croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ear mites spread rapidly, and can be transmitted from even brief physical contact with other animals. In pets, ear mites most commonly affect cats, guinea pigs, ferrets, and to a lesser extent dogs. Very rarely, humans can also be affected. Infected animals have a large amount of crumbly dark brown material in their ears. On close inspection, tiny white mites can be seen in the debris. Ear mites do not burrow as some mites do, but live within the ear canal.
Ορίστε και to link αν θέλετε να το διαβάσετε ολόκληρο https://en.wikipedia.org/wiki/Ear_mite
Φιλικά πάντα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Κτηνίατρο μας,
παραθέτω επίσης τον ορισμό της wikipedia με υπογεγραμμένο το σημείο που μας αφορά. Θα στηριχτώ στο Κτηνιατρικό site, και στην προσωπική μου εμπειρία που δεν εχω κολλήσει ακόμα ψώρα, τόσα χρόνια....

Wikipedia (pronounced /ˌwɪkɨˈpiːdi.ə/ WI-ki-PEE-dee-ə) is a free,[4] web-based, collaborative, multilingual encyclopedia project supported by the non-profit Wikimedia Foundation. Its name is a portmanteau of the words wiki (a technology for creating collaborative websites, from the Hawaiian word wiki, meaning "quick") and encyclopedia. Wikipedia's 14 million articles (3.1 million in English) have been written collaboratively by volunteers around the world, and almost all of its articles can be edited by anyone with access to the site.[5] It was launched in 2001 by Jimmy Wales and Larry Sanger[6] and is currently the largest and most popular general reference work on the Internet.[2][7][8][9]
Critics of Wikipedia accuse it of systemic bias and inconsistencies (including undue weight given to popular culture ),[10] and allege that it favors consensus over credentials in its editorial process.[11] Its reliability and accuracy are also targeted.[12] Other criticisms center on its susceptibility to vandalism and the addition of spurious or unverified information,[13] though scholarly work suggests that vandalism is generally short-lived,[14][15] and an investigation in Nature found that the material they compared came close to the level of accuracy of Encyclopædia Britannica and had a similar rate of "serious errors".[16]
Wikipedia's departure from the expert-driven style of the encyclopedia building mode and the large presence of unacademic content have been noted several times. When Time magazine recognized You as its Person of the Year for 2006, acknowledging the accelerating success of online collaboration and interaction by millions of users around the world, it cited Wikipedia as one of several examples of Web 2.0 services, along with YouTube, MySpace, and Facebook.[17] Some noted the importance of Wikipedia not only as an encyclopedic reference but also as a frequently updated news resource because of how quickly articles about recent events appear.[18][19]
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
julia αυτο θα ελεγα κι εγω, την wikipedia δεν την χρησιμοποιεις ποτε για εγκυρη πηγη!! ουτε οι καθηγητες μου την δεχονται για μελετες σε καμια περιπτωση..
Terifique
Δραστήριο μέλος
σύντομο update, ο μικρός με θεραπεία 5 ημερών φαίνεται να 'ναι πολύ καλύτερα, αφτάκια καθαρά όσο φαίνονται, ελάχιστη εώς καθόλου φαγούρα, καλύτερη ακοή (οκ, μπορεί να είναι και ιδέα μου αυτό...
)!!! Συνεχίζουμε λίγες μέρες ακόμα και μετά ένας καλός καθαρισμός απο τον γιατρό και ελπίζω να ναι οκ ο Τερούκος μου!!! 
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο γάτος μου είναι 3 μηνών και όταν τον πήρα τα αυτάκια του ήταν χάλια. Το επιβεβαίωσε και η κτηνίατρος που τον πήγα για εμβόλιο και τα καθάρισε. Μια βδομάδα μετά έχει πάλι μαυράκια το αυτί του και σε σχετικό άρθρο που διάβασα εδώ λένε ότι αυτό είναι ψώρα και φεύγει με ειδική κρέμα. Στην κτηνίατρο που τον πήγα μου έδωσε αντιβίωση vibramycin επειδή φτερνιζόταν αλλά δεν μου είπε τίποτα για ψώρα ή ειδική αγωγή για τα αυτιά. Παρατηρώ ότι κάποιες φορές ξύνεται κιόλας. Είναι φυσιολογικό ή μήπως να την ξαναπάρω? Τα αυτιά μπορώ να τα καθαρίσω με μπατονέτα και λάδι ή μόνο με χλιαρό νερό?

Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα και από εμάς!
Τον εξέτασε να δει μήπως έχει καμιά ωτίτιδα? Εμένα η Μπιζού μου έτσι είχε και μας έδωσε μια θεραπεία για 10 μέρες ( σταγονίτσες στα αυτάκια μια φορά τη μέρα) και τώρα είναι μια χαρά και τα αυτάκια της είναι πεντακάθαρα!!!Για ρώτα τον γιατρό!ααα και παρεμπιπτόντως η δικιά μου ξυνόταν μανιωδώς!!!
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είδε τα αυτιά και έκανε καθαρισμό αλλά δεν μου είπε τίποτα για ωτίτιδα....και βλέπω που ξύνεται που και που και δεν μου φαίνεται και πολυ φυσιολογικό...Μάλλον πρέπει να ξαναπάρω ευχαριστώ πολύ

και μενα η μικρη ειχε μαυρακια στο εσωτερικο του αυτιου κ ο κτηνιατρος μου ειπε ειναι φυσιολογικο
.......??????καλα που παω και τους βρισκω ολους τους ανιδεικευτους ?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμένα μου είπε ότι είναι φυσιολογικό για γατάκια να έχουν βρώμικα αυτιά αλλά αν δεν φύγει με καθαρισμό τότε πρέπει να το ψάξει τι είναι. Όταν λες μαυράκια πολλά? Κανονικά ξέρω ότι τα αυτιά πρέπει να είναι πεντακάθαρα.. Μετά την αλοιφή που έδωσε η κτηνίατρος πάντως τα αυτιά του Λεόν είναι πεντακάθαρα

lilith2
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας..σκεφτομαι να παρω ενα αδεσποτακι που βρηκα..αλλα ειδα οτι εχει φουσκωμενη κοιλιτσα(μαλλον απο παρασιτα)και τα αυτακια του ειναι γεματα μαυρακια...εγω εχω ηδη μια γατουλα..και φοβαμαι λιγο μην τυχον κολλησει κατι η δικια μου.τον καημενο τον μικρουλι τον λυπαμαι πολυ..τον εχουν σε ενα πετ σοπ εξω σε ενα μπαλκονι..και οποτε παω να να παρω κατι με πιανει η καρδια μου που τον βλεπω..ειναι ενας κουκλος και θα ηθελα πολυ να τον παρω...αλλα το σκεφτομαι..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα
Αν έχεις δωμάτιο που να μπορείς να απομονώσεις τον μικρούλη,δεν είναι καθόλου πρόβλημα.Θα τον πας στον γιατρό και θα σου δώσει φάρμακο για τα ενδωπαράσιτα(αν χρειαστεί και για εξωπαράσιτα) και θα κοιτάξει και τα αυτάκια του.Εμένα η 2η γάτα που πήρα,ηταν γεμάτη σκουλικάκια και ψύλλους.Της έκανα την ενδωπαρασίτωση και εξωπαρασίτωση,και σε ένα 24ωρο..τις έφερα σε επαφή.Ο μεγάλος μου δεν κόλλησε τίποτα απο τα δύο.Βέβαια θα δεις πρώτα απο όλα τι θα σου πει και ο γιατρος.Πάντως αν έχεις σκοπό να πάρεις 2η γάτα..κάντο.Είναι κρίμα να βασανίζεται έτσι το μικρούλι.Απλα θέλει κατευθειαν επισκεψη στο γιατρό..να σου πει και αυτός τι να κανεις..
Γειά σας,
Είμαι καινούρια εδώ, σας ευχαριστώ για το post.Η mimsoula μου ήταν αδεσποτάκι πριν μια βδομάδα που τη μάζεψα = ψίλλοι (πάρα πολλοί) κ' ο γιατρός μας σήμερα που πήγαμε για το 1ο μας εμβόλιο είδε οτι έχουμε και ψώρα! Άπο το πρώτο καθαρίσαμε από το 2ο δεν είμαστε τόσο τυχεροί κάνουμε ενεσούλες και σας εύχομαι να μην κάνετε ποτέ... την έτσουξε αρκετά γκρίνιαξε και άρχισε να γλύφετε, στο κανονικό μας εμβόλιο όμως ΚΥΡΙΕΣ δεν κουνηθήκαμε καν!!
Είμαστε 3 μηνών (όπως μας είπε ο γιατρός) και 40 εκατοστά!!!! Αν είναι δυνατόν!!! (χωρίς την ούρα
) Είναι φυσιολογικό να είναι τόσο μεγάλη σε μέγεθος και τόσο μικρή σε ηλικία?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Γειά σας,
Είμαι καινούρια εδώ, σας ευχαριστώ για το post.Η mimsoula μου ήταν αδεσποτάκι πριν μια βδομάδα που τη μάζεψα = ψίλλοι (πάρα πολλοί) κ' ο γιατρός μας σήμερα που πήγαμε για το 1ο μας εμβόλιο είδε οτι έχουμε και ψώρα! Άπο το πρώτο καθαρίσαμε από το 2ο δεν είμαστε τόσο τυχεροί κάνουμε ενεσούλες και σας εύχομαι να μην κάνετε ποτέ... την έτσουξε αρκετά γκρίνιαξε και άρχισε να γλύφετε, στο κανονικό μας εμβόλιο όμως ΚΥΡΙΕΣ δεν κουνηθήκαμε καν!!
Είμαστε 3 μηνών (όπως μας είπε ο γιατρός) και 40 εκατοστά!!!! Αν είναι δυνατόν!!! (χωρίς την ούρα)
Είναι φυσιολογικό να είναι τόσο μεγάλη σε μέγεθος και τόσο μικρή σε ηλικία?
Καλημερα και καλως ηρθες.
Φανταζομαι οτι ειναι φυσιολογικο.Εχει να κανει με τον σωματοτυπο της.Το ανησυχητικο θα ηταν να ηταν πολυ πιο μικρη ,απο οσο θα επρεπε να ειναι.Εξαλλου αν ηταν κατι περιεργο θα σου το ελεγε και ο γιατρος σας..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
παρα πολυ σπανια προσβαλλει τους ανθρωπους... μηπως η μαμα σου το μπερδεψε με την ψωριαση που ειναι εντελως διαφορετικη παθηση;
julia
Διακεκριμένο μέλος
Το γατάκι θέλει θεραπεία απλά, υπάρχουν ειδικές σταγόνες ή κρεμούλα. Ο κτηνίατρος πρέπει να τα καθαρίσει, και να βάλει τις σταγόνες, και μετά το συνεχίζεις εσύ.

Μπορεί να σου κάνει και ενεσούλα, υπάρχει και αυτή η θεραπεία.
Δεν είναι τίποτα... ηρέμησε.

KaterinaMpanana
Νεοφερμένο μέλος
Πριν λίγες μέρες το γατάκι μου άρχισε να χάνει τρίχωμα πίσω απο το αυτί οπου και ξύνεται συνέχεια κινδυνέυει;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημερα!
Να κινδυνευει δε νομιζω, αλλα η απωλεια τριχωματος πισω απο το αυτι συνηθως οφειλεται σε μυκητα ή σε καποια ψωρα, οποτε το καλυτερο θα ηταν να την πας στον κτηνιατρο, να διαπιστωσει τι ειναι και να παρει την καταλληλη θεραπεια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool