Ψύλλοι και αιθέρια έλαια

Ελένη Άνση

Διακεκριμένο μέλος

Η Ελένη Άνση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 7.556 μηνύματα.
Τα περισσότερα κολλάρα για ψύλλους, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι φτιαγμένα από χημικά υψηλής τοξικότητας, που μπορεί να απορροφηθούν από το δέρμα της γάτας, αφού οι γάτες θα γλύψουν γύρω από την περιοχή, που είναι φορεμένο το κολλάρο και, έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες να απορροφηθούν τα χημικά. Στο Ίντερνετ, σε ιστοσελίδα σχετική με γάτες βρήκα τον τρόπο να φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι μόνοι μας ένα κολλάρο για ψύλλους με αιθέρια έλαια, που -όπως αναφέρει το άρθρο- προσφέρει εξαιρετική προστασία από τους ψύλλους και είναι αποτελεσματικό για ένα μήνα.
Κολλάρο με αιθέρια έλαια
Αγοράστε ένα κολλάρο από μαλακό υλικό και βυθίστε το να μουλιάσει καλά στο παρακάτω μίγμα: Μισό κουταλάκι του γλυκού καθαρό οινόπνευμα, μία σταγόνα αιθέριο έλαιο Cedarwood, μία σταγόνα αιθέριο έλαιο θυμάρι, μια σταγόνα αιθέριο έλαιο Citronella, μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντα, αναμίξτε και το περιεχόμενο από τέσσερις κάψουλες σκόρδου. Αφού μουλιάσει καλά το κολλάρο, το αφήνετε να στεγνώσει πριν να το περάσετε στο λαιμό της γατούλας σας (Προσοχή στη δοσολογία, όταν λέμε μια σταγόνα, εννοούμε μια σταγόνα) .
Επίσης, στην πιο πάνω ιστοσελίδα συνιστάται να προσθέτουμε μια- δυό κάψουλες σκόρδου (το περιεχόμενο) ανάλογα με το μέγεθος του ζώου μας, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι στο φαγητό τους σαν προστασία από τους ψύλλους, καθώς οι ψύλλοι, που τρέφονται αποκλειστικά με αίμα, μόλις μυρίσουν στο αίμα της γάτας μας το σκόρδο, την αφήνουν ήσυχη.Σε περιοδικά υγείας, fitness κλπ, που κυκλοφορούν, δημοσιεύονται πολλές συνταγές για εντομοαπωθητικά, αποσμητικά κλπ για ανθρώπους από αιθέρια έλαια. Πιστεύω, ότι αυτό το κολλάρο θα είναι υγιεινό και αποτελεσματικό για τα ζώα μας τώρα το καλοκαίρι με την αφθονία ψύλλων, γι'αυτό έγραψα αυτό το άρθρο. Πάντως, αυτό το κολλάρο εγώ θα το δοκιμάσω, γιατί όπου μπορώ, αποφεύγω τα χημικά και τα απαιτούμενα υλικά της συνταγής κυκλοφορούν ευρέως και στην Ελλάδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραία ιδέα αν και εγώ προτιμώ τις αμπούλες και τα σπρέυ... :redface:

Επίσης, δεν ξέρω και αν εξατμίζονται μετά από λίγο όλα αυτά τα συστατικά....:hmm:

όταν το κάνεις Ελένη πες μας! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμμμμμ... εγώ θα το ξανασκεφτόμουν πάντως.:hmm:Τα αιθέρια έλαια είναι κι αυτά τοξικά για τις γάτες.
Προτιμώ κι εγώ τις αμπούλες, όπως η Julia. Είναι δοκιμασμένα ασφαλείς και ξέρεις και πόσο κρατάνε.

Αυτό με το σκόρδο στο φαγητό μήπως να το τσεκάραμε;Ξέρω ότι ρίχνει την πιεση,μήπως δεν κανει;
Ωραία η ιδεα για το φυτικό κολλάρο όμως!Αν και ο δικός μου με τη σιτρονέλλα εξαφανίζεται.

Παιδιά, τα σπρέυ μας τα κάναμε και εμείς. Το κολλάρο είναι για προληπτική προστασία, καθώς όλοι κάπου θα πάμε διακοπές με αφθονία εντόμων. Τα αιθέρια έλαια είναι τοξικά στην υπερδοσολογία, όπως και το κάθε τι. Πάντως, για πρόληψη πάντα, χημικό κολλάρο δεν θα βάλω στην ψιψίνα μου. Θα το φτιάξω και θα σας πω, αν τη βγάλουμε χωρίς ψύλλους δηλαδή.

Αυτό με το σκόρδο στο φαγητό μήπως να το τσεκάραμε;Ξέρω ότι ρίχνει την πιεση,μήπως δεν κανει;
Ωραία η ιδεα για το φυτικό κολλάρο όμως!Αν και ο δικός μου με τη σιτρονέλλα εξαφανίζεται.
Για το σκόρδο, ο γιατρός θα ξέρει καλύτερα, γι'αυτό το έβαλα και αυτό, όποιος είναι φανατικός οικολόγος να το εξετάσει, ως ενδεχόμενο.

Εμένα δεν με πειράζει να κολλήσει ψύλλους το παιδί μου.. στην εξοχή. και στις διακοπές ... :redface:.. δεν θα πεθάνουμε κιόλας :lol::lol:

όταν γυρίσει στην Αθήνα θα του βάλω την αμπούλα και θα πεθάνουν όλοι!!!!! .. ΑΠΛΑ! :up:

Τώρα το πρόσεξα ότι λες και για σκόρδο...
Σκόρδο παιδιά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ να δίνουμε στις γάτες. Περιέχει μια ουσία που καταστρέφει τα ερυθρά αιμοσφαίρια της γάτας και μπορεί να προκαλέσει αιμολυτική αναιμία. Δείτε και εδώ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back