Ψύλλοι σε μωρά γατάκια

dinaki_doctor

Νεοφερμένο μέλος

Η dinaki_doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρααα..! Τα γατάκια μου είναι 1,5 μηνών σχεδόν, η φωλιά τους είναι ανάμεσα σε κάτι θάμνους έξω στον κήπο. Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει οτι 2 απ τα 5 ξύνονται πίσω απ τα αυτιά. Μπορεί να έχουν κολλήσει ψύλλους? Σε αυτή την περίπτωση τη θεραπεία χρειάζεται? η αποπαρασίτωση τους σε τι ηλικία πρέπει να γίνει και πως?? Βλέπετε η γάτα μου ήρθε πριν λίγους μήνες στην αυλή μου έγκυος και έμεινε επειδή την ταίζουμε οπότε δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνω για να είναι υγειές ..!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα,

Το πιθανότερο, αφού ζούν έξω, να έχουν ψύλλους. Επειδή όμως είναι πολύ μωρά μη χρησιμοποιήσεις κάποιο φάρμακο τύπου Frontline, είναι πολύ μικρά και δεν κάνει. Ετσι μου έχει πει και ο κτηνίατρος. Τα δικά μου ψέκαζα με ένα μίγμα από νερό με λίγο ξύδι. Δεν τους σκοτώνει αλλά τους διώχνει και είναι και ακίνδυνο για τα μωρά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και από μένα

Είχα το ίδιο πρόβλημα με τα τρία γατάκια που βρήκα στο πάρκο έξω από το σπίτι μου. Ήταν γεμάτα ψύλλους αλλά μόλις 1,5 μηνός. Χθες τα πήγα στην κτηνίατρο και μου είπε ότι αν και κανονικά αποφεύγεται σε τέτοιες ηλικίες, πρέπει να τους βάλλω αλλιώς θα έχουν πρόβλημα. Μου έδωσε μία πιπέτα φροντλαιν και τη μοίρασα και στα τρία. Νόμιζω ότι πρέπει να εκτιμήσεις πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και αναλόγως να πράξεις... αν δεν έχουν πολλούς μπορείς να το καθυστερήσεις. Τα δικά μου ήταν γεμάτα. Αλλά σήμερα το πρωί που τα είδα ήταν καθαρά και υγιέστατα!:clapup::clapup::clapup:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back