Ωράριο γάτας

evi27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η evi27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Γεια σας! Μόλις μου φέρανε ένα γατάκι τριών μηνών, είναι η πρώτη βδομάδα συμβίωσης. το πήγα σε κτηνίατρο και έκανε ήδη το πρώτο του εμβόλιο, το έχω αποπαρασιτώσει και παίρνει και αντιβίωση επειδή φτερνιζόταν (!) Είναι πολύ ζωηρό έχει πολύ όρεξη για παιχνίδι και φαγητό. Το πρόβλημα είναι ότι οι ώρες που "τα δίνει όλα" είναι 5 και 6 το πρωί με το ρολόι. Είναι τόσο ζωηρό που φοβάμαι ότι θα μου κάνουν παρατήρηση από την πολυκατοικία, αφήστε που ξυπνάω με μάτια μέχρι το πάτωμα. Τι μπορώ να κάνω για να συμπίπτουν κάπως τα ωράριά μας? Επίσης έμαθε αμέσως στην άμμο, αλλά παρατηρώ ότι εκτός από ανάγκη την βλέπει σαν παιχνίδι και πετάει όλη την άμμο έξω. Δεν μπορώ να το μαλώνω όποτε πηγαίνει γιατί δεν ξέρω πλέον πότε πάει για ανάγκη ή για παιχνίδι. Καμμιά ιδέα από εσάς τους έμπειρους?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου:) Ας ξεκινήσουμε απο το τελευταίο..πολλά γατάκια το κάνουν αυτό με την άμμο.Το να το μαλώνεις δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα..η λύση είναι να πάρεις μια κλειστή αμμολεκάνη.Είναι απείρως καλύτερες και για αυτό που κάνει..αλλά και για τις οσμές και γενικότερα στην όψη
Αυτό με το ωράριο..είναι γεγονός ότι στους περισσότερους απο εμάς συμβαίνει.Καταρχήν είναι μικρούλι ακόμα και είναι πολύ λογικό να είναι έτσι ζωηρούλι.Και εμένα ακριβώς το ίδιο κάνουν,και φαντάσου ότι είναι και δύο.Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς δοκίμασε να κλείνεις την πόρτα καποια στιγμή.Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να αρχίσει να κλαίει έξω απο την πόρτα.Αλλά αν το ξεκινήσεις απο τώρα που είναι μικρό..υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να το συνηθίσει.Για να ακούγεται στην πολυκατοικία το θεωρώ λιγάκι απίθανο...:)
Πάντως συνήθως οι γάτες προσαρμόζουν το ωράριο τους με αυτό του "ιδιοκτήτη" τους..αλλά όπως σου είπα είναι πολύ μικρό ακόμα...με τον καιρό πιστεύω ότι θα γίνει και αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έτσι είναι τα γατάκια...Και το δικό μου που είναι 2,5 μηνών το πιάνει η τρέλα του ή λίγο πριν κοιμηθώ ή λίγο πριν ξυπνήσω...Κατά τις 6 δηλαδή...:/:Κάνε λίγη υπομονή!Απλά μέχρι να μεγαλώσουν λιγάκι πρώτη τους προτεραιότητα είναι τα παιχνίδια...Αυτό άλλωστε τα κάνει και τόσο χαριτωμένα!:D

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Αφού είναι φυσιολογικό ας όψεται και η αυπνία είναι αξιαγάπητο!!

Και εμείς μία από τα ίδια με τη Τσουτσούκα μας (3,5 μηνων). Εχθες έκλαιγε έξω από το δωματιό μας. Με επιασε η καρδια μου.Την βαλαμε μεσα ανεβηκε στο κρεβατι και μας δαγκωνε.Τη βγαζαμε εξω και δωστου παλι κλαμα και ξυσιμο στην πορτα παρολο που καναμε ησυχια για να μη μας ακουει. Στο τελος μετα απο πολλες προσπαθειες μηπως και το καταλαβει και κοιμηθει στο κρεβατακι της και αφου δεν τα καταφεραμε την εβγαλα αγκαλια και σχεδον τη νανουρισα με χαδια και γλυκομιλητο -ουτε μωρο παιδι- και υστερα κοιμηθηκαμε και εμεις!!! Να την αφηνουμε να κοιμαται μαζί μας? Τι να κανουμε? Φοβομαστε μηπως ξυπνησει το βραδυ και αρχισουν τα γραντζουνισματα ή ανεβει στο κρεβατι και τη χτυπησουμε γυρνωντας πλευρο!!!

Και εμενα κανει ακριβως τα ιδιαααα!;)! εχω αγανακτησει! Απο την δευτερα ξεκιναει και το πανεπιστημιο και εχω κατι μαυρους κυκλους... σαν ζομπι ειμαι!
Αν και μετα απο μιε εβδομαδα και κατι που τον εχω τον μικρο κατι γινεται! δηλαδη εκει που τις 4 -5 πρωτες μερες κοιμομουν 3 ωρες τωρα κλεινουμε 5 -6 ωρες υπνου!!! οοποτεεε υπομονη!!!! :D

Και εμείς μία από τα ίδια με τη Τσουτσούκα μας (3,5 μηνων). Εχθες έκλαιγε έξω από το δωματιό μας. Με επιασε η καρδια μου.Την βαλαμε μεσα ανεβηκε στο κρεβατι και μας δαγκωνε.Τη βγαζαμε εξω και δωστου παλι κλαμα και ξυσιμο στην πορτα παρολο που καναμε ησυχια για να μη μας ακουει. Στο τελος μετα απο πολλες προσπαθειες μηπως και το καταλαβει και κοιμηθει στο κρεβατακι της και αφου δεν τα καταφεραμε την εβγαλα αγκαλια και σχεδον τη νανουρισα με χαδια και γλυκομιλητο -ουτε μωρο παιδι- και υστερα κοιμηθηκαμε και εμεις!!! Να την αφηνουμε να κοιμαται μαζί μας? Τι να κανουμε? Φοβομαστε μηπως ξυπνησει το βραδυ και αρχισουν τα γραντζουνισματα ή ανεβει στο κρεβατι και τη χτυπησουμε γυρνωντας πλευρο!!!
Καλό είναι, τα γατάκια, όπως και τα παιδάκια να μάθουν να κοιμούνται στο κρεβατάκι τους, που πρέπει να είναι κάπου ζεστά, προφυλαγμένο και με μαλακές κουβερτούλες, και ο ύπνος στο κρεβάτι των γονιών να είναι η εξαίρεση. Όπως και να το κάνουμε, γατάκι είναι, κάποια στιγμή μέσα στο βράδυ θα του έρθει η όρεξη να παίξει...μεγαλώνοντας ηρεμούν και ο ύπνος μαζί τους γίνεται ευκολότερος. Οι δικές μου, έχουν προσαρμοστεί απόλυτα στο ωράριό μου. Όταν τους επιτρέπω να κοιμόμαστε μαζί, δεν κουνάνε από τη θέση τους όλη νύχτα. Η μικρή, ως μικρή (6 μηνών) κάααααμια φορά σηκώνεται να κάνει καμιά βόλτα στο δωμάτιο και επιστρέφει να συνεχίσει τον ύπνο της. Συνήθως κοιμούνται εκτός υπνοδωματίου, απλά 7.30 με 8 το πρωί, που σηκώνομαι, τις βρίσκω να την έχουν στήσει έξω από την πόρτα και να περιμένουν συσσίτιο, αν δε αργήσω λίγο, η μεγάλη βάζει και καμιά φωνή:):)

Μεγάλη κουβέντα να μην πω.... αλλά από τότε που το πήρα απόφαση ότι ο λεόν θα κοιμάται στο κρεβάτι μου και θα κάνω υπομονή, έχει ηρεμήσει αρκετά. Εννοώ ότι σιγά σιγά το ωράριό του αρχίζει να προσαρμόζεται στο δικό μου και υπάρχουν κάποιες ώρες κοινής ησυχίας που κοιμάται στα πόδια μου. Οπότε υπομονή!

Της εχουμε παρει κρεβατακι αλλα προτιμαει τον καναπε. Οταν τη βαζουμε μεσα στο κρεβατι της δεν καθεται παρα ελαχιστα και στη συνεχεια σηκωνεται και μας ακολουθει...Εχετε καμια αλλη ιδεα? Οχι τιποτα αλλο αλλα τρελαινομαι οταν την ακουω εξω απο την πορτα να κλαιει - αφηστε που με το που ανοιξω ερχεται στα ποδια μου :bigarmhugκαι γουργουριζει σαν κομπρεσερ!!!

Εμενα παντως ο δικος μου κοιμαται μονιμα στο κρεββατι μου αλλα δεν μου δημιουργει καποιο προβλημα.Κ μενα ειναι προσαρμοσμενος στα δικα μου ωραρια απλα καποιες φορες χαλαει το ωραριο του οταν αλλαζει και το δικο μου.Παντως εχω να πω σε ολους εσας θερμα συγχαριτηρια :worship: που μενουν τα γατακια σας εξω απο την πορτα!!!εγω αυτο το ειχα οσο δεν εφτανε την πορτα οταν πηδουσε!!!Τωρα πηδαει και την ανοιγει!!Οποτε ειτε την κλεισω ειτε την αφησω ανοιχτη το ιδιο πραγμα ειναι..μεσα θα μπει!!!

Εμεις την κλεινουμε την πορτα ,δεν υπαρχει περιπτωση να την εχουμε ανοιχτη και να μην μπει η ζουζουνογατουλα μας! Θα δειξει με το χρονο φαινεται, ουτως η αλλως την εχουμε μαζι μας μολις τρεις βδομαδες και παλι καλα συμπεριφερεται!!

Πλάκα κάνεις ανοίγει την πόρτα?!?! :eek: χαχαχα! απίστευτη! Κ εγώ πάντως αν κλείσω την πόρτα κλαίει συνεχώς μέχρι να του ανοίξω...Αν κάνω ότι δεν ακούω δεν σταματάει με τίποτα... Έχει κάτι σπρέυ με κατνιπ στο πετσοπ μήπως να δοκιμάζατε να ψεκάσετε το κρεβατάκι με κάτι τέτοιο αν και μου είπαν ότι το κατνιπ δεν πιάνει στα μικρά γατάκια. Η αλήθεια είναι ότι κ εγώ καινούρια είμαι και δεν το έχω δοκιμάσει αν πιάνει σαν τακτική :)

Αν παρατηρήσατε ποτέ γατάκια, θα είδατε ότι κοιμούνται όλα μαζί, δίπλα στη μαμά τους. Οι γάτες μας βλέπουν σαν μεγάλες γάτες και είναι λογικό να επιθυμούν να κουλουριαστούν στο κρεββάτι μαζί μας. Αισθάνονται ασφάλεια και ικανοποίηση που μοιράζονται τον χώρο ύπνου με τις μεγάλες γάτες. Εμείς, δηλαδή εγώ και ο σύντροφός μου, δεν μπορούμε να κρατήσουμε έξω την θηλυκιά που του έχει τρελή αδυναμία. Τα αφήνουμε και κοιμούνται, λοιπόν, μαζί μας. Δυστυχώς, επειδή τα ωράρια μας είναι σταθερά μέσα στην εβδομάδα και ξυπνάμε λίγο μετά τις έξι για να τις ταίσουμε και να αλλάξουμε την αμμολεκάνη, μας ξυπνούν την ίδια ώρα και τα Σαββατοκύριακα!!! Επειδή έχουν ενσωματωμένο ρολόι, είναι εύκολο να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα ύπνου εάν αυτό είναι σταθερό. Αν δεν είναι, θα αργήσουν αλλά θα κατανοήσουν σε μερικούς μήνες την διαδικασία και θα κοιμούνται μαζί με τον γατογονέα τους.
Αυτά για τα ζωηρά και ανήσυχα γατουλάκια.

Αυριο εχει εξορμηση στα μαγαζια για ποιον αλλο εκτος απο τη μικρη μας!(ουτε παιδι να ειχαμε).Αν βρω τιποτα ενδιαφερον , παιχνιδακι ή πληροφορια, θα σας το πω.

Καλώς την δεχτήκατε. Αφού είμαστε και πατριώτες, θα πρότεινα να πάτε στο Quiko στον δρόμο του αεροδρομίου, γιατί έχει την μεγαλύτερη ποικιλία.
Για τα ωράρια, και μετά από τέσσερα χρόνια και χιλιάδες προσπάθειες, μπορώ να πώ ότι μάλλον προσαρμοστήκαμε εμείς στα δικά της. Δεν είναι και τόσο άσχημα να ξυπνάς στις 5 (ακριβώς, ούτε ρολόι να ήταν). Δεν ξέρω πως το καταλαβαίνει, αλλά την Κυριακή σηκώνεται στις 7!!
Για την άμμο τώρα, αν θες δοκίμασε την κρυσταλική, και θα λερώνει πολύ λιγότερο.
Τέλος, το πιο άχρηστο πράγμα που αγοράσαμε ήταν το κρεβατάκι της. Δεν κοιμήθηκε εκεί ούτε λεπτό. Από την πρώτη ώρα προτίμησε το κρεβάτι μας.

Εμας εχει κοιμηθει λιγακι στο κρεβατι της οχι ωωωωωρες αλλα κατι εχει κανει, παραπονο δεν εχω.

....πρέπει να είμαι πολύ μαζόχα, όπως και πολλοί-ες από εσάς.... Τρρρρελλαίνομαι να γουργουρίζει σαν κομπρεσέρ το νινί μου, να με ξυπνάει,να μου τρίβεται... λιώνω,λιώνω,λιώνω ...απλά λιώνωωωωωωωωω!!!!

Δεν εισαι καθολου μαζοχα. Και εμεις το ιδιο παθαινουμε δεν χορταινουμε να μας γουργουριζει και να καθεται για χαδια η μικρουλα μας! Γελιο εχει οταν ανεβαινει στο κρεβατι και κυνηγαει κατι!?! στην κουβερτα και αφου κουραστει καθεται και απολαμβανει χαδια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back