14χρονο κτήνος!!

Αλλο να διαπαιδαγωγείς ή να μην, άλλο τι μέθοδο εφαρμόζεις, και άλλο προς ποια κατεύθυνση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Αλλο να διαπαιδαγωγείς ή να μην, άλλο τι μέθοδο εφαρμόζεις, και άλλο προς ποια κατεύθυνση.

Σίγουρα έτσι είναι. Είναι μία περίπλοκη και σύνθετη υπόθεση. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες που καθορίζουν τα παραπάνω.
ΤΟ ιδανικό θα ήταν την χρυσή τομή να την εφαρμόζαμε όλοι σε όσο γίνεται περισσότερους τομείς της ζωής μας. Αλλά μακράν....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ω θεέ μου! Ευτυχώς δεν το είδα τότε στις ειδήσεις! Πω! Μη βρίσω τώρα το @#%^$%*%, να το @#%&&^*(* aghhhh..... Τι εξυπνάδα, τι εφυία, τη ανατροφή!

Lock n' Load! Let's go throw him form the balcony for him to see how it is...

Σημερα στη λαικη εδω στη λαμια ειδα προβατακια (εχω ξαναδει μερικεσ φορες)μικρα μωρακια και τα πουλανε για εκτροφη.(εχουν χωραφια εδω οι βλαχοι και περνουν)Ειδα ενα που το ειχε δεσει το ποδαρακι σε ενα καγκελο μαλλον μεχρι να περασει το αστικο για να φηγουν.Το κακομοιρο εκανε μπε μπε και το τελος καθησε κατω φρονημα.Παντα ηθελα ενα προβατακι αλλα η μαμα δεν ηθελε σε πολικατοικια αυτη ομως στο χωριο τησ ειχε!(γρρρρ)
Το λιπιθηκα το αρνακι ηθελα να το παρω αγκαλιτσα αλλα σε καπιον ανηκε.αχχχχχχ
(ασχετο βγηκε το garfield no2):)

πριν απο μια περίπου εβδομάδα ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα τη "δύναμή" μου για να "αντιμετωπίσω" ένα εξάχρονο παιδάκι, ενα όρθιο κτήνος.

πηγαίνοντασ προς το ιατρείο μου βλέπω το κτηνάκι να κλωτσάει μια γάτα γιατί "ήταν χοντρή" και ήθελε να την κάνει να κλάψει.

δίχως να τ οσκεφτώ και πολύ (για να είμαι ειλικρινής και να το σκεφτόμουν το πιο πιθανί είναι κάπως έτσι να αντιδρούσα και πάλι :redface:)
έκανα ακριβώς τπ ίδιο πράγμα στο παιδάκι, το κλώτσησα στα οπίσθια του και του ρεξήγησα οτι όπως δεν είναι σε θέση να τον αντιμετώπισει η γατούλα έτσι δεν είναι σε θέση να με αντιμετωπίσει και αυτός και οτι όσο φοβισμένος νιώθει αυτός για το τι άλλο μπορεί να του κάνω το ίδιο φοβισμένη είναι και η γατούλα

πάτησε τρελό κλάμα οχι γιατί πόνεσε δεν είχα σκοπό να τον πονέσω ούτως ή αλλως και του απάντησα με το ίδιο του το επιχείρημα σε κλώτσησα γιατι θέλω να ακούσω πως κλαίς και κλαίς πολύ ωραία να σε κλωτσήσω κι άλλο?

μόνο παιδαγωγικός και ώριμος δεν ήταν ο τρόπος που τον αντιμετώπισα αλλα σπάραξε η καρδιά μου όταν είδα το όλο σκηνικό

BTW είμαι χαζογατομαμά ενός μπόμπιρα ενός μηνα (γεννήθηκε στισ 17 σεπτεμβρίου) και το όνομα αυτού cookie και πριν απο 6 μήνες πέθανε το αστεράκι μου, στα μάτια μου η πιο όμορφη γατούλα του κόσμου σε ηλικία 13 ετών, και το όνομα αυτής σούζυ :)ως avatar έχω τη σουζυ μου

καλ'ως σας βρήκα
καλώς σας βρήκα

Καλώς ήρθες κι εσύ και η γατούλα σου!

Καλωσήρθατε! Πιθανόν κι εγώ να είχα τέτοια ακραία αντίδραση αν έβλεπα κάτι τέτοιο ακόμα κι αν ήξερα ότι θα ήταν λάθος και αντιπαιδαγωγικό!

Εμένα αυτό που με τρομάζει είναι πως δείχνουν στις ειδήσεις όλα αυτά και μετά γίνονται μόδα και βλέπεις videos με παιδία να δέρνονται με κακοποίηση ζώων κλπ :(

καλως μας ηρθες:up: !!δυστυχως πολλα μικρα παιδια εχουν παρομοιες συμπεριφορες.και οχι μονο παιδια.γνωστοι μου αν δουν γατα την πετροβολουν απλα γιατι λενε οτι δε συμπαθουν τις γατες...:mad: πως θα διαπαιδαγωγησουν λοιπον αυτοι οι ανθρωποι τα παιδια τους???

Γεια σου sοuzy-cookie, καλώς μας ήρθες! :)

Δεν ξέρω αν θα έκανα το ίδιο στη θέση σου. Προσπαθώ να μην ανακατεύομαι, έχουν και γονείς, δε θα τα διαπαιδαγωγήσουμε εμείς οι ξένοι...
Σίγουρα όμως μ'ενοχλεί!

Τις προάλλες περνούσαν κάτω από το σπίτι μου ένας πατέρας με το μικρούλη γιο του (3-4 ετών νομίζω). Το παιδί κρατούσε ένα ψεύτικο σπαθάκι και μουρμούριζε: "Πού είναι η γάτα; Θέλω να τη σκοτώσω!"
Ο πατέρας απαντούσε "όοχι, είναι καλή η γατούλα"
Ο πιτσιρίκος επέμενε "όοχι, είναι κακιά! Έλα δω γατούλα να σε σκοτώσω"... κ.λ.π.

Δεν επενέβη! Να πω τι στο μωρό; Να πω στον πατέρα; Κάτι φαινόταν να έλεγε, κι αν είχε την ίδια γνώμη με το γιο του, θα μ'έβριζε και κατά το (νεο)ελληνικότατο στυλάκι "κοίτα τη δουλειά σου μωρή"...

Σαν δασκάλα προσπαθούσα και σίγουρα είχα ρόλο στη διαπαιδαγώγηση. Αλλά αν δεν προσπαθούν και οι γονείς δυσκολεύουν απίστευτα τα πράγματα. Όσον αφορά δε τους "ξένους" (που "τι δουλειά έχουν"), εκεί να δεις δυσκολία!!!

Σε καταλαβαίνω πάντως, και δεν αποκλείω αν με εξόργιζαν να ανακατευόμουν. Ανάλογα τη στιγμή και τα δεδομένα...

Καλώς ήλθες.
Θα ήθελα να ήξερα αν οι γονείς του παιδιού αντέδρασαν με κάποιο τρόπο.Τους είπε κάτι;ή ήταν μόνο του στο δρόμο και κανένας δεν ήταν κοντά;Αν ισχύει αυτό το δεύτερο, τότε από εκεί και μόνο φαίνεται πόσο ενδιαέρονται αυτοί οι γονείς για το παιδί τους..οπότε τι να πεις...
Εδώ υπάρχουν μανάδες βρεφών που τα παρατάνε, μας ξενίζει που υπάρχουν παιδιά που χτυπάνε ανυπεράσπιστα ζώα;:hmm:

Ναι μόνο που η κλωτσιά είχε λάθος αποδέκτη. Συγνώμη για μένα η βία είναι ο λάθος τρόπος, αλλά όποιος κλωτσάει ένα παιδί για όποιο λόγο και να το κάνει δεν διαφέρει απο αυτόν που κλωτσάει ένα ζώο. Η διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει ένα μεγαλύτερο ζώο για να κλωτσήσει και αυτόν.:mad:

Έχω ξαναπεί νομίζω πόσο κατά της βίας είμαι. Πόσο μάλλον σε απέναντι σε ένα άγνωστο εξάχρονο παιδάκι. Οκ, το να κλωτσάει τη γάτα είναι απαράδεκτο. Πιάστο και εξήγησέ του. Υποτίθεται ότι θες να το κάνεις να καταλάβει το λάθος του. Με τη βια μάλλον το αντίθετο θα κάνεις. Στο παρακάτω τετράγωνο, την επόμενη γατούλα που θα βρει μπροστά του, θα την τσακίσει...έτσι για να βγάλει το άχτι του, επειδή το κλώτσησες εσύ. Και σε τελική αναλυση πόσο καλύτερα διαπαιδαγωγημένος είναι κάποιος που χτυπάει ένα παιδάκι από το εξάχρονο παιδάκι που χτυπάει μια γάτα? Είμαστε και μεγαλύτεροι και υποτίθεται λίγο ωριμότεροι.
Πάντως αν ήμουν η μητέρα αυτού του παιδιού και μου το έλεγε....δεν ξέρω αν θα συνέχιζα να υποστηρίζω το "όχι στη βια - ποτε και για κανένα λόγο", ίσως να άλλαζα γνώμη τελικά...:mad:

Πάντως αν ήμουν η μητέρα αυτού του παιδιού και μου το έλεγε....δεν ξέρω αν θα συνέχιζα να υποστηρίζω το "όχι στη βια - ποτε και για κανένα λόγο", ίσως να άλλαζα γνώμη τελικά...:mad:
Χμμ κύκλος. Μαμά, παιδί, ζώο, περαστικός, μαμά, παιδί…

Παιδιά κι εγώ έτσι θα αντιδρούσα. Καλή, καλή, αλλά δεν με ελέγχω κάποιες στιγμες. Κάποτε ένα παιδάκι, με τη μαμά του δίπλα, κλότσισε το σκυλάκι της μαμάς μου έτσι για πλάκα (ο γάτος μου είναι πιο μεγάλος από το σκυλάκι). Η μαμά του αδιάφορη. Δεν το σκέφτηκα κι εγώ. Το βούτηξα ακαριαία απο το γιακά το σήκωσα στον αέρα και του έβαλα κάτι φωνές...... Και στη μαμά του επίσης. Ντράπηκε μάλλον η γυνάικα και δεν αντιμήλισε, αλλά και να το έκανε θα της ελεγα ακόμη περισσότερα. (στα παιδια του φροντιστηριου δεν κάνω έτσι, αλήθεια λέω). Το ξέρω πως δεν είναι και πολύ σωστό, αλλά σε κάποια θέματα είμαι έτσι φτιαγμένη. Αν μου πειράξουν οικογένεια ή ζωο, γίνομαι σκύλα

παιδιά κάποιοι με παρεξηγήσατε.δεν το πόνεσα το παιδί , το τρόμαξα. για το θεό, γιατρός είμαι με παιδιά ασχολούμαι και συγκεκριμένα με τισ ψυχικές ασθένειες και την συμπεριφορά τους :redface: το παιδάκι δεν μου είναι και τοσο άγνωστο κατερίνα μου και φυσικά ήξερα εκ των προτέρων οτι εχω το οκ απο την μητέρα του η οποία με εμπιστεύεται πλήρως.δεν περιμενα να μου δώσεις και τα εύσημα αλλα ίσως είναι καλό πριν κρίνουμε και κατακρίνουμε να ζιταμε και καμια διευκρίνιση. :P

δεν ξέρω ανέκαθεν ήμουν πάρα πολύ ευαίσθητη στο θέμα περί αδυνάμου γενικότερα και πολύ δε περισσότερο σε ότι αφορά τα ζώα.

άσχετό αλλα ίσως και σχετικό , με αφορμή συτό το thread θυμήθηκα μια κουβέντα που είχα με έναν καθηγητή μου πριν μερικά χρόνια, για το κατα πόσο είναι ορθό τους γιατρούς ζώων να τους λέμε κτηνίατρουσ. οι κουβέντα του τοτε με σημάδεψε.

"εμείς είμαστε οι κτηνίατροι γιατί εμείς ασχούμαστε με κτήνη"

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα προστασίας από κάθε μορφής κακομεταχείριση: βία, παραμέληση, κακοποίηση (σωματική, λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική) και εκμετάλλευση, μέσα και έξω από την οικογένεια. (αποτη σύμβαση για τα δικαιώματα των παιδιών)
Τι είναι κακοποίηση;
Κακοποίηση είναι μία βίαιη και επιθετική συμπεριφορά ή ενέργεια που δημιουργεί βλάβη, τραύμα, πόνο, φόβο, απειλή, αίσθημα δυσαρέσκειας, δυσφορίας, αποστροφής ή ενοχής και έχει αρνητικά επίδραση στο άτομο που τη δέχεται.

Τι είναι η συναισθηματική κακοποίηση;
Είναι ο τύπος της συμπεριφοράς, λεκτικής ή πρακτικής που θέτει την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού σε κίνδυνο.
Παραδείγματα συναισθηματικής κακοποίησης αποτελούν:
• Οι φωνές και οι κραυγές.
• Οι χαρακτηρισμοί «είσαι ηλίθιος», «είσαι κακό παιδί», «είσαι άχρηστος/η».

Ακόμα και εαν δεν το πόνεσατε σωματικά, το προσβάλατε λεκτικά, και το γεγονός ότι ξέρατε τη μητέρα του και αυτή θα συμφωνούσε με την πρακτική σας, δεν συνιστά δικαιολογία για τη συμπεριφορά σας, που γίνεται ακόμα πιο προβληματική γιατί όχι μόνο την ασκείτε εσείς σαν συμπεριφορά αλλά νομιμοποιείτε και άλλους να το κάνουν και το χειρότερο όλα αυτά απο κάποια που λέει ότι ασχολείται με τη ψυχική υγεία (Θα μου πρείτε και στη Λέρο γιατροί υπήρχαν). Να κλωτσούν ένα εξάχρονο στο δρόμο (χαιδευτικά), χωρίς να το τραυματίζουν έστω και να το ρωτάνε εαν του άρεσε έτσι για παραδειγματισμό, εκθέτοντας το στους γύρω, ή υπάρχει και άλλο δεδομένο που δεν το ξέρουμε, είχε ας πούμε εκκενωθεί η γειτονιά εκείνη τη συγκεκριμένη ώρα ;
Όπως εσείς δεν αντέχετε να κσκομαχειρίζονται ζώα εγω δεν δέχομαι να κακομεταχειρίζονται κανέναν χωρίς ιεραρχήσεις.
Και στο κάτω κάτω της γραφής εαν θέλατε να νουθετήσατε κάποιον ας νουθετούσατε τη μητέρα του ή το εξάχρονο έχει τη πλήρη ευθύνη των πράξεων του;
Και ξέρετε τι με πείραξε ακόμα περισσότερο:
1/ Στην αρχή η ικανοποίηση για την αντίδραση σας και
2/ Η πληροφορία ότι δουλεύετε στο χώρο της ψυχικής υγείας.
Και για να μην παρεξηγιόμαστε αυτές οι πρακτικές δεν λέγονται αντιπαιδαγωγικές λέγονται κακοποίηση ανηλίκου και η μόνη διαβάθμιση που επιδέχονται έχει σημασία μόνο για το θύμα (βαθμός κακοποίησης).
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας ξανακάτσει μικρός εχθρός των ζώων, θα πρότεινα να δοκιμάσετε εαν πρέπει σώνει και καλά να δείρετε κάποιον να πλακώσετε χωρίς να τους "πονέσετε" πάντα στο ξύλο τους δικούς του.​

για να είμαι ειλικρηνής, νιώθω λίγο οτι το thead άλλαξε κατα κάποιο τρόπο όνομα και πλέον μιλαμε για ένα τριαντάχρονο new_user κτηνος.:redface:

εν παση περιπτώση πραγματικά νιώθω οτι παρεξηγήθηκαν τα όσα είπα και φυσικά δεν φταίει ο αναγνώστης αλλα ο τρόπος γραφής μου που μάλλον ήταν πέρα για πέρα ατυχής.ισως τελικά δεν είμαι και τοσο ευπρόσδεκτη παρά τις περα για πέρα καλές μου προθέσεις.

να μου επιτρέψετε να δικαιολογηθώ για ακόμη μία φορα και να πώ οτι δεν χτυπάω έμψυχα ή άψυχα όντα δεν το πόνεσα δεν το πρόσβαλα δεν του έβαλα τις φωνές ...... το αιφνιδίασα

και αν μου επιτρέπεται για μια δυο γραμμές να περιαυτολογήσω δίνω καθημερινά τη μάχη μου για τα παιδιά τα λατρευω τα παιδιά μου και τα παιδιά όλου του κόσμου.:)

και έτσι για το κλουυυ της ιστορίας μου ο μπόμπιρας και σπίτι μου έρχεται και βλέπει και τον cookie βλεπει τα μικρότερα παιδιά απο εκείνον έχουμε συζητήσει και για το περιστατικό αλλα η περεταίρω αναφορά σε αυτά που μπορει να μου εκμυστηρεύτηκε και εγώ τι μπορεί να του είπα αφορα καθαρά κομμάτι που δεν κοινοποιείται, ιδιαίτερα σε ένα post οπού συνάμα κάποιος προσπαθεί να δικαιολογηθεί. θα ήτνα τουλάχιστον κριμα να θεωρηθεί και αυτο ένα κομμάτι της υπερασπισής μου

και πάλι ευχαριστώ για τις απόψεις σας και τη διάθεση να συζητήσετε μαζί μου, ευχομαι να μου δωθεί το περιθώριο να μοιραστώ και σε άλλα επίπεδα απόψεις μαζί σας και όχι μόνο στο μοτιβο,
σχόλιο- δικαιολογιση- σχολιασμός- αιτιολόγηση κ.ο.κ

ισως τελικά δεν είμαι και τοσο ευπρόσδεκτη παρά τις περα για πέρα καλές μου προθέσεις.
Μην ακούω ανοησίες.Δεν υπάρχει κλίκα εδώ για να είσαι ή όχι ευπρόσδεκτη. (Τουλάχιστον δεν κατάλαβα να υπάρχει.Υπάρχει; )
Όποιος θέλει γράφει.

να μου επιτρέψετε να δικαιολογηθώ για ακόμη μία φορα
Δε χρειάζεται να δικαιολογηθείς καθόλου. Εσύ ξέρεις γιατί το έκανες.Και σε ποια περίσταση ήσουν ακριβώς. Δεν ήμασταν μπροστά για να μπορούμε να κρίνουμε, όσο καλά και αν μας τα πεις. Άλλωστε όπως και άλλα μέλη ανέφεραν, το ίδιο θα έκαναν. Γι΄αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε παρακάτω και να σε δούμε να γράφεις και σε άλλα θέματα!
Και πάλι καλώς ήλθες!

Για να μην παρεξηγιόμαστε εγώ μίλησα μόνο για μένα και απλά θύμωσα ακριβώς όπως θυμώσατε και εσείς.
"ισως τελικά δεν είμαι και τοσο ευπρόσδεκτη παρά τις περα για πέρα καλές μου προθέσεις". Είμαι η τελευταία που θα σας θεωρούσε ως μη ευπροσδεκτή με δεδομένο ότι ο χώρος δεν μου ανήκει και σε καμία περίπτωση δεν περιθωριοποιώ πρόσωπα, για απόψεις τώρα αλλάζει το πράγμα. Αλλά μέχρι εκεί. Όσον με αφορά το σταματάω και εσείς στο επόμενο σκασμένο που θα δείτε να κάνει κάτι ανάλογο θα μας θυμηθείτε και εμάς ( εννοώ τις λίγες που είχαμε άλλη άποψη) .
Καλώς ήρθατε και εσείς και ο μπόμπιρας!!!!!!!:rolleyes:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back