Ωμό κρέας έξω από το σπίτι μου...

ohimso

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ohimso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 280 μηνύματα.
Σήμερα βγαίνοντας να ταϊσω τα γατάκια μου μύρισα μια πολύ έντονη μυρωδιά πάνω τους... σαν χαλασμένο ψάρι. Κοιτάζω έξω από την αυλή μου, και βλέπω περίπου 2 κιλά κρέας (κομμάτια) ΩΜΟ, πάνω σε ένα χάρτινο προσπέκτους. Και έτρωγαν και άσχετες γάτες από αυτό.

Φυσικά πήγα να το μαζέψω, αλλά ανησυχώ γιατί κάποια κομμάτια είχαν κάτι σαν πράσινο υγρό πάνω τους (σαν το υγρό για τα πιάτα). Ευτυχώς δεν νομίζω να πρόλαβαν να φάνε αρκετό, γιατί ήταν ΠΟΛΥ αυτό που μάζεψα, αλλά ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ; Είναι φόλα λέτε;

Είναι δυνατόν κάποιος 'φιλόζωος' να ταϊζει ωμό κρέας τα γατιά; Δεν είναι πολύ περίεργο; Για να μην ασχοληθώ με το αντιαισθητικό της υπόθεσης ακριβώς μπροστά στο σπίτι μου.

Τί κάνω; Τί να προσέξω; Αν ήταν φόλα, πόσο γρήγορα μπορεί να δράσει; Από πόση ώρα και μετά μπορώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Και αν δεν είναι φόλα, πώς μπορώ να πω στο μαλάκα που το κάνει να μαγειρεύει το κρέας πρώτα -και αν θέλει να τα ταϊζει μπροστά από το σπίτι μου, να μαζεύει μετά ό,τι μένει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν δεν ήταν σάλτσα μέντας αυτό το πράσινο υγρό μάλλον ήταν φόλα.. παρατήρισες τίποτε περίεργο στις γάτες;

κρέμα ένα χαρτί ευδιάκριτο που να λέει ότι το εγκλημα αυτό τιμωρήται από το ελληνικό κράτος και παρακολούθα.. ρώτα και στη γειτονιά μην είδαν κανέναν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδια μια ερωτηση ειναι σωστο να αφηνουμε την γατα μας να κυνηγα πουλακι??????? υπαρχει περιπτωση να τα φαει αν δεν κανω λαθος??????? το ομω κρεας ειναι επιβλαβες για την υγεια της γατας ετσι δεν ειναι?????

Όχι, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεα στο κυνήγι (ποντίκια, πουλάκια κλπ) και το χαλασμένο κρέας... Υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας, σκουληκιών κλπ. Επιπλέον, αν το σκεφτείς, η γάτα έχει τους μηχανισμούς να ανταπεξέλθει σε ό,τι 'κακό' κι αν έχει το κρέας των θηραμάτων της (από τη φύση της). Όμως τί την προστατεύει από ό,τι αναπτύσσεται σε βρωμερό, κακοδιατηρημένο κρέας;

Σίγουρα θα παραμονεύσω... και εύχομαι να μην τον/την πιάσω, γιατί δεν ξέρω κι εγώ τί θα κάνω... Οι γάτες είναι ΟΚ. Μάλλον το πρόλαβα (εντελώς στην τύχη... ουφ). Όσο σκέφτομαι ότι αν είχα βγει ένα λεπτό νωρίτερα θα τον είχα πιάσει...........

Άρχισαν πάλι τα όργανα μου φαίνεται.......... wish me luck :(

Μπορεί και κάποιος βλαξ, να είχε χαλασμένο κρέας και να θεώρησε ότι αν το βάλει στις γάτες θα τους κάνει και καλό, γιατί θα φάνε κρέας κι όχι κροκέτες:down::down: Το λέω, γιατί γράφεις ότι μύριζε χαλασμένο ψάρι:sick::sick::sick:Ευτυχώς, αυτή τη φορά στάθηκαν τυχερά τα γατούνια, την επόμενη όμως, μπορεί και όχι, πρέπει να τον /την ανακαλύψετε:mad:

Στήστε καρτέρι...Κάποιον ενοχλούν τα γατουλινάκια και θέλει να τα ξεπαστρέψει... Δεν το κάνει για να τα ταΐσει...Απλά βρήκε και λίγο χαλασμένο κρέας, για να μην πάει χαμένο το ακριβοπληρωμένο δικό του, και το πάσαρε με τη θανατηφόρα "σάλτσα", που λέει και η Δωρούλα...

Δεν ξέρω αν ήταν φόλα ή όχι... πάντως για καλό και για κακό έχε λίγο το νού σου κι όχι μόνο για μια δυο μέρες!!!! Αν ήταν όντως φόλα απο κάποιον (όχι όχι...αρνούμαι κατηγορηματικά να ονομάσω ανθρώπους τέτοια άτομα), θα το ξανακάνει ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!

Εμένα μου βρωμάει φόλα.. κρέας με υγρό μπαταρίας.. (τοξικό):hmm:

Αυτό φοβόμουν κι εγώ... Χμμμ... Πρέπει να σκεφτώ τί θα κάνω, πώς θα τον κάνω να καταλάβει... έτσι και τον πιάσω στα πράσα. Τί να του πώ; Αστυνομίες και νόμοι δεν δουλεύουν, και γενικά μου αρέσει να λύνω τις διαφορές μου χωρίς να βασίζομαι σε τέτοια. Θα ήθελα πολύ να τον πλακώσω στο ξύλο, να του σπάσω τα μούτρα, και να τον βάλω να φάει ο ίδιος τη φόλα... Αναγνωρίζω ότι δε θα λυθεί έτσι το πρόβλημα... :( Αλλά σίγουρα είναι το πρώτο πράγμα που αισθάνομαι όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο.

Πρέπει να το σκεφτώ... Τί μπορώ να του πώ για να καταλάβει πόσο άσχημο είναι αυτό που κάνει; Μπορεί άραγε το μυαλό του να το καταλάβει;

ΒΥ ΤΗΕ WAY: Όσοι/όσες ταϊζουν ή φροντίζουν γατιά ή αφήνουν τις γάτες τους και έξω στην περιοχή Γλυφάδας, ας έχουν το νου τους, ποιός ξέρει αυτοί οι άρρωστοι μπορεί να κόβουν βόλτες και να ρίχνουν φόλες όπου βρουν...

εγώ νομίζω οτι αν ήταν φόλα θα είχες ήδη δει παρενέργειες. πάντως και στην δική μας γειτονιά πριν απο λίγο καιρό είχαν ρίξει κρέας με φόλα και πέθανε ένα σκυλάκι. νομίζω οτι ήταν ωμό κρέας. τα γατάκια σου πώς είναι τώρα?

Καλά είναι τα δικά μου, όμως οι άσχετες γατούλες που τρώγανε πριν το μαζέψω δεν ξέρω :( Πιστεύω να είναι καλά, δεν μπορώ να φανταστώ ότι είχαν ρίξει παραπάνω από αυτό που μάζεψα... ήταν μεγάλη ποσότητα.

Και να φανταστείς η γειτονιά μας είναι γεμάτη φιλόζωους... Δεν είμαι η μόνη που τα ταϊζει, πολλοί γείτονες τα αγαπάνε. Τώρα να σηκώθηκε κάποιος από άλλη γειτονιά να ήρθε να τα φαρμακώσει, το θεωρώ παρανοϊκό! Αλλά δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις, ένας να είναι μαλάκας στη γειτονιά, μπορεί να κάνει ΠΟΛΥ μεγάλο κακό... Τα έχω ξαναπεράσει και ΔΕΝ ΘΕΛΩ να τα ξαναζήσω...

δυστυχώς δεν έχει να κάνει με την γειτονιά μόνο. Μένω και γω σε φιλόζωη γειτονιά αλλά ένας παρανοικός να βρεθει.... Πάντως έχε το νου σου αν δεις αλλάγη στη συμπεριφορα των γατουλιών σου για κάθε ενδεχόμενο. Εγώ τα φοβάμαι τα διάφορα σκευάσματα που κυκλοφορουν και μπορούν να βλάψουν μία γάτα. νομίζω οτι είναι αρκετά.

Και να τον βρείς και να του μιλήσεις ΔΕΝ πρόκειτε να κάνεις κάτι. Υπάρχουν ειδικές αφίσες, που προειδοποιούν τους κατοίκους για τα ζώα τούς αλλά και για τα μικρά παιδια/μωρά.

θα ψάξω να την βρώ, να εκτυπώσεις να γεμίσεις την περιοχή....μήπως και την δεί και καταλάβει ότι τον/την πείρατε χαμπάρι...

Δές εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Φόλα-Αντιμετωπίστε-έγκαιρα-την-κατάσταση.220197/
και ΦΥΛΛΑΔΙΟ
και
https://www.mypetz.gr/threads/Φυλλάδιο-για-φόλες.222240/

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, το φυλλάδιο είναι όντως πολύ καλό... Τώρα κοιμούνται αγκαλίτσα ησυχα κι ωραία... Αν καταφέρω να τον/την πιάσω, θα βγάλω φωτογραφία. Ίσως να φοβηθεί αν γνωρίζει ότι έχω τη δυνατότητα να τον 'επικηρύξω' σε αυτό το site και σε άλλα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back