2 γατάκια με την μαμά τους..

Σήμερα βρήκα και 3ο γατάκι ! Είναι λίγο μεγαλύτερο απ τα άλλα και έχει κιτρινα μάτια..
Δεν πρέπει να είναι απο την ίδια μάνα , γιατί δεν το θηλάζει αλλά το αφήνει να βρίσκεται
τριγύρω.. Είναι άγριο. Και επίσης κατάμαυρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν αποφασίσεις να τα κρατήσεις να στειρώσεις άμεσα τη μανούλα;) (έτσι κ αλλιώς να την στειρώσεις θα κάνεις ένα καλό) και μη φοβάσαι ότι θα σου φύγει, μόλις νιώσει ασφάλεια, φαγητό και καλοπέραση θα μπαστακοθεί, κ με τη στείρωση ίσως χαλαρώσει λίγο. Εξάλλου οι γάτες όταν γεννήσουν είναι λίγο πιο στριγγλίτσες μετά τους περνάει:lol::lol:
Πάντως μην το καθυστερήσεις γιατί οι γάτες μόλις σταματήσουν το θηλασμό κ ξεπεταχτούν λίγο τα μωρά, έχουν ξανά οίστρο... κ αν είναι έξω αυτό σημαίνει ξανά εγκυμοσύνη:mad::mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:(:(:(

Κ πότε θα προλάβω να την στειρώσω ?? Help :(

Νομίζω ότι μπορείς να τη στειρώσεις, όταν τα μικρά αρχίσουν να τρώνε κυρίως στερεά, ώστε να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από τη μαμά τους.

Επίσης στείρωση/έκτρωση γίνεται χωρίς κίνδυνο και στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης - αν δεν έχεις ηθικό πρόβλημα με αυτό.

Πόσο είναι τα μικρά? γιατί αν έχουν αρχίσει να τρώνε κ έχουν ξεπεταχτεί μην το καθυστερείς, στείρωση άμεσα:up:

Τα μικρά δεν τρώνε ακόμα , εκτώς απ το ένα, το οποίο βέβαια δεν είναι δικό της..

Το θέμα είναι ότι η γάτα στην αρχή με μισούσε και τώρα απλά με ανέχεται. Δεν νομίζω
να υπάρχει περίπτωση να κάτσει να την ακουμπήσω.. Οπότε πώς να την στειρώσω?

Τα μικρά δεν τρώνε ακόμα , εκτώς απ το ένα, το οποίο βέβαια δεν είναι δικό της..

Το θέμα είναι ότι η γάτα στην αρχή με μισούσε και τώρα απλά με ανέχεται. Δεν νομίζω
να υπάρχει περίπτωση να κάτσει να την ακουμπήσω.. Οπότε πώς να την στειρώσω?

Δεν σε μισούσε:lol::lol::lol: τα ζώα δεν μισούν τους ανθρώπους, απλά σε φοβάται. Δεν ξέρεις τι έχει περάσει η καημένη μέχρι να την βρεις εσύ, μπορεί να το έχουν χτυπήσει, να μην είχε ποτέ επαφή με ανθρώπους.
Μάλλον τα γατάκια είναι μικρά ακόμα οπότε καλό είναι να περιμένεις λίγο ακόμα, αυτό θα κάνει καλό κ στη σχέση σας για να σε εμπιστευτεί;) δώστης καλή τροφούλα, εγώ στις αδεσποτούλες που είχαν γεννήσει εκτός από την ξηρά τροφή που είχαν συνηθήσει, και έξτρα κονσρβούλες που είχα ζητήσει από το πετ σοπ για γατα μανούλα, νομίζω ήταν της hills - ίσως οι πιο έμπειρες θυμούντε μάρκα κ τύπο - σίγουρα δροσερό νεράκι. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να της κάνεις κάτι ακόμα, αποπαρασιτώσεις κλπ, γιατί μάλλον είναι πολύ μωρά τα γατάκια.
Οταν μεγαλώσουν θα την πιάσεις να την βάλεις στη γατοφόρο για να την πας για στείρωση μην ανυσυχείς καθόλου;););)
Βάλε φωτο να τα δούμε,

Θα πάω να βγάλω σήμερα !

Για αποπαρασιτώση φοβάμαι κ εγώ , για να μην περάσει τίποτα
στο γάλα και πάθουν τίποτα τα μικράκια..

Εχω μια ερώτηση. Αποπαρασίτωση πότε μπορώ να κάνω στα μικρά ? Το ένα τρώει κανονικά απ την τροφή εδώ και μέρες (απ όταν εμφανίστηκε δλδ , μιας κ δν είναι αδερφάκι με τα άλλα ).

Και απο τα 2 αδερφάκια το ένα αρχισε και τρώει απο προχθές. Το άλλο θηλάζει ,μπορεί να θηλάζουν και τα 2 βασικά.

Για τα ενδοπαράσιτα είναι μια ειδική κρέμα ? Και για τα εξωπαράσιτα σπρευ ? Ας μου εξηγήσει
όποιος μπορεί τι πρέπει να κάνω.. Δεν θέλω να είναι άρρωστα.

Ναι, τα ψεκάζεις λίγο με το σπρευ, (στην πλάτη, στην κοιλιά και στις μασχάλες), μπορεί να το γλύψουν και να αφρίσουν, δεν πειράζει, φτάνει να είναι λίγο το ψέκασμα. Δίνεις και την ειδική παστούλα, δοσολογία δεν είμαι σίγουρη να σου πώ, νομίζω είναι ένα πάτημα.:hmm:

Θα βλέπεις ψήλους για λίγες μέρες ακόμα, και τα μικρά θα κάνουν διάρροια απο την παστούλα, όλα φυσιολογικά.:)

Πάντως δεν φαίνεται να έχουν.. :hmm: Η μάνα πάντως αποκλείεται να κάτσει
να την ψεκάσω ..

Θα πάω να πάρω αύριο όμως.. Μπορείτε να μου πείτε όμως
πως λέγονται αυτά για να ξέρω τι να πω στο πετ σοπ?

αφου η μαμα δε θα κατσει να την ψεκασεις, παρε αμπουλα φροντλαιν κ βαλε της στο σβερκακι. κανει αποπαρασιτωση. οχι στο υπολοιπο σωμα, μονο στο σβερκο....:):)

Μα δεν κάθεται γενικότερα να την πλησιάσω.. δεν είναι ότι έχει θέμα συγκεκριμένα
με τα σπρέυ.. :D

Για αποπαρασίτωση στα γατάκια σπρέυ η αμπούλα ?Η είναι το ίδιο?

Αφού η μάνα δεν κάθεται, το βλέπω δύσκολο και την αμπούλα, γιατί θέλει να κάνεις χωρίστρα, και να βάλεις το λαδάκι στο δέρμα...

Στα μικρά δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις αμπούλα, ανάλογα πόσο είναι.... συνήθως στα μικρά προτιμάται το σπρέυ.

Θεωρητικά η αμπούλα είναι πιο καλή, πιο δυνατή και πιο αποτελεσματική. (γιαυτό και εγώ την βάζω μόνο στα μεγάλα γατιά...:redface:)

Το σπρέυ το λένε frontline έχει μικρή και μεγάλη συσκευασία περίπου 14 το μικρό και 25 το μεγάλο.
Αμπούλες έχει διάφορες μάρκες: frontline, stronghold κλπ τιμές ποικίλουν.

Είναι γύρω στα 2 μηνών , αλλά λεω να τους βάλω σπρευ, (αρχικά)

Την μαμά τους το κυριοτερο είναι να την στειρώσω.. Για εξημέρωση δεν παίζει, μιας
και έχει μεγαλώσει άγρια και τώρα είναι λίγο αργά για κοινωνικοποιηση...:(

Κατάλαβα, καλά σκέφτεσαι.:)

Πάντως, αφού τα γατιά και η μάνα ζούν έξω και έρχονται πιθανότατα σε επαφή και με άλλες γάτες, οι ψύλλοι θα είναι μόνιμοι ένοικοι ή αν καταπολεμηθούν θα είναι προσωρινά, έτσι και αλλιώς.:/:

Θα έλεγα να επικεντρωθείς στην στείρωση και στην εξημέρωση των παιδιών με στόχο την υιοθεσία, αν είναι δυνατόν.:redface:

Μα αν γίνει η αποπαρασίτωση λογικά για όσο δρα το φάρμακο δεν θα έρχονται ψύλοι επάνω τους...

Τα μωρά είναι εξημερωμένα.. Εκτώς απο το άλλο ,που είναι λιιιιιιιγο μεγαλύτερο και είναι λίγο πιο άγριο..

Αλλά δεν θα ήθελα να τα δώσω.. :(:(:(

Μα αν γίνει η αποπαρασίτωση λογικά για όσο δρα το φάρμακο δεν θα έρχονται ψύλοι επάνω τους...

Τα μωρά είναι εξημερωμένα.. Εκτώς απο το άλλο ,που είναι λιιιιιιιγο μεγαλύτερο και είναι λίγο πιο άγριο..

Αλλά δεν θα ήθελα να τα δώσω.. :(:(:(

Τα σκευάσματα αυτά, για γατιά που ζούν έξω και έρχονται σε επαφή με άλλες, μη φροντισμένες γάτες έχουν διάρκεια δράσης περίπου τον ένα μήνα.

Μετά πάλι τα ίδια... εσύ θα αποφασίσεις και θα κρίνεις. Αν τα θέλεις τα μικρά τώρα, και είναι εξημερωμένα, θα σου έλεγα να τα πάρεις μέσα. Εκεί θα είναι και προφυλαγμένα απο εξωτερικούς παράγοντες και κινδύνους, και η φροντίδα σας θα αποδίδει καλύτερα και αποτελεσματικότερα.:)

Δυστηχώς η Julia έχει δίκιο αυτό που σου γράφει. Αν τελικά αποφασίσεις ότι θέλεις να τα κρατήσεις πρέπει κάπως να τα περιορίσεις. Διαφορετικά όταν μεγαλώσουν η μητέρα τους θα τα πάρει και θα τα χάσεις ξαφνικά.:(
Εμένα ο κτηνίατρος μου είπε και έδωσα πάστα όταν τα γατάκια μου ήταν 2 μηνών.

Δυστηχώς η Julia έχει δίκιο αυτό που σου γράφει. Αν τελικά αποφασίσεις ότι θέλεις να τα κρατήσεις πρέπει κάπως να τα περιορίσεις. Διαφορετικά όταν μεγαλώσουν η μητέρα τους θα τα πάρει και θα τα χάσεις ξαφνικά.:(
Εμένα ο κτηνίατρος μου είπε και έδωσα πάστα όταν τα γατάκια μου ήταν 2 μηνών.

Πως θα τα πάρει ??? :hmm::hmm:

Αφού οι γάτες συνήθως παρατάνε τα μικρά τους όταν μεγαλώσουν..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back