4 μικρά στο μπαλκόνι μου!

ForzaInter

Νεοφερμένο μέλος

Ο ForzaInter αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Καλησπέρα στην όμορφη κοινότητα σας!

Πριν 3 μέρες, κατά τις 5 το πρωί, είχα μια ευχάριστη έκπληξη! Ξύπνησα από τα νιαουρίσματα ενός μικρού, και είδα τη μάνα, μαζί με άλλα 3 στο μπαλκόνι μου. Με τα λίγα, τα μικρά έχουν εγκατασταθεί κανονικά εδώ! Τους έχω βάλει κούτα έξω, αλλά έρχονται και μέσα, και τη βρίσκουν τρελά να παίζουν με το χαλί που έχω στη γωνία, την κουρτίνα, τις σακούλες κλπ!:lol:
Τώρα έχουν ξεθαρρέψει και ανεβαίνουν στο διπλανό κρεβάτι, δίπλα από αυτό που κοιμάμαι. Συνήθως κουρνιάζουν κάτω από τα κρεβάτια, αλλά αν τους αφήσω αράζουν από πάνω:P Όταν φεύγω και όταν πέφτω για ύπνο τα βγάζω έξω, ή βγαίνουν μόνα τους και κουρνιάζουν έξω με τη μάνα τους.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ενδεχόμενα μικρόβια που μπορεί να κουβαλάνε, τσιμπούρια κλπ... Σκεφτόμουν να εμβολίαζα τη μάνα (έτσι φαντάζομαι ότι θα πάρουν την ανοσία και τα μικρά), και να έπαιρνα άμμο, αλλά σε μια βδομάδα φεύγω για καλοκαίρι (φοιτητής γαρ). Σε 2 βδομάδες θα ξαναγυρίσω πίσω, αλλά πιθανόν να φύγουν.
Το θέμα είναι ότι μ'αρέσει να τα έχω στα πόδια μου, και σκεφτόμουν αν υπάρχει κάποια προσωρινή λύση για τα μικρόβια και τα λοιπά...

Θα ήθελα λίγη βοήθεια εδώ!:)

Ευχαριστώ!

Btw, πολύ ωραίο το site, κάποτε ασχολιόμουν και γω με το σπορ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες! (και καλώς τα δέχτηκες) :P
Ο εμβολιασμός στη μαμά γάτα δεν είμαι σίγουρη αν ενδείκνυται τώρα που θηλάζει, καλύτερα να ρωτήσεις κτηνίατρο. Πάντως τα μικρά παίρνουν τα φυσικά αντισώματα από τον οργανισμό της μητέρας τους ούτως ή άλλως.
Από μικρόβια δεν κινδυνεύεις εσύ, οι περισσότερες αρρώστιες ΔΕΝ μεταδίδονται από τις γάτες στους ανθρώπους. ;) Αυτά που μεταδίδονται είναι οι μύκητες και τα παράσιτα (εξωτερικά και εσωτερικά).
Επομένως, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, και για σένα και για τα γατάκια, είναι αποπαρασίτωση και σ' αυτά και στη μαμά τους. Για τα εσωτερικά παράσιτα θα πρέπει να τους δώσεις χάπι ή μια αλοιφή, πρέπει όμως και πάλι να συμβουλευτείς κτηνίατρο για τη δοσολογία. Για τα εξωτερικά παράσιτα υπάρχει σπρέυ (αν κάθονται να τα ψεκάσεις) και αμπούλες, που είναι πιο εύκολες στη χρήση (τις σπας και ρίχνεις το υγρό στο σβέρκο τους, προσέχοντας να μην πάει στο τρίχωμά τους αλλά κατευθείαν πάνω στο δέρμα τους).
Εκτός από την κούτα που τους έβαλες, βάλτους και ένα μπωλ με νερό και αν μπορείς και λίγο φαγητό για την καημένη τη μαμά που θηλάζει τόσα μωράκια... Μπορείς να αγοράσεις γατοτροφή για γατάκια (kitten) που είναι πιο δυναμωτική ή να της δώσεις λίγο κοτοπουλάκι.
Για τις δύο βδομάδες που θα λείπεις, υπάρχει κανένας γνωστός ή γείτονας να τα προσέχει λιγάκι; (να τους αλλάζει το νερό τους πχ)
Να τη χαίρεσαι τη γατο-οικογένεια!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχμ, ακριβώς αυτό ήθελα να αποφύγω... Θέλω εδώ και καιρό να πάρω ζωάκι (γατάκι ή σκυλάκι), αλλά έκανα πίσω με τη σκέψη της φροντίδας που χρειάζονται... Είμαι και πέρα δώθε συχνά, και είναι μεγάλο το ταξίδι από δω μέχρι την πατρίδα (Κατερίνη)! Επίσης, το σπίτι μου είναι μικρό, και δεν μου τρέχουν τα λεφτά από τα πατζάκια:rolleyes:
Εάν είχα μιά αυλή και είχα σταθερό εισόδημα (aka εργαζόμενος με δικό μου σπίτι), πιθανό να έπαιρνα!

Δε ξέρω τί να κάνω, πραγματικά...

Τέλος πάντων, αυτά τα παρασιτοκτόνα που λες είναι ακριβά? Η γάτα προχθές είχε φέρει ένα ποντίκι. Αυτά δεν είναι βρωμιές για το σπίτι?
Να τα αφήνω επάνω στο κρεβάτι γενικά?

Ελπίζω να μην ακούστηκα πολύ ξινός. Ευχαριστώ για τη βοήθεια aretha:)

Κατ' αρχάς, καλώς τα δέχτηκες κι από μένα!
Για τα παρασιτοκτόνα. Οι αμπούλες κάνουν καλή δουλειά, αλλά δεν ενδείκνυνται για γατάκια κάτω των τριών μηνών. Θα σου πρότεινα να πάρεις σπρέι. Οι τιμές κυμαίνονται από τα 25 ευρώ (το πιο καλό) μέχρι τα 7-8.
Για να μην τρομάξουν τα γατάκια, μην τα ψεκάσεις απ' ευθείας, αλλά βάλε μπόλικο σπρέι σε ένα πλαστικό γάντι μιας χρήσης (από το φαρμακείο) και τρίψ' τα καλά-καλά παντού. Κάνε αυτή τη δουλειά σε καλά αεριζόμενο χώρο. Αλλά έχε υπ' όψην, ότι αν βγαίνουν έξω θα ξανακολλήσουν ψύλλους και θα χρειαστεί να κάνεις επαναληπτικούς ψεκασμούς.
Όσο για τη βρομιά και το ποντίκι που λες, σύμφωνοι μπορεί να ακούγεται ολίγον αηδιαστικό, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σου. Προσωπικά θα τα άφηνα να ανεβαίνουν όπου θέλουν (βέβαια, είμαι και χαλκέντερη) - ειλικρινά δεν θα πάθεις τίποτα.:)

Τα μικρά φοβούνται, οπότε προβλέπεται μάχη για να το βάλω:blink:

Το εσωτερικό παρασιτοκτόνο που ανέφερε η aretha είναι υποχρεωτικό?

Δε ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά τώρα το βράδυ μ' έπιασε φαγούρα. Υπάρχει περίπτωση να είναι από τα μικρά?

Πάντως, κάθομαι και τα χαζεύω... Έχω γεμίσει το κινητό μου με φωτο και βίντεο:lol: Τώρα αρχίζουν και ξεθαρρεύουν και κόβουν βόλτες μες το σπίτι!

Το εσωτερικό, ναι, δώσ' τους το, είναι καλό γι' αυτά. Μπορείς να το δώσεις με τη σύρριγγα ή, ίσως, να το ανακατέψεις με κονσερβούλα, αν τρώνε. Στα δικά μου το έδωσε ο κτηνίατρος.

Για τους ψύλλους, μπορώ μονάχα να σου πω τι συνέβη σε μένα: όταν πήρα τα δυο μικρά που έχω τώρα, τα περπατάγανε οι ψύλλοι και επίσης ήταν πολύ άγρια και δεν πιανόντουσαν. Έτσι, ανέβαλα τον ψεκασμό μέχρι να εξημερωθούν. Αυτά ανεβαίνανε στο κρεβάτι, στα σεντόνια μου, παντού, αλλά δεν έπαθα τίποτα. Όπως μου το έθεσε ο κτηνίατρος "χαζός είναι ο ψύλλος να φύγει από τους 39 βαθμούς για να πάει στους 36;" Οπότε μάλλον ιδέα σου είναι η φαγούρα.;)

Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι, αλλά ας περιμένουμε τι θα γράψουν και οι άλλοι.

Καντους προς το παρον εσωτερικη αποπαρασιτωση με banmith τοιχιζει καπου στα 5 ευρο.Αλωστε δε περνει ολη τη δοση με τη μια και θα φτασει να δωσεισ και λιγο στα μικρα.Αφου θα ληψεις καλο θα ηταν να αγοραζες μια του κιλου σακουλα ξηρα τροφη και στη τελικη την αφηνεις στο μπαλκονι μισο ανοιγμενη και αμα πεινασουν στο διαστημα που ληπεις ασ τρωνε απ εκει.
Τωρα για τουσ ψιλους και αυτα περιμενε λιγο να μεγαλωσουν μπορεις ομως να καθαριζεισ το κρεβατι πανω ππυ καθονται και να παρεις και ενα ρολει που μαζεβει τισ τριχες.

Καλως όρισες και καλως σε βρήκαν!:)
Πολυ ωραία η Σύρος και ιδανικός γατότοπος! Ειδικά η άνω Σύρος που δεν έχει αυτοκίνητα!
Λοιπόν για να δεις ποιες αρώστιες των γάτων επηρεάζουν τους ανθρώπους διάβασε αυτό το άρθρο.
Απο εκεί και πέρα για την φροντίδα των γατιών και της μητέρας ξεχωριστά, ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και καλό είναι μια φορά έστω, να τα πας στον κτηνίατρο ή να έρθει εκείνος στο σπίτι σου.

Ismini πανικός γίνεται από γάτες εδώ:P Και όλες καλοθρεμένες...Αφού είδα μια στο δρόμο και την πέρασα για τίγρη:lol:
Ευχαριστώ και για το λινκ, πρέπει να το διαβάσω..

Πήγα σε ένα petshop και πήρα 1 κιλό ξηρά τροφή, που είναι καλή και για τα μικρά. Μου είπαν να βάλω αρκετό για τη γάτα για να τρώει κατά βούληση τώρα που είναι θηλάζουσα, και για τα μικρά 40-50γρ.
Έχω βάλει ένα μπωλάκι μαζί με νερό, και θα τρώνε και τα μικρά όποτε θέλουν. Πειράζει αυτό? Το πρωί έδωσα στη γάτα μια φέτα ζαμπόν και την πήγε στα μικρά.
Επίσης, μου είπαν ότι χρειάζονται πολύ νερό μαζί με ξηρά τροφή..
Πήρα και ένα σπρέυ "le Chef antisect" (άκου le chef...) και μου είπαν να το αλείψω με τα χέρια μου στη γάτα, και θα πάρουν και τα μικρά. Το θέμα είναι ότι η γάτα κόβει βόλτες και έξω... Κάθε πότε πρέπει να της βάζω?

Χθες το βράδυ που έπεσα να κοιμηθώ, μου ρθε μία μυρωδιά...εχμ...τσίκνας.:confused: Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι γι'αυτό το θέμα? Θα χρειάζεται σφουγγάρισμα κάθε μέρα:/:

Αυτά προς το παρόν...Μάλλον όταν φύγω θα αφήσω τη σακούλα με την τροφή έξω. Αν είναι ακόμα εδώ όταν γυρίσω, θα δω τί θα κάνω...Είναι και 4 τα άτιμα (εκτός της γάτας):D

Εσυ απο το μηδεν περασες σε γατο οικογενεια.....
:lol: :lol: :lol:
Καλα να ειναι τα μικρα και η μαμα και καλως τα δεχτηκες. Το καθημερινο σφουγγαρισμα δεν ειναι απολυτα απαραιτητο, αλλα ε, καθε 2,3 μερες καλο θα ηταν με γατακια η ανευ
:) :) :)
Το διαστημα που θα λειπεις, αγγαρεψε αν μπορεσεις κανεναν για νερακι.... Εχει και ζεστη.....
Αν ανησυχεις για το κρεβατι, απλα κλεινε την πορτα της κρεβατοκαμαρας και αστα να αλωνιζουν στο υπολοιπο σπιτι. Αυτο εκανα κι εγω με τα αδεσποτα γατακια. Γιατι κι εμενα μου αρεσε να τα εχω τριγυρω....

Δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει να τα ταίζει οσο λειπεις? (Τι ρωτάω τωρα...ε?:hmm: )
Σου προτεινω αλλο ενα εξοδο: Μια αυτόματη ταίστρα που θα βρεις σε pet shop.
Ομως προσοχη θα μαζευτουν συντομα κι αλλες γατες και ισως προκυψει προβλημα με τους γειτονες. (Το ειχα παθει κι εγω στη Συρο αυτό....;) )

Καλο ειναι να βαλεις καμια φωτογραφια μηπως δωσεις καποια απο τα μικρα και επισης αν μπορουσες να στειρωνες τουλάχιστον τη μαμά αργότερα.
"Χθες το βράδυ που έπεσα να κοιμηθώ, μου ρθε μία μυρωδιά...εχμ...τσίκνας" Εάν με αυτό εννοείς οτι εκαναν μέσα την ανάγκη τους, χρειάζεσαι μια λεκάνη και άμμο για γάτες για να πηγαίνουν εκει.

Η κρεβατοκάμαρα είναι που επικοινωνεί με το μπαλκόνι, και εκεί κάθονται. Στο υπόλοιπο σπίτι (ένα ακόμη δωμάτιο δηλαδή...) σπάνια να τριγυρίσουν, και μόνο όταν έρχεται η μάνα.

Δοκίμασα να της βάλω το παρασιτοκτόνο, πρόλαβα να την ψεκάσω λίγο στην πλάτη και στην ουρά, πριν εξαφανιστεί. Γλειφόταν μετά:lol: Δοκίμασα να τη βάλω στο πρόσωπο όταν ξαναεμφανίστηκε, αλλά αγρίεψε. Τί να κάνω?:/:

Εγω στα αδεσποτακια, επειδη οταν με εβλεπαν να κρατω κατι και να τα πλησιαζω παθαιναν κριση φοβου, εβαζα το υγρο απο το μπουκαλι στο χερι και τα χαιδευα. Ετσι κατι καταφερνα.Για ψεκασμο,ενα που δοκιμασα στην αρχη εκανε 3 μερες να με πλησιασει παλι....

Δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει να τα ταίζει οσο λειπεις? (Τι ρωτάω τωρα...ε?:hmm: )
Σου προτεινω αλλο ενα εξοδο: Μια αυτόματη ταίστρα που θα βρεις σε pet shop.
Ομως προσοχη θα μαζευτουν συντομα κι αλλες γατες και ισως προκυψει προβλημα με τους γειτονες. (Το ειχα παθει κι εγω στη Συρο αυτό....;) )

Καλο ειναι να βαλεις καμια φωτογραφια μηπως δωσεις καποια απο τα μικρα και επισης αν μπορουσες να στειρωνες τουλάχιστον τη μαμά αργότερα.
"Χθες το βράδυ που έπεσα να κοιμηθώ, μου ρθε μία μυρωδιά...εχμ...τσίκνας" Εάν με αυτό εννοείς οτι εκαναν μέσα την ανάγκη τους, χρειάζεσαι μια λεκάνη και άμμο για γάτες για να πηγαίνουν εκει.
Θα πάρουν μυρωδιά οι άλλες γάτες και θα γίνει πανικός εδώ...Θα μείνει και τίποτα για τη μάνα και τα μικρά μετά?:blink:

Να τα δώσω? Ποιό να δώσεις από αυτές τις φατσούλες..:D Δε μπορώ να περάσω και τις φωτο στο πισι, για να σας δείξω

Όταν εννοείς λεκάνη, εννοείς κάποια ειδική για γάτες, ή οποιαδήποτε λεκάνη? Προς το παρόν δε θέλω να πάρω πολλά και να μου μείνουν... Καμιά ποιο πρόχειρη λύση?

Μια λεκάνη όχι και πάρα πολλή βαθιά... Εγώ αρχικά είχα κόψει το κάτω μέρος μιας κούτας και το έβαλα μέσα σε μια σακούλα (για να μην "ποτίζει" με τα τσισάκια τους) και από πάνω μετά την άμμο. Να χαίρεσαι την γατοοικογένεια σου!!!!!!:):D:up:

Σ'ευχαριστώ Nanaki:D

Κάνας τρόπος να τα μάθω να πηγαίνουν κιόλας, για να κάνουν εκεί την ανάγκη τους?:D

Τελικά, έβαλα στα χέρια μου όπως πρότεινες χριστινα, αλλά η γάτα πήρε μυρωδιά και δε κάθησε να τη χαιδέψω πολύ. Όχι ότι γενικά κάθεται... Προσπάθησα να χαιδέψω ένα από τα μικρά, που δε φοβάται τόσο. Πρέπει να κατάφερα να βάλω λίγο στην πλάτη του..
Στα πόδια και την κοιλιά να δώ πώς θα βάλω:D

Κι αν τα εκλεινες δυο βδομαδες μεσα με δυο λεκανες γεματες αμμο εναν κουβα νερο και μια λεκανη τροφη? τοτε δεν θα εφευγαν σιγουρα...;)

Μπαααα βρε συ, η γάτα τριγυρνάει συνέχεια έξω... Θα σκάσει αν την κλείσω μέσα! Δεν είναι σκοπός μου, σώνει και καλά να αποκτήσω γατιά, αλλά αφού ήρθαν, θα τα φροντίσω όσο μπορώ και όσο περνάει από το χέρι (και την τσέπη μου):)

Θα τους δείξεις που είναι η άμμος θα τα βάλεις μέσα στη λεκάνη κι αυτά θα καταλάβουν από μόνα τους, έχουν ενστικτο. Τα δικά μου πριν τους βάλουμε άμμο κατούρησαν μερικές φορές στο πάτωμα και μετά κάναν πως έσκαβαν...

Χιχι...:)

Πόσο κοστίζει η άμμος? Πόσο πρέπει να πάρω, και κάθε πότε να την αλλάζω?
Δε το γλιτώνω τελικά...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back