Ψώρα!!!

• Thread starter Thread starter moukelis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Να μου φιλήσεις Τον Μεγαλειότατο!!!Νάσαι καλά ...Νοιώθω χάλια σήμερα κι έχω και δουλειά στο γραφείο...
Μην ανησυχείς,θα περάσει και θα είναι χοροπηδηχτός και χαρούμενος σύντομα!Περιμένουμε νέα του και δεύτερη διάγνωση!Φιλιά και περαστικά από το μαφιοζόγατο!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην ανησυχείς,θα περάσει και θα είναι χοροπηδηχτός και χαρούμενος σύντομα!Περιμένουμε νέα του και δεύτερη διάγνωση!Φιλιά και περαστικά από το μαφιοζόγατο!:)
:lol::lol::lol:Ε όχι και μαφιζόγατος ο Σείριος επειδή υπερασπίζεται τα γατοδικαιώματά του!!!Αν σε πάρει μυρωδιά να τον λές έτσι προβλέπω νέα επανάσταση...:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:lol::lol::lol:Ε όχι και μαφιζόγατος ο Σείριος επειδή υπερασπίζεται τα γατοδικαιώματά του!!!Αν σε πάρει μυρωδιά να τον λές έτσι προβλέπω νέα επανάσταση...:blink:
Κοιμάται τώρα και δε βλεπει ο καταπιεστής!:lol::lol::lol:

Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που μου έδωσαν τις γνώμες και τις γνώσεις του για το πρόβλημα του γατουλίνου μου...
Είναι μεγάλη παρηγοριά να ξέρεις ότι κάποιοι είναι εκεί...

Ηelp!!!

Ο Σωτηρης μου ενας υπεροχος και πααααααααααρα πολυ παιχνιαδιαρης γατουλης ειναι αρρωστος!!!!Την Κυριακη ξημερωματα Δευτερας τον πηγα εσπευσμενα στον γιατρο διοτι εκανε πυρετο 40 ειχε εντονη αδυναμια,ανορεξια και εντονη υπνηλια.Του εκανε καποιες αντιβιωτικες ενεσουλες και μου ειπε να τον ξαναπαω σημερα.σημερα λοιπον που τον πηγα του εκανε ενδοφλεβια χορηγηση ορου και καποιεσ αλλες ενεσεις.Τον ρωτησα τι μπορει να εχει και μου ειπε οτι εχει κολλησει ψωρα.Το ερωτημα μου ειναι αν η ασθενεια αυτη ειναι θανατηφορα για τισ γατες και επισης αν ειναι μεταδοτικη στους ανθρωπους.ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!πως θα τον κανω να πιει νερο????δεν εχει πιει σχεδον τρεις μερες καθολου εξου και ο ορος.Ευτυχως τρωει οχι πολυ αλλα κατι ειναι και αυτο.Παρακαλω ζηταω την βοηθεια σας!!!!!
Μια απελπισμενη γατομαμα!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπαρχει ενα θεμα εδω που λεγεται "Γιατρε, αρρωστησε?" και στις ερωτησεις σου απανταει κτηνιατρος. Κ εμενα εχει ο γατουλης μου ψωρα στα αυτια αλλα ουτε πυρετο ανεβασε, ουτε αντιβιωτικη ενεση χρειαστηκε. Επειδη απο οτι φαινεται υπαρχουν πολλα ειδη ψωρας, ρωτα καλυτερα τον γιατρο εδω https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/ :happy: Καλη τυχη με τον γατουλη σου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Σωτηρης μου ενας υπεροχος και πααααααααααρα πολυ παιχνιαδιαρης γατουλης ειναι αρρωστος!!!!Την Κυριακη ξημερωματα Δευτερας τον πηγα εσπευσμενα στον γιατρο διοτι εκανε πυρετο 40 ειχε εντονη αδυναμια,ανορεξια και εντονη υπνηλια.Του εκανε καποιες αντιβιωτικες ενεσουλες και μου ειπε να τον ξαναπαω σημερα.σημερα λοιπον που τον πηγα του εκανε ενδοφλεβια χορηγηση ορου και καποιεσ αλλες ενεσεις.Τον ρωτησα τι μπορει να εχει και μου ειπε οτι εχει κολλησει ψωρα.Το ερωτημα μου ειναι αν η ασθενεια αυτη ειναι θανατηφορα για τισ γατες και επισης αν ειναι μεταδοτικη στους ανθρωπους.ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!πως θα τον κανω να πιει νερο????δεν εχει πιει σχεδον τρεις μερες καθολου εξου και ο ορος.Ευτυχως τρωει οχι πολυ αλλα κατι ειναι και αυτο.Παρακαλω ζηταω την βοηθεια σας!!!!!
Μια απελπισμενη γατομαμα!!!!!
Συντεκνη που μενεις να σε βοηθησω?Εγω Γαλλο!(πρωτη φορα συναντω ρεθυμνιωτισσα στο φορουμ,καλως ηρθες πολυ χαιρομαι:up:)

Πρώτη φορά ακούω τέτοια συμπτώματα για ψώρα...:hmm:

Εσύ να κολλήσεις δεν νομίζω, πλένε καλά τα χέρια σου απλά. Νερό μπορείς να του δίνεις με σύριγγα.

Για ψώρα πάντως ούτε αντιβοίωση δίνουν, ούτε ορό ούτε άλλες ενέσεις εκτός απο ένεση ιβερμεκτίνης...
Συνήθως δίνουν χάπια και κρέμες, και σαμπουάν....

Περαστικά σας, και θα σου έλεγα να τον πήγαινες και σε άλλον Κτηνίατρο.:redface:

Πρώτη φορά ακούω τέτοια συμπτώματα για ψώρα...:hmm:

Εσύ να κολλήσεις δεν νομίζω, πλένε καλά τα χέρια σου απλά. Νερό μπορείς να του δίνεις με σύριγγα.

Για ψώρα πάντως ούτε αντιβοίωση δίνουν, ούτε ορό ούτε άλλες ενέσεις εκτός απο ένεση ιβερμεκτίνης...
Συνήθως δίνουν χάπια και κρέμες, και σαμπουάν....

Περαστικά σας, και θα σου έλεγα να τον πήγαινες και σε άλλον Κτηνίατρο.:redface:
Και εχουμε αρκετους ασχετους γιατρους εδω!:down:

Τώρα που το σκέφτομαι.. μπορεί να έχει απλά ΚΑΙ ψώρα.. σαν αποτέλεσμα του εξασθενισμένου οργανισμού, μπορεί να το πάθουν...

Απλά θεωρώ ότι έχει κάτι άλλο (που κάνει τον πυρετό κλπ...) και ψώρα. Και την ψώρα θα την αντιμετωπίσει αργότερα, απλά πρώτα κοιτάει τον πυρετό και το "κάτι"....:hmm:

Η ψώρα έχει τριχόπτωση, πληγές, δακρυσμένα μάτια. Σε βαριά προχωρημένη φάση θα μπορούσε να κάνει πυρετό... νομίζω, αλλά θα έχει πάει σε προχωρημένη μόλυνση....:|

Απλές εικασίες κάνω...μόνο ένας κτηνίατρος και απο κοντά θα μπορέσει να σου απαντήσει σωστά φυσικά.

Και εχουμε αρκετους ασχετους γιατρους εδω!:down:
αστα να πανε....
αλλαξα γιατρο.Αυτος ειναι ο δευτερος....και η μ@@@@@α ειναι οτι δεν εχουμε και πολλους στο ρεθυμνο

Συντεκνη που μενεις να σε βοηθησω?Εγω Γαλλο!(πρωτη φορα συναντω ρεθυμνιωτισσα στο φορουμ,καλως ηρθες πολυ χαιρομαι:up:)
συντεκνισσα παλια πολη μενω κοντα στη νομαρχια....(εγω να δεις χαρα που εκανα με το που σε ειδα)!!!!:D:D:D:up::up::):):):happy::happy::happy:

Ψώρα!!

Καλησπέρα,

έχω ήδη διαβάσει τα περισσότερα ποστ για τα ακάρεα (ψώρα) αφτιών, το ξύσιμο και την θεραπεία τους. Επειδή όμως δίαβασα αρκετά, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικές απορίες μου.... ναί ναί μερικές φορές οι πολλές πληροφορίες μπερδεύουν πιο πολύ.

Ο μικρός μου είναι 3,5 μηνών περίπου και λίγο παραπάνω από ένα μήνα στο σπίτι... πρώην αδεσποτούλη. Σήμερα τον είδε ο γιατρός για τα επαναληπτικά του εμβόλια και κοίταξε και τ' αφτάκια και μας είπε οτι έχει ακάρεα αφτιών (ψώρα) και να του κάνουμε μια θεραπεία με αλοιφή. Οταν τον πρωτομαζέψαμε μας είχε πει οτι τ' αφτάκια ήταν βρώμικα και να βάλουμε ένα κολλύριο για να καθαρίσουν και να τα ξαναδούμε αν επιμένουν... πράγματι ο μικρός ανακουφίστηκε αλλα δεν σταμάτησε τελείως να ξύνεται (απλά δεν ξύνοταν πλέον καθημερινά).... το περίεργο είναι οτι παρόλο που τον μαζέψαμε απο τον δρόμο δεν είδαμε να έχει έξω παράσυτα και αν είχε έσω παράσυτα δεν ήταν πολλά. Εγινε θεραπεία τις πρώτες μέρες και για τα δύο και επαναληπτικά με [FONT=&quot]Frontline [/FONT][FONT=&quot]και Flutelmium.

[/FONT]Θα ήθελα να ρωτήσω:
1. αν μεταδίδονται στον άνθρωπο, γιατί αλλού βλέπω ναι και αλλού όχι,
2. τί πιθανότητες έχει να τον πιάσει η θεραπεία και αν είναι κάτι πλήρως ιάσιμο ή αν θα ξαναεμφανιστεί (εννοώ από μόνο του όχι αν το μικρό εκτεθεί π.χ. σε άλλα μολυσμένα γατάκια),
3. αν δεν τον πιάσει η θεραπεία, ο γιατρός μας πρότεινε ενέσεις αλλά είπε οτι είναι πιο βαρυες για τον μικρό και να τις αποφύγουμε... ανησυχώ εχεί ήδη κάνει τα εμβόλια.. κοινώς 3 ενεσούλες :cry: !!!!
4. είναι δείγμα κάποιας γενικής ευαισθησίας; θα 'πρεπε να ανησυχώ για κάτι άλλο; και τέλος
5. μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι σαν δερματίτιδα ή άλλη ασθένεια.. διάβασα οτι μπορεί να επιρεάσει το τύμπανο του

Αν ξέχασα κάτι που μπορείτε να συμπληρώσετε, πείτε μου.... thanks και sorry για το τεράστιο ποστ και ίσως τις χαζές απορίες... απλά ανησυχώ!!! :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλησπέρα.
Θα σου απαντήσω μόνο από εμπειρία, επειδή έχουν περάσει από τα χέρια μου διάφορα μικρά αδεσποτάκια γατόνια.
Η ψώρα δεν κολλάει τους ανθρώπους. Κολλάει όμως άλλα γατάκια που έρχονται σε επαφή με αυτό που έχει την ψώρα.
Ο γιατρός που θα την εντοπίσει, παίρνει δείγμα από τα αυτάκια και τα κοιτάζει στο μικροσκόπιο. Εκεί βλέπει αν η ψώρα έχει προχωρήσει στα αυτάκια και ανάλογα κάνει και την θεραπεία. Εμένα μου έχει τύχει σε γατάκι να περάσει με μια αλοιφή, αλλά και περίπτωση προχωρημένης ψώρας που, χρειάστηκε περίπου για ένα μήνα να κάνει ενέσιμη θεραπεία και για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά, να κάνει στο γατόνι κάθε φορά μέθη.
Λογικό είναι, μετά τη θεραπεία και όταν πλέον το γατάκι είναι υγιές, αν έλθει σε επαφή με άλλο μολυσμένο με ψώρα, να ξανακολλησει.
Αυτά ξέρω, από προσωπική μου εμπειρία και μόνο. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ' ευχαριστώ,

έχω ανησυχήσει και όσο πιο πολύ διαβάζω τόσο τρελαίνομαι!!!.. κυρίως να μην ταλαιπωρηθεί το μικρό και να μην εξελιχθεί σε κάτι άλλο και μετά μην μας κολήσει εμάς. Από το ξύσιμο έχει χαλάσει και η γουνίτσα του γύρω γύρω απο τ' αφτάκια του και γι' αυτό αναφέρω την δερματίτιδα... ουφ... ο γιατρός πάντως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα... οπότε θα προσπαθήσω να χαλαρώσω....:/:

Σ' ευχαριστώ,

έχω ανησυχήσει και όσο πιο πολύ διαβάζω τόσο τρελαίνομαι!!!.. κυρίως να μην ταλαιπωρηθεί το μικρό και να μην εξελιχθεί σε κάτι άλλο και μετά μην μας κολήσει εμάς. Από το ξύσιμο έχει χαλάσει και η γουνίτσα του γύρω γύρω απο τ' αφτάκια του και γι' αυτό αναφέρω την δερματίτιδα... ουφ... ο γιατρός πάντως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα... οπότε θα προσπαθήσω να χαλαρώσω....:/:
Πιστεύω ότι πρέπει να χαλαρώσεις:) Έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου; Αν όχι, μήπως θα έπρεπε να έπαιρνες και τη γνώμη ενός άλλου;:hmm:

Πιστεύω ότι πρέπει να χαλαρώσεις:) Έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου; Αν όχι, μήπως θα έπρεπε να έπαιρνες και τη γνώμη ενός άλλου;:hmm:

'Εχεις απόλυτο δίκαιο... μάλλον στον εαυτό μου δεν έχω εμπιστοσύνη... :P :redface: αλλά θα γίνω καλύτερη γατοαδερφούλα σιγά σιγά!!!

'Εχεις απόλυτο δίκαιο... μάλλον στον εαυτό μου δεν έχω εμπιστοσύνη... :P :redface: αλλά θα γίνω καλύτερη γατοαδερφούλα σιγά σιγά!!!
:):):):):up:

Η ψώρα δεν κολλάει τους ανθρώπους. Κολλάει όμως άλλα γατάκια που έρχονται σε επαφή με αυτό που έχει την ψώρα.
Η ψώρα κολάει στους ανθρώπους. χρειάζεται θεραπία και δεν είναι πλήρως ιάσιμη, απλά υποχορεί... και μπορεί να υποτροπιάσει (να ξαναεμφανστεί) σε περίπτωση που ο οργανισμός είναι "πεσμένος". το ίδιο συμβαίνει και με την μυκκητίαση.;)

Η ψώρα κολάει στους ανθρώπους. χρειάζεται θεραπία και δεν είναι πλήρως ιάσιμη, απλά υποχορεί... και μπορεί να υποτροπιάσει (να ξαναεμφανστεί) σε περίπτωση που ο οργανισμός είναι "πεσμένος". το ίδιο συμβαίνει και με την μυκκητίαση.;)
¨Οσο αφορά να ξαναεμφανιστεί, συμφωνώ. Όμως είμαι σίγουρη ότι δεν κολάει στους ανθρώπους. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back