14χρονο κτήνος!!

εν παση περιπτώση πραγματικά νιώθω οτι παρεξηγήθηκαν τα όσα είπα και φυσικά δεν φταίει ο αναγνώστης αλλα ο τρόπος γραφής μου που μάλλον ήταν πέρα για πέρα ατυχής.ισως τελικά δεν είμαι και τοσο ευπρόσδεκτη παρά τις περα για πέρα καλές μου προθέσεις.
Αυτό δεν ισχύει. Προφανώς είσαι ευπρόσδεκτη. Λυπάμαι που το πήρες έτσι. Άλλο το να διαφωνεί κάποιος μαζί σου, άλλο το αν είσαι ευπρόσδεκτη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διαφωνίες υπάρχουν παντού. Ακόμα και με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Πόσο μάλλον εδώ που ουσιαστικά είμαστε άνθρωποι που δεν 'γνωριζόμαστε' μεταξύ μας. Διαφωνίες έχουν υπάρξει και άλλες φορές εδώ αλλά μετά όλα οκ. Πραγματικά μην το παίρνεις έτσι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Souzy-cookie, είσαι ευπρόσδεκτη!:)
Υπάρχει πολυφωνία εδώ, μη στενοχωριέσαι!
Κατά καιρούς παθιαζόμαστε και διαφωνωντας ξεχνάμε βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς στο site (κακώς κατά τη γνώμη μου). Κάποιος μοιράζεται κάτι μαζί μας, δεν έχουμε όλα τα στοιχεία και κάποιοι σπεύδουν να κατακρίνουν. Προσπάθησε να μην τα παίρνεις προσωπικά. Αν είχες το χρόνο να διαβάσεις παλαιότερες έντονες συζητήσεις θα καταλάβαινες τι εννοώ.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε θίξει στο επάγγελμά σου (ειδικά αν είσαι ευαίσθητη σ'αυτό), έχει ειπωθεί κάτι παρόμοιο και σ'εμένα παλιότερα, αλλά δε "μάσησα", γιατί το "γνώθι σ'αυτόν" μου είναι ανεπτυγμένο πλήρως! Το να με πει ένας άγνωστος "κακή εκπ/κό" δεν μπορεί να με αγγίξει. Τι ξέρει αυτός για τη δουλειά και την προσφορά μου; Από ποια θέση με κρίνει; Έτσι να το δεις κι εσύ.

Στο θέμα που έθεσες: κι εγώ δε θα κλοτσούσα το παιδί (σου εξήγησα πρώτη πρώτη νομίζω γιατί δε θα ανακατευόμουν, κρατώντας και μια μικρή πιθανότητα να ανακατευόμουν "εν βρασμώ"), αλλά δεν πρόκειται να σε στείλω στο πυρ το εξώτερον που το έκανες.

Αυτά, και να προσέχουμε λίγο τα λόγια μας όλοι, γιατί οι παρεξηγήσεις μάς περιμένουν στη γωνία! ;)

καλως ηρθες καλη μου συ κ η γατουλα σου εγω δεν φοβιζω απλα αλλα ριχνω κ καμια αναποδη κ μπλεκομαι σε χοντρους καβγαδες κυριως με μεγαλα τεραατα σε ηλικια γονεις των παιδιων κ εκει δεν τους λυπαμε τους τα χωνω κ τους βαραω αμα μου βγει κανενας τσαμπουκας σορρυ αλα δεν μπορω να συγκρατιθω τι να κανω ειμαι παρορμητικη κ ξερω οτι μπορει να μου βγει σε κακο

μα και φυσικα εισαι ευπροσδεκτη Διαφωνιες και διαφορετικες αποψεις θα υπαρχουν παντα αυτο δεν σημαινει οτι αποκλειουμε καποιον! Το site ειναι ανοιχτο σε ολους. Με αφορμη την δικη σου ενεργεια εχουμε μπει και μεις στον τροπο σκεψεις πως θα αντιδρουσαμε αν ειμασταν μαρτυρες τετοιου περιστατικου και λεμε τις σκεψεις φωναχτα:)

souzy_cookie και γω σε ανάλογη περίπτωση θα αντιδρούσα , ίσως όχι με μια ξυλιά στον πισινό αλλά με φωνές, που στην τελική μπορεί να ήταν χειρότερες για ένα παιδί.Όλα είναι πολύ σχετικά , πάντως δεν θα το άφηνα να περάσει έτσι.Για την περίπτωση δε, που έβλεπα έναν μεγαλύτερο να κάνει κακό σε ζώο, εκεί μπορώ να πω ότι θα είχαμε πολύ πιο άσχημη κατάληξη.

Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, γιατί είμαστε και διαφορετικοί άνθρωποι..
Ο καθένας θα αντιδρούσε πιστεύω διαφορετικά σε τέτοιο σκηνικό...
Δεν νομίζω ότι εγώ θα χτυπούσα το παιδί (είμαι εναντίον σε κάθε μορφής ξυλοδαρμού παιδιών), αλλά σίγουρα θα πάταγα καμιά φωνή και στους δικούς του.. άλλωστε το παιδί αυτά που μαθαίνει απο τους γονείς αυτά κάνει...

'Οσο για το αν είναι ευπρόσδεκτοι μερικοί... πιστεύω ότι όλοι είμαστε, αρκεί να μην προσβάλουμε τους άλλους..
'Αλλωστε ελευθερία λόγου δεν έχουμε;;;

Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, γιατί είμαστε και διαφορετικοί άνθρωποι..
Ο καθένας θα αντιδρούσε πιστεύω διαφορετικά σε τέτοιο σκηνικό...
Δεν νομίζω ότι εγώ θα χτυπούσα το παιδί (είμαι εναντίον σε κάθε μορφής ξυλοδαρμού παιδιών), αλλά σίγουρα θα πάταγα καμιά φωνή και στους δικούς του.. άλλωστε το παιδί αυτά που μαθαίνει απο τους γονείς αυτά κάνει...**

Μα αν πρόσεξες maxi (και sofiagal) που λες για "φωνές", υπάρχει πιο πάνω αναφορά και για τη λεκτική βία. Δεν την έχω καταλάβει τη Νερίνα. Και σ'αυτό και σε άλλα posts, ούτε λίγο ούτε πολύ φαίνεται σαν να υποστηρίζει να μην κάνουμε τίποτα! Όλα είναι "βία και κακοποίηση" με τα παιδιά και τα ζώα. Κατά των κανόνων, κατά της διαπαιδαγώγησης... Δεν μπορούν να συμβιώσουν έτσι οι άνθρωποι ούτε μεταξύ τους ούτε με ζώα. Και η φωνή θα πέσει, και η εξήγηση! Και οι κανόνες πρέπει να τηρηθούν, αλλιώς θα γίνει μπάχαλο (τι ωραία π.χ. η οδήγηση κόντρα στον ΚΟΚ, ε; ακόμα "καλύτερα" με πλήρη ανυπαρξία ΚΟΚ. Πάτε στην Κων/πολη ή χειρότερα στην Αίγυπτο να οδηγήσετε και θα καταλάβετε. Θα ζητάτε κανόνες που τηρούνται!!!)

Αν ζούσαμε ο καθένας μόνος του σε ημιάγρια κατάσταση, ας μην λέγαμε ποτέ στον άλλο τι να κάνει. Υπάρχουν πράγματα που δεν αντέχουμε να βλέπουμε. Ο καθένας διαφορετικά.
Κι εγώ μάλωσα μαθήτριά μου όταν σε εκδρομή πέταξε σκουπίδι σε ρυάκι και την υποχρέωσα να κατεβεί να το μαζέψει. Την "πρόσβαλα", δεν "εκκένωσα" βλέπετε το χώρο από τους άλλους μαθητές (!!!). Δούλεψε όμως! Δεν ήταν ώρα για εξηγήσεις! Οι εξηγήσεις είχαν γίνει πριν καιρό στην τάξη. Ήταν η μόνη που δεν έπραξε σωστά. Χρειαζόταν λοιπον πράξη και όχι λόγια. Δεν υπάρχει το "ξύλο" στην περίπτωσή μου, οι βίτσες έχουν καταργηθεί προ πολλού στα σχολεία...
Αλλά η διαπαιδαγώγηση ήταν υποχρέωσή μου. Κι όποιος λέει διάφορα, ας πάει σε μια τάξη ("τάξη" λέμε ε; όχι "αταξία") με 30 παιδιά κι ας κάνει δουλειά με αναρχία και έλλειψη κανόνων, πολιτισμού και καλής συμπεριφοράς. Συχνά οι δάσκαλοι παλεύαμε να "διορθώσουμε" καταστάσεις, που όφειλαν να είναι εντάξει από το σπίτι. Αν οι γονείς δείχνουν στα παιδιά τους ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, να είναι κακομαθημένα κ.λ.π. , υποστηρίζοντας από πάνω ότι άμα τους πουν κάτι είναι "βία" και "κακοποίηση", ούτε σε σχολείο λειτουργούν σωστά ούτε σε κοινωνία ανθρώπων (να πούμε και για ζώα; ένεκα του θέματος...). Το κακό είναι πως τα κακομαθημένα τους βλαστάρια δεν τα "λούζονται" μόνο αυτοί στο σπίτι, αλλά πρέπει να υποφέρουν και οι υπόλοιποι.

Συμφωνώ απόλυτα με Αθανασία. Καλή η ευαισθητοποίηση για την κακοποίηση των παιδιών, αλλά ας μην περνάμε στο άλλο άκρο. Και πολύ ήπια ήταν η αντίδραση της Souzy-cookie! Εγώ δεν ξέρω τι θα είχα κάνει με το σκ@τόπαιδο... :mad:

Ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός για τις κόρες μου μέσα στο χώρο του σπιτιού είναι τσογλάνια του κερατά. Μαζί τους έχουν δοκιμαστεί και έχουν καταρρακωθεί πολλές φορές οι απόψεις μιας ζωής και η λογική της "μη βίας" που ήταν και είναι το μότο μου. Όποτε αναγκάστηκα να το κάνω κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι τα λάθος ήταν δικό μου, εγώ κάτι έκανα στραβά, εγώ έπρεπε να βρώ ένα άλλο τρόπο συννενόησης μαζί τους. Την προτελευταία φορά που έριξα μια στο κώλο στη μικρή μου κόρη ήταν τεσσάρων χρονών και τότε συνειδητοποίησα ότι το χέρι μου ήταν 2 φορές μεγαλύτερο απο τον κώλο της και επειδή δεν το έκανα σχεδόν ποτέ αυτό, σε αυτήν πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, όταν γύρισε και με κύτταξε ένιωσα τελείως ανίκανη και άχρηστη. Δεν λέω ότι δεν τους φωνάζω, έχω βελτιωθεί αρκετά αλλά πια έχω καταλάβει ότι μιλώντας λύνουμε αρκετά πράγματα. Ξέρουν ότι έχουν μια τρελλή μάνα, η Νερίνα αλλά και η Νάσια πια μου λένε "μαμά σοβαρέψου", αλλά όλοι οι φίλοι τους και οι φίλες τους περνάνε καλά μαζί μου. Στο σπίτι μας δεν υπάρχουν οι κλασσικοί κανόνες, υπάρχουν ελάχιστοι κανόνες που ισχύουν για όλους. Δεν λέμε ψέματα, δεν απλώνουμε χέρι στον άλλο όχι μόνο γιατί είναι "κακό", αλλά και γιατί του δίνουμε το δικαίωμα να το κάνει και σε εμάς, οι φιλοξενούμενοι κάνουν ότι θέλουν, δεν καρφώνουμε, αυτό είναι το σπίτι μας και κάνουμε ότι θέλουμε, τα πράγματα είναι για να περνάμε καλά, ο γιατρός μας συναποφασίζει μαζί μας, ο μπαμπάς μας δεν φωνάζει, η μαμά φωνάζει αλλά στο τέλος της περνάει, δεν πηδάμε σε καναπέδες και κρεββάτια μην σπάσουμε κανένα κεφάλι, α ναι και δεν κάνουμε κατακόρυφο. Δεν μας πειράζει άμα είναι μπάχαλο, εαν κοιμόμαστε τα βραδυα πάνω σε κούκλες και πούλια ταβλίου, ενίοτε και κατσαρόλες και γελάμε πολύ. Στο σπίτι μας. Για όλα τα άλλα σπίτια, σχολείο, μπαλέτο, μουσική, αγγλικά και όπου αλλού πάνε τα παιδιά μου είναι χαρά θεού. Έχοντας μάθει να έχουν ως όρια αυτά που ισχύουν σπίτι μας, σέβονται και τα όρια των άλλων. Το ζαβό μέχρι πέρσι δεν έπαιρνε τσάντα Barbie αλλά Unicef και η Νερίνα δεν καταλαβαίνει συνήθως τα μισά απο όσα λένε οι συμμαθητριές της. Ναι τα παιδιά μου διαφέρουν σε πολλά απο τα άλλα παιδιά που μεγαλώνουν με τους σωστούς κανόνες και ναι όπως μου είπε μια δασκάλα δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν το κόσμο που είναι γεμάτος κακούς, δεν είναι επιθετικά και διεκδικητικά, κανείς και καμία δεν μου είπε ότι είναι "άναρχα" το αντίθετο. Ο περσινός δάσκαλος της Νερίνας μου είπε τα τρία πράγματα που του έχουν κάνει εντύπωση στη Νερίνα:
1/ Οποιοδήποτε άλλο άτομο με τις δυνατότητες της Νερίνας θα είχε καβαλήσει καλάμι, η Νερίνα συμπεριφέρεται σαν να μην την αφορά, 2/ Εαν την πειράξουν και δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της ζητάει τη βοήθεια του, αλλά δεν καρφώνει και 3/ Δεν αρνείται ποτέ τη βοήθεια της σε κανέναν.
Τέλος όποτε προσπάθησα να επιβάλω την άποψη μου με οποιοδήποτε τρόπο ή απέτυχα ή απλά με κορόιδεψαν. Ο σεβασμός δεν αποσπάται κερδίζεται. Ο καθένας επιλέγει με ποιο τρόπο θα το κάνει. Εγώ επέλεξα αυτόν και αφού επέλεξα αυτόν έχω κάθε δικαίωμα να μιλάω για αυτό. Και να σας πω και ένα μυστικό, δεν το επέλεξα εγώ, αυτές μου τον μαθαίνουν σιγά, σιγά, αυτές και το παιδί που υπηρξα κάποτε. Μεγαλώνω παιδιά και είναι φορές που έχω μείνει ανήμπορη να αντιμετωπίσω τα παιδιά που μεγαλώνουν με άλλους κανόνες απο τα παιδιά μου, το ίδιο και τα παιδιά μου, όπως και εκπαιδευτικούς επίσης. Το μόνο που εύχομαι δεν είναι να έχω εγώ δίκιο και οι άλλοι άδικο, αλλά να έχουμε όλοι δίκιο για το καλό των παιδιών μας. Τα παιδιά μου δεν θέλω να αποδεικνύουν και να αποδείξουν στους άλλους πόσο καλή μάνα τα μεγάλωσε (κάτι σαν ωραίο σπίτι και αυτοκίνητο), δεν θέλω να είναι αποδεκτά γιατί είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των άλλων, ούτε και στα δικά μου, άσχετο εαν μου τη δίνει το ότι ειδικά η μεγάλη με αμφισβητεί απο τη μέρα που γεννήθηκε (πρέπει να το πάρω απόφαση έχει πολύ μεγαλύτερο IQ απο μένα) αλλά να μεγαλώσουν ισορροπημένα, έστω και με το δικό μου μέτρο ισορροπίας. Δεν επιβεβαιώνομαι μέσα απο αυτά, απλά τα αγαπάω και είμαι περήφανη για αυτά που καταφέρνουν μόνες τους, έστω και εαν μου τη σπάει που δεν με θεωρούν σοβαρό άτομο. Έτσι μεγαλώνει και ο γάτος μας. Χαλαρά. Έχει και αυτός κανόνες. Δαγκώνει μόνο τον χορηγό γιατί ο χορηγός το γουστάρει. Κοιμάται όπου θέλει, παίζει με ότι θέλει, στην αρχή του λέγαμε όχι και το άκουγε, τώρα του λένε "γλείψε", "πονάει" και "ουρά" (αυτό το λέει το ζαβό και το ακούει) ανάλογα το σε ποιον την πέφτει κάθε φορά. Δεν έσπασε τίποτα μάλλον απο τύχη ή είναι άσσος στο σλάλομ σε γυαλικά, τον αφήνουμε να γρατζουνάει γιατί το είπαμε δεν τραβάμε ζόρι για τα πράγματα και το μόνο που του απαγορεύουμε (εγώ δηλαδή ο πατέρας διαφωνεί) είναι να βγεί έξω.
Και στο μόνο που είμαι κάθετη είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την με οποιοδήποτε τρόπο εντός και εκτός εισαγωγικών και οποιασδήποτε διαβάθμισης κακοποίησης παιδιού.
Στο κάτω κάτω τι ξέρω εγώ μια μάνα είμαι μόνο!:lol:

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που κάνει κακό βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα είναι η συμπεριφορά από θέση ισχύος, η κυριαρχία στο παιδί και η υποταγή του. αυτό κάνει κακό και δεν έχει σημασία αν η φωνή έχει υψηλούς ή χαμηλούς τόνους.

Το να διαμαρτύρεται ο γονιός απέναντι στο παιδί, να εκδηλώνει θυμό ή αγανάκτηση χωρίς να τηρεί θέση ισχυρού και κυρίαρχου, το να του επιτρέψει να δικαιολογηθεί, να υπερασπιστεί τον εαυτό του και εν πάση περιπτώσει να ασχοληθεί μαζί του χωρίς να το ταπεινώσει δεν προκαλεί φόβο ούτε μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Κι αυτό βία είναι αλλά δεν πιστεύω ότι βλάπτει. Πολλοί γονείς δεν φωνάζουν καθόλου μιλάνε σε χαμηλό τόνο αλλά με τρόπο που υποτάσσει το παιδί. Ένα βήμα παραπέρα να πάνε και δεν θα χρειάζεται ούτε να μιλάνε γιατί και μόνο με νοήματα θα εκτελεί το παιδί τις εντολές τους.

Στο σώμα μας υπάρχουν σημεία που αν χτυπηθούν κάνουν ψυχολογική ζημιά και χωρίς να πονέσουν. Ακόμα και απλά αγγίγματα κάνουν κακό γιατί ως χειρονομίες δηλώνουν κυριαρχία, και οτι επιθυμούν υποταγή από το άλλο άτομο.
Πολλοί γονείς χτυπούν τα παιδιά στον κώλο με το σκεπτικό ότι είναι σημείο που δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί κάποια βλάβη, όπως αν το χτυπούσαν στο πρόσωπο κλπ κλπ. Επίσης τα χτυπούν προσέχοντας να μην τα πονέσουν αν δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Το χτύπημα στον κώλο κάνει το δέκτη να αισθάνεται ότι τον υποτάσσουν, κάτι που του προκαλεί ανασφάλεια προσβολή και ταπείνωση. Αν χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος, αρχίζει σταδιακά να την αποδέχεται και μπορεί να φτάσει ακόμα και σε σημείο να προκαλεί αυτή τη δράση εναντίον του. όταν ενηλικιωθεί θα έχει πρόβλημα, το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί στο σεξουαλικό τομέα, ή μπορεί να το θάψει μέσα του λόγο ταμπού και να εκδηλώνεται με άλλους τρόπους που είναι χειρότεροι

Πολλά άτομα ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κακοποιηθεί από τους γονείς τους και στη συνέχεια της συζήτησης αποκαλύπτονται τέτοιες ενέργειες αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό είναι βία. Πολλά άτομα επίσης έχουν κάποιο πρόβλημα (πχ εφιάλτες ενώ πλέον είναι ενήλικας, γιατί παιδί το είχαν βγάλει για τιμωρία έξω στο σκοτάδι για λίγα λεπτά) και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να το προκάλεσε κάποια δράση των γονιών τους σε βάρος τους. Αυτά τα άτομα δε, υποστηρίζουν συνήθως τη βία ως ένα βαθμό, βία από θέση ισχύος, λέγοντας ότι ΄΄Κι εμάς που μας κάνανε έτσι πάθαμε τίποτα;΄΄

Επίσης πολλοί γονείς συμπεριφέρονται βίαια και σκληρά στα παιδιά τους ισχυριζόμενοι ότι έτσι θα τα κάνουν ανθεκτικά στις δυσκολίες της ζωής.

Να πω κι εγώ την άποψή μου, μιας κι ανοιχτηκε τέτοιο θέμα. Μάνα δεν είμαι, καθηγητρια ειμαι κι αγαπώ πολύ τα παιδιά. Γενικότερα είμαι εναντίον της βίας σε οποιαδήποτε μορφή της και θεωρώ πως παιδιά που έχουν μεγαλώσει σε βίαιο περιβάλλον θα αναπαράγουν τη βία. Υπάρχουν όμως όρια και πιστεύω πως όταν κανείς τα ξεπερνά πρέπει να υπαρχουν επιπτώσεις. Στην τάξη μου υπάρχουν στιγμές που πρέπει να φωνάξω με κάποια παιδιά. Πέραν της δουλειάς μου δεν θα χτυπούσα ποτέ παιδί αλλά το να φάει και καμια ξυλιά δεν θα το θεωρούσα καταστροφικό για το μέλλον του. Το ανηψάκι μου είχε το συνήθειο να δαγκώνει. Αφού προειδοποιήθηκε αρκετές φορές και συνεχιζε να το κάνει προκλητικά κι όλας, του έριξα μια στο ποπο και δεν ξανα εγινε. Τον πόνεσε η πράξη ειδικά αφού σπάνια αντιδρώ έτσι. Αλλά το εκρινα απαραίτητο και δεν νομίζω πως το ζημίωσα.
Τα παιδιά είναι πανέξυπνα. Αν κάποιο παιδί μου είναι άγνωστο και το δω να χτυπά ζωο θα επιτεθώ τουλάχιστον λεκτικά όσο πιο άσχημα μπορώ. Είναι ένα σοκ κι αυτό. Και αν δεν εχω έπαφή μαζί του σίγουρα δεν θα το πείσω με επιχειρήματα που θα ισοπεδώσει η μαμά του μόλις πάει σπίτι και της πει τι έγινε Κι αν είναι οι γονείς του παρόντες θα την πω και σε εκείνους (δεν νομίζω να χαρει το οποιο παιδί με την φασαρία που προκαλεί). Τουλάχιστον, όταν δεν έχεις την συνατότητα να πείσεις επιχειρηματολογόντας ας έχει το πιτσιρίκι τον φόβο πως κάποια άλλη τρελή θα ξεσηκώσει τον κόσμο αν ενοχλήσει ένα ζωάκι στο δρόμο. Ισως σώσω την ζωή μιας γατούλας που θα βρισκόταν μπροστά του....
Σε έναν μικρό, αφού φωναξα αρκετά για να σηκωθεί η γειτονιά στο πόδι και άλλαξε σαράντα χρώματα, του φώναξα και την αστυνομία που προς τιμή τους ήρθαν και τον επέπληξαν. Ο μικρός τουλάχιστον στη δική μου γειτονιά δεν ξαναχτύπησε γάτα με σφεντόνα. Ας έχει τον φόβο μου. Ειναι κάτι κι αυτό

Για να μην παρεξηγηθώ, κατανοώ απόλυτα και την άποψη της απόλυτης μη βίας και ίσως είναι σωστότερη, δεν το ξέρω αυτό. Ο αρραβωνιαστικός μου ήταν απολυτος υπέρμαχος αυτής της θεώρησης αλλά όταν μεγάλωσαν τα παιδιά αναθεώρησε και πιστεύει πως μάλλον το παράκανε :) . Μόνο την άποψή μου καταθέτω

** Ο μικρός τουλάχιστον στη δική μου γειτονιά δεν ξαναχτύπησε γάτα με σφεντόνα. Ας έχει τον φόβο μου. Ειναι κάτι κι αυτό

Αυτό θα'πρεπε να λέει πολλά σ'αυτούς που δε βάζουν πουθενά όρια (και κοκορεύονται μάλιστα γι'αυτό)...

Αν ειναι ποτε δυνατον!!!

Αρρωστια το λες εσυ αυτό; Αυτο ειναι 100% δειγμα ψυχοπαθειας!Τετοιοι ανθρωποι θα επρεπε να μπαινουν ισοβια στη φυλακη ή μαλλον να απαγχονιζονταν και να βασανιζονταν με το χειροτερο τροπο...:mad: :mad: :mad: :hmm: :kiss: :kiss:

Προστασια ζωων

ηδου ειναι ανυπαρκτη! και παλι αραγε ποσο απεχει αυτο το βιντεο απο τα λεγομενα core videosπου βιντεοσκοπουν πραγματικουw φονους ανθρωπων? Καλο θα ηταν μεσα απο τετοια σιτε να δημιουργηθει και καποιος αναλογος φορεας προστασιας γατας η σωματειο που να μπορει να αντιδρρασει αξιοπιστα και δημοσια σε τετοια γεγονοτα ωστε να ακουστουν αυτες οι αποψεις και οχι μονο τα σχολια της δραγουμη πχ τι λετε?

Yasmin τι ακριβώς εννοείς; Μπορείς να πεις κάτι περισσότερο γι αυτή την ιδέα;

Δεν μας πειράζει άμα είναι μπάχαλο, εαν κοιμόμαστε τα βραδυα πάνω σε κούκλες και πούλια ταβλίου, ενίοτε και κατσαρόλες και γελάμε πολύ.
:lol::lol::lol::lol:Εγώ πάντως γουστάρω έτσι:):):):)

επειδη εδώ και καιρο περναω χρονο με το να περιθαλπω να μεγαλωνω και να προστατευω γατακια οπως ολοι στη θεση αυτη διαπιστωσα την παντελη ελειψη φροντιδας απο το κρατος και γι αυτα και για περιπτωσεις βιας η κακοποιησης και πειραματων. Οποτε η ιδεα ειναι να υπαρξει ενα φιλοζωικο σωματειο ειδικα για γατες που να μπορει να αξιολογει να διεκδικει να προτεινει να εχει καποιο δημοσιο προσωπο σοβαρα ομως και να ασχολειται με την ευαισθητοποιηση του κοινου την ενεργη προστασια κλπκλπ αλλα να ειναι πολυ δραστηριο οχι απλα στα χαρτια, κατι τετοιο θα μπορουσε να υπαρξει μεσα απο πραγματικα ενδιαφερομενα ατομα και υπευθυνους επαγγελματιες.

Τι εννοείς, επαγγελματίες;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back