Ωμός κιμάς. Τρώνε οι γατούλες;

Mitko-Didi

Νεοφερμένο μέλος

Ο Dimitris-Dimana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Πολύγυρος (Χαλκιδική). Έχει γράψει 57 μηνύματα.
Καλησπερα και παλι.Ενας κτηνιατρος μας ειπε να δινουμε μια στις τοσες και οχι συχνα βεβαια,ωμο κιμα.Ειναι μας ειπε πολυ καλο για τις γατες.Σημερα δωσαμε για πρωτη φορα κιμα απο μοσχαρι και δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκε αν και ηταν μαλλον χορτατη.Εσεις δινετε ωμο κρεας?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ωμός κιμάς. Τρώνε οι γατούλες?

Για ποιο λόγο να του δίνεις ωμά?Δεν το καταλαβαίνω.Νομίζω ότι δεν κάνει να τρώνε ωμά κρέατα , γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος του τοξοπλάσματος όπως μου είχε πει παλιότερα ένας κτηνίατρος.Εγώ προσωπικά δεν δίνω τίποτα ωμό, μόνη της πήγε να μου κλέψει μια φορά αλλά την πρόλαβα.Τι να πω....:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ωμός κιμάς. Τρώνε οι γατούλες?

Το κανουν πολλοι,ειδικα στο εξωτερικο ειναι πολυ διαδεεδομενο.Και τα δικα μου ετρωγαν στο εκτροφειο τους,τουλαχιστον τρια-τεσσερα γευματα την εβδομαδα,εγω δεν τους δινω γιατι φοβαμαι λιγο και δεν ειναι πρακτικο για μενα.Κυριως το δινουν λογω ταυρινης που περιεχει το ωμο κρεας,και καταστρεφεται με το μαγειρεμα,και για να τρεφεται η γατα,που ειναι σαρκοφαγο,με τροφη πιο κοντα στη συσταση σε αυτο που ειναι στη φυση της.Eννοειται ποτε χοιρινο κιμα,ουτε κοτοπουλο ουτε ψαρι ωμο.Κανει καλο στα δοντια,στο εντερο,στην αναπτυξη...απλα ζυγιζεις τα υπερ και τα κατα και αποφασιζεις.
Να και μερικα αρθρα που βρηκα σχετικα με το θεμα με μια απλη αναζητηση στο διαδικτυο:
https://www.rawfedcats.org/
https://cats.about.com/cs/nutrition/a/rawfooddiet_2.htm
https://rawfed.com/myths/cats.html

Εγω σιχαινομαι ρε παιδια.Αντε να δεις τη μουσουδα του γατιου σου μες τα αιματα.Εγω τα μωρα μου τα φιλαω στο στομα,στη μουσουδα,μετα θα σιχαινομαι.Ασε που δεν θελω να μαθουν στα ωμα γιατι μετα μπορει να ψαχνουν τις σακουλες οταν γυριζω απο το σουπερ μαρκετ και να κλεβουν κρεας!
Για ποιο λογο να δινεις ωμα εφοσον η ταυρινη που υπαρχει στις καλες γατοτροφες και στις κονσερβες επαρκει για μια γατα που ζει στο σπιτι?Εκτος απο τομ κινδυνο τοξοπλασματος υπαρχει και η σαλμονελα...Και μπορει σαλμονελα να υπαρχει μονο στο κοτοπουλο και στα αυγα αλλα εχετε ακουσει ανθρωπο που κολλησε σαλμονελα απο τη σαλατα?Ειναι απο το μαχαιρι,εκοψε ωμο κοτοπουλο και με το ιδιο μαχαιρι,χωρις να το χλωρινιασει,εκοψε και σαλατα!(Γιαυτο προσοχη στα εστιατορια που πατε)Ποιος μου λεει οτι το κομματι του κιμα δεν το εκοψε ο χασαπης με το ιδιο μαχαιρι που κοβει και το κοτοπουλο?Anyway,με το ψησιμο η σαλμονελα σκοτωνεται!

Εγω σιχαινομαι ρε παιδια.Αντε να δεις τη μουσουδα του γατιου σου μες τα αιματα.Εγω τα μωρα μου τα φιλαω στο στομα,στη μουσουδα,μετα θα σιχαινομαι.Ασε που δεν θελω να μαθουν στα ωμα γιατι μετα μπορει να ψαχνουν τις σακουλες οταν γυριζω απο το σουπερ μαρκετ και να κλεβουν κρεας!
Για ποιο λογο να δινεις ωμα εφοσον η ταυρινη που υπαρχει στις καλες γατοτροφες και στις κονσερβες επαρκει για μια γατα που ζει στο σπιτι?Εκτος απο τομ κινδυνο τοξοπλασματος υπαρχει και η σαλμονελα...Και μπορει σαλμονελα να υπαρχει μονο στο κοτοπουλο και στα αυγα αλλα εχετε ακουσει ανθρωπο που κολλησε σαλμονελα απο τη σαλατα?Ειναι απο το μαχαιρι,εκοψε ωμο κοτοπουλο και με το ιδιο μαχαιρι,χωρις να το χλωρινιασει,εκοψε και σαλατα!(Γιαυτο προσοχη στα εστιατορια που πατε)Ποιος μου λεει οτι το κομματι του κιμα δεν το εκοψε ο χασαπης με το ιδιο μαχαιρι που κοβει και το κοτοπουλο?Anyway,με το ψησιμο η σαλμονελα σκοτωνεται!
Tο αν σιχαινεσαι Ελενα ειναι θεμα αισθητικης και πιστευω οτι ειναι απλα μια ιδεα.Πολλοι ανθρωποι τρωνε το φιλετο τους με το αιμα του,δε νομιζω να τους ρωτα κανεις οταν τους φιλα.:PΤο αν ψαχνουν στις σακουλες του μαρκετ ειναι κατι που δε στεκει σαν επιχειρημα,μιλαμε για διατροφη,οχι για ευκολια δικη μας.
Οταν ειπα οτι καποιοι την προτιμουν για την ταυρινη οπως και για αλλες ουσιες που ειναι απαραιτητες για τον οργανισμο μιας γατας,εννοουσα ως καλυτερη πηγη αυτων των ουσιων.Δηλαδη το ιδιο ποσοστο σιδηρου μπορει να παρει π.χ. μια γατα ισως απο τις φακες,το ιδιο κι απο το κρεας,ποια ομως ειναι καλυτερη πηγη;Για τον κινδυνο τοξοπλασμωσης συμφωνω εν μερει,αν και νομιζω οτι δεν με αφορα απο τη στιγμη που καθαριζω την αμμο των γατων μου τουλαχιστον καθε μερα,και τα αποπαρασιτωνω τακτικα.Θεωρω οτι για να ειμαστε κι εμεις υγιεις και τα ζωα μας το ιδιο,τηρουνται οι απλοι κανονες υγιεινης,και σε οσα χασαπικα εχω δει εχουν αλλα σκευη για τα πουλερικα κι αλλα για το μοσχαρι ή το χοιρινο.Εξαλλου οπως ειπα,δε μιλω για κοτοπουλο ή ψαρι ωμο,αλλα για μοσχαρι.
Να κι ενα αρθρο για τη σωστη και υγιεινη προετοιμασια του κρεατος αν τελικα αποφασισει καποιος να ταϊσει τη γατα του ωμο:
https://www.alt4animals.com/nutrition_safety.htm
Οπως ειπα και πιο πανω,ο καθενας ζυγιζει τα υπερ και τα κατα και πραττει αναλογα.

δυστυχως Δωρα μου..τουλαχιστον εδω που ειμαι εγω,κανεις απο οσους χασαπηδες εχω βπαει,δεν αλλαζει τα σκευοι απο κρεας σε κρεας...ιδιοι παγκοι,ιδια μαχαιρια....και το χειροτερο εκει που εχει αλεσει τον χοιρινο κιμα,μπαινει ο μοσχαρισιος και το αντιθετο....απλα,ενημερωτικα το λεω..:)

δυστυχως Δωρα μου..τουλαχιστον εδω που ειμαι εγω,κανεις απο οσους χασαπηδες εχω βπαει,δεν αλλαζει τα σκευοι απο κρεας σε κρεας...ιδιοι παγκοι,ιδια μαχαιρια....και το χειροτερο εκει που εχει αλεσει τον χοιρινο κιμα,μπαινει ο μοσχαρισιος και το αντιθετο....απλα,ενημερωτικα το λεω..:)
Η Ελενα μιλησε για το κοτοπουλο και τον κινδυνο σαλμονελλας,ειδικα για τον κιμα ολα τα χασαπικα και τα μαρκετ που εχω παει εχουν αλλο μηχανημα για το κοτοπουλο.:worry:

Η Ελενα μιλησε για το κοτοπουλο και τον κινδυνο σαλμονελλας,ειδικα για τον κιμα ολα τα χασαπικα και τα μαρκετ που εχω παει εχουν αλλο μηχανημα για το κοτοπουλο.:worry:

μπραβο..τι να πω...απο σουπερ μαρκετ δεν παιρνω κρεας,για αυτο και δεν ξερω..αλλα στα χασαπικα τα περισσοτερα απο αποψη καθαριοτητας εδω...αστα να πανε..:(

μπραβο..τι να πω...απο σουπερ μαρκετ δεν παιρνω κρεας,για αυτο και δεν ξερω..αλλα στα χασαπικα τα περισσοτερα απο αποψη καθαριοτητας εδω...αστα να πανε..:(
Μου εχει τυχει χασαπης να μη μου δωσει κιμα κοτοπουλο γιατι ειχε παει τη δευτερη μηχανη για επισκευη.Τι να πω,φανταζομαι οτι οταν ειναι ετσι οι συνθηκες υγιεινης ομως και το σκεφτομαστε να αγορασουμε κρεας γιατ η γατουλα μας,δεν αγοραζουμε ουτε για εμας.Αν ενας χασαπης δεν τηρει καποιους βασικους κανονες υγιεινης και το κρεας του δε θα συντηρειται στη σωστη θερμοκρασια,και δεν θα εισαι σιγουρη τι προελευσης ειναι,και χιλια δυο αλλα που δεν αποφευγονται ακομα και για μας που το τρωμε μαγειρεμενο το κρεας.

Μου εχει τυχει χασαπης να μη μου δωσει κιμα κοτοπουλο γιατι ειχε παει τη δευτερη μηχανη για επισκευη.Τι να πω,φανταζομαι οτι οταν ειναι ετσι οι συνθηκες υγιεινης ομως και το σκεφτομαστε να αγορασουμε κρεας γιατ η γατουλα μας,δεν αγοραζουμε ουτε για εμας.Αν ενας χασαπης δεν τηρει καποιους βασικους κανονες υγιεινης και το κρεας του δε θα συντηρειται στη σωστη θερμοκρασια,και δεν θα εισαι σιγουρη τι προελευσης ειναι,και χιλια δυο αλλα που δεν αποφευγονται ακομα και για μας που το τρωμε μαγειρεμενο το κρεας.

οχι...για την θερμοκρασια..δεν μπορω ναξερω....απλα σου λεω για τους παγκους και τις μηχανες του κιμα οτι χρησιμοποιουν τα ιδια..οσο για μενα...εχω δικια μου μηχανη κιμα....:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back