Ωτίτιδα

Θα μπορούσες να πάρεις μια γνώμη κι από τον JohnDVM που είναι κτηνίατρος, εκτός αν λείπει διακοπές ο άνθρωπος... :hmm:
Περαστικά στην ψιψίνα σου. :) Ελπίζω να βρεθεί άκρη, μα με τον παλιό της γιατρό, μα με κάποιον καινούργιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περαστικά Menia!:D
Ευχομαι γρήγορα να περάσουν όλα!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν από δύο μήνες, περίπου, ωτίτιδα είχε και ο δικός μου ο γάτος. Το κατάλαβα γιατί πείραζε το ένα του αυτί και φώναζε. Πρέπει να πονούσε. Πήγαμε 3 φορές στο γιατρό (κάθε δεκαπέντε ημέρες) και του έκανε αγωγή με Αutomax. Eνδιάμεσα του το έβαζα εγώ. Μόλις τελείωσε η θεραπεία, δεν κατάλαβα νάχει πάλι ενόχληση. 'Αρα θεραπεύτηκε. Μήπως το φάρμακο που του δίνεις δεν είναι επαρκές γιά την ίασή του; Μήπως χρειάζεται άλλη ποσότητα; Ρώτα και άλλο γιατρό. 'Ισως σου πεί κάτι άλλο. Ίσως σου δώσει άλλο φάρμακο πιο δραστικό.
Εύχομαι περαστικά της και ότι καλύτερο

Απλά φοβάμαι ρε γμτ μήπως από το πολύ φάρμακο απέκτησε αντιστάσεις στο αυτί και τι κάνουμε τότε...:(

Το automax είναι κολλύριο? Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχει και ο γατούλης της μαμάς μου και του έβαζε garamat, αλλά κανένα αποτέλεσμα.

Και το Automax και το Surolan είναι σωληνάρια με παχύρευστη κρέμα που πέφτει μέσα στο αυτί...

Και τι ποσότητα του βάζεις? Να πάω να το πάρω κι εγώ. Έχει στα φαρμακεία?

Σίγουρα τα πουλάνε σε φαρμακεία με κτηνιατρικά είδη. Ο γιατρός μου έλεγε να της βάζω πρωί-βράδυ μέσα στο αυτί 2-3 σταγόνες για 14 μέρες, το υγρό επειδή είναι παχύρρευστο κυλούσε προς τα μέσα. Καλύτερα πάρε όμως τη συμβουλή του κτηνιάτρου σου... Τώρα θα στέιλω ΠΜ στον JohnDVM..

Σ'ευχαριστώ πολύ, αν μάθεις κάτι παραπάνω πες μου κι εμένα σε παρακαλώ. Χοντρό πακέτο αυτή η ωτίτιδα!

Εστειλα ΠΜ στον JohnDVM να δώσει τα φώτα του εδώ μέσα! Ελπίζω μόνο να μην τον ενοχλώ στις διακοπές του!:redface:

οι ωτιτιδες ειναι δυσκολες να αντιμετωπιστουν ειδικα αν ειναι χρονιες,στις γατες συνηθως προκειται για μικτες ωτιτιδες που εκτος απο βακτηρια υπαρχουν και μυκητες και ψωρα και πρεπει να γινει συνδυαστικη θεραπεια με σταγονες στο αυτι αλλα και αμπουλα στονσβερκο για διαστημα τουλαχιστον 1 μηνος:hmm:

Χμμμ... αυτό δεν μου το είπε ο γιατρός μου, όταν θα πάω τη Μένια θα του πω να το ελέγξει κι αυτό... Τώρα μόλις αγόρασα Automax, πριν το βάλω όμως πρέπει να καθαρίσω τα αυτάκια της? Κι αν ναι, πώς το κάνουμε που δεν κάθεται η άτιμη?

Εχω ακριβωσ το ιδιο προβλημα με το Σηφη....Μονο που μου ειχαν πει οτι ειναι ψωρα,δεν ξερω αν ειναι το ιδιο με την ωτιτιδα...:hmm: Τωρα ξαναγεμισε μαυρακια το αυτι του Σηφη και το προβλημα ειναι οτι κολλησε και τη Selena!Αντε να τα βγαλω περα τωρα...:( Και ξυνονται διαρκως!Ελεος

οι ωτιτιδες ειναι δυσκολες να αντιμετωπιστουν ειδικα αν ειναι χρονιες,στις γατες συνηθως προκειται για μικτες ωτιτιδες που εκτος απο βακτηρια υπαρχουν και μυκητες και ψωρα και πρεπει να γινει συνδυαστικη θεραπεια με σταγονες στο αυτι αλλα και αμπουλα στονσβερκο για διαστημα τουλαχιστον 1 μηνος:hmm:
JohnDVM ο κτηνίατρος μου έχει πει ότι σε περίπτωση απλής βέβαια ωτίτιδας μπορώ να αραιώνω frontline σε λίγο νερό κ να τους ρίχνω με μία σύριγγα όχι επιφανειακά στο αυτή αλλά κ με την αμπούλα που ρίχνουμε για τα παράσιτα να βάζω από μία σταγόνα πίσω από κάθε αυτί. Ισχύει κάτι τέτοιο;

JohnDVM ο κτηνίατρος μου έχει πει ότι σε περίπτωση απλής βέβαια ωτίτιδας μπορώ να αραιώνω frontline σε λίγο νερό κ να τους ρίχνω με μία σύριγγα όχι επιφανειακά στο αυτή αλλά κ με την αμπούλα που ρίχνουμε για τα παράσιτα να βάζω από μία σταγόνα πίσω από κάθε αυτί. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Το Frontline δεν εχει ενδειξη για την ψωρα, αλλα σκοτωνει τα εντομα της οικογενειας των αραχνιδων στην οποια ανηκουν και οι ψωρες οποτε μπορει να κανει δουλεια , καλο ειναι να το αραιωνεις βεβαια για να μην ειναι πολυ ερεθιστικο. εγω για την ψωρα χρησιμοποιω ειτε αμπουλα advocate ειτε stronghold:)

Νομίζω ότι η stronghold είναι η καλύτερη αμπουλα που υπάρχει αν κ στην περιοχή μας οι κτηνίατροι δεν προτιμούν να την δουλεύουν δεν γνωρίζω τον λόγω:hmm: πάντως είδα ότι είναι η μόνη που είναι τόσο αποτελεσματική

Νομίζω ότι η stronghold είναι η καλύτερη αμπουλα που υπάρχει αν κ στην περιοχή μας οι κτηνίατροι δεν προτιμούν να την δουλεύουν δεν γνωρίζω τον λόγω:hmm: πάντως είδα ότι είναι η μόνη που είναι τόσο αποτελεσματική
Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου..ειδικά στα μακρύτριχα μόνο αυτή κάνει δουλειά.Ότι άλλο κι τους έβαζα δεν έκανα τίποτα.:)

Πήγα την κούκλα μου στον κτηνίατρο σήμερα! Του λέω να την τσεκάρει μήπως μαζί με ωτίτιδα έχει και ψώρα και ο γιατρός κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό!
"Ψώρα?", με ρωτάει με γουρλομένο μάτι. Και αμέσως άρχισε να εξετάζει υπερπροσεκτικά τα κομμάτια βαμβάκι με τα οποία καθάρισε τα αυτιά της Μένιας. Τα κοίταξε, τα ξανακοίταξε, τα μύρισε, και έβγαλε πόρισμα.
"Η γάτα σου δεν έχει ούτε ωτίτιδα ούτε ψώρα. Εχει υπερπαραγωγή κυψελίδας".
Τι είναι αυτό? Ας πούμε κερί στα αυτιά. Μου έδωσε ένα ζελέ για καθάρισμα αυτιών να βάζω μια φορά την ημέρα. Αχ βρωμύλω Μένια!!
Τώρα, ελπίζω να είναι μόνο αυτό... και να μην ξανατρέχω πάλι σε κανά μήνα... JohnDVM ποια είναι η άποψή σου γι' αυτό?

Τα κοιταξε στο μικροσκοπιο? Η υπερπαραγωγη κυψελιδας συνηθως ειναι συμπτωμα καποιας ωτιτιδας ή ψωρας:hmm:

Χρόνια ωτίτιδα

Η Ήρα μου έχει ξανά ωτίτιδα, παρουσιάζει πάρα πολύ συχνά, κάθε φορά που της κάνω θεραπεία το αφτί της καθαρίζει σε 3 μέρες αλλά ξανά εμφανίζετε. Τώρα της δίνω σταγόνες dexoryl, οι οδηγίες λένε 0.5 ml το πρωί και βράδυ. δεν είναι πολύ?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back