Ψυχολογική αλληλοϋποστήριξη ακτιβιστών Φιλοζωικών Ομάδων-Σωματείων

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Εδώ μπορουμε να βγαζουμε λιγο το αχτι μας γιατι δεν παει αλλο.

Μπορουν να τα διαβαζουν κι οσοι εχουν ενα ζωο η δυο να ξερουν και τι τραβαμε και σε αλλα ποστ μας ερχεται καπως...;)

Μετα απο συνεχη τηλεφωνηματα για γατακι εγκαταλελειμενο εδω χτυπημενο εκει παρατημενο πιο περα τα εχω παιξει σημερα.. αν και ειμαι πολυ γρηγορη τα περιστατικα ειναι τοσα που ειναι ανθρωπινως αδυνατον να κανω τα σωστα παντρεματα με τοσα λιγα σπιτια φιλοξενειας. Παλι καλα δηλαδη που υπαρχουν κι αυτα ειμαι υποχρεη στα παιδια που φιλοξενουνε...

Ορισμένες μερες ειναι πολύ δυσκολες

Χτες πχ

Ενα γατακι εγκλωβιστηκε σε μαγαζι μου ζητησαν να παω, ειπα κολπο και το επεγκλωβισανε μονοι τους και με ενημερωσαν ( να ναι καλα )
Ειχαμε μια ιδιαιτερη δυσκολια με μια περιεργη κυρια και ενα μικρουλι γατακι που κινδυνευε στα χερια της. Τελικα ολα πηγαν καλα( αλλα μεχρι να πανε μας βγηκε η πιστη)
Ειχαμε τη Χρυση ευκαιρια και το ανχος να φιλοξενηθει μη κολησει καλυκοιο ( ακομα το εχουμε αλλα κατι θα βρεθει για δυο βδομαδες ελπιζω μεχρι να παει αθηνα)
Το ενα ατομο που θα πηγαινε αθηνα να παραδωσει τα γατακια δεν θα παει ( αγχος κι απο εδω ευτυχως υπαρχουν τα σχεδια Β για να πανε τα γατακια)

Σημερα
Ειχαμε τα τεσσερα γατακια της κουτας ( θελουν ταισμα καθε δυο ωρες ποιος να βρεθει?ολοι δουλευουμε)
Ειχαμε πριν λιγο το γατακι των σκουπιδιων ( αυτο θα ειναι επειγον μολις καταφερουν να το πιασουν οπως τους ειπα)
Συν τα γατακια του σουπερμαρκετ της χαιντι

Γενικα
Εχουμε την συνεχη ενημερωση προς καθε εναν που παιρνει για το πως λειτουργουμε και την υπευθυνη σταση στην οποια πολλοι ξυνιζουν, θα ηθελαν να το παρουμε σαν ενα μαγικο χερι το γαακι κα να παει καπου καλα απλα για να μην υποφερουν οι ιδιοι που το ειδαν .

Εχουμε την συνεχη αποδοκιμασια βασισμενη πανω σε αβασιμες φημες οτι ειμαστε κακοι ανθρωποι και στελνουμε τα γατακια εξω για πειραματοζωα απο προκατειλημένους ανθρωπους που δε μας ξερουν, ακομη κι αν δειχνουμε συμπληρωμενες φορμες υιοθεσιες στο εσωτερικο και φωτο απο τα γατακια ( μερικοι καλοπροερετοι πειθονται μονο οταν μας ζησουν πως δρουμε αλλοι παραμενουν στο κοσμο τους). Πχ οταν πηγαμε να στειρωσουμε καποιες γατες στο γιατρο μας για μια κυρια τρια ατομα περασαν κα μας ρωτησαν αν θα τα κανουμε λουκανικα η πειραματοζωα και δυστυχως και τα τρια ηταν διαταραγμένα. Δοξασοι ο θεος που ο γιατρος ειναι γνωστος για την συνεργασια του με τα αδεσποτα και τον ηξεραν κα δεν παρεμποδισαν το εργο μας.

Αυτα για να δειτε τι τραβαμε .

Εχει και τα θετικα του βεβαια: τυφλα γατακια δινονται και σου στελνουν τις φωτο τους ευτυχισμενα, γατακια σωζωνται κα σου κανουν χαρουλες, ανθρωποι καταλαβαινουν και βοηθανε η δινουν καποια δωρεα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αντε πειτε κι εσεις τα δικα σας βρε αδεσποτακια του αδεσποτολογιου να μαθαινει ο κοσμος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλε για δες.. μονο στα αλλα ποστ τα λενε εδω τιποτα:lol:

Μία ερώτηση yasmin : Προλαβαίνεις να έχεις προσωπική ζωή ή τελοσπάντων μια ώρα που να μην κάνεις απολύτως τίποτα?

Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν τρέχω δεξιά και αριστερά σαν εσένα (εύγε!), το μόνο που κάνω είναι να περνάω τις αγγελίες του αδεσποτολογίου και του strayshelp στο facebook κάθε βράδυ!
Θέλω τουλάχιστον 2 ώρες για να το κάνω αυτό (το strayshelp, ζωή να ΄χει, στέλνει καμιά 15αριά ημερησίως) και είναι πολύ κουραστικό από μόνο του αν σκεφτείς ότι γυρίζω από τη δουλειά στις 8 το βράδυ.

Αλήθεια σε θαυμάζω!

Λοιπον ξερεις κι εγω με θαυμαζω( πλακα κανω απλα μου καει κι εμενα εντυπωση) δεν ξερω πως γινεται αλλα χαρη στην ψυχαναλυση εχει απελευθερωθει μια μεγαλη ενεργεια τα τελευταια χρονια σε μενα. Κανω παρα πολύ γρηγορα πολλα πραγματα με συνηθως πολύ αποτελεσματικό τροπο. Και αντι να πηγαινει χειροτερα οπως συμβαινει με πολλους φιλοζωους που χαλαει η προσωπικη τους ζωη εμενα παει καλυτερα, καθε μερα γνωριζω νεους εθελοντες , εχω δυο καταπληκτικες γραμματεις σε καθε ομαδα και πολύ καλους συνεργατες διαλεγμενους εναν εναν και ανθρωπους καλους που υιοθετουν, βλεπω τους φιλους μου το σαβατοκυριακο και καταφερνουμε με το φιλο μου να βλεπομαστε πολύ συχνα ευτυχως αγαπαει πολυ τα ζωα κι εχω ολη του την υποστηριξη.

Ειναι κι αυτος σαν γατουλης εδω που τα λεμε. Το βασικο ομως ειναι οτι κανω ακριβως αυτο που μ'αρεσει σε ολα τα επιπεδα και μου δινει απιστευτο κουραγιο αυτο καθε μερα:D ποτε δεν πιστευα πτι θα εκανα τετοιαπραματα στη ζωη μου κι ομως ειναι πολύ ωραια παρα τις δυσκολιες των σπιτιων φιλοξενειας.

Ναι προλαβαινω χτες βγηκε εξω με την οικογνεια μου για λιγο και περασα τελεια. Γελασαμε και περασαμε ομορφα... δεν ξερω αν καθομαι πολυ τελευταια ομως:Pισως καθοουν πολλα χρονια μαζεμενα κα τωρα ηρθε η ωρα μου να ειμαι πιο ενεργητικη ( τοσα χρονια σπουδες,...κατσε κατσε.. κλπ)

Λοιπόν να πω και εγώ τι έγινε τον τελευταίο μήνα, βρήκα ένα εγκαταλειμμένο μωρό το οποίο το πήρα σπίτι το αποπαρασίτωσα, τον ανέθρεψα όσο μπορούσα καλύτερα κ όπως πιστεύω εγώ ότι θα έκανε η μαμά-γάτα, κ στο τέλους του βρήκα ένα καταπληκτικό σπιτάκι κ αυτό με έκανε να χαρώ πάρα πολύ γιατί ήταν πολύ τρυφερός γατούλης. Λίγο αργότερα βρήκα ένα τυφλό γατάκι να περιφέρεται κ το πήρα κ αυτό σπίτι, μετά από συστηματική θεραπεία σώσαμε το ένα ματάκι κ προσπαθούμε τώρα κ για το άλλο που επιμένει η φλεγμονή, ελπίζω να γίνει εντελώς καλά κάποτε κ να το δώσω για υιοθεσία, αν όχι θα το κρατήσουμε εμείς για να το προστατέψουμε. Λίγες μέρες πριν έσωσα ένα μικρό γατάκι που είχε πέσει μέσα σε ένα σωρό αγκάθια κ δεν μπορούσε να βγει, κ ούτε κ η μητέρα του είχε πρόσβαση να το βγάλει, και έχω φτιάξει ένα σπιτάκι στην αυλή της πολυκατοικίας (που ευτυχώς έχω πρόσβαση μόνο εγώ) για δύο μικρούλια που τα εγκατέλειψε η μαμά τους, ελπίζω να μην αρχίσει νωρίς το κρύο φέτος γιατί είναι πολύ μικρούλια ακόμα, υπάρχουν κ άλλες 2 γάτες μεγάλες που τις ταΐζω κ που μάλλον έχουν γεννήσει. Το κακό με μένα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος εδώ γύρω ασχολούμαι μόνη μου, δεν είναι κ τόσο οργανωμένα τα πράγματα εδώ, κ επίσης ο κόσμος γενικά στην πόλη μας είναι μάλλον στη μεγάλη του πλειοψηφία εχθρικός όχι μόνο προς τα ζώα, αλλά κ προς τους φιλόζωους. Αυτό το τελευταίο ήθελα να το μοιραστώ γιατί με βαραίνει κ με στεναχωρεί πάρα πολύ:(:(:(:(

οντως σλιθεριν δεν ηξερα οτι εκανες τοσα πολλα βρε.ευγε ευγε. κρατα γερα σε ποιο μερος εισαι? αν ερθεικανεις να στον στειλω να εισαστε δυο εστω

οντως σλιθεριν δεν ηξερα οτι εκανες τοσα πολλα βρε.ευγε ευγε. κρατα γερα σε ποιο μερος εισαι? αν ερθεικανεις να στον στειλω να εισαστε δυο εστω
Να σου πω την αλήθεια είμαι κάπως κλειστός άνθρωπος κ δεν νιώθω βολικά να λέω την κάθε μου κίνηση , άλλωστε τι νόημα έχει αν μπορείς να κάνεις καποια πράγματα τα κάνεις κ χωρις να τα λες, αν όχι ζητάς βοήθεια. Αυτή ειναι η φιλοσοφία μου. Είμαι Τρίκαλα. Πρέπει να μου στείλεις μια μεραρχία γιατί ξέρεις πόσα ζωάκια θέλουν βοήθεια εδώ

κοιτα το αδεσποτολογιο εχει περασει διαφορες φασεις...
εχει ενα κακο και ενα καλο
το κακο ειναι οτι βρισκει περισσοτερα ζωα στο "δρομο του" που χρηζουν βοηθειας και το καλο ειναι οτι βρισκει πολλους νεους ναθρωπους που δεν τους γνωριζε προτυρε να ασχολουνται με αυτα...
εχει γινει ενα ψιλομπαχαλο σε αλλα φορουμ οτι και καλα πεταξαμε ενα τραπεζικο λογαριασμο και περιμενουμε λεφτα χωρις να κανουεμ τιποτα και κατι μπουρδες καμαρωτες για 3 μηνες το μονο ποσο που μπηκε ηταν 40 ευρο απο μελος εδω του site για μια γατα συγκεκριμενη
κατα τα αλλα μονο λασπη..
αλλα δεν θα κολλησουμε εκει...
οσα ατομα υπαρχουν τοσες διαφορετικες γνωμες ακουμε....

επεισηςπαρχυν πιεσης για αν γινει σωματειο κατι το οποιο δεν θα συμβει ποτε και για κανεναν λογο γιατι απλα γουσταρουμε να ειμαστε εθελοντες :up:

Απο παιδι, μαθημένη με τα ζώα,κυριως σκυλιά, όσο προχωράει η ηλικία μου, ανεβαινω level ! Τι σημαινει αυτο, οτι, πιο μικρή, απλα ταιζα τα ζωάκια, μετα πηρα ένα σπιτι, μετα πήρα και δεύτερο, μετά μυησα και τους γονεις μου στην τεχνη, και τους πασαρα αλλα 2 γατια, και πλέον, δρω....

Οταν βρεθει ένα πλασμα στην αναγκη μου, παραταω τα παντα, για να κανω οτι μπορω. Δεν έχει "αχ, πάει το ποτάκι μου", "αχ ειχα ραντεβου με τον γκομενο", "αχ με ξύνει το τετοιο μου".
Σε παρακαλω yasmin και όσοι / οσες με διαβασετε, βοηθηστε με να ξεπερασω την ατακα την θανατερη που μου πανε.
Διάλογος
Μαρίνα (εγώ): Πω πω ποσα γατια εχετε εδω. (σε μια πιλοτη)
Χ : Ε δε βλεπεις, αυτα αυξανονται και πλυθήνονται.
Μαρίνα: Και γιατι δεν τα στειρωνετε?
Χ: Οχι μωρε, μη νομιζεις, τα μισα τα πατανε αυτοκινητα.

:blink:

Οχι πειτε μου ! Ενας άνθρωπος που θεωρείται φιλοζωος, επειδη ταιζει τα αδεσποτα, είναι δυνατον να λεει τετοια πραγματα? ΟΚ. πριν 50 χρονια, τα σκοτωνανε με αιθερα, και στην Αιγυπτο τα πνιγανε στους κουβαδες.
ΒΟΗΘΕΙΑ μου πεσανε τα αυτια, τα μαζευα απο κατω.
Νταξει τους λέω, αναλαμβανω μεταφορά, και γιατρό, επισης για τα θυληκα μεχρι να γειανουν τα ραμματα, θα τα βολεψω κάπου και τα δυο μαζί, δεν ειναι σπουδαιο πραμα. Ο γιατρός δικος μας, φθηνα θα μας παει. Κι έτσι πειστηκαν. αντε στειρωσαμε 2 μανες, 3 αγόρια, και τα μωρά εν καιρω.

Τα τελευταια μου νεα?
χθές πέθανε στα χέρια μου ο μαυρουλης, δαγκωμενος απο σκυλια
σημερα το μεσημερι βρήκα αδερφακι του, στο ίδιο οικοπεδο,να τρεχει μεσα στα παρκαρισμενα αυτοκινητα. Το δελεασα με κονσερβα, το γραπωνω, το μπουζουριαζω στη γατοφορο, και στη βεραντα. Αντε ακου τις φωνες της μανας μου (γατοστασιο μου το κανες το σπιτι-δε μας φταναν αυτα που χαμε). Αμαν πια!
Τον Ιουλιο, είχα περιστατικο με μικρο, χτυπημενο. Παει κι αυτο.
Ε, μα γαμωτο μου, να χεις, τα βασανα σου με τα αρρωστα και τα χτυπημενα, να χεις και τους αλλους να σε κριτικαρουν κι ολας !

Βρε αντε πλεξτε κανα πουλοβερ που μου κανετε τους ξυπνιους, και κοιτατε τις ΠΑΡΤΑΡΕΣ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΑ ΚΑΙ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΣΜΙΝ

Εγώ βαριέμαι να γράφω.. και θα τα κάνω παντομίμα.. στον επόμενο καφέ...:P
Βασικά υπάρχει μια έλλειψη απο smileys.....που με δυσκολεύει στο να εκφραστώ...:hmm::cool:

Eγω νιωθω ετοιμη να καταρευσω..μετακομισα την ανοιξη στο καινουργιο μου σπιτι με δυο γατους τον ζορρο και τον νεμο (και μολις ειχα δωσει 7 γατακια απο το προηγουμενο καλοκαιρι),παω τη σκυλα μου βολτα και τσουπ μου βρισκει μεσα στον καδο 5 νεογεννητα γατακια 2 εβδομαδων ,κουτσα στραβα τα μεγαλωνω και καταφερνω να δωσω τα 2 (μονο!!), μετα προχωραω στο δρομο της βουλιαγμενης μεσα στη μεση η μικρη Mικα να φωναζει (να μην την παρω?) ευτυχως ηταν ομορφη και εφυγε γρηγορα!Παω διακοπες και οσο ελειπα μου εφερε η κολλητη εναν μικρουλη στα μαυρα του τα χαλια,αντε και τον κανω καλα (αλλα τιποτα.. δεν τον θελουν) και τωρα μου φερνει ο αδερφος μου ενα νεογεννητο που θελει καθε δυο ωρες ταισμα!!Συνολο:17 γατια σε ενα χρονο!!!(συν τις 3 που εχασα ενω ειχα απο μικρη ) Και τωρα εχω 6 στο σπιτι. Εχω γινει κουρελι .. και δεν μου φτανε η κουραση μου και η αγωνια μου για τα μωρα, με επισκεφτηκε η μητερα μου απο κερκυρα και εχω ακουσει τον εξαψαλμο!!
Εχεις γινει γεροντοκορη πια, μονο οι γατες σε ενδιαφερουν. Δεν κοιτας να παντρευτεις, μονο πως θα πας τις γατες στο γιατρο, τον εαυτο σου δεν λες να τον πας σε γιατρο μονο τις γατες.. Πως αντεχεις βρε κοριτσι μου εδω μεσα με τοσες γατες θα παθεις τιποτα.. Η Ιωαννα εχει κανει δυο παιδια, εσυ τιποτα, ποτε περιμενεις.. να γερασεις, οι γατες δεν αναπληρωνουν το κενο να το ξερεις..κτλ:down:
ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ:blink:.. (θα φυγει δεν θα φυγει.. που θα παει..)
Αλλα ας οψετε.. και μονο οτι αυτα τα μικρα θα βρουν ενα καλο σπιτι απο εκει που δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα ειναι ανταμοιβη για 'μενα:up:

Εχεις γινει γεροντοκορη πια, μονο οι γατες σε ενδιαφερουν. Δεν κοιτας να παντρευτεις, μονο πως θα πας τις γατες στο γιατρο, τον εαυτο σου δεν λες να τον πας σε γιατρο μονο τις γατες..
Καταρχάς υπαρχουν και ωραιοι γιατροι χεχε πες στη μαμα .

Πωπω αυτες οι συγκρισεις, οι καταπιεσεις και οι αποριψεις γονεων ειναι πολύ κουραστικα πραματα... πολυ λαθος τροπο χρησιμοποιει η μαμα σου

Τριτον μαλλον σας αρεσε που το ανοιξα το ποστ και χαιρομαι... ετσι εμαθα για τη σλιθεριν που ειναι της πραξης και για το μαρουλακι που δε τα ηξερα και δευτερον εχω κι εγω παρομοιους ενδοιασμους αν θα κανω τη γατοομαδα σωματειο οταν θα μπορουμε χρηματικα.

Δεν κατεληξα ακομα ειναι πολλα τα θεματα και της ελευθεριας και της καλης συνενοησης θα δειξει προς το παρον δεν με καινε οι επιχορηγησεις η συνεργασιες με επισημους φορεις οποτε μια χαρα ειμαστε ετσι. Πολλες φορες το να εισαι σωματειο δρα ψυχολογικα αλλα πιστευω αν ειμαστε καλη ομαδα με ξεκκαθαρες σχεσεις θα το αντεξουμε κι αυτο. Θα δειξει η πορεια.

Οντως τα μωρα ειναι περισσοτερα απο αυτους που τα θελουν και σκυλιαζω κι εγω που τα περσικα δινονται τσακα τσακα αλλα απο την αλλη σκεφτηκα οτι μας χρειαζεται μαρκετιγκ αδεσποτης γατας. Δεν εχει γινει αρκετα αυτο.

Εμ παση περιπτωση οτι εχω απο τρικαλα θα στο στελνω σλιθεριν απο εδω και μπρος.

Πολυ χαιρομαι που εκανα το ποστ παντως:D

Για μαρκετιγκ... εγώ και στείλε και τίποτα δουλειά για μετάφραση...;)

Λοιπον σου εχω δουλεια ( μεταφραση κανει η κατερινα προς το παρον αν τα βρει σκουρα θα σου πω ) καλο ειναι να βρουμε ιδεες για μια καμπανια υπερ των αδεσποτων γατων και ιδιως υπερ του δεσιματος του ανθρωπου με αναπηρα και μεγαλυτερα ζωα.

Ο κοσμος εχει απαρχαιωμενες ιδεες οτι επειδη δεν ειναι"καινουργια= μικρα" δεν θα δεθουν μαζι του γιατι δε τα μεγαλωσε. Η του χαλανε το ιματζ τα αναπηρα και δε τα θελει εκτος εξαιρεσεων.

Τι θα κανουμε γι αυτο παιδια???Τζουλια?θελει πολύ δουλεια αφισες μπανερ φυλλαδια αρθρα ...

ΟΚ.. πήρα το brief.
Θα συσκευθώ με τον εαυτό μου και θα επανέλθω.:):hmm:

Συσκεψου συσκεψου εχουμε και τη πρινς για σουπερ γραφιστρια!!!

Ουφ τα δυο μωρακια τα υιοθετησαν δυο κοπελες που εστειλα:) αλλα δυο μενουν

Οντως τα μωρα ειναι περισσοτερα απο αυτους που τα θελουν και σκυλιαζω κι εγω που τα περσικα δινονται τσακα τσακα αλλα απο την αλλη σκεφτηκα οτι μας χρειαζεται μαρκετιγκ αδεσποτης γατας. Δεν εχει γινει αρκετα αυτο.

Μια καλή ιδέα για μάρκετινγκ θα ήταν ένα θέμα πχ που θα εκθειάζουν οι γατογονείς τα πρώην αδέσποτα γατάκια τους (πόσο πιο έξυπνα, παιχνιδιάρικα, όμορφα, ιδιαίτερα, σπάνιας ομορφιάς και μοναδικά είναι), ή ένα κλαμπ στο facebook τύπου "Πρώην αδέσποτα: τα πιο αγαπησιάρικα και καλόβολα κατοικίδια", ή ένα κλαμπ "i bet i can find 5.000 people who have experienced that strays are better than breeds" και άλλου τέτοιου τύπου ιδέες... Γενικά στη εποχή μας μπορούμε να προμοτάρουμε τα αδέσποτα με διάφορους τρόπους. Θα ήθελα να συμμετέχω ενεργά σε κάτι τέτοιο, μιας και από προσωπική εμπειρία θεωρώ τα ημίαιμα ζωάκια ανεπανάληπτα :D και ούσα μαμά πρώην αδέσποτου έχω ευαισθητοποιηθεί πλέον στο θέμα. Το Μέλα μου δεν τον αλλάζω ούτε με την πιο καθαρόαιμη ragdoll, και πραγματικά πιστεύω και θα το διακηρύξω αν χρειαστεί, πως είναι ανεπανάληπτα έξυπνος και ιδιαίτερος, κάτι που το χρωστάει στα "μπερδεμένα" του γονίδια και στο δρόμο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back