2ποδος κομπλεξικός βγάζει βόλτα τον 4ποδο φίλο του και σπάει πλάκα..

agatoula

Νεοφερμένο μέλος

Η agatoula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Εχθές βράδυ συναντάω στη γειτονιά έναν τύπο που βγάζει βόλτα το πιτ-μπουλ του. Τον βλέπω λοιπόν να αφήνει το σκύλο χωρίς λουρί στο πεζοδρόμιο, ο οποίος λόγω του ενστίκτου του κυνηγάει αυτομάτως τις αδέσποτες γάτες που πέφτουν στην αντίληψή του...μια δύστυχη γατούλα προλαβαίνει να σκαρφαλώσει σε ένα φοινίκα στον κήπο ενός ξενοδοχείου, κρατιέται με το ζόρι σκαρφαλωμένη σε κορμό δίχως κλαδιά σχεδόν έτοιμη να γλιστρήσει, κοιτώντας έντρομη τον σκύλο που γρυλλίζει στη βάση του δέντρου. Πλησιάζω, και βλέπω τον ιδιοκτήτη του σκύλου, να έχει ανάψει τσιγάρο και να παρακολουθεί τον σκύλο του χαζογελώντας. Του εξηγώ με όση υπομονή έχω οτι η γάτα φοβάται πάρα πολύ και ένας θεός ξέρει πως δεν έχει πάθει καρδιά ακόμη, και του ζητάω να πάρει τον σκύλο του και να συνεχίσουν τη βόλτα τους λίγο παρακάτω έχοντας τον δεμένο από το λουρί. Και ο τύπος μου απαντάει: "γιατί, πλάκα δεν έχει?????". Με τα πολλά, μαζεύει το βρωμόσκυλό του και φέυγει βρίζοντας που του χαλάσαμε το παιχνίδι...

Αντιπαθώ αυτά τα σκυλιά, και αν και δε θέλω να είμαι προκατειλημένη και να αναπαράγω στερεότυπα, πείθομαι όλο και περισσότερο οτι οι ιδιοκτήτες των πιτ-μπουλ είναι οι χειρότεροι και οι πιο κομπλεξικοί όλων..που νομίζουν οτι επιβεβεώνονται μέσα από τη συμπεριφορά ενός ζώου με άγρια και επιθετικά ένστικτα..Τι το θέλεις το σκυλί ρε βλάκα, αφού δεν αγαπάς τα ζώα...?? άντε παίξε με τίποτα άλλο να περάσει και η ώρα σου...

ουφφφφφφφ...τα είπα κάπου και ησύχασα...συγνώμη για το μεγάλο ποστ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το καταλαβαινω αυτο που λες οντως ειναι πολυ ασχημο απλα το ζωο δεν φταιει για τις αντιδρασεις του και την συμπεριφορα του αλλα ο ιδιοκτητης του ο οποιος στην ουσια συμπεριφερεται ο ιδιος σαν ζωο με αγρια ενστικτα!!!!! στην πολυκατοικια της θειας μου εχουν ενα πιτ μπουλ το οποιο ειναι αγγελος δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο συμπεριφερεται σαν ανθρωπος αλλα εχει και εναν πολυ ζωοφιλο ιδιοκτητη που σεβεται τους ανθρωπους τα ζωακια στους δρομους και κυριως το ιδιο το ζωο!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χμ έχω και γώ πιτμπουλ...
ας μην γενικεύουμε παρακαλώ.. το δικό μου τελευταία φορά που βγήκε με λουρί βόλτα κυνήγισε πρόβατο.. εκ τοτε δεν ξαναβγήκε.. αρκείται στο οικόπεδό μας..... δεν είναι ίδιοι όλοι οι ιδιοκτήτες.... ο συγκεκριμένος ήταν ανεύθυνος. τα πιτ μπουλ πέρα από τις γάτες κυνηγάν καιμηχανάκια, και παιδιά κλπ... αν δεν ήταν γάτα και ήταν παιδί πχ με μπάλα θα κλαίγαμε ένα παιδι..

Μάλλον έχει τον σκύλο σαν προέκταση για κάτι που δεν έχει...:down:
Την επόμενη φορά πες του οτι θα φωνάξεις το 100, γιατί ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να βγάζει βόλτα τον σκύλο λυτό.

EΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3170 Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις

Άρθρo 2 - Υποχρεώσεις ιδιοκτητών σκύλων:
1. Ο ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται:
α) να δηλώνει το σκύλο του στο φορέα που είναι αρμόδιος για την τήρηση των σχετικών αρχείων και να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του σκύλου του μέσα σε προθεσμία οκτώ εβδομάδων από τη γέννησή του,
β) να μεριμνά για την ευζωία και την ετήσια, τουλάχιστον, κτηνιατρική εξέταση του σκύλου του,
γ) να εφοδιάζεται με βιβλιάριο υγείας του σκύλου του,
δ) να μην εγκαταλείπει αυτόν,
ε) να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου του.

2. Η σήμανση, η καταγραφή των σκύλων, καθώς και η κατάρτιση του σχετικού μητρώου, γίνονται από κτηνιάτρους που ασκούν νόμιμα το κτηνιατρικό επάγγελμα στην Ελλάδα σε ιδιωτικά κτηνιατρεία, σε καταφύγια αδέσποτων ζώων, καθώς και σε κτηνιατρεία ή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που διατηρούνται από τους δήμους, τις κοινότητες ή τα ζωοφιλικά σωματεία. Σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, όπου δεν δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ιδιώτες κτηνίατροι, η σήμανση και η καταγραφή των σκύλων μπορεί να γίνει και σε αγροτικά κτηνιατρεία των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. Η δήλωση, σήμανση και καταγραφή είναι προαιρετική για τους σκύλους που εκτρέφονται για τη φύλαξη ποιμνίων. Η δαπάνη της σήμανσης και της καταγραφής του σκύλου βαρύνει τον ιδιοκτήτη του.

3. Δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Ο ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους. Για την αποφυγή ατυχημάτων ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Οι υποχρεώσεις αυτές δεν ισχύουν για τους ποιμενικούς και κυνηγετικούς σκύλους, καθώς και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της έρευνας και της διάσωσης. Ο ιδιοκτήτης του κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του το βιβλιάριο υγείας του σκύλου του. Εντός των ελεγχόμενων κυνηγετικών περιοχών επιτρέπεται να καθορίζονται περιορισμένοι χώροι εκγύμνασης σκύλων, καθώς και να διεξάγονται αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, με όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται και στις δύο περιπτώσεις με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back