Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
09-08-11
09:42
ΑΑΑΑ!! Θα πάω να τη κοιτάξω μόλις γυρίσω Θεσσαλονίκη!Μακάρι να μην έχει τίποτα! Πάντως είναι προτιμότερες οι κροκέτες από τις κονσέρβες σε αυτο το θέμα, έτσι δεν είναι???
τα ίδια ^%#$%# είναι και τα 2. Σου έβαλα προηγουμένως link με γάτα που τρεφόταν μόνο με ξηρά. Γεμάτα πέτρα ήταν τα δόντια της! Μη ξεγελιέστε με την ξηρά. Τα δόντια τους δεν είναι κατασκευασμένα για να μασάνε, αλλά για να σκίζουν σάρκα και να σπάνε κόκκαλα.
Οι αιτίες του προβλήματος είναι άγνωστες και δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης ενώ γάτες που περνάνε αυτό το πρόβλημα είναι επιρρεπείς στο μέλλον να το ξαναπάθουν σε άλλο δόντι.
Μια καλή τροφή, παρακολούθηση, εξέταση του στόματος και της συμπεριφοράς της γάτας σας μπορούν να βοηθήσουν στην καλή της υγεία.
Άγνωστες οι αιτίες; χα χα! Να 'ναι καλά οι εταιρίες ζωοτροφών που μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου. Όλες οι γάτες που τρέφονται με τροφές του εμπορίου κάποια στιγμή θα παρουσιάσουν πρόβλημα. Ένα καθάρισμα δοντιών είναι το λιγότερο που μπορούν να πάθουν.
Δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης; Υπάρχει. Λέγεται ωμή διατροφή και raw meaty bones. Ψάξτε για τον Tom Lonsdale και θα μάθετε πολλά σχετικά με τα προβλήματα που έχουν με τα δόντια τους!
Για να μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια της θα πρέπει η γάτα σας να συνηθίσει να της πειράζετε το στόμα. Εγώ έβλεπα τα δόντια του από όταν ήταν γατάκι και δεν αντιδρά καθόλου όταν ανοίγω το στόμα του για να δώ την κατάσταση των δοντιών του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει περάσει από τη ζωή της 1 ζωάκι Έχει γράψει 67.244 μηνύματα.
09-08-11
12:01
Ceres Victoria,καταννοω την μανια σου με την ωμη διατροφη..αλλα μην μας κανεις τοση προπαγανδα.Πως να το κανουμε..δεν υπαρχει μονο το ασπρο και το μαυρο..και δεν θελουμε ολοι να ακολουθησουμε για τις γατες μας την ωμη διατροφη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
09-08-11
12:16
Τότε πάρτε οδοντόβουρτσα και ξεκινήστε το βούρτσισμα
Προπαγάνδα δεν κάνω, λέω πως να καθαρίζετε τα δόντια τους. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από αυτούς τους 2 που ανέφερα. Η ξηρά τροφή ΔΕΝ βοηθάει. Διαβάστε την έρευνα του T. Lonsdale.
Προπαγάνδα δεν κάνω, λέω πως να καθαρίζετε τα δόντια τους. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από αυτούς τους 2 που ανέφερα. Η ξηρά τροφή ΔΕΝ βοηθάει. Διαβάστε την έρευνα του T. Lonsdale.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Ο Lord Kratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20.775 μηνύματα.
09-08-11
12:24
Εγώ πάντως ωμή τροφή στην γάτα μου ΔΕΝ πρόκειται να δώσω. 
Με όλα αυτά τα παράσιτα και τα βακτήρια ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, δεν θα θέσω την υγεία της μικρής σε κίνδυνο.
Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει κι αποφασίζει το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει στη γάτα ή γενικότερα στο οποιοδήποτε ζώο με το οποίο μένει μαζί.

Με όλα αυτά τα παράσιτα και τα βακτήρια ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, δεν θα θέσω την υγεία της μικρής σε κίνδυνο.
Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει κι αποφασίζει το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει στη γάτα ή γενικότερα στο οποιοδήποτε ζώο με το οποίο μένει μαζί.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει περάσει από τη ζωή της 1 ζωάκι Έχει γράψει 67.244 μηνύματα.
09-08-11
12:42
Τότε πάρτε οδοντόβουρτσα και ξεκινήστε το βούρτσισμαΠροπαγάνδα δεν κάνω, λέω πως να καθαρίζετε τα δόντια τους. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από αυτούς τους 2 που ανέφερα. Η ξηρά τροφή ΔΕΝ βοηθάει. Διαβάστε την έρευνα του T. Lonsdale.
Θες να ερθεις σπιτι μου..να ανοιξεις εσυ το στομα του μπουκακου..και να του βουρτισεις τα δοντια;

Αυτο,οπως καταλαβαινεις...και οποιος ξερει τον μπουκακο,ειναι..αποστολη αυτοκτονιας..

ΥΓ μια ερευνα δεν ειναι τα παντα.Δεν μπορω να πιστεψω οτι ΟΛΟΙ οι κτηνιατροι εδω...εχουν τοσο λαθος.Κατι κανει και η ξηρη τροφη.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
09-08-11
13:10
Αν έκανε κάτι, δεν θα υπήρχαν τόσα κατοικίδια με προβλήματα στα δόντια τους. Σε σχέση με την κονσέρβα μπορεί να κολλάει λιγότερο στα δόντια, αλλά ΔΕΝ τα καθαρίζει. Δες την παρακάτω φώτο με 4 διαφορετικές νυφίτσες. Οι 2 φωτο πάνω πάνω είναι νυφίτσες που τρέφονται με ξηρά τροφή!!!
https://ferretlovers.livejournal.com/
Όταν μια γάτα γίνει 3 ετών, οι πιθανότητες να έχει πρόβλημα στα δόντια και στα ούλα ανέρχονται στο 70%! Αν δεν τους τα βουρτσίζετε ή δεν τα καθαρίζει τακτικά ο κτηνίατρος (με νάρκωση φυσικά), τότε η κατάσταση της στοματικής τους κοιλότητας επιδεινώνεται και κάποια στιγμή φτάνουμε στο σημείο να χάνουν τα δοντάκια τους. Καλό είναι να ελέγχετε την κατάσταση των δοντιών τους. Ειδικά τα πίσω δόντια. Τα ούλα τους επίσης πρέπει να είναι ρόζ και όχι κόκκινα και τα δόντια τους λευκά και όχι κίτρινα ή μαυρα! Επίσης η αναπνοή τους πρέπει να είναι ευχάριστη και όχι να σκοτώνει ακόμα και άλογο
https://ferretlovers.livejournal.com/
Όταν μια γάτα γίνει 3 ετών, οι πιθανότητες να έχει πρόβλημα στα δόντια και στα ούλα ανέρχονται στο 70%! Αν δεν τους τα βουρτσίζετε ή δεν τα καθαρίζει τακτικά ο κτηνίατρος (με νάρκωση φυσικά), τότε η κατάσταση της στοματικής τους κοιλότητας επιδεινώνεται και κάποια στιγμή φτάνουμε στο σημείο να χάνουν τα δοντάκια τους. Καλό είναι να ελέγχετε την κατάσταση των δοντιών τους. Ειδικά τα πίσω δόντια. Τα ούλα τους επίσης πρέπει να είναι ρόζ και όχι κόκκινα και τα δόντια τους λευκά και όχι κίτρινα ή μαυρα! Επίσης η αναπνοή τους πρέπει να είναι ευχάριστη και όχι να σκοτώνει ακόμα και άλογο

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Η ρένα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτμος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1.842 μηνύματα.
09-08-11
20:08
κι εμενα του γατου μου καπως ετσι ειναι το στομα του χρονια τωρα,το φανταζομαι οτι τα πειραζει η κονσερβα,η ξηρα τροφη,κι ολα γενικα τα ανθρωπινα σκευασματα,αλλα δεν ειναι εφικτο να κυνηγουν ολα τα ζωα,ουτα να θρεφονται αποκλειστικα με κυνηγι.απ την αλλη πες οτι δεινουμε στα ζωα ωμη τροφη,δεν ειναι ευκολο να την βρουμε παντα,εκτος κι αν ενοεις κιμα,η χοιρινες μπριζολες,η κοτοπουλο,ομως στη δικη μου περιπτωση παλι δε γινεται,γιατι θα αφησει ενα μερος μες το αιμα,μεχρι να τα κοψει,και θα βρωμαει ολο το σπιτι.το εχω ξαναγραψει,θα ηταν πολυ ωραιο να εκαναν οτι κανουν και στη φυση τους ολα τα κατοικιδια,αλλα εφοσον τα εχουμε στα σπιτια μας,δεν ειναι δυνατον,αρα εφοσον εμεις πλενουμε τα δοντια πρεπει κι εκεινα,εφοσον εμεις παμε σ οδοντιατρο πανε κι εκεινα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Μακάρι να μην έχει τίποτα! Πάντως είναι προτιμότερες οι κροκέτες από τις κονσέρβες σε αυτο το θέμα, έτσι δεν είναι???