2 γατάκια με την μαμά τους..

Costis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Costis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει από Αχαρνές (Αττική). Έχει γράψει 321 μηνύματα.
Στην αυλή του σπιτιου της Θειας μου τριγυρνάει εδώ και καιρό μια γάτα.
Αυτή η γάτα λοιπον ζει στην αυλή ανενόχλητη γιατί είναι και εσωτερική και δεν έχει φασαρία , κ εκεί γέννησε 2 κατάμαυρα τερατάκια !!:up:

Εγώ στο σπίτι της θείας μου έχω τον σκύλο μου και πηγαίνω κάθε μέρα για να του κάνω παρέα και να τον βγάλω βόλτα και προχτές ανακάλυψα τα γατάκια !!:D

Η γάτα όμως είναι άγρια και δεν μαφήνει να την πλησιάσω.. Τα γατάκια πρέπει μόλις να άνοιξαν τα ματάκια τους, δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά αλλά ούτε και επιθετικά.. Θα έλεγα οτι δεν καταλαβαίνουν την ανθρώπινη παρουσία ακόμα ιδιαίτερα..:/:

Δεν ξέρω τι να κάνω. Χθες που το ανακάλυψα της έδωσα λίγο σκυλοτροφή (:down:) και βγήκε και την έφαγε μόλις έφυγα. Οταν με βλέπει και την πλησιάζω νιαουρίζει δυνατά.. μάλλον με διώχνει. Τα γατάκια τα έχω χαιδέψει πολύ λίγο .

Σημερα τις έδωα στο μεσημέρι μοσχάρι και το βράδυ καθάρισα ψάρια και της τα έδωσα γιατί δεν έχω πάρει γατοτροφή. Τα κατασπάραψε ,επίσης με το που έφυγα. Της έβαλα και νερό.

Τα γατάκια δεν τρώνε, μόνο μυρίζουν το φαγητό ,λογικά θα θηλάζουν ακόμα.

Η γάτα εχει αρχίσει να με ψιλοσυνηθίζει γιατί σήμερα καθόταν και ξάπλωνε και τα γατάκια θήλαζαν μπροστά μου και δεν έφυγε τρομαγμένη. Καθομουν αρκετή ώρα χωρις να την κοιτάω για να με συνηθίσει. Αυτή είναι ταρταρούγα, χωρίς καθόλου λευκό . Πολύ άσχημη. :lol::lol::lol:

Απ ότι μου είπε η Θεια μου έχει ξαναγεννήσει και την διώχνουν , :mad: και την μάλωσα και της είπα να την αφήσουν να εγκατασταθεί με την ησυχία της και δεν είχε πρόβλημα - αυτό έλειπε :up:

Τι να κάνω τωρα? Τα μωρα είναι μικρά δεν τρωνε, χρειάζονται αποπαρασίτωση? Η γάτα δεν κάθεται με τπτ , κ ούτε πρόκειται φαντάζομαι. Κ αυτα όμως , άγρια δεν θα γίνουν ???:(

Τι μου προτείνετε να κάνω τωρα? (αφήστε που πρέπει να την στειρώσω την μουλάρα με κάποιον τρόπο :D )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα γατάκια δεν θα γίνουν κατ' ανάγκη άγρια, αφού θα σε βλέπουν κάθε μέρα. Εδώ που τα λέμε ούτε και η μαμά μου φαίνεται τρομερά άγρια, απλώς είναι λίγο επιφυλακτική. Πιστεύω να σε συνηθίσει με τον καιρό και άλλωστε μου φαίνεται ότι ξέρεις τι κάνεις.;)

Θεωρητικά, μπορείς να δώσεις στα μικρά κάτι για τα εξωπαράσιτα, αλλά αν δεν έχουν τρομερό πρόβλημα, θα σου πρότεινα να τα αφήσεις ως έχουν, γιατί είναι πολύ ευπαθή σ' αυτή την ηλικία.:/:
Δες εδώ για άλλες θεραπείες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα γατάκια δεν θα γίνουν κατ' ανάγκη άγρια, αφού θα σε βλέπουν κάθε μέρα. Εδώ που τα λέμε ούτε και η μαμά μου φαίνεται τρομερά άγρια, απλώς είναι λίγο επιφυλακτική. Πιστεύω να σε συνηθίσει με τον καιρό και άλλωστε μου φαίνεται ότι ξέρεις τι κάνεις.;)

Θεωρητικά, μπορείς να δώσεις στα μικρά κάτι για τα εξωπαράσιτα, αλλά αν δεν έχουν τρομερό πρόβλημα, θα σου πρότεινα να τα αφήσεις ως έχουν, γιατί είναι πολύ ευπαθή σ' αυτή την ηλικία.:/:
Δες εδώ για άλλες θεραπείες.

Οκεικ :D Ευχαριστώ πολύ !!

Σημερα θα πάω να πάρω και τροφή , ελπίζω να βρώ Orijen για γάτες.:/:

Αλλά δεν ξέρω τι να τους δώσω για τα παράσιτα και για να μπορώ να τα χαιδεύω χωρίς πρόβλημα.. Frontline για γάτες υπάρχει?

Επίσης υπάρχει μια κρέμα για σκυλάκια/γατάκια που την δίνεις και κάνουν
κακα κάτι σκουλικάκια :rolleyes: Να δώσω τέτοιο στην μαμα ?

Αυτή δεν νομίζω να κάτσει να την εμβολιάσω αλλά τα γατάκια μολις με
συνηθίσουν γύρω στο Σεπτέμβριο θα τα βουτήξω και θα τα πάω στον γιατρό :happy:

φιλικη συμβουλη: το πρωτο πραγμα που ειναι καλο να κανεις ειναι να στειρωσεις τη μαμα:):)

Ναι, υπάρχει frontline για γάτες. Αν θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις στα μικρά, βάλε τους πολύ μικρή ποσότητα αλλιώς είναι επικίνδυνο. Καλύτερα να μην τα ψεκάσεις απευθείας: βάλε ελάχιστο σπρέι σε γάντια μιας χρήσης και τρίψε τα γατάκια. Πάντως αν δεν έχουν πραγματικά πολλούς ψύλλους (οπότε υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους), θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα για την ώρα.
Εσύ πάντως δεν κινδυνεύεις από τους ψύλλους τους ούτε υπάρχει περίπτωση να μεταδοθούν στο σκυλάκι σου, αν του έχεις βάλει σπρέι.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι η μαμά δεν κάνει να πάρει φάρμακο για ενδοπαράσιτα όσο θηλάζει, αλλά περίμενε να σου απαντήσει και κανένας άλλος.:hmm:

φιλικη συμβουλη: το πρωτο πραγμα που ειναι καλο να κανεις ειναι να στειρωσεις τη μαμα:):)

Και εγώ αυτό σκέφτηκα πρώτα απ όλλα , αλλά αν την πλησιάσω θα μου επιτεθεί :D

Ναι, υπάρχει frontline για γάτες. Αν θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις στα μικρά, βάλε τους πολύ μικρή ποσότητα αλλιώς είναι επικίνδυνο. Καλύτερα να μην τα ψεκάσεις απευθείας: βάλε ελάχιστο σπρέι σε γάντια μιας χρήσης και τρίψε τα γατάκια. Πάντως αν δεν έχουν πραγματικά πολλούς ψύλλους (οπότε υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους), θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα για την ώρα.
Εσύ πάντως δεν κινδυνεύεις από τους ψύλλους τους ούτε υπάρχει περίπτωση να μεταδοθούν στο σκυλάκι σου, αν του έχεις βάλει σπρέι.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι η μαμά δεν κάνει να πάρει φάρμακο για ενδοπαράσιτα όσο θηλάζει, αλλά περίμενε να σου απαντήσει και κανένας άλλος
.:hmm:

Αλήθεια? Ευτυχώς που ρώτησα..

Δηλαδή τώρα να μην κάνω τίποτα παρά να ταίζω την μαμά μέχρι να σταματήσει να τα θηλάζει ?

Νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο. Better safe than sorry που λένε.

Ο μόνος λόγος που φοβάμαι είναι επειδή είχαμε εδώ περιπτώσεις μικρών που κόντεψαν να πεθάνουν, επειδή τους έβαλαν λάθος δοσολογία φαρμάκου.:/: Επίσης, αν αποφασίσεις ποτέ να τους δώσεις τίποτα, πρόσεξε να λέει ρητά η συσκευασία ότι είναι κατάλληλο για γάτες... γιατί είχαμε και τέτοια περιστατικά με σκυλοφάρμακα.:|

Eεε καλά δεν είμαι τόσο χαζός να δώσω φάρμακο για σκύλους στην γάτα... :D

Tους πήρα και γατοτροφή σήμερα μια άγνωστη ,leocat λεγόταν νομίζω..
Στο πετ σοπ μου είπαν οτι ειναι καλή... :|
Η μαμά την καταβρόχθησε πάντως.

Λοιπον τα γατάκια ειναι ΥΠΕΡΟΧΑ. Κατάμαυρα γατάκια με μπλε μάτια πρώτη φορά βλέπω και μου φαίνεται πολύ περίεργο.

Το θηλυκό (αν τα ξεχώρισα σωστά ) εχει ελάχιστο λευκό στο τέλος την ουράς του και είναι πιο ήμερο και φιλικό. Το άλλο είναι πολύ σιχαμένο γιατί την μία καθεται και την άλλη κάνει " Κχχχχχχχχχ " παρόλο που το πολύ να είναι 1ος μηνα κ παρόλα αυτά πουλάει τσαμπουκά :hmm:

Καλά η μάνα στην κοσμάρα της κλασσικά , και νομίζω ότι με μισεί παρόλο που την ταίζω . Την γαιδούρα.:happy:

Αυτά τα νέα της ημέρας απο τα πανθηράκια και την άσχημη μαμά τους. :up:

Υ.Γ. Το θηλυκό το ονόμασα Audrey και το αρσενικό Leo. - κάτι μου λέει ότι μπορεί και να μην τα ξεχώρισα και σωστά γιατί τσουτσούνι δεν είδα παρά μια υποψία στο ένα (:lol:) αλλά οκ :happy:

Ολα τα γατακια σε μικρη ηλικια εχουν γαλαζια ματακια.Καλη επιτυχια με τη μαμα και τα τσαμπουκαλεμενα μικρα!

Αλήθεια ??? Είμαι άσχετος. :D

Κριμα , και τους πήγαιναν..:down:

η μαμα αγριευει γιατι προστατευει τα μωρα της.τωρα το μικρο που τσαμπουκαλευεται μαλον δειχνει απο τωρα το χαρακτηρα του!για να πιασεισ κ να στειρωσεις τη μεγαλη θελει πολυ προσπαθεια.παντως συνεχισε το ταισμα κ ισως σ αφησει τουλαχιστον να τη χαιδεψεις.ας σε συνηθησει πρωτα να μπορεις να την πλησιασεις κ μετα βλεπεις για στειρωση

Αυτό θα κάνω θα προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη της..

Τι δηλαδή το άλλο το μικρό θα είναι πάντα κακό ?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο..

Υπάρχει περίπτωση να παρατήσει η μάνα τα γατάκια επειδή τα χαιδεύω
και έχουν την δική μου μυρωδιά ?

Να τα παρατήσει μάλλον όχι, αλλά θεωρητικά μπορεί να τα πάει αλλού, αν θεωρήσει ότι το μέρος όπου τα έχει δεν είναι ασφαλές. Απ' την άλλη, μάλλον έχει γεννήσει αρκετές φορές εκεί, οπότε δε νομίζω να φύγει.

Μην ανησυχείς τόσο για τη μυρωδιά σου, γιατί η μάνα σε ξέρει και απ' ό,τι κατάλαβα σε αφήνει να τα πιάνεις. Αν πάντως έχεις αμφιβολίες, μπορείς να κοινωνικοποιήσεις τα μικρά παίζοντας μαζί τους με ένα κορδόνι, χωρίς να τα πολυπιάνεις.;)

Δεν μπορώ ,θέλω να τα ζουλάω.. :lol:

Σε καταλαβαίνω...:lol::lol:

:up::up:

Αφήστε που σκέφτομαι να τα κρατήσω όλα , και την μάνα μαζί :redface:

Αν και αυτή είναι άγρια και θα μου φύγει..:confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back