croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάνεις λάθος¨Οσο αφορά να ξαναεμφανιστεί, συμφωνώ. Όμως είμαι σίγουρη ότι δεν κολάει στους ανθρώπους.![]()
κολάει και στο λέω εγγυημένα! ψάξε το λίγο ή ρώτα και το γιατρό σου να σου πεί 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Terifique
Δραστήριο μέλος
Η ψώρα κολάει στους ανθρώπους. χρειάζεται θεραπία και δεν είναι πλήρως ιάσιμη, απλά υποχορεί... και μπορεί να υποτροπιάσει (να ξαναεμφανστεί) σε περίπτωση που ο οργανισμός είναι "πεσμένος". το ίδιο συμβαίνει και με την μυκκητίαση.![]()
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην κάνω λάθος; Τα ακάρεα είναι το ίδιο με αυτό που λέμε ψώρα... και η ψώρα της γάτας είναι το ίδιο με του ανθρώπου... αν ξέρω καλά του ανθρώπου οφείλεται σε μύκητες και πράγματι ουσιαστικά δεν περνάει ποτέ... αλλά τί είναι σωστό... όταν λέμε ψώρα γάτας (ή ακάρεα) είναι το ίδιο με του ανθρώπου;;

Btw δεν θα είχε κολήσει ήδη κάποιος στο σπίτι, είμαστε 4 άτομα και όλη 'ζουλάμε' τον Τέρη μας εδώ και 1+ μήνα;!;!
Πώπω δεν μου αρέσει να μιλάω τόσο θεωρητικά για τον μικρό μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην κάνω λάθος; Τα ακάρεα είναι το ίδιο με αυτό που λέμε ψώρα... και η ψώρα της γάτας είναι το ίδιο με του ανθρώπου... αν ξέρω καλά του ανθρώπου οφείλεται σε μύκητες και πράγματι ουσιαστικά δεν περνάει ποτέ... αλλά τί είναι σωστό... όταν λέμε ψώρα γάτας (ή ακάρεα) είναι το ίδιο με του ανθρώπου;;
Btw δεν θα είχε κολήσει ήδη κάποιος στο σπίτι, είμαστε 4 άτομα και όλη 'ζουλάμε' τον Τέρη μας εδώ και 1+ μήνα;!;!
Πώπω δεν μου αρέσει να μιλάω τόσο θεωρητικά για τον μικρό μου...![]()
Διάβασε αυτά ίσως βοηθήσουν
https://www.paidiatros.gr/index.php?cid=10&id=318&st=2 https://www.healthview.gr/?q=ασθένειες/ψώρα
Terifique
Δραστήριο μέλος
Καταλαβαίνω και γιατί κάποιοι λένε οτι κολάει στον άνρθωπο και κάποιοι όχι... λόγω πιθανοτήτων ουσιαστικά!!! Οπότε δεν τρελαίνομαι πλέον... εξάλλου έχω ζήσει 14 χρόνια σε 'στενή' επαφή με σκυλάκια και ποτέ δεν είχα πρόβλημα!
Σήμερα ξεκινάμε και την θεραπεία του Τέρη στ' αφτάκια και ελπίζω να τον πιάσει και να μην παιδευτεί πολύ.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Terifique
Δραστήριο μέλος
παιδια η ψωρα δεν κολλαει στους ανθρωπους..ειναι διαφορετικη η δικη μας απο οτι των γατιων..το μονο που κολλαμε απο τα ζωα ειναι μυκητες και τοξοπλασμα..ο γατος του αγοριου μου εχει ψωρα..ο γιατρος του εβαλε μια αμπουλα κανει θεραπεια με 2 κρεμες και τον πηγαμε μετα απο 15 μερες και του ξαναβαλε αμπουλα και συνεχιζει την θεραπεια..μας ειπε οτι δεν ειναι κατι το τρομερο οπως οι μυκητες(ειχε το δικο μου το γατι για 2.5 μηνες) και οτι θα περασει..
'Ευχομαι περαστικούλια και στο δικό σας!!!

Hlianna
Διάσημο μέλος

croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένεις....;παιδια η ψωρα δεν κολλαει στους ανθρωπους..ειναι διαφορετικη η δικη μας απο οτι των γατιων..το μονο που κολλαμε απο τα ζωα ειναι μυκητες και τοξοπλασμα..ο γατος του αγοριου μου εχει ψωρα..ο γιατρος του εβαλε μια αμπουλα κανει θεραπεια με 2 κρεμες και τον πηγαμε μετα απο 15 μερες και του ξαναβαλε αμπουλα και συνεχιζει την θεραπεια..μας ειπε οτι δεν ειναι κατι το τρομερο οπως οι μυκητες(ειχε το δικο μου το γατι για 2.5 μηνες) και οτι θα περασει..
Η ψώρα είναι μία και στους ανθρώπους και στα ζώα και κολάει!!!
Απο κει και πέρα το αν θα εμφανίσει κάποιος τα συμπτώματα εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες (ανοσοοπιτικό, ψυχολογικούς παράγοντες δηλ ψυχοσωματικά, τα στάδιο της ψώρας κ.α)
Επίσης μπορεί να κολλήσεις ψώρα και τα συμπτώματα να εφμανιστούν ενάμιση με δύο μήνες μετά.
Hlianna
Διάσημο μέλος
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σκοπός μου δεν είναι να διαφωνήσω μαζί σου... ούτε να αποδείξω οτι ντε και καλά έχω εγώ τι δίκιο..ρωτησα και τον κτηνιατρο και δερματολογο για να ξερουμε αν κολλησει τιποτα το αγορι μου..απο κει και περα τι να πω..ισως εκαναν λαθος και οι 2..
Αυτά που λέω τα γνωρίζω και απο προσωπκή εμπηρία και απο την ίδια την κτηνίατρό μου η οποία έχει κολλήσει ψώρα απο γατάκι που φρόντιζε.
Απο κει και πέρα ξαναλέω πως το αν θα εμφανήσει κανείς τα συμπτώματα της ασθένιας εξαρτάται απο πολλόυς παράγωντες. αν πχ το ανοσοοποιτικό σου είναι σε πολύ καλή κατάταση, έχεις γέρο οργανισμό, δεν αρρωσταίνεις εύκολα κλπ είναι πολύ πιθανό να μην εμφανήσεις πότε τα συμπτώματα.
Τελοσπάντων δεν θα το συνεχείσω άλλο το θέμα, οι πληροφορίες υπάρχουν και οι απόψεις πάντα διαφέρουν, ο καθένας κρατάει και συμερίζεται οτι θέλει και πράττει αναλλόγως...
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Υπαρχουν περιπου 6 ειδη ψωρας που μπορουν αν απαντηθουν στα ζωα και απο αυτα η πιθανη ζωοανθρωπονοσος ειναι η σαρκοπτικη που προκαλειται απο το ακαρεο Sarcoptes scabie και εντοπιζεται στην αρχη στον λαιμο και στο στηθος και απο εκει σε ολο το σωμα. Στην γατα αυτο το ειδος της ψωρας ειναι εξαιρετικα σπανιο. Στην γατα η πιο συχνη ειναι η οτοδεκτικη ψωρα που προκαλειται απο το ακαρεο Otodectes cynotis και εντοπιζεται στην περιοχη των αυτιων. Τις περισσοτερες φορες εχουμε επιπλοκες και με βακτηρια ή μυκητες και χρειαζεται και η αναλογη θεραπεια, συνηθως για την ψωρα αρκουν 2 ενεσεις ιβερμεκτινης ή η αντιστοιχη αμπουλακαι τοπικα λουτρα με ακαρεοκτονο σε διαστηματα 1-2 εβδομαδων, η συνολικη διαρκεια ειναι 1 μηνας περιπουΣκοπός μου δεν είναι να διαφωνήσω μαζί σου... ούτε να αποδείξω οτι ντε και καλά έχω εγώ τι δίκιο..
Αυτά που λέω τα γνωρίζω και απο προσωπκή εμπηρία και απο την ίδια την κτηνίατρό μου η οποία έχει κολλήσει ψώρα απο γατάκι που φρόντιζε.
Απο κει και πέρα ξαναλέω πως το αν θα εμφανήσει κανείς τα συμπτώματα της ασθένιας εξαρτάται απο πολλόυς παράγωντες. αν πχ το ανοσοοποιτικό σου είναι σε πολύ καλή κατάταση, έχεις γέρο οργανισμό, δεν αρρωσταίνεις εύκολα κλπ είναι πολύ πιθανό να μην εμφανήσεις πότε τα συμπτώματα.
Τελοσπάντων δεν θα το συνεχείσω άλλο το θέμα, οι πληροφορίες υπάρχουν και οι απόψεις πάντα διαφέρουν, ο καθένας κρατάει και συμερίζεται οτι θέλει και πράττει αναλλόγως...

Hlianna
Διάσημο μέλος
Υπαρχουν περιπου 6 ειδη ψωρας που μπορουν αν απαντηθουν στα ζωα και απο αυτα η πιθανη ζωοανθρωπονοσος ειναι η σαρκοπτικη που προκαλειται απο το ακαρεο Sarcoptes scabie και εντοπιζεται στην αρχη στον λαιμο και στο στηθος και απο εκει σε ολο το σωμα. Στην γατα αυτο το ειδος της ψωρας ειναι εξαιρετικα σπανιο. Στην γατα η πιο συχνη ειναι η οτοδεκτικη ψωρα που προκαλειται απο το ακαρεο Otodectes cynotis και εντοπιζεται στην περιοχη των αυτιων. Τις περισσοτερες φορες εχουμε επιπλοκες και με βακτηρια ή μυκητες και χρειαζεται και η αναλογη θεραπεια, συνηθως για την ψωρα αρκουν 2 ενεσεις ιβερμεκτινης ή η αντιστοιχη αμπουλακαι τοπικα λουτρα με ακαρεοκτονο σε διαστηματα 1-2 εβδομαδων, η συνολικη διαρκεια ειναι 1 μηνας περιπου![]()
γιατρε τετοια θεραπεια μας συστησε και εμας ο γιατρος πανω κατω..αλλα αντι για ενεση αμπουλα..αρα η ωτικη ψωρα που εχει το γατι του αγοριου μου και το γατι της κοπελας δεν κολλαει ετσι δεν ειναι?

Terifique
Δραστήριο μέλος
Υπαρχουν περιπου 6 ειδη ψωρας που μπορουν αν απαντηθουν στα ζωα και απο αυτα η πιθανη ζωοανθρωπονοσος ειναι η σαρκοπτικη που προκαλειται απο το ακαρεο Sarcoptes scabie και εντοπιζεται στην αρχη στον λαιμο και στο στηθος και απο εκει σε ολο το σωμα. Στην γατα αυτο το ειδος της ψωρας ειναι εξαιρετικα σπανιο. Στην γατα η πιο συχνη ειναι η οτοδεκτικη ψωρα που προκαλειται απο το ακαρεο Otodectes cynotis και εντοπιζεται στην περιοχη των αυτιων. Τις περισσοτερες φορες εχουμε επιπλοκες και με βακτηρια ή μυκητες και χρειαζεται και η αναλογη θεραπεια, συνηθως για την ψωρα αρκουν 2 ενεσεις ιβερμεκτινης ή η αντιστοιχη αμπουλακαι τοπικα λουτρα με ακαρεοκτονο σε διαστηματα 1-2 εβδομαδων, η συνολικη διαρκεια ειναι 1 μηνας περιπου![]()
Σ' ευχαριστώ για την διευρκύνιση.. κάτι τέτοιο κατάλαβα και εγώ διαβάζοντας αρκετά άρθρα και σχόλια, οτι ο κόσμος μπερδεύεται γιατι βάζει πολλά ήδη κάτω από την έννοια ψώρα... ο δικός μου έχει οτοδεκτικη ψωρα σύμφωνα με την εξέταση του γιατρού και η θεραπεία 1 βδομάδα κρέμα στο αφτί και μετά να τον ξαναδεί.
Ελπίζω να πιάσει η θεραπεία... την οποία θα αρχήσουμε αύριο γιατί ο μικρός από τα εμβόλια είναι σήμερα πεσμένος (βγάζουμε και νέα δοντάκια παράλληλα)!!!

Terifique
Δραστήριο μέλος
γιατρε τετοια θεραπεια μας συστησε και εμας ο γιατρος πανω κατω..αλλα αντι για ενεση αμπουλα..αρα η ωτικη ψωρα που εχει το γατι του αγοριου μου και το γατι της κοπελας δεν κολλαει ετσι δεν ειναι?![]()
Απ' ότι αντιλαμβάνομαι εγώ (από τα λεγόμενα των γιατρών μου και του JohnDVM) δεν κολάει... γιατί πολύ απλά τα συγκεκριμένα παράσητα (ακάρεα) προτιμούν την υγρή, χωρίς αερισμό, με κερί και τριχούλες επιφάνεια των αφτιών των γατουλίδων μας... (για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα αντιπαράθεσης
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Απ' ότι αντιλαμβάνομαι εγώ (από τα λεγόμενα των γιατρών μου και του JohnDVM) δεν κολάει... γιατί πολύ απλά τα συγκεκριμένα παράσητα (ακάρεα) προτιμούν την υγρή, χωρίς αερισμό, με κερί και τριχούλες επιφάνεια των αφτιών των γατουλίδων μας... (για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα αντιπαράθεσης)
της κοπελας εννοουσα εσενα..οχι την croft..δεν εχω σκοπω να γινει καμια αντιπαραθεση..τον κτηνιατρο και τον δερματολογο που ρωτησα για αυτη τη ψωρα μου ειπε οτι δεν κολλαμε..εγω τους εμπιστευομαι..απο κει και περα..δεν ηθελα να επειμεινω ουτε τιποτα..απλα ειπα τι μου ειπαν 2 γιατροι

Terifique
Δραστήριο μέλος
της κοπελας εννοουσα εσενα..
Το κατάλαβα
... και no worries για τις αντιπαραθέσεις, λογικό είναι πιστεύω. 'Οσο για το συγκεκριμένο θέμα γνώμη μου είναι να εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου (αλλιώς ψάξε άλλον) που έχει προσωπική εμπειρία με το ζωάκι σου.... και από εκεί και πέρα το ίντερνετ (για να το θέσω γενικά σαν μέσο) μπορεί να σου δώσει τροφή για σκέψη ή απορίες που θα αναλύσεις με τον γιατρό σου!!!

Οπότε επαναλαμβάνομαι.. περαστικά στα γατουλίνια μας!!
Hlianna
Διάσημο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η οτοδεκτικη δεν κολαει , η σαρκοπτικη μπορει υπο προυποθεσεις να κολλησει, συνηθως ειναι επαγγελματικη νοσος των κτηνιατρων και κτηνοτροφων ή εργατων που αοαασχολουνταν με παραγωγικα ζωα κατα τις δεκαετιες 50-60-70γιατρε τετοια θεραπεια μας συστησε και εμας ο γιατρος πανω κατω..αλλα αντι για ενεση αμπουλα..αρα η ωτικη ψωρα που εχει το γατι του αγοριου μου και το γατι της κοπελας δεν κολλαει ετσι δεν ειναι?![]()

Hlianna
Διάσημο μέλος

Terifique
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστούμε!!!Η οτοδεκτικη δεν κολαει , η σαρκοπτικη μπορει υπο προυποθεσεις να κολλησει, συνηθως ειναι επαγγελματικη νοσος των κτηνιατρων και κτηνοτροφων ή εργατων που αοαασχολουνταν με παραγωγικα ζωα κατα τις δεκαετιες 50-60-70![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool