί και στη εξοχή αλλά δεν είμαι σίγουρη..Η μυρωδιά της μέντας πάντως την εκνευρίζει την δικιά μου..της έτριψα λίγη στη μύτη να δω και το αποτέλεσμα ήταν να νευριάσει και να ορμήσει στην πρώτη καρέκλα που βρέθηκε μπροστά της..
Θα σας βάλω αύριο φωτό της κυρίας επί το έργον...Εγώ να ηρεμήσει ήθελα!!!
catnip υπαρχει αφθονο στην ελλαδα. Προσπαθησε να βρεις κανενα στην φυση, ξεριζωσε το και φυτεψε το σε γλαστρα γιατι οι σποροι ειναι ζορικοι. Φυτεψα μια φορα και εκαναν 3 βδομαδες να φυτρωσουν και οταν εγινε το φυτο γυρω στα 5 εκατοστα και το ξεχασα στον ηλιο μαραθηκε. Μεγαλωνει υπερβολικα αργα παντως.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Αν το βρώ μπροστά μου πως θα το γνωρίσω;catnip υπαρχει αφθονο στην ελλαδα. Προσπαθησε να βρεις κανενα στην φυση, ξεριζωσε το και φυτεψε το σε γλαστρα γιατι οι σποροι ειναι ζορικοι. Φυτεψα μια φορα και εκαναν 3 βδομαδες να φυτρωσουν και οταν εγινε το φυτο γυρω στα 5 εκατοστα και το ξεχασα στον ηλιο μαραθηκε. Μεγαλωνει υπερβολικα αργα παντως.

έχω δεί αλλά είναι αυτό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Μην ανησυχείς εδώ στην Κέρκυρα ακόμα και οι πέτρες βγάζουν χορτάρι..απ΄την πολλή υγρασία!!Τα κυπαρίσσια βγάζουν κλαδιά από τη ρίζα..δεν υπαρχει κορμός..Αν το βρώ μπροστά μου πως θα το γνωρίσω;έχω δεί αλλά είναι αυτό;
![]()

Θα φουντώσει και θα μεγαλώσει εν ριπή οφθαλμού..80% υγρασία έχουμε σήμερα..ανυπόφορα είναι..ούφ.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nickis
Πολύ δραστήριο μέλος

Αννα μου μας βλεπω να πηγαινουμε μαζι σαν τις τρελες να μαζευουμε catnip!!!!

moukelis
Επιφανές μέλος
nickis
Πολύ δραστήριο μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μην ανησυχείς εδώ στην Κέρκυρα ακόμα και οι πέτρες βγάζουν χορτάρι..απ΄την πολλή υγρασία!!Τα κυπαρίσσια βγάζουν κλαδιά από τη ρίζα..δεν υπαρχει κορμός..Θα φουντώσει και θα μεγαλώσει εν ριπή οφθαλμού..80% υγρασία έχουμε σήμερα..ανυπόφορα είναι..ούφ.
δε νομιζω να παιζει ρολο η υγρασια, εμεις εχουμε περισσοτερη απο εσας
Απλα σου λεω οτι απο την στιγμη που υπαρχει το φυτο στην ελλαδα, γιατι να ασχοληθεις με σπορους; Ειναι σκετος μπελας. Οι σποροι ειναι μικροσκοπικοι (κατι λιγοτερο απο μισο χιλιοστο) και αργει πολυ να μεγαλωσει το φυτο. Γιατι δεν πας σε καποιον γεωπονο να δεις μηπως μπορει να σου πει που μπορεις να βρεις το φυτο ή ακομα μηπως σου δωσει σπορους;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Μπορείς να τους πάρεις πρώτα ένα παιχνιδάκι με catnip μέσα ή το σπρευ που λέει η Δώρα, για να δείς την αντίδρασή τους.
Πάντος τα δικά μου από μέντα, δύοσμο, δεντρολίβανο ,θυμάρι και λεβάντα προτιμούν ο Αρης το δεντρολίβανο και η Μυρτώ το θυμάρι!

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Δώρα μου η δικιά μου δεν είναι νευρική απλώς διάβασα ότι τα κάνει και αισθάνονται ευφορία.Η μέντα τη νευριάζει πολύ..δεν θέλει ούτε να τη βλέπει(ενώ μοιάζει πολύ με catnip)..δεντρολίβανο έχω, δεν του δίνει σημασία..και δυόσμο έχω που της είναι και αυτός αδιάφορος.Υπαρχει σπρει,το πουλανε στα πετ σοπ.Αλλα Αννα,δεν εχει την ιδια επιδραση σε ολες τις γατες,οποτε μην περιμενεις να ηρεμησει απαραιτητα.Εναλλακτικα μπορεις να φυτεψεις λεβαντα, δεντρολιβανο, μεντα ή θυμαρι,τα εχω δοκιμασει και τους αρεσουν πολυ.

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Βρε Ράνια τέτοιο έχει στο χωριό μου..αλλά αν μπορούσα να τυπώσω την φωτο να την έχω μαζί μου να σιγουρευτώ..αλλά δεν έχω εκτυπωτή εδώ..Βρε Άννα ξεχάσαμε να ρωτήσουμε σήμερα στο πετ σοπ το μυαλό μας μέσα. Και εκεί που πουλάνε σπόρους για φύτεμα ίσως βρούμε. Πάμε Δευτέρα να ρωτήσουμε
nepeta cataria λέγεται το φυτό που ψάχνουμε..
aretha
Περιβόητο μέλος
Όπως είπε και η Νίκη πιο πάνω, αρκετές γάτες (αν δεν κάνω λάθος είναι ένα ποσοστό γύρω στο 20%) το catnip τις αφήνει αδιάφορες. Και στις υπόλοιπες, η αντίδραση δεν είναι η ίδια: κάποιες μπορεί να αρχίσουν να χαϊδεύονται και να κυλιούνται στο πάτωμα, άλλες να παίζουν και να τρέχουν σαν τρελές κι άλλες απλά να το μασουλάνε. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως, τα αποτελέσματα του catnip κρατάνε για λίγο, 10 με 20 λεπτά. Δεν κάνει δηλαδή για μακροπρόθεσμο ηρεμιστικό, όπως είναι ας πούμε το feliway.διάβασα ότι τα κάνει και αισθάνονται ευφορία.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

τώρα το καλοκαίρι θα΄χει ανθίσει κιόλας και θα΄ναι πιο εύκολο να το αναγνωρίσουμε..

Τ ο σπρευ feliway το πουλάνε σε et shop;Αν βρώ το σπρευ θα το πάρω.Αννα γιατί δεν δοκιμάζεις πρώτα αν τους αρέσει το catnip ? Πολλές γάτες τις αφήνει αδιάφορες.Μπορείς να τους πάρεις πρώτα ένα παιχνιδάκι με catnip μέσα ή το σπρευ που λέει η Δώρα, για να δείς την αντίδρασή τους.
Πάντος τα δικά μου από μέντα, δύοσμο, δεντρολίβανο ,θυμάρι και λεβάντα προτιμούν ο Αρης το δεντρολίβανο και η Μυρτώ το θυμάρι!![]()

moukelis
Επιφανές μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Τους βρήκαμε στο διαδίκτυο εδώ
Η επίσημη ονομασία είναι Nepeta Cataria και ελληνιστί "γλήχωμα" .
Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα αυτό
Εκτός από τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες δείτε οπωσδήποτε το βιντεάκι στο youtube !

Το σκεφτόμουνα,αν βρω σπόρους catnip, να τους φυτέψω στο οικόπεδο στο χωριό.

Φοβάμαι όμως ότι ένα πρωί θα αντικρύσω αυτό που βλέπω στο βιντεάκι!

Πλήθη γατιών να συρρέουν από παντού!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Όχι, δεν είναι ιατρικό προϊόν και το πουλάνε και σε πετ σοπ εδώ εις τας Θεσσαλονίκας! Και υποθέτω και εις τας Αθήνας. Ίσως πρέπει να παραγγείλεις για να το φέρουν.Εγω το feliway το εχω δει μονο σε κτηνιατρεια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Παντως αν ψαξετε λιγο εξω στα χορτα ισως βρειτε catnip. Καλυτερα ειναι να ξεριζωσετε ενα φυτρωμενο και να το φυτεψετε σε γλαστρα παρα να περιμενετε τους σπορους να φυτρωσουν. Μεγαλωνει υπερβολικα αργα και ειναι αρκετα ευαλωτο μεχρι να μεγαλωσει λιγακι. Εγω περιμενα πανω απο 2 βδομαδες για να φυτρωσει και να βγαλει τα πρωτα 2 μικροσκοπικα φυλλαρακια. Δυστυχως δεν ειναι σαν τις φακες που φυτρωνουν αμεσως
Ακομα και το ετοιμο που πηρα σε γλαστρα και το φυτεψα σε αλλη μεγαλυτερη μεγαλωνει υπερβολικα αργα
Ισως να φταιει το οτι εχουμε συνεχεια συννεφια 
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Πάντως τώρα είναι νομίζω η καλύτερη εποχή να τους φυτέψω.

Έχουμε πια πολύ ηλιόλουστες μέρες χωρίς ακόμη ο ήλιος να είναι τόσο δυνατός όσο το καλοκαίρι.

Πριν δυο βδομάδες έβαλα σε γλάστρες ρίγανη, θυμάρι και δυόσμο και έχουν ήδη φουντώσει!

Για να δούμε λοιπόν την αντίδραση της Μυρτούλας....με το αποξηράμενο ξετρελάθηκε!

vasia4848
Νεοφερμένο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool