marina289
Περιβόητο μέλος

..ένας γατούλης φιλικότατος,με μία απίστευτη νοημοσύνη και -για γάτο αλανιάρη ειδικά- εντυπωσιακά συνεννοήσιμος! -όχι βέβαια ότι αν δεν ήταν όλα αυτά,θα μου φαινόταν λιγότερο βάρβαρη η πράξη..... Αρχικά απευθύνομαι στον πατέρα,και του ζητάω να σταματήσει τον γιο του.Αμέσως μετά απευθύνομαι στον μικρό,λέγοντάς του ευγενικά να σταματήσει και ρωτώντας τον γιατί το κάνει αυτό στον γατούλη... Με διακόπτει ο πα-τέρας και με πολύ hardcore υφάκι μου κάνει ¨και σένα τί σε νοιάζει; δικό σου είναι;¨

Δεν συνεχίζω την στιχομυθία που ακολούθησε με τον πατέρα... απλά επισημαίνω τα εξής...
**¨Και σένα τί σε νοιάζει;Δικό σου είναι;¨ Συμπέρασμα: σύμφωνα,λοιπόν, με τον συγκεκριμένο πατέρούλη,και σύμφωνα με πολλούς,δυστυχώς, πατερούληδες και μανούλες,οφείλουμε να νοιαζόμαστε μόόόόνο για ό,τι είναι δικό μας.Έτσι βρε!Τέτοια όμορφα μηνυματάκια να περνάτε στα παιδάκια σας!¨Τα δικά μας να είναι καλά,και του δίπλα δεν πα να.....;;¨ Να μην μας νοιάζει για το γατάκι που πεινάει, κρυώνει,κακοποιείται,εφόσον δεν είναι το δικό μας!...να μην μας νοιάζει για το παιδάκι που πεινάει ,κρυώνει,κακοποιείται,εφόσον φυσικά δεν είναι το δικό μας!.., κ.ο.κ. Έτσι...μάθετε από νωρίς στα βλαστάρια σας την αξία του φιλοτομαρισμού,που τόσο καλά έχετε αφομοιώσει εσείς....
** έχω υπάρξει πάάάρα πολλές φορές μάρτυρας ανάλογων περιστατικών...Παιδιά που ξεσπούν με απίστευτη βία σε ζωάκια ,δίπλα σε μουρόχαβλους,ευησυχασμένους γονείς,που δεν είναι παρά οι καθρέφτες τους...κάτι για μήλο και μηλιά που λένε...
** Όλοι λέμε για το πόσο απαραίτητη κ σωτήρια είναι η στείρωση για τα ζωάκια-και σαφώς και είναι- και με το που το υποστηρίζεις για συγκεκριμένες κατηγορίες ¨ανθρώπων¨, πόσο σωτήρια και σοφή θα ήταν ,πραγματικά, η στείρωση, χαρακτηρίζεσαι ρατσιστής και φασίστας... ε,λοιπόν...δηλώνω ρατσίστρια και φασίστρια...Ποιός τραβάει ζόρι;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δυστυχως Μαρινα, πολλοι τετοιοι γονεις εχουν αυτη την νοοτροπια. Υπαρχουν και οι αλλοι που απλα λενε "μη το πειραζεις το βιωμαρικο, θα κολλησεις αρρωστια". Αυτο το παιδακι τωρα θα μεγαλωσει μαθαινοντας οτι ειναι ενταξει να κακοποιεις τα ζωακια. Ποιος θα δειξει σε αυτο το παιδακι οτι αυτο που κανει δεν ειναι σωστο οταν ο ιδιος του ο πατερας κρατει τετοια σταση; Γι' αυτο δεν προκειται να παμε μπροστα σαν χωρα. Ο ενας χτυπαει τα ζωα, ο αλλος ριχνει τα σκουπιδια του στην φυση. Λυπαμαι πολυ που υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι και που στα σχολεια δεν μαθαινουν στα παιδακια πως να φερονται σωστα.
Μην το ρίχνουμαι στα σχολεία Ηρω..εγώ μπορω να σου πω εκ πείρας,ότι ατομικά απο πολλούς συναδέλφους γίνεται πολύ καλή δουλειά.Όμως το παιδί ήδη έρχεται διαμορφωμένο σε κάποια πράγματα απο το "σπίτι" του..και αυτό είναι γεγονός..το ζω καθημερινά δηλαδη.Το κακό είναι ότι οι προσπάθειες όπως σου είπα..είναι ΑΤΟΜΙΚΕΣ..και όχι μέσα απο ένα πρόγραμμα απο το ίδιο το κράτος,για να αποκτήσουν τα παιδιά περιβαντολογική και φιλοζωική συνειδηση..αν και τώρα τελευταία γίνονται κάποιες προσπάθειες,αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετές.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μην το ρίχνουμαι στα σχολεία Ηρω..εγώ μπορω να σου πω εκ πείρας,ότι ατομικά απο πολλούς συναδέλφους γίνεται πολύ καλή δουλειά.Όμως το παιδί ήδη έρχεται διαμορφωμένο σε κάποια πράγματα απο το "σπίτι" του..και αυτό είναι γεγονός..το ζω καθημερινά δηλαδη.Το κακό είναι ότι οι προσπάθειες όπως σου είπα..είναι ΑΤΟΜΙΚΕΣ..και όχι μέσα απο ένα πρόγραμμα απο το ίδιο το κράτος,για να αποκτήσουν τα παιδιά περιβαντολογική και φιλοζωική συνειδηση..αν και τώρα τελευταία γίνονται κάποιες προσπάθειες,αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετές.![]()
χμμ, εννοουσα το συστημα παιδειας που επικρατει. Αν δεν αλλαξει κατι απο το υπουργειο, ο εκπαιδευτικος δεν μπορει να κανει και πολλα. Δυστυχως ομως υπαρχουν και καποιοι εκπαιδευτικοι που το επαγγελμα τους το κανουν απο αγγαρεια και δεν τους ενδιαφερει τιποτα περα απο την τσεπη τους. Ελπιζω πως αυτοι αποτελουν μικρο αριθμο.
marina289
Περιβόητο μέλος
Να μην πώ για το πώς σε κοιτάνε όταν μιλάς στα γατιά σου και τους συμπεριφέρεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο που σε εκφράζει-σε θεωρούν λαλημένη εντελώς!-, ......όταν τρώς και δίπλα είναι τα γατούλια σου,και τα χαϊδεύεις,και τους δίνεις από το πιάτο σου-θα κολλήσεις όόόόλες τις ασθένειες του κόσμου-... Η μητέρα μου ,επειδή έχω δηλώσει ότι δεν θέλω να κάνω παιδιά, συνέχεια μου επαναλαμβάνει ότι θα γίνω σαν αυτές τις γεροντοκόρες με τα γατιά που κορόϊδευε...Νομίζω ότι αυτό της έχει γίνει μεγάλη φοβία!!!χα,χα,χα,χα,χα!!! ε,ναι! σε θεωρούν και λίγο λαλημένη,λίγο μουρλέγκο κτλ,κτλ!!!!...
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ
Νεοφερμένο μέλος
πάντα έλεγα πως όποιος έχει το σθένος να πληγώσει και να κακοποιήσει ένα άκακο ζωάκι το οποίο δεν θα τον προδώσει, δεν θα του πει ψέμματα, δεν θα τον ξεγελάσει, δεν θα τον απατήσει, δεν θα τον χλευάσει, δεν θα τον ζηλέψει, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν θα μπορέσει ποτέ να αγαπήσει έναν άλλο άνθρωπο που θα κάνει κάποια ή όλα από τα παραπάνω.
marina289
Περιβόητο μέλος

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ με πολύ ήρεμο ύφος θα έλεγα στον πατέρα ότι αν δεν μαζέψει το βλαστάρι του θα φωνάξω την αστυνομία, η οποία με εγκύκλιο που της έχει σταλεί είναι υποχρεωμένη να επεμβει, για να τον μαζέψει για κακοποίηση ζώου. Επίσης θα του έλεγα ότι όπως ο μικρός κλωτσάει τον γατούλη έτσι κάποτε να κλωτσήσει και εσένα και σε κάνα γηροκομείο γιατί η ψυχή των ανθρώπων διαμορφώνεται σε αυτή την τρυφερή ηλικία.

Απλα προσκυναω!!!!

speri
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool