2η γάτα στο σπίτι

τακις

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η νινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 346 μηνύματα.
σκεφτομαι να παρω παρεουλα για τον τακη ,γιατι μενει πολλες ωρες μονο του το μωρο μου. θελω να ρωτησω τις πιο εμπειρες γατο μανες: τι διαφορετικα πραγματα πρεπει να προμηθευτω για το νεο μελος? πανε στην ιδια αμμο? φανταζομαι θα χρειαστω 2ο μπωλακι για τροφη-νερο. κ κυριως, να προτιμησω να ναι κ το 2ο αρσενικο, ή θα τσακωνονται χειροτερα, οποτε να παρω θηλυκια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για αρχη θα ελεγα να τους παρεις χωριστες αμμολεκανες,αλλα τελικα μαλλον θα καταληξουν να χρησιμοποιουν την ιδια.Οσο για το φυλο,δεν εχει καποια σημασια αφου θα ειναι στειρωμενα και τα δυο,δεν υπαρχει σημαντικη διαφορα.Ισως θα ηταν καλυτερα να προτιμουσες μια ενηλικη γατουλα ομως που να εχει δειξει χαρακτηρα και να της αρεσει η συντροφια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

έχω κι εγώ αυτή την απορία. γιατί σκεφτομαι όταν με το καλό προσαρμοστεί η γατούλα μου να πάρω ακόμη ένα γατάκι. αλλά επειδή είναι θηλυκιά άκουσα ότι δεν θα τα πάει καλά με ακόμη μια θηλυκιά. για ηλικία σκεφτόμουν για ένα μικρό για να μην το δει σαν απειλή, δεν ισχύει αυτο?:hmm:

Ειναι αναλογα τη γατουλα.Ενα μικρο ισως το δεχτει πιο ευκολα,ισως ομως το μικρουλι θελει παιχνιδια και την ταλαιπωρει.Εγω πηρα τη Μόιρα οταν ο Σειριος ηταν εξι μηνων,και τα νορβηγικου μου οταν ηταν ενος ετους και κατι,κι αυτα τεσσαρων και πεντε μηνων.Οι θηλυκιες τεινουν να ειναι πιο κυριαρχικες,αλλα αυτο δεν ισχυει συνηθως στις στειρωμενες γατουλες που δεν εχουν τιποτα να χωρισουν.

Αλήθεια? Εγώ πάλι έχω ακούσει πως δύο θυληκές γάτες μπορούν να μάθουν να κάνουν καλή παρέα! :) Ειδικά αν είναι και τα δύο κάτω από 2 χρονών (δεν έχουν μεγαλώσει πολύ δηλαδή), εγώ το έχω δοκιμάσει και πέτυχε με τις γάτες της φίλης μου! :D Απλά στην αρχή θα ήταν καλό να μη έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο γιατί τότε ίσως να τσακωθούν :/:.

στην περιπτωσή μου που είχα τον οχτάχρονο σώτο (στειρωμένο αρσενικό) και βρήκα τα 3μωράκια, στην αρχή τα είχα όλα ξεχωριστά αλλά τελικά το μόνο ατομικό που χρειάζεται είναι το μπωλάκι του φαγητού που πέφτουν όλα μαζί. νερό και άμμο τα ίδια.
όσο για τις σχέσεις τους, όντως έχει να κάνει με το κάθε άτομο. ανησυχούσα πολύ γιατί ήταν μεγάλος σε ηλικία γάτος και δυκολεύτηκε κάπως αλλά δεν έγιναν τσακωμοί. τώρα ο γερομπαμπαλής παίζει με τ αρσενικά και ξανάνοιωσε. το κοριτσάκι δεν τον γουστάρει καθόλου. μόλις τον δει του ρίχνει χαστούκι έχει πλάκα γιατί αυτός μένει αναυδος αλλά δεν γίνεται κάτι εκρηκτικό . νομίζω τελικα απ αυτή την εμπειρία ότι τα ζώα σέβονται την προστασία που προσφέρεις και σε κάποιο άλλο κι εφ όσον συνεχίζεις να του δίνεις αγάπη παύουν να ζηλεύουν. θέλω να καταλήξω να του πάρεις παρέα αλλοιώς παθαίνουν ανία

Αλήθεια? Εγώ πάλι έχω ακούσει πως δύο θυληκές γάτες μπορούν να μάθουν να κάνουν καλή παρέα! :) Ειδικά αν είναι και τα δύο κάτω από 2 χρονών (δεν έχουν μεγαλώσει πολύ δηλαδή), εγώ το έχω δοκιμάσει και πέτυχε με τις γάτες της φίλης μου! :D Απλά στην αρχή θα ήταν καλό να μη έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο γιατί τότε ίσως να τσακωθούν :/:.
Ζουν μαζι οι γατες;Αλλο να βρισκονται που και που στον ιδιο χωρο,κι αλλο να ζουν στο ιδιο σπιτι.Ειναι στειρωμενες;Εξαρταται οπως ειπα απο το χαρακτηρα καθε γατας,αλλα στις αγελες τα θηλυκα ειναι οι αρχηγοι κι ετσι ειναι πιο μαχητικα με το χωρο τους.

Δες εδώ ελπίζω να βοηθησει.

ωραιο αρθρο. ο τακης ειναι ακριβως ο "νέος ενήλικος στειρωμένος ήπιου χαρακτήρα αρσενικός", που περιγραφεται στο κειμενο. η μονη κατηγορια δηλ οπου προτεινεται η αποκτηση μιας μικρης σε ηλικια γατας:up: .ο τακης ηταν ηδη 4 μηνων οταν τον πηρα κ δν ειχα την τυχη να τον ζησω κ τοσο μωρο. μικρος ηταν δηλ, αλλα οχι κατσουλινι, κ θα μ'αρεσε η ιδεα ενος μικρου στο σπιτι. μ'ενδιαφερει να μαθω τι ηλικια ειχε η 1η σας γατα οταν φερατε σπιτι τη 2η, κ τι εμπειριες εχετε απτις πρωτες μερες συγκατοικησης..

Αγαπητέ Τακις:lol::lol::lol:, γιατί δε ρωτάς εμενα την ταλαίπωρη και πολύτεκνη μάνα να σου δώσει ότι συμβουλές θες (με το αζημίωτο πάντα:P:P)

Εγώ αγαπητή τακις πρόσφατα απέκτησα παρεούλα για τον δικό μου. Δεν μπορείς να φανταστείς διαφορά. Παίζει μαζί της και είναι αχώριστοι. Προτίμησα να είναι κοριτσάκι, αυτό βέβαια μου ξώμεινε κιόλας γιατί θεωρούσα ότι αφού τον στείρωσα να έχει τουλάχιστον μια παρεούλα αντίθετου φύλλου και γιατί ο μικρός μου λατρεύει τα κοριτσάκια. Όλα πιστεύω όμως ότι είναι θέμα χημείας. Εγώ παρόλες τις δυσκολίες που έχω με δύο γατούλες λόγω αβέβαιης φύσης της δουλειάς μου ΄δεν το μετανιώνω στιγμή:)

Αγαπητέ Τακις:lol::lol::lol:, γιατί δε ρωτάς εμενα την ταλαίπωρη και πολύτεκνη μάνα να σου δώσει ότι συμβουλές θες (με το αζημίωτο πάντα:P:P)
μα για να μην γινω κ γω πολυτεκνη:P παρεπιπτοντως, η λουσυ ειναι σαν διδυμη αδερφη μας. κ για του λογου το αληθες:

Συνημμένα

• P6270013.jpg
    P6270013.jpg
    192,1 KB · Εμφανίσεις: 35
Όλα είναι θέμα χαρακτήρα, άλλα κυριότερα, σωστής πρώτης επαφής, και περίοδο προσαρμογής. Φυσικά και υπομονής απο σένα. :D

Αφού προσαρμόστηκε ο Ταζμανός μου, με τους άλλους χωριάτες μου, δεν σε φοβάμαι....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back