4 Μαΐου διαμαρτυρία για τις γούνες

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω τι το ωραίο έχει μια γούνα! Έχει η μάνα μου μια οικολογική και δεν καταλαβαίνω τι της αρέσει! Γενικά η γούνα σαν παλτό είναι χάλια,φοράνε ενα πτώμα,κάποιο ζώο που ίσως να ήταν είδος προς εξαφάνηση,μαζεύει σκόνη τι άλλο χειρότερο να πω για μια γούνα!:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από όσο τη φανταζόμαστε. Στον κόσμο του πολιτισμού η βαρβαρότητα υπερβαίνει κάθε προηγούμενο. Στον κόσμο της μόδας, της επίδειξης και της ματαιοδοξίας όλα επιτρέπονται όπως δείχνουν τα γεγονότα. Και είναι θλιβερό το ότι εμείς οι γυναίκες συνεισφέρουμε σε μια τέτοιου είδους βιομηχανία. Έχω δει γυναίκες να παρακολουθούν ντοκυμανταιρ με λιοντάρια να κυνηγούν και να σκοτώνουν αντιλόπες και να "ψευτοκλαίνε" και την επομένη να επιδεικνύουν γούνινα πτώματα επάνω τους!

Πριν κάμποσο καιρό έπεσα πάνω σε αυτό

https://www.furisdead.com/feat/ChineseFurFarms/

Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές αλλά το να αποστρέφουμε το βλέμμα μας δεν είναι λυση. Έκανα προσπάθεια να το διαδώσω στον κύκλο μου και ιδιαίτερα σε γυναίκες. Φαίνεται, όμως, οτι ήταν τόσο σκληρό ώστε να το κλείσουν πριν καν να το παρακαλουθήσουν για να μη "χαλάσουν τη ζαχαρένια τους" με αποτέλεσμα να εξακολουθουν να έχουν μάτια και αυτιά ερμητικά κλειστα απέναντι στην κατάσταση. Αυτή ήταν για μένα η χειροπιαστή απόδειξη του υπάρχει πιο εγωιστικό ον από τον άνθρωπο...Απογοήτευση...
Αναρρωτιέμαι τελικά αν μπορούμε όντως να κάνουμε κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Πόσο θορυβούνται άραγε οι κυριούλες με τις γούνες-φετιχ από κάθε είδους διαμαρτυρία;Πόσο ευσαισθητοποιούνται; Για εκείνες είμαστε απλά γραφικοί και παράλογοι...

.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ? Ότι αντίρρηση και νάχει κανείς ο άνθρωπος έδειξε εχθές βράδυ όλα τα φρικτά με τα ζώα -πτώματα που φτάνουν στο τραπέζι μας. Μπορεί να κάνει κάτι και για τις γούνες.

Δεν ξέρω αν θα ενδιαφερόταν ο Ευαγγελάτος. Βλέπεις, η εκπομπή του έχει χαρακτήρα καθαρά και εγωιστικά ανθρωποκεντρικό. Το ότι έδειξε χτες τις αθλιότητες με τα ζώα το έκανε μόνο αναφορικά στο ανθρώπινο συμφέρον και στο τι θα φάει ο άνθρωπος και τι θα φτάσει στο τραπέζι του.
Το θέμα της γούνας βλέπεις δεν έχει να κάνει με το αν θα κακοπάθουμε εμείς οι ανθρωπούληδες, με το αν θα φάμε σ!@#!#α , αν θα μας φάνε τα λεφτά, αν θα εξαπατησουν κτλ. Οι γούνες έχουν να κάνουν με την κακοποίηση των ζώων και κάτι τέτοιο δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Ευαγγελάτος και ο κάθε Ευαγγελάτος, αυτούς δηλαδή που δεν βλέπουν και πολλά πέρα από το δικό τους τομάρι. Κοινώς αυτά τα θέματα δεν "πουλάνε" στην πλειοψηφία του κόσμου δυστυχώς.
Ακούγομαι σκληρη και μακάρι να κάνω λάθος. Μακάρι να ευαισθητοποιηθούν αυτές οι εκπομπές και σε τέτοια θέματα. Δε χάνουμε τίποτα βέβαια αν προσπαθήσουμε να τους ενημερώσουμε...:/:

Συμφωνώ.
Οιεκπομπές στυλ Ευαγγελάτου έχουν μόνο "ανθρωποκεντρικό" χαρακτήρα. Και αυτό μόνο και μόνο εξαιτίας της νοοτροπίας των Ελλήνων(των σύγχρονων ανθρώπων γενικότερα) να ασχολούνται μόνο με την "πάρτη" τους και να μην νοιάζονται για οτιδήποτε άλλο. Επομένως ασχολούνται με θέματα που αφορούν μόνο στον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία μας, τα παιδιά μας κ.ό.κ. Άλλωστε, όπως είναι προφανές, αυτές οι εκπομπές ουσιαστικά στηρίζουν την επιτυχία τους στην κινδυνολογία και τον άκρατο λαϊκισμό, γιατί τρομοκρατώντας τον κόσμο σίγουρα θα τους κάνουν να παρακολουθήσουν τις εκπομπές τους. Πιστεύω θυμάστε τα περσινά περιστατικά με τα πεταμμένα στρώματα στους δρόμους κτλ... :down:
Άλλωστε δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν οι καταναλωτικές συνήθειες μόνο και μόνο με την προβολή και την γνωστοποίηση του ζητήματος για την αθλιότητα των γουνών. Πόσο μάλλον όταν η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί ότι τα ζώα είναι αναλλώσιμα και έχουμε κάθε δικαίωμα να τα χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε,να τα σκοτώνουμε γιατί είμαστε πιο ψηλά στην εξελικτική πυραμίδα.:mad:
Κατά την αποψή μου, αποτέλεσμα θα έχουμε μόνο αν γίνει μόδα να μην φοράμε γούνες, δερμάτινα κτλ. Αυτό σίγουρα με θλίβει και με εξοργίζει, αλλά είναι πολύ πρόσφατο το παράδειγμα με την στροφή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τον πράσινο τρόπο ζωής. Διαδόθηκε τα τελευταία 2 χρόνια όχι εξαιτίας της αναγκαίοτητα του ζητήματος του περιβάλλοντος, αλλά μόνο επειδή έγινε μόδα να είσαι οικολόγος...Άσχετα αν κάποιοι από εμάς ζούμε έτσι όλη μας τη ζωή:/:

Έτσι είναι τα πράγματα δυστυχώς. Υπάρχει η "ηθική" και η ηθική. Την πρώτη την κατασκευάσαμε εντέχνως και αφορά μόνο στη συμπεριφορά μας απέναντι στους ανθρώπους. Στην καλύτερη περίπτωση την τηρούμε η νομίζουμε πως την τηρούμε και πείθουμε τον εαυτό μας ότι είμαστε σωστοί. Μετά κοιμόμαστε ήσυχοι. Τη δεύτερη την ξεχάσαμε ή ίσως δεν τη μάθαμε ποτέ. Αφορά στο σεβασμό στη ζωή γενικότερα, δεν έχει να κάνει με εγωιστικές πεποιθήσεις περί ανθρώπινης ανωτερότητας, βαζει τον άνθρωπο τα ζώα και οτιδήποτε έμβιο στον ίδιο παρονομαστή, μας θυμίζει την καταγωγή μας και μας μαθαίνει να σεβόμαστε τον άνθρωπο και τα ζώα εξίσου. Μάθαμε μόνο τη λέξη "συνάνθρωπος" (και αν...) και τείνουμε να αδιαφορούμε για τη λέξη "συνοδηπόρος". Εξ' ου και η μεταχείρηση μας στα ζώα, είτε για τροφή, είτε για γουνα, είτε για...πλάκα...:down:
Μόλις είδα το earthlings και μπήκα σε πολλές σκεψεις...

Δηλαδή να μην δοκιμάσουμε?

------------------------

------------------------
Και εγω θεωρω οτι μπορουμε να το δοκιμασουμε. Ασχετα που πιστευω, οτι αν παιχτει κατι τετοιο στην τηλεοραση ολοι στην αρχη θα κανουν τους τρομαγμενους και εξαγριομενους, και πεντε λεπτα (πια πεντε, πολλα λεω) μετα, μολις περασουν στο επομενο θεμα τους, ολα θα εχουν ξεχαστει!

------------------------

Δεν πιστέυω ότι ποτέ θα προβληθεί ένα τέτοιο θέμα από τον Ευαγγελάτο, είτε από κάποιο από τα μεγάλα κανάλια.
Ίσως εκπομπές, όπως η Green Team, της Ρίκα Βαγιάνη ή κάποιο ρεπορτάζ στο ΣΚΑΙ, και μάλιστα πιστεύω ότι και το κοινό που παρακολουθεί τέτοιου είδους εκπομπές θα αφυπνιζόταν και θα αντιδρούσε σχετικά με το θέμα. Το μόνο κακό είναι ότι αυτές οι εκπομπές έχουν πολύ χαμηλές θεαματικότητες και συνήθως οι άνθρωποι που τις παρακολουθούν είναι σαν εμάς, δηλαδή ευαισθητοποιημένοι σχετικά με το θέμα.
Δεν έχω αντίρρηση να γίνει μια προσπάθεια να προβληθεί στα μέσα το ζ'ήτημα, απλά νομίζω ότι μόνο στις εκπομπές που προανέφερα υπάρχουν κάποιες ελπίδες να πραγματοποιηθεί.

Λέτε να γίνει μια κρούση?
Όταν λέμε ευαισθητοποίηση του κοινού δεν περιλαμβάνεται κι αυτό?
Αν έχετε κι άλλες ιδέες πες τε τις.
Δεν θεωρώ αρκετό να τα λέμε μεταξύ μας και να γκρινιάζουμε στους καναπέδες χαϊέύοντας τις γάτες μας. Λίγο ένα είδος ελιτισμού μου μυρίζει!
--------------------------------------

Έτσι μού ήρθε τώρα μια ιδέα: Να ενημερώναμε όσο πιο πολλά blog ξέρουμε με σχετικό υλικό?

--------------------------

Το έχω δει το θέμα στο πολλά φιλόζωα blogs. Δε βλάπτει πάντως να ενημερώσουμε όσους μπλογκίστες ξέρουμε, να βάλουν έστω λινκς για το petatv κτλ. καλή ιδέα!

Αυτό εδώ δεν ξέρω τι αναγνωσιμότητα έχει, αν θέλετε ενισχύστε το θέμα με τα σχόλιά σας

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back