Ψώρα!!!

lamni

Νεοφερμένο μέλος

Ο lamni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 46 μηνύματα.
Καλησπερα. Η γατούλα μας (ενα ημίαιμο 3 μηνών) ξυνόταν πολύ έντονα στα αυτιά και έβγαζε και κάτι μαυράδια σαν σκουπιδάκια. Την πήγα σήμερα στο γιατρό και μου είπε πως έχει ψώρα. Μου τα έδειξε και΄στο μικροσκόπιο (πραγματικά απαίσια)Της τα καθάρισε και της ξεκίνησε και θεραπέια. Είχε κανείς άλλος παρόμοια περίπτωση. Θα καθαρίσει ορισικά?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

O Νίο (Κεφάλας) είχε ψώρα στα αυτάκια. Ο Αίλουρος του έκανε κάποια ένεση και μετά από 20 ημέρες του έδωσε κάποιο φάρμακο από το στόμα για 3 ημέρες. Τώρα είναι εντελώς καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δες κι εδώ.

Eυχαριστώ για την απαντηση chuzuri ελπίζω να μην είναι σοβαρό γιατι ταλαιπωρήθηκε πολύ στον γιατρό με το καθάρισμα. Ναι της έκανε μια ένεση και είπε μια επαναληπτική σε 10 μερες. Της έκανε και απο παρασίτωση με σπρει και ΄τώρα είναι σπιτι σε κακό χάλι....

ειχε το κατσουλι κατσουλινι μου και μας εδωσε ο γιατρος μια κρεμουλα και βαλαμε στα αυτακια μας για μια βδομαδα ή δεκα μερες, τοτε μου ειπε πως δεν ειναι τιποτα σοβαρο και να μην ανησυχω. τωρα παρατηρησα οτι εχει βγαλει παλι μαυρακια στο αυτι της αλλα ισως να μην ειναι αυτο. παντως οταν της καθαριζε τα αφτια ηταν σαν να εβγαζε χωμα απο μεσα ηταν πολυ βρωμικα!!!!

εμενα που ο γατουλης μου ειναι μαυρος αμα βγαλει τετοιο πως θα το καταλαβω;

ειναι μεσα στο αφτακι του σαν βρωμιτσες!!! νομιζω πως θα τα ξεχωρισεις

Ναι μπορείς να τα δεις ακομη και στα μαυρα γατακια. Μα ετσι και αλλιως εγώ δεν τα είδα μέσα στα αυτιά της . Καθώς τα έξηνε έπεφταν κάτω κάτι μαύρα σαν σκουπιδάκια από εκεί το κατάλαβα ότι κάτι δεν παει καλά. Πάντως παιδιά εγώ που τά είδα στο μικροσκόπιο (πήρε ο γιατρος δείγμα και με έβαλε και εμένα να τα δώ ) ΄΄ηταν ζωντανά μαύρα απαίσια .....χάλια

υπαρχει περιπτωση να εχει ψωρα και ενα γατι το οποιο βρισκεται μεσα στο σπιτι και δεν βγαινει ουτε μεχρι τη βεραντα? φοβαμαι μηπως εχει πιασει και ο γατος μου γι'αυο ρωταω

υπαρχει περιπτωση να εχει ψωρα και ενα γατι το οποιο βρισκεται μεσα στο σπιτι και δεν βγαινει ουτε μεχρι τη βεραντα? φοβαμαι μηπως εχει πιασει και ο γατος μου γι'αυο ρωταω
Nαι υπάρχει.

Από ότι μου είπε ο γιατρος η ψώρα κολάει απο άλλες γάτες .Και η δικιά μου δεν βγαίνει από το σπιτι άλλα την έιχε κολλήσει προφανώς παλιότερα και την καταλάβαμε όταν φούντωσε.Πρόσεξε μέσα στα αυτάκια κάτι μαύρα στίγματα.΄Το γατάκι που έχει ψώρα ξύνει πολύ τα αυτάκια του και πολλές φορές βγάζει μαύρα κομματάκια.Παρόλο που τα καθαρίσαμε και κάναμε και μία ένεση η ψώρα επιμένει. Ελπίζω με την δεύτερη ένεση να φύγει...

επισης υπαρχουν και αμπουλες για την ωτοδεικτικη ψωρα,τις βαζεις στο σβερκο,οχι στα αυτια μεσα,λεγονται advocate(αν θυμαμαι καλα)ρωτα τον κτηνιατρο.εγω εβαλα 4 αν 10 μερες για να τους περασει.

τον πηγα σημερα στον κτηνιατρο εγω και δεν εχει ψωρα.ευτυχως!!!!

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για την ψώρα;

Πάααλι πρόβλημα με τη ψώρα στα αυτάκια του Speedy.Παρά την ενέσιμη θεραπεία με IVERNED....(δεν θυμάμαι το υπόλοιπο) το πρόβλημα επιμένει!!!Ποιά ειναι τελικά καταλληλότερη θεραπεία???:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ τα καθαρίζω με Nuiol παραφινέλαιο.. και μετά βάζω Orindermil και βλέπω αμέσως διαφορά.

Αυτο που λές εσύ δεν το ξέρω.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτο που λές εσύ δεν το ξέρω.:hmm:[/quote]
Το πρόβλημα είναι ότι έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ ο φουκαράς που μόλις με δεί με σταγόνες...εξαφανίζεται!Το κακό είναι ότι είναι ζαβλακωμένος και πρέπει να πονάει πολυ:(

Τον ξαναείδε γιατρός? Πήρες δεύτερη γνώμη?

Εγώ τα καθαρίζω με μπατονέτα(εχω γίνει εξπερ) και μετά βαζω αυτήν την κρέμα που είναι παχύρευστη μπαίνει μέσα , σε όλο το αυτί κάνω και λίγο μασαζάκι... και ολα ΟΚ.

Είναι κρίμα το γατάκι.... μίλα με τον γιατρό σου να σου Αλλάξει θεραπεία ή πάρε αλλη γνώμη οπως έιπα...:hmm:

απ'οτι γνωρίζω χρειαζονται καποιες επαναλήψεις της θεραπείας. Καλό θα ήταν να πάρεις και μια δεύτερη ιατρική άποψη:)

απ'οτι γνωρίζω χρειαζονται καποιες επαναλήψεις της θεραπείας. Καλό θα ήταν να πάρεις και μια δεύτερη ιατρική άποψη:)[/
Μάλλον για αίλουρο προσανατολίζομαι....

γκουτ τσοις!!! :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back