Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Φλώρα έτσι είναι, γι'αυτό πρέπει οι έγκυες να πλένουν τα λαχανικά με νερό και ξύδι.
Ακριβως, αυτα που λεμε για το τοξοπλασμα αφορα μονο τις εγκυες γυναικες και πρεπει να προσεχουν να πλενουν καλα τα λαχανικα ,τα χορτα,τα φρουτα.
Χθες εφαγα ενα μισοψημενο μπιφτεκι, θα πεθανω;
Δεν νομιζω να παθεις τιποτα,ετσι και αλλιως η γκουρμε κουζινα επιβαλλει το μπιφτεκι μισοψημενο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mystic Melody
Νεοφερμένο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Mystic Melody
Νεοφερμένο μέλος
Υπαρχει περιπτωση να δω αρχικα καποια σημαδια μεχρι την απολυτη προσαρμογη που δεν θα πρεπει να με ανησυχησουν? πχ διαφορετικα κακα?
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Mystic Melody
Νεοφερμένο μέλος

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Εξαρταται απο τον οργανισμο καθε γατιου. Τα περισσοτερα κανουν ομαλη μεταβαση, ακομα και οταν αλλαζει η διατροφη τους απο την μια στιγμη στην αλλη. Εχω ακουσει ομως και περιπτωσεις (πολυ σπανιες ευτυχως) που το γατι εκανε διαρροια ή μαλακα περιττωματα για 5-6 ημερες μεχρι να συνελθει το εντερο του. Στα δικα μου οχι μονο τους εκατσε καλα, αλλα απο το πρωτο λεπτο σταματησαν ολα τα προβληματα που ειχαν. Ευχομαι να κατσει καλα και στα δικα σου και να μη ζοριστεις στην μεταβαση!
Τι προβληματα ειχαν και σταματησαν απο το πρωτο λεπτο που εφαγαν ωμη τροφη Nelliel;
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Τι προβληματα ειχαν και σταματησαν απο το πρωτο λεπτο που εφαγαν ωμη τροφη Nelliel;
διαρροιες και εμετους
Mystic Melody
Νεοφερμένο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Souzie
Νεοφερμένο μέλος
καλημερα! παντα με ενοχες εδινα της γατα μου τις τροφες των πετ σοπ... ποσο μπορει να ζησει οποιδηποτε εμβιο ον με κονσερβα και επεξεργασμενα????προσπαθησα πολλες φορες να της δωσω απλα βρασμενα κρεατα χωρις τιποτα αλατι κλπ και ουτε να τα φτυσει... η γατουλα μου τωρα ειναι 5 ετων και παρουσιασε προβλημα στα νεφρα της... της δινω απο χθες ωμη μαριδα και θελω να της κανω 100% ωμοφαγια... αλλα δεν ξερω τι αλλο να της δινω και με ποιο τροπο..η barf εχει υποστει καποια επεξεργασια για να μην κινδυνευει απο παρασιτα η ειναι το ιδιο με το να τα αγοραζω απο το κρεοπωλειο? κοκαλακια να της δινω?τα αλεθει ο κρεοπωλης?και για την αλεσμενη φλουδα αυγου που διαβασα την ψηνω η ωμη? απο λαχανικα δεν χρειαζεται τιποτα?αν γνωριζει καποιος περισσοτερα ας μου απαντησει!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Επισης δεν ειναι ολες οι ξηρες τροφες το ιδιο,ουτε ολες οι υγρες.
Τροφες απ σουπερμαρκετ σαφως ειναι απαραδεχτες.
Επισης να σου πω οτι ουτε τα πετ σοπ εχουν παντα καλη τροφη.Οι χυμα για παραδειγμα ειναια μφιβολου ποιοτητας;.Τι τροφη τις εδινες;
Για την barf δεν ξερω να σου πω,αλλα δεν ειμαι και καθολου σιγουρη οτι ειναι οκ,προσωπικη δικια μου αποψη.
Πριν πας σε τοσο δραστικη αλλαγη,εξετασε μηπως τις εδινες κακης ποιοτητας τροφες.
Για αυτο σε ρωταω τι τροφη τις εδινες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
delagrazia
Νεοφερμένο μέλος
ωμη καρδια μοσχαρισια 3ευρω , κοτοπουλο το δινω ψητο για σαλμονελα κ γιατι δε το θεωρω τοσο καλο κρεασ απο 1ευρω φτερα ως 2,5 ολο η ψητο σουβλασ 5 ευρω που τρωω κ γω (μια γατουλα ποσο να φαει) εξισου κ συκωτι χοιρινο μοσχαρισιο ψητο για λογους διαροιασΚι ομως,στο εξωτερικο ειναι πολυ διαδεδομενη και η χρηση ωμου κρεατος στο καθημερινο διαιτολογιο της γατας.Στα νορβηγακια μου εδινε η εκτροφεας τους,εγω εδω δεν τους δινω,αλλα θα το συζητησω με τον κτηνιατρο και ισως το σκεφτω σαν ιδεα.Επισης σε συνδυασμο με καλης ποιοτητας κροκετες τους εδινε τουλαχιστον 2-3 φορες την εβδομαδα βρασμενο ψαρι,και αλλες τοσες βραστο κοτοπουλο.
Οι κροκετεσ περιεχουν σιτηρα κ μονο οι πολυ ακριβεσ ειναι καταλληλες αλλα ακομα κ αυτεσ εχουν υποστει επεξεργασια κ ποτε δεν ειναι εκατο τα εκατο ισσοροπημενες αν κ οι ακριβεσ πλησιαζουν πολυ
μπορει να γινει κ κιμασ κ νανακατευτει με λιγα λαχανικα στο μικρο μουλτιμιξερ Τα κατεψυγμενα βολευουν γιατι τα ζεματιζεις μονο κ γινανε
Αν κοιταξεις μια τροφη ΜΠΑΡΦ βλεπεισ κ τα ποσοστα ειναι ως 20 τα 100 λαχανικα λιγο λινελαιο κ 3 %γιαουρτι Την Μπαρφ κτηνιατροι την δημιουργησαν απλα δεν τη συνιστω ετοιμη γιατι δεν εχει τοσο καλο κρεασ νομιζω μαλιστα οτι βαζουν μεσα κ λιπη πολλα πετσεσ κλπ κ ουτε τα ζωα τρελαινονταν Δηλ το ιδανικο ειναι να κανει κανεις πακετα με αυτα (κρεασ εντοσθια δηλ συκωτι νεφρα λιγα λαχανικα 1 κ λαδι κ 1κ γιαουρτι) συν ελαχιστο κοκαλλο πουδρα σε πακετα στην καταψυξη για ευκολια
προσωπικα το κοβω απλως σε κομματια κ πασπαλιζω λαδι λεμονι λιγο κ ενιοτε φρυγανια τριμμενη λιγο κανει καλο στη χωνεψη αλλα συνηθως δε βαζω
Ολες οι γατες προτιμουν το κρεασ κ μαλιστα το μοσχαρι/χοιρινο περισσοτερο απ το κοτοπουλο, πιο πολυ απ ολα τρωνε την ωμη καρδια ολες σχεδον εκτος απο ελαχιστες λιγοτερο απο 1 στισ 10 που ειναι ηδη μεγαλες δε τους αρεσει το ωμο κ προτιμουν ψημενο ισως απο συνηθεια Ακομα κ τα μικρα προτιμουν το ωμο
Εγω τα εδινα γιατι ερχοντουσαν διαφορεσ γατεσ κρυωμενεσ αρρωστες μωρα με προβλματα στα ματια (προσθετα κ μηλοξυδο η λεμονι κ ελαιολαδο κ βιτ β )κλπ κ ολες πανε καλα Οι γατες του σπιτιου εθιζονται στις κροκετεσ κ συχνα δεν τρωνε τιποτ αλλο μετα Επισης κ στον τονο αν κανεις τις συνηθισε ετσι διαφορετικα οι αδεσποτες ουτε που τις αγγιζουν
οσο για τα παρασιτα ,,, οι γιατροι λενε δε κανει αλλα δεν εξηγουν Ολη η γειτονια δινει κροκετες κ οτι γατια ανεβασα σπιτι ειχαν διαροια κ παρασιτα κ θελαν επαναληπτικη αποπαρασιτωση ιδιως η πρωτη πηρε και αλλα φαρμακα ειδικες κονσερβεσ για το στομαχι κλπ κ εγινε καλα με προβιοτικα κ ζεολιθο (οχι οτι δεν θα κανα καθολου αποπαρασιτωση αλλα οταν μετα το 4ο χαπι μετα απο 5 μερες ξανα τα ιδια , ποσα να δωσω)
θα το προσεχα το ωμο που ειναι η φυσικη τους τροφη μονο αν εχει προβλημα στα νεφρα επειδη οι μισοι λενε δε κανει πρωτεινη κ οι αλλοι οτι αντιθετως θελει καλη ποιοτητα πρωτεινης δηλ καθαρο (οχι λιπη) καλο ωμο κρεασ, φυσικα στην Ελλαδα σχεδον ολοι ανηκουν στην πρωτη κατηγορια που ειναι η παλια σχολη/αποψη
επισης οι κροκετες δημιουργουν προβλημα στ αρσενικα στο ουροποιητικο με τα χρονια γι αυτο υπαρχουν οι κροκετες τυπου ουρινερι
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool