2 μικρά γατάκια...

...Vampi...

Νεοφερμένο μέλος

Η. ..Vampi... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Πριν 2 ημέρες άκουσα κάτι νιαουριτά από ένα διπλανό σπίτι. Παω και ωλέπω 3 γατάκια (εκ των οποίων το ένα νεκρό). Στην αρχή νόμιζα πως ήταν όλα νεκρά, αλλά ευτυχώς τα 2 είναι μια χαρά. Τα μάζεψα και τα έχω σπίτι και τα ταίζω (γκρίνια η μάνα μου...:/:). Το ένα μόλις άνοιξε τα ματάκια του, ενώ το άλλο είναι πιο αδύναμο. Προς το παρόν, τα ταίζω με μπουκαλάκια ορού. Μήπως υπάρχει κάτι ειδικό για να τρώνε καλύτερα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν παρεις το γαλα ormilak απο καποιο κτηνιατρειο η φαρμακειο με κτηνιατρικα, εχει μεσα και μπιμπερο. Ενναλακτικα σε Pet shop μπορεις να βρεις μπιμπερο μονο του.
Τι τα ταϊζεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανονικό γάλα εβαπορέ. Ζεσταίνω το νερό και το τρώνε. Ειδικά σήμερα συνήθισαν.

Δεν κανει. Δεν εχει τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα και θα τους δημιουργησει και διαρροιες και ειναι πολυ μικρα ακομα για φαρμακα. Παρε ειδικο γαλα απο κτηνιατρειο αν μπορεις...

Μπραβω που πηρες τα γατακια:up:.Εχεις φωτογρεφιες???:hmm:

Θα πάω να τους πάρω αύριο γάλα...Δεν έχω ακόμα φωτογραφίες, δεν ήθελα να τα ταράξω...

Μπραβο κι απο μενα...Ξεχασα να στο πω πριν...:redface:
Μην ξεχασεις να τους τριβεις την κοιλιτσα και τον ποπο με βρεγμενο μπαμπακι για να κανουν τσισα και κακακια, δεν μπορουν ακομα μονα τους...

@ alice: Το κάνω αυτό αλλά μου παρουσιάστηκε πρόβλημα. Το ένα γατάκι (που είναι και πιό μικρό και αδύναμο) δεν μπορεί να "ενεργηθεί". Του τρίβω συνέχεια την κοιλίτσα του, αλλά ενώ σταματάει να νιαουρίζει, και νιώθει μία ανακούφιση δεν μπορεί να κάνει κακάκια. Κι όμως τρώει χωρίς πρόβλημα.Υπάρχει τίποτ' άλλο που να μπορώ να κάνω για να το ανακουφίσω;

Η μητέρα μου λέει να το ταίσουμε με λίγο χαμομήλι ή τήλιο. Θα το βοηθήσει ή δεν πρέπι να το πιεί;

Ναι μπορεις να του βαλεις λιγο χαμομηλι μαζι και με το γαλα του, αραιωμενο, ετσι μου ειχε πει εμενα τουλαχιστον η κτηνιατρος μου. Αν επιμεινει και δεν κανει κακα μπορεις να παρεις απο φαρμακειο παραφινελαιο nujol και να του δωσεις μονο μια σταγονα. Ειναι φαρμακευτικης χρησης παραφινελαιο.

Το γατάκι που είχε πρόβλημα στην ούρηση είναι μια χαρά προς το παρόν. Όμως το άλλο (που φαινόταν σα να μην είχε τίποτα) απεβίωσε την Τετάρτη το πρωί.:( Την τριτη το βράδυ δεν έτρωγε και είχε φουσκώσει η κοιλίτσα του, επειδή δεν μπορούσε μάλλον να ενεργηθεί. Την Τετάρτη συμπεριφερόταν περίεργα σα να μην καταλαβαίνει τίποτα. Είχε ανοιχτό το στόμα, έξω τη γλώσσα και κοίταζε σα χαμένο. Το περίμενα όμως, εφόσον είναι πάρα πολύ μικρά. Να είναι καλά εκεί που είναι εύχομαι...

Έχω και άλλα καλά νέα όμως. Σήμερα το πρωί ο πατέρας μου βρήκε ένα άλλο μικρούλι να τρέχει στο δρόμο μοναχούλι του...Είναι βέβαια αρκετά μεγαλύτερο (1ος μήνα περίπου) αλλά κοιμάτε αγκαλίτσα με το μωρούλι, του οποίου του λείπουν οι αγκαλίτσες με το αδελφάκι του. Το ταλαίπωρο όμως είναι γεμάτο με παράσιτα... Το ψεκάσαμε σήμερα και του έβγαλα κάτι ψύλλους με το χέρι, αναγκαστικά...Γενικά δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς έχει πολλά παράσιτα, όπως προανέφερα και τα ματάκια του έχουν τσίμπλες και βγάζουν υγρά...Αλλά δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, ευτυχώς. Τρώει συνέχεια, περπατάει και με ακολουθεί συνέχια μέσα στο σπίτι...:P

Μπορεις να του δωσεις παστουλα bandmith για τα σκουληκακια η χαπακι drontal (το 1/4 απο το χαπι των 4 kg).
Εξωτερικα καλα εκανες και το ψεκασες, να προσεχεις ομως οταν το ψεκαζεις με frontline η να το στεγνωνεις καπως η να το εχεις σε ανοιχτο χωρο γιατι μπορει να παθει τιποτα απο τις αναθυμιασεις....
Οσο για τα ματακια, καθαριζε τα συνεχεια με χαμομηλι ή φυσιολογικο ορο και μπαμπακι και ρωτα το γιατρο του φορουμ αν πρεπει να του βαλεις καποιο κολυριο....
Καλη τυχη στο μικουλι και μπραβο που τα περιθαλπτεις!:)

Τα ματάκια του τα καθαρίζω με φυσιολογικό ορό 2 φορές τη μέρα ή παραπάνω αν χρειαστεί..Τα πολλά παράσιτα έχουν φύγει ευτυχώς...Είναι μια χαρά. Δεν με αφήνει σε ησυχία... Όλη μέρα από πίσω μου είναι.

Ευχαριστώ. Τι να κάνω κι εγώ που συνέχεια βρίσκω μικρά γατάκια ή ότι άλλο τύχει. Τις προάλλες μάζεψα και μία χελώνα από τη μέση του δρόμου και την αμόλησα στον κήπο...:P

Vampi συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου!
Κι εγώ πριν από λίγο καιρό φρόντισα ένα μωρό γατάκι και θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν αυτά που έμαθα: Όταν έχουν δυσκοίλια αντί για νερό να αραιώνεις το γάλα με χαμομήλι και όταν έχουν διάρροια με νερό από βρασμένο ρύζι. Πρέπει να τρώνε κάθε 2-3 ώρες και να είναι ζεστά, ειδικά πριν φάνε. Εμένα με βοήθησε η ιδέα μου να του φτιάξω μια χοντρή ισοθερμική κάλτσα σαν ρουχαλάκι. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε κακά και μου έπαιρνε πάνω από μια ώρα να του τα βγάλω, θέλει πολύ υπομονή και επιμονή. Βοηθάει να το τρίβεις και στο πωπουδάκι εκτός από την κοιλίτσα. Τέλος οπωσδήποτε να το πας σε κτηνίατρο (και το δεύτερο) να τα δει και να σου δώσει συμβουλές.

Παιδιά δυστυχώς πάει και το 2ο μικρό γατάκι...Μάλλον κάτι είχαν και τα 2 γι'αυτό τα άφησε και η μαμά τους...Σήμερα το πρωί δεν έτρωγε και είχε περίεργη συμπεριφορά όπως και το αδελφάκι του...Τώρα μου έμεινε το μεγάλο που βρήκα..

Λυπάμαι :(
Κι εγώ εχτές έχασα και το δεύτερο γατάκι απο τα 2 που είχα βρει και μου κόστισε.
Κρίμα.... Αλλά και στον εαυτό μου λέω πως απλά δεν ήταν γραφτό τους, αλλά αγαπήθηκαν τα καημένα και τουλάχιστον, δόθηκε μια ευκαιρία, ασχέτως κατάληξης. Μπράβο σου για την προσπάθεια

Μην στεναχωριέσαι, έκανες ότι μπορούσες, δεν είναι εύκολο να επιβιώσουν χωρίς την φροντίδα της μητέρας τους.
Μπράβο για τις ευαισθησίες σου

Το ξέρω...Καλύτερα είναι εκεί που είναι οι ψυχούλες μου...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back