Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι νέα γατομαμά (εδώ και 2 μήνες μόνο) και καινούρια στο MyCat, αν και παρακολουθούσα στο παρελθόν αρκετές από τις συζητήσεις σας.
Την τετάρτη το βράδυ βρήκα 3 ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ....είναι 3-4 ημερών μόνο και αυτή τη στιγμή τα ταίζουμε με το μπιμπερό κάθε 2 ώρες...αναζητώ γατόφιλους να τα υιοθετήσουν (έστω και όταν θα μάθουν πια να τρώνε μόνα τους) ή έστω μια γάτα (ακόμη και αδέσποτη) που να έχει μικρά γατάκια και να θηλάζει....!!!!!!!!!!!!!
Please κάντε ό,τι μπορείτε...αν μπορείτε....!!!!!!!!!!!!!!
Μπορούμε να τα κρατήσουμε για λίγο, αλλά έχουμε ήδη άλλο ένα γατάκι που είναι τυφλό και έχει σοκαριστεί από τους "εισβολείς" !
Άλλωστε 3 τα μωρά και ένα το δικό μας είναι too much για να τα καταφέρουμε!
Δεν είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν κάπου όλα μαζί...είναι ένα γκριζούλι πανέμορφο και δύο άσπρα με μαύρα καπελάκια πολύ χαριτωμένα.
Παιδιά κάντε κάτι και πείτε το και στους γνωστούς σας.
Ζητώ την υπομονή σας για το μακροσκελές μήνυμα αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω...θα μάθω σιγά σιγά.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Καλό θα είναι όταν παρουν λίγο τα πάνω τους να τα βγάλετε και καμμια φωτογραφία, πάντα βοηθάει στις υιοθεσίες. Εύχομαι καλή τύχη στα μικρούλια σας και λίγη υπομονή σε εσάς μέχρι να βρουν καλά σπιτάκια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Θα ξεκλέψουμε λίγο χρόνο κάποια στιγμή και για φωτογραφίες οπωσδήποτε, αλλά προς το παρόν τρέχουμε και δεν φτάνουμε...κάθε 2 ώρες μπιμπερό και φροντίδα και δουλεύουμε κιόλας!!!!!!!!

RedCat
Διάσημο μέλος

Καλή επιτυχία λοιπόν και εδω θα είμαστε να τα λέμε.
Υ.Γ. η δική σας γατούλα ίσως να χρειαστει λιγα έξτρα χαδακια αυτό τον καιρό...
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος

Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου...μάλλον θα δοκιμάσω με αυτήν την κυρία αν και φοβόμαστε να τα εγκαταλείψουμε όσο είναι ακόμη μωρούλια...θα δούμε όμως!!!!
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Πήρα πριν λίγο τηλέφωνο την κα Ευδοξία αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να επιβαρύνει άλλο τη γατούλα της, γιατί έχει 5 γατάκια και δεν φτάνει το γάλα της...τους δίνει και συμπλήρωμα με το μπιμπερό, άλλωστε τα δικά της είναι μεγάλα (4 εβδομάδων) και μάλλον δεν θα τα δεχόταν!
Όμως έχω άσχημα νέα...δυστυχώς το ένα μικρούλι μας άφησε εχθές τη νύχτα...και τώρα φοβάμαι και για τα άλλα!!!
Δεν ξέρω ίσως κάτι δεν κάνουμε σωστά...ίσως δεν είχαν θηλάσει καθόλου απο τη μαμά τους.....
RedCat
Διάσημο μέλος

Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν είμαστε και πολύ καλά ψυχολογικά...
Τα γατάκια σίγουρα ήταν παρατημένα από ανθρώπινο χέρι, γιατί τα είχαν αφήσει έξω από ένα pet shop, το οποίο όμως ήταν κλειστό για διακοπές, και ήταν εντελώς εκτεθειμένα σε κινδύνους...νομίζω η γάτα θα τα άφηνε εκεί που τα γέννησε, δεν πιστεύω να έκανε τον κόπο να τα μεταφέρει...πάλι...δεν ξέρω.
Πάντως τα άλλα δύο μέχρι εχθές ήταν ζωηρά και έτρωγαν με λαιμαργία, αλλά ξύπναγαν κάθε 1.30-2 ώρες περίπου. Μου είπαν από εκεί που αγόρασα το γάλα τους(pet shop που έχει και κτηνίατρο) ότι μάλλον το έφτιαχνα πολύ αραιό. Άλλαξα λοιπόν τη δοσολογία σύμφωνα με τις οδηγίες τους σε ένα προς ένα. Από χθες όμως, ενώ όντως κοιμούνται παραπάνω (4-4.30 ώρες), δεν είναι ζωηρά, δεν τρώνε με λαιμαργία και άρχισαν τη διάρροια...θα αυτοσχεδιάσω τελικά, ούτε αυτό που τους έδινα πριν αλλά ούτε και τόσο πυκνό όσο μου είπαν τώρα.
ESTELLE
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακριβώς τα ίδια πέρασα κι εγώ πριν 2 βδομάδες περίπου με 3 νεογέννητα γατάκια.Το ένα δεν πρόλαβα καν να το πάρω,είχε πεθάνει 1 μέρα πριν και τα άλλα 2 τα πήρα σε μαύρο χάλι.Στην αρχή τρώγαν και τα 2 με πολύ όρεξη αλλά ήταν φουλ στη διάρροια.Το ένα απο αυτά όσο έτρωγε έβγαζε το γάλα και απο τη μυτούλα του.Σε 3 μέρες πέθανε κι αυτό.Εκανα τα πάντα για το άλλο,πήγαμε στον κτηνίατρο,του έκανε αντιβιωτική ένεση,του έδωσα λίγη κονσερβούλα της Hills για διάρροια αραιωμένη με το γάλα και έφαγε!Είχε πάρει τα πάνω του όταν σταμάτησε η διάρροια.Μετά απο λίγες μέρες όμως γυρνώντας απο έξω το βρήκα σχεδόν μισοπεθαμένο..σε 2 ώρες έφυγε κι αυτό..δεν μπόρεσα να καταλαβω το λόγο..στεναχωρέθηκα πολύ..Καλή μου Νότα
Η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν είμαστε και πολύ καλά ψυχολογικά...
Τα γατάκια σίγουρα ήταν παρατημένα από ανθρώπινο χέρι, γιατί τα είχαν αφήσει έξω από ένα pet shop, το οποίο όμως ήταν κλειστό για διακοπές, και ήταν εντελώς εκτεθειμένα σε κινδύνους...νομίζω η γάτα θα τα άφηνε εκεί που τα γέννησε, δεν πιστεύω να έκανε τον κόπο να τα μεταφέρει...πάλι...δεν ξέρω.
Πάντως τα άλλα δύο μέχρι εχθές ήταν ζωηρά και έτρωγαν με λαιμαργία, αλλά ξύπναγαν κάθε 1.30-2 ώρες περίπου. Μου είπαν από εκεί που αγόρασα το γάλα τους(pet shop που έχει και κτηνίατρο) ότι μάλλον το έφτιαχνα πολύ αραιό. Άλλαξα λοιπόν τη δοσολογία σύμφωνα με τις οδηγίες τους σε ένα προς ένα. Από χθες όμως, ενώ όντως κοιμούνται παραπάνω (4-4.30 ώρες), δεν είναι ζωηρά, δεν τρώνε με λαιμαργία και άρχισαν τη διάρροια...θα αυτοσχεδιάσω τελικά, ούτε αυτό που τους έδινα πριν αλλά ούτε και τόσο πυκνό όσο μου είπαν τώρα.
Για τη διάρροια μπορείς να τους αραιώνεις το γάλα με ρυζόνερο ή να τα δώσεις λίγο μαύρο τσάι..
Εσύ φρόντισε να τα έχεις ζεστά τα μωράκια,ανάμεσα σε θερμοφόρα ή μπουκαλάκια με ζεστό νερό σκεπασμένα με πετσέτες και προσοχή στο τάισμα.Να είναι τα μωρά σε όρθια θέση όταν τα ταίζεις,όχι ανάσκελα για να μην πνιγούν και πάει υγρό στους πνευμονες.Μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου αν κάτι δεν πάει καλά..Τουλάχιστον θα έχεις κανει ότι μπορούσες..Είναι δύσκολες περιπτώσεις τα νεογέννητα..Εγώ πάντως σου εύχομαι να τα καταφέρουν τα μικρούλια!Καλή τους τύχη και υπομονή σε σας!!!
ESTELLE
Πολύ δραστήριο μέλος

Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Το γάλα τους είναι σκόνη ειδικό για γατάκια...το πήρα από κτηνιατρείο-pet shop, μαζί με ειδικό μπιμπερό.
ESTELLE
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ρυζόνερο ναι,βράζεις σκέτο ρύζι σε νερό το σουρώνεις και με το νερό αυτό κάνεις το γάλα σε ίδια αναλογία που έκανες και με το απλό νερό.Εγώ στην αρχη τα έδινα ένα γάλα που μου είχε δώσει ο κύριος που τα βρήκε αλλά αυτό ήταν και για κουτάβια και για γατάκια και απο ότι κατάλαβα δεν ήταν καλό.Μετά τους πήρα το Ορμιλάκ και φάνηκε ότι έκανε δουλειά.Απο ότι ξέρω και το Μιξολ είναι καλό για γατάκια..Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου Estelle, είχα διαβάσει οδηγίες για το τάισμα και μάλλον δεν έχουμε πρόβλημα με αναρρόφηση. Τώρα συγνώμη για την ανόητη ερώτηση αλλά αυτό το ρυζόνερο τι είναι...? το φτιάχνω μόνη μου?...ας πούμε βράζοντας ρύζι σε σκέτο νερό?...και σε τι δοσολογία με το γάλα θα τους το δίνω?
Το γάλα τους είναι σκόνη ειδικό για γατάκια...το πήρα από κτηνιατρείο-pet shop, μαζί με ειδικό μπιμπερό.
Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Δεν θυμάμαι πως λέγεται το γάλα(όντως είναι και για κουταβάκια), αλλά από σήμερα θα ξεκινήσουμε το ρυζόνερο και βλέπουμε. Δυστυχώς τώρα είμαι στη δουλειά και έτσι θα τους το φτιάξω το βράδυ, αλλά έχω ελπίδες ότι αυτό θα βοηθήσει.
Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Αχ σ' ευχαριστώ πολύ.
Δεν θυμάμαι πως λέγεται το γάλα(όντως είναι και για κουταβάκια), αλλά από σήμερα θα ξεκινήσουμε το ρυζόνερο και βλέπουμε. Δυστυχώς τώρα είμαι στη δουλειά και έτσι θα τους το φτιάξω το βράδυ, αλλά έχω ελπίδες ότι αυτό θα βοηθήσει.
Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον!!! Είμαι στη δουλειά και μόλις με πήρε ο σύζυγός μου...τα 2 γατάκια που ζουν ακόμη δεν πάνε καθόλου καλά...δεν θα βγάλουν την ημέρα μάλλον. Τελικά η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν ακολουθώντας τις οδηγίες της κτηνιάτρου από το pet shop,τους άλλαξα τη δοσολογία στο γάλα και έγινε πιο πυκνό. Αυτό έγινε εχθές το πρωί. Από τότε και μετά χειροτέρεψε το ένα που από την αρχή δεν πήγαινε και πολύ καλά....και τα άλλα δύο που ήταν μια χαρά, τώρα με το ζόρι αναπνέουν, δεν δέχονται καθόλου τροφή και έχουν διάρροια.
Τι να κάνω ?
ESTELLE
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος να τα πάτε?Αν μπορεί φυσικά και ο άνθρωπος να κάνει κάτι..γιατί έτσι πως ακούω την κατάστασή τους μου φαίνεται λίγο δύσκολο πλεον,αλλά ποτέ δεν ξέρεις....Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον!!! Είμαι στη δουλειά και μόλις με πήρε ο σύζυγός μου...τα 2 γατάκια που ζουν ακόμη δεν πάνε καθόλου καλά...δεν θα βγάλουν την ημέρα μάλλον. Τελικά η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν ακολουθώντας τις οδηγίες της κτηνιάτρου από το pet shop,τους άλλαξα τη δοσολογία στο γάλα και έγινε πιο πυκνό. Αυτό έγινε εχθές το πρωί. Από τότε και μετά χειροτέρεψε το ένα που από την αρχή δεν πήγαινε και πολύ καλά....και τα άλλα δύο που ήταν μια χαρά, τώρα με το ζόρι αναπνέουν, δεν δέχονται καθόλου τροφή και έχουν διάρροια.
Τι να κάνω ?
Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool