Ψώρα!!!

Νέο γατάκι με ψώρα

Γεια σας. Διαβάζω συχνά το mycat αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Έχω έναν γατούλη στο σπίτι μου (η αγγελία για την υιοθέτησή του είχε δημοσιευθεί και εδώ mycat.e-steki.gr/showthread.php?t=95793) και το περασμένο Σάββατο βρήκα ένα μικρούλι γατάκι κάτω από ένα αυτοκίνητο. Το μάζεψα και αποφάσισα να το κρατήσω, την Δευτέρα το πήγα στον κτηνίατρο για να το εξετάσει και βρήκε πως έχει ψώρα στο αυτάκια του. Τα καθάρισε του έβαλε αμπούλα και σε καμιά δεκαριά μέρες θα βάλουμε και άλλη. Μέχρι τώρα το μικρό το έχω σε έναν χώρο προστατευμένο αλλά όχι στο σπίτι για να μην κολλήσει ο μεγάλος. Θα ήθελα να ρωτήσω, από την εμπειρία σας, πόσες μέρες χρειάζονται να περάσουν για να είναι εντελώς ασφαλές να έρθουν σε επαφή;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας. Διαβάζω συχνά το mycat αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Έχω έναν γατούλη στο σπίτι μου (η αγγελία για την υιοθέτησή του είχε δημοσιευθεί και εδώ mycat.e-steki.gr/showthread.php?t=95793) και το περασμένο Σάββατο βρήκα ένα μικρούλι γατάκι κάτω από ένα αυτοκίνητο. Το μάζεψα και αποφάσισα να το κρατήσω, την Δευτέρα το πήγα στον κτηνίατρο για να το εξετάσει και βρήκε πως έχει ψώρα στο αυτάκια του. Τα καθάρισε του έβαλε αμπούλα και σε καμιά δεκαριά μέρες θα βάλουμε και άλλη. Μέχρι τώρα το μικρό το έχω σε έναν χώρο προστατευμένο αλλά όχι στο σπίτι για να μην κολλήσει ο μεγάλος. Θα ήθελα να ρωτήσω, από την εμπειρία σας, πόσες μέρες χρειάζονται να περάσουν για να είναι εντελώς ασφαλές να έρθουν σε επαφή;
Εξαρταται ποσο προχωρημενη εινα η ψωρα . Φροντιζω εναν γατουλη 7-8 μηνων αδεσποτο ο οποιος ειναι με ψωρα. Κανονικα θελει ενεσιμη θεραπεια η ψωρα .Με τις αμπουλες δεν γινεται τπτ. Εμεις καναμε την πρωτη θεραπεια (ενεση) και μετα απο δυο βδομαδες τον ξαναπηγαμε και για την δευτερη και ενω ηταν να τελειωσει η θεραπεια του στην δευτερη ενεση,μαλλον θα χρειαστει και τριτη γιατι ειχε προχωρησει η ψωρα. Για μεγαλο διαστημα μην το φερεις σε επαφη με το αλλο γατι σου γιατι θα εχεις μεγαλο προβλημα αν οντως το μικρο εχει ψωρα. Θα κολλησει και το αλλο και δεν ειναι ευκολη υποθεση μετα. Να απευθυνθεις καλυτερα και σε αλλο κτηνιατρο γιατι η αμπουλα που του εβαλε ο αλλος που το πηγες,δεν με ικανοποιει.ΜΙλαμε για ψωρα,οχι για ψυλλους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Νέο γατάκι με ψώρα

Διαφωνώ. Πολλά από τα γατάκια μου είχαν ψώρα μέσα στα αυτάκια όταν τα πήγα στην γιατρό. Τους καθαρίζει τα αυτιά μέσα, βάζει την αμπούλα και επαναλαμβάνει μετά ένα μήνα και τέλος. Δεν είχαμε στην συνέχεια κάποιο πρόβλημα. Μήπως πρέπει να δεις εσύ αν σε εκμεταλλεύεται οικονομικά ο γιατρός που έχεις;

Απάντηση: Νέο γατάκι με ψώρα

Ο γιατρός που έχω φίλε τις περισσότερες φορές μου τις κάνει δωρεάν. Οπότε δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης. Αλλά μάλλον δεν ξέρατε ότι υπάρχουν αρκετά είδη ψώρας και μάλλον στα δικά σας είναι η πιο ήπια.

Απ' οτι ξερω παιδια, δεν υπαρχουν πολλα ειδη ψωρας. Μια ειναι η ψωρα του αυτιου της γατας. Απλα καποια γατακια εχουν ευπαθεια στα αυτακια τους και η ψωρα εμφανιζεται ξανα και ξανα. Το εχω ζησει με τον Κοκο μου. Οταν τον μαζεψα, ειχε ηδη προσβληθει και καναμε θεραπεια, αν και ηταν προχωρημενο το σταδιο γιατι ειχε κουφαθει. Εγινε καλα και η ακοη του αποκατασταθηκε. Μερικα χρονια αργοτερα, ξαναειχαμε προβλημα παλι με τον Κοκο και κολλησαν και καποια απο τα υπολοιπα. Καναμε θεραπεια σε ολα, ακομα και σε αυτα που δεν ειχαν προβλημα, προληπτικα. Ολα τους εγιναν καλα και δεν ξαναειχαν προβλημα. Ο Κοκος ομως ειχε προβλημα ξανα και ξανα και τελικα στα τελευταια του χρονια εχασε την ακοη του μονιμα πια.

Ρε παιδια ελεος δεν υπαρχει μονο η ψωρα στα αυτια. Υπαρχουν 1500 ειδη ψωρας σε διαφορετικα σημεια μερικες απο τις οποιες μεταδιδονται απο τα σκυλια (στην περιπτωση μου) και μπορει να μεταδοθει και σε ανθρωπο αν δεν γινει σωστη θεραπεια. . Η κοπελια μιλησε για το αυτι του γατιου και εγω αναφερομαι σε αλλη περιπτωση. Στα ποδια εχει εμενα. Ειπα την αποψη μου πανω στην δικη μου εμπειρια.

Ρε παιδια ελεος δεν υπαρχει μονο η ψωρα στα αυτια. Υπαρχουν 1500 ειδη ψωρας σε διαφορετικα σημεια
Αλεξανδρε μου, το ξερουμε πως δεν υπαρχει μονο η ψωρα των αυτιων και πως υπαρχουν πολλα ειδη ψωρας. Η κοπελα ομως που ζητησε τη γνωμη μας, το εκανε για την ψωρα του αυτιου και ψωρα του αυτιου, υπαρχει μια απ' οσο ξερω. Αν κανω λαθος διορθωστε με.

Ρε Βασω,ψωρα το ενα ψωρα και το αλλο. αν ερθει σε επαφη με την αλλη της γατα μεχρι να ολοκληρωθει η θεραπεια,θα κολλησει.Απλα τα πραγματα,μην με τρελαινετε!

Εγω βλεπω οτι τελικα δεν διαφωνουμε. Κι εγω αυτο που εννοουσα με το postμου, ειναι οτι η ψωρα ειναι κολλητικη. Και στο θεμα της θεραπειας συμφωνω μαζι σου και μενα τα γατια μου με ενεσιμη αγωγη θεραπευτηκαν.
Απλα αυτο που ειπα ειναι οτι καποια γατια θεραπευονται γρηγορα και καποια αλλα παιδευονται για χρονια μ' αυτη την παθηση.

Γατούλης ταλαιπωρείται εδώ και 1 χρόνο από ψώρα!

Χαίρετε!

Ο γατούλης μου είναι 3 χρονών και από πέρυσι έχει θέματα με ψώρα! Τον πήγα στους γιατρούς της φιλοζωικής πέρυσι και του έκαναν θεραπεία ενέσιμη για 1 μιση μήνα (1 ένεση την εβδομάδα).. Ο καημενούλης είχε πληγές από τη φαγούρα στ'αυτάκια του και στην κοιλιά του... Το καλοκαίρι (μάλλον λόγω ζέστης επειδή είναι πολύ φουντωτός) έβγαλε αλλεργία (έτσι μας είπαν οι γιατροί) και την καταπολεμήσαμε με αντιαλλεργικά χάπια σε συνδυασμό με αντιβίωση.
Μετά έγινε πάλι καλά, αλλά παλι πριν από 1μιση μήνα εμφάνισε ψώρα και του έκαναν πάλι θεραπεία 1 μήνα με ενέσεις 1 φορά την εβδομάδα! Ενώ έδειχνε ότι θεραπεύτηκε, αυτές τις μέρες πάλι έχει εμφανίσει πληγές στα ίδια σημεία! Τι να κάνω; Τον λυπάμαι πάρα πολύ που ταλαιπωρείται και δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί όλο υποτροπιάζει εδώ και ένα χρόνο! :(
Έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία να μου προτείνετε κάποια λύση;

υ.γ. ο γατούλης είναι οικόσιτος αλλά βγαίνει και στον κήπο γιατί από εκεί τον βρήκαμε (και τρελαίνεται αν δεν βγει βόλτα έξω μέσα στην ημέρα!)
Ευχαριστώ :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα.

Αν και διάβασα πολλά μηνύματα σχετικά με την ψώρα,θα ξαναρωτήσω.

Δεύτερο γατούνι στο σπίτι μας,8 μηνών,ημιεμβολιασμένο(για την ώρα) και στειρωμένο. Παρατήρησα απώλεια τριχών στο πίσω μέρος των αυτιών του-στο σημείο που ενώνονται με το κεφάλι-,φαγούρα και μαύρα στίγματα στο αυτί του που επιμένουν,παρόλο που το καθάρισα.
Εφοδιάστηκα με αμπούλα stronghold μιας και υπάρχει μια άρνηση να μπούμε στο κλουβί για τον γιατρό. Ακόμα εμπιστοσύνη 100% δεν υπάρχει!

Είναι η πρώτη φορά που μου τυχαίνει γατόνι με ψώρα(?). Πρέπει να κάνω κάτι άλλο,εκτός από την αμπούλα και την επίσκεψη στον γιατρό μας?Είναι ιάσιμη?Κολλητική για άλλα ζώα και για τον άνθρωπο?

Ευχαριστώ τα μάλα,

Stellou

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για άλλα ζώα ναι. Για τον άνθρωπο θαρρώ πως εξαρτάται από το είδος της ψώρας... Με κανέναν τρόπο δεν μπαίνει στο κλουβί; Ούτε όταν είναι χαλαρός/κοιμάται; Τουλάχιστον ρώτα το γιατρό σου πριν του βάλεις την αμπούλα, στείλ' του φωτογραφίες ή κάτι. Αν βρεις κτηνίατρο που να έρχεται στο σπίτι ακόμη καλύτερα! ;)

Δες και εδώ σχετικά με την ψώρα.

Aba σε ευχαριστώ και καλημέρα...δυστυχώς κοιμάται με το μάτι ανοιχτό ακόμα.
Θα δούμε

stellou

Μήπως υπάρχει περίπτωση να έχει μύκητες και να του είχαν κάνει πληγή και τώρα έχει τα μαύρα στίγματα - α δένει η πληγή βασικά??

Καλημέρα,

δεν είδα κάτι.Αντίθετα 'αρχισε να χάνει τρίχες με το που το μεταφέραμε σπίτι μας.

Με κτηνίατρο έβγαλες κάποια άκρη? Μπόρεσες να βρεις κάποια λύση ώστε να τον πας στο γιατρό ή κάποιον πού να έρχεται σπίτι?
Ελπίζω να μην είναι τίποτα το ανησυχητικό, και που να μην επηρεάζει και το άλλο γατάκι που έχεις στο σπίτι!

Τρώει,πίνει,παίζει κλπ..μια χαρά.
Θα περιμένω καναδυό μέρες και μετά θα τον τσακώσω για τον γιατρό.

Mίλησα μαζίτου και αναμένει να τον δεί.

Ευχαριστώ !

Ωτοδηκτική ψώρα - Ερωτήσεις θεραπείας

Καλημέρα,

Η γατούλα μου μετά τη δεύτερη επίσκεψή της σε (προφανέστατα καλύτερο) κτηνίατρο χτες, διαγνώστηκε με ωτοδεκτική ψώρα. Ο κτηνίατρος μου έδωσε για θεραπεία:

stronghold 2 αμπούλες (ανά 15ήμερο), otiseptil μία δόση ανά 2-3 ημέρες και Dexoryl πρωί-βράδυ για δύο εβδομάδες.

Σημείωση πως η γάτα δεν έχει ξαναδιαγνωστεί με κάτι τέτοιο ούτε έχω δοκιμάσει άλλη θεραπεία μέχρι τώρα.

Ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το ενδεχόμενο να δοκιμάσω να της δώσω μόνο τις αμπούλες μήπως και περάσει έτσι η ψώρα. Πόσο πιθανό το θεωρείτε από την εμπειρία σας και πόσο καλή ιδέα δοκιμαστικά;

Διάβασα επίσης σε άλλα threads πως υπάρχει ενέσιμη θεραπεία για την ωτοδεκτική ψώρα που γίνεται αν δεν κάνω λάθος μία ή δύο φορές. Θα τη συστήνατε αντί της παραπάνω; Θα την προτιμούσα.

Ο κύριος λόγος:
Η γάτα μου είναι περίπου 6μιση μηνών, γνωριστήκαμε στο εξοχικό μου και την έφερα πριν από ένα μήνα στην Θεσσαλονίκη. Είναι λίγο φοβιτσιάρα και λίγο ντροπαλή και η σχέση μας χτίζεται ακόμα, φοβάμαι μήπως, πέρα από τον προφανή καθημερινό φόβο/ταλαιπωρία που θα βιώσει με τη θεραπεία απευθείας στο αυτί χαλάσει και η εμπιστοσύνη της απέναντί μου όπως και η ασφάλεια που νιώθει στον σχετικά νέο χώρο για αυτήν.

Περιμένω γνώμες για οποιοδήποτε/όλα τα παραπάνω :) :D

Καλυτερα να ακολουθησεις τις οδηγιες του γιατρου. Αν τη γατουλα σου την πηρες απο εξω οπως λες δεν ειναι καθολου απιθανο να ειχε απο την αρχη το προβληματακι αυτο. Μην ανυσηχεις δεν ειναι τιποτα απλα θελει λιγο υπομονη και επιμονη. Η δικια μας ειχε το ιδιο προβλημα και μετα απο θεραπεια εγινε καλα. :)

Puissance καλησπέρα! Πιστεύω κι εγώ πως πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες του κτηνιάτρου. Η σχέση σας θα χτίζεται βήμα βήμα και με τον καιρό θα γίνεται όλο και πιο δυνατό το δέσιμό σας. Μες στη μέρα να της αφιερώνεις χρόνο για παιχνίδι και ό,τι άλλο την ευχαριστεί (χάδια, αγκαλιές κλπ), αλλά και να της δίνεις τη δυνατότητα να απομονώνεται... Έτσι πολύ γρήγορα θα ξεχάσει κι αυτό με το χάπι! Μη θεωρείς πως η ένεση θα είναι λιγότερο στρεσογόνα για τη μικρή σου! Εγώ νομίζω πως όλα θα πάνε καλά! Απλά μερικές φορές απαιτείται περισσότερος χρόνος! Καλή επιτυχία και σύντομα περαστικά σας! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back