...Vampi...
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα εγώ έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις:
Ι) Υπάρχει περίπτωση να πεθάνει το γατάκι μετά από κάποιες μέρες λογω στείρωσης και μόνο?
ΙΙ) Εάν ξεχάσει ο γιατρός μια γάζα μέσα στην κοιλιά του γατιού, αυτό τι επιπτώσεις έχει?
ΙΙ) Η νάρκωση μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
Υ.Σ.: Το γατάκι είναι το δεύτερο από αριστερά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Την πήγαμε για στείρωση το Σάββατο και την Τρίτη την πήγαμε πάλι στον κτηνίατρο επειδή είχε δύσπνοια, όπου άφησε την τελευταία της πνοή μετά από λίγες ώρες...Την Κυριακή έκανε κάποιες πολύ περίεργες κινήσεις..Πήγε σε ένα διπλανό σπίτι και νιαούριζε χωρίς λόγο σα να μην ήξερε πως να επιστρέψει..Τη επόμενη μέρα ανέβηκε σε ένα ψηλό σημείο και πάλι τα ίδια..Μόλις την μαζέψαμε, έφαγε κανονικά και όλα ήταν μια χαρά. Την Τρίτη το πρωί την πήγαμε στον κτηνίατρο..Αφότου πέθανε, ο γιατρός την εξέτασε και μας είπε ότι δεν είχε κάτι παθολογικό...Εμείς υποθέσαμε ότι είχε εγκεφαλικό πρόβλημα και ότι η νάρκωση την πείραξε ακόμα περισσότερο. Και μάλλον αυτό συνέβη, διότι όταν ήταν μικρή, είχε πολύ αλλόκοτη συμπεριφορά. Ήταν υπερκινητική και έκανε κάποιες περίεργες κινήσεις. Ακόμα τα μάτια της ήταν πάντα πολύ γουρλωμένα και νομίζαμε ότι θα πάθει τίποτα...Επιπλέον, η μητέρα της έπαιρνε φάρμακα κατά τη διάρκεια της κύησης και ένα από τα γατάκια γεννήθηκε νεκρό.
Ι) Υπάρχει περίπτωση να πεθάνει το γατάκι μετά από κάποιες μέρες λογω στείρωσης και μόνο?
ΙΙ) Εάν ξεχάσει ο γιατρός μια γάζα μέσα στην κοιλιά του γατιού, αυτό τι επιπτώσεις έχει?
Υπαρχει περιπτωση να πεθανει λογω στειρωσης, αν πχ ο γιατρος δεν χρησιμοποιησε αποστειρωμενα εργαλεια/γαντια, εδωσε παραπανω αναισθητικο απο αυτο που επρεπε, κτλ. Δε νομιζω να ξεχασε ολοκληρη γαζα μεσα, ειναι πολυ απιθανη περιπτωση. Η ναρκωση οχι μονει μπορει να επιδεινωσει την κατασταση, αλλα μπορει να το σκοτωσει κιολας. Εγιναν εξετασεις αιματος πριν γινει η αναισθησια; Ηταν καλα το γατακι; Ηταν αρρωστο, ειχε αναιμια, πως ηταν τα νεφρα του και το συκωτι του; Τι αναισθησια εγινε (ενεση ή αεριο
; Μεγαλο λαθος του γιατρου να κανει επεμβαση σε γατακι που δεν ηταν καλα, γιατι προφανως το γατακι ηταν ευαισθητο (αν οχι αρρωστουλι ή με προβληματα) πριν γινει η επεμβαση. Κριμα, πολυ κριμα να χαθει τοσο αδικα. Επισης μου κανει εντυπωση που το αφησες να βγει εξω την επομενη μερα της στειρωσης. Οταν στειρωνεις γατα πρεπει να την εχεις μεσα για τουλαχιστον 14 μερες, να την επιβλεπεις μηπως πειραζει τα ραμματα και να μην την αφηνεις να παιζει πολυ. Μηπως μολυνθηκε και πεθανε απο μολυνση οταν βγηκε εξω; Την επομενη φορα που θα στειρωσεις γατακι να φροντιζεις να γινονται αιματολογικες εξετασεις και να εισαι σιγουρη οτι η υγεια του ζωου ειναι ΑΡΙΣΤΗ πριν γινει η επεμβαση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Αλλά μπορώ να ρωτήσω κάτι:Δεν μπορούσε ο γιατρός να της κάνει μερικές εξετάσεις πριν την στειρώσει;(όλοι το κάνουν)

Και πάλι λυπάμαι...:cry:
Υ.Σ. Αν ο γιατρός δεν κάνει σωστά την στείρωση και δεν τη κάνει με προσοχή,ναι είναι αιτία θανάτου....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Καλό είναι να γίνονται εξετάσεις αίματος πρίν την στείρωση, ειδικά όταν έχουμε υποψία κάποιας πάθησης πχ όπως είπατε εγκεφαλική.
Η στείρωση όπως κάθε επέμβαση έχει πάντα ένα ρίσκο, το οποίο ελαττώνετε ανάλογα με την εμπειρία και τις γνώσεις του Κτηνιάτρου. Έχω στειρώσει πολλές γάτες και πρόβλημα δεν έχω συναντήσει ακόμα. Δεν λέω ότι δεν τυχαίνει....
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Θα συμφωνήσω με την sakura-chan.
Καλό είναι να γίνονται εξετάσεις αίματος πρίν την στείρωση, ειδικά όταν έχουμε υποψία κάποιας πάθησης πχ όπως είπατε εγκεφαλική.
Η στείρωση όπως κάθε επέμβαση έχει πάντα ένα ρίσκο, το οποίο ελαττώνετε ανάλογα με την εμπειρία και τις γνώσεις του Κτηνιάτρου. Έχω στειρώσει πολλές γάτες και πρόβλημα δεν έχω συναντήσει ακόμα. Δεν λέω ότι δεν τυχαίνει....
Αυτό ρώτησα και εγώ:Δεν έγιναν εξετάσεις πριν την επέμβαση;
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αλλά είναι και υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη, να τις ζητήσει, και ειδικά αν υποψιάζεται κάποιο πρόβλημα, ή μη τέλειας κατάστασης της γάτας.
Μπορεί να έγινε και κάτι στις 3 μέρες που ακολούθησαν, είναι πολλά....
ΥΓ αν έφταιγε κάτι στην νάρκωση το γατάκι ΔΕΝ θα ξύπναγε.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Μάλλον όχι... θα μας απαντήσει η κοπέλα.
Αλλά είναι και υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη, να τις ζητήσει, και ειδικά αν υποψιάζεται κάποιο πρόβλημα, ή μη τέλειας κατάστασης της γάτας.
Άρα μπορεί να φταίει που βγήκε έξω μετά τη στείρωση...

PATSOUKAKI
Πολύ δραστήριο μέλος
ΊσωςΆρα μπορεί να φταίει που βγήκε έξω μετά τη στείρωση...![]()

...Ειληκρινά λυπάμαι:cry::cry::cry::cry:!!!
ruko
Διάσημο μέλος

Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξερω αν μπορω να το πω ανευθηνοτητα γιατι το γατακι ειχε οταν ηταν μικρο αυτα τα συμπτωματα και τωρα που μεγαλωσε να μην τα ειχε με αποτελεσμα τα αφεντικα του να πιστεψαν οτι ειναι κατι που ειχε μικρο και τωρα περασε.Ωστοσο θα συμφωνησω με το οτι δεν επρεπε να το βγαλει εξω μετα τη στειρωση γιατι μπορει να εκδηλωσε συμπτωμα ενο ηταν εξω ενο αν ηταν μεσα θα το ειχαν δει και ισως προλαβαιναν να κανουν κατι παραπανωΜάλλον όχι... θα μας απαντήσει η κοπέλα.

nickis
Πολύ δραστήριο μέλος
.....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος

Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Δεν μιλησα για ανευθηνοτητα.Ειλικρινα λυπαμαι που εχασε τοσο αδικα το ομορφο γατακι της![]()
Μα δεν το είπα για εσένα...

Το είπα για όλους...
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Λυπαμαι VampieΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ
Εκκολαπτόμενο μέλος
.Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν
.Λυπάμαι για το γατάκι σου.Αλλωστε όσοι έχουμε ζωα ,βιώσαμε σίγουρα κάποιο χαμό
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Αφού δεν ξέρουμε απο τι πέθανε,είναι λίγο ανεύθυνο να εξαπολύουμε κατηγορίες δεξιά αριστεράΚάθε επέμβαση οσο μικρή και να είναι κρύβει κινδύνους και η ανάρρωση μπορεί να μην εξελιχθεί όρως πρέπει
.Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν
.Λυπάμαι για το γατάκι σου.Αλλωστε όσοι έχουμε ζωα ,βιώσαμε σίγουρα κάποιο χαμό
.
Aυτό είπα κι εγώ...
drf
Δραστήριο μέλος

roza
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η κοπέλα ζήτησε καθαρά την γνώμη μας, και έκανε κάποιες ερωτήσεις.

Φυσικά ξέρει και βλέπει οτι δεν είμαστε ιατροί, ξέρει ότι απο μακριά δεν γίνονται διαγνώσεις και όλα είναι σε θεωρητικό και καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο.
Είναι στα προβλήματα υγείας, και για τον χαμό του αγαπημένου της συντρόφου, ανοίχτηκε το ανάλογο θέμα στην αντίστοιχη κατηγορία.
Συγνώμη απο την κοπέλα για την παρένθεση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool