68 μέρες και ακόμα περιμένουμε!!!! SOS!

Σορρυ Αννα μου παρανόηση. :redface:
Δεν διάβασα καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι κάνεις η γατούλα σου Ira είναι καλύτερα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρώτησε το γιατρό; τι σου είπε; Γιατί έγινε αυτό; αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κ δεν μπορεί να γεννήσει καλύτερα να την στειρώσεις για να μη στενοχωριέσαι κ την εκθέτεις κ σε κίνδυνο
Ο γιατρος λει οτι μπωρω να την ζευγαροσω ξανα,απλα ετιχε να διαρκει τοσες μερες η εγκιμοσινη και μεγλοσαν πολυ τα γατκια.Και μου προτινε να κανουμε στιροση.

Τι κάνεις η γατούλα σου Ira είναι καλύτερα;
Ουυυ! Μια χαρα ειναι το θεατρο μου!Τωρα παλι ζιταει γαμπρο!

τελικα δεν θα της κανεις στείρωση; τα γατακια τα εχεις δώσει;

Εγώ θα έλεγα άμα αισθάνεσαι εσύ έτσι και η γατούλα το ίδιο,καλύτερα θα ήταν να τη στειρώσεις.Το λάθος μας είναι ότι βλέπουμε τις γατούλες μας με βάση τα ανθρώπινα δεδομένα και δεν καταλαβαίνουμε ότι εμείς επιλέγουμε πότε και αν θέλουμε να γίνουμε μαμάδες,αλλά αυτές όχι.:/:Οπότε εγώ θα διάλεγα να μην την ξαναϋποβάλλω σε αυτή τη διαδικασία.
Εχεις δικιο ,αλλα θελω να αποφυγω τιν στιροση,οχι οτι ειναι παραλογω και κακο αλλα νομιζω οτι ειναι εναντια στι φυση.Αλλα αμα ειναι να κινδινευει το ζωακι μου θα το κανω .

τελικα δεν θα της κανεις στείρωση; τα γατακια τα εχεις δώσει;
Τα γτακια βγικαν ψοφια,για τιν στειρωση σκεφτομαι ακομα:/:

Το γάλα της το κόψατε???Εμένα η γάτα μου η Σακιρα είχε γεννησει μια φορά νεκρό γατάκι και της αρχίσαμε αμέσως θεραπεια για να κόψει το γάλα...Ειναι τρομερά σημαντικό να της κάνετε θεραπεία..Να απολυμάνεις και τους χώρους που γέννησε να μην έχει καμμία μυρωδιά...Ξέρω πόσο άσχημο είναι...Μήπως πριν την ζευγαρώσεις της έκανες ενέσεις για να μην ζευγαρώσει???
Καναμε και θεραπια,και αντιβιοσι αμεσος μετα τι γεννα.Και απολυμανση εκανα παντου και οτι αλλο μπωρεις να φανταστεις για να ειναι καλα!Ενεσεις δεν εχω κανει ποτε ουτε χαπια!Μονο εμβολια!:happy:

χρειαζομαι βοηθεια

Καλησπερα σε ολους.σημερα γραφτηκα εδω γιατι εχω καποιες αποριες κ θελω την βοηθεια σας.Εχω δυο γατια που ηταν αδεσποτα πυ ειναι ζευγαρι.Εδω κ 20 περιπου μερες παρατηρησα οτι το θυληκο γατακι μου φαινεται οτι ειναι εγκυος μια κ εχει μεγαλωσει λιγο περισσοτερο απο το νορμαλ η κοιλιτσα της.πειδη ομως ειναι η πρωτη φορα που εχω γατια θελω τη βοηθεια σας κ πεστε μου τι κανω απο εδω κ κατω.Σας ευχαριστω:)

Το καλύτερο είναι να μιλήσεις με τον κτηνίατρο που παρακολουθεί την γατούλα σου.:)
Η δική μου προσωπική άποψη και συμβουλή πάντως είναι, αν δεν έχεις εξασφαλίσει ήδη σπίτι για τα γατάκια, να προχωρήσεις σε έκτρωση και να στειρώσεις και το αρσενικό.

ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΣΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΓΑΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΤΙ Κ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ.ΤΑ ΕΧΩ Κ ΤΑ ΔΥΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Κ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΙΑ Κ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΕΔΩ Κ ΚΑΤΩ Κ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ.ΝΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΗΔΗ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ.....:hmm:

για να ειναι εγκυος η θηλυκια παει να πει ότι δεν ειναι τόσο μικρα και μάλιστα αν δεν ειναι σε προχωρημενη εγκυμοσύνη το καλύτερο ειναι να γινει το συντομοτερο η επεμβαση. Ο κτηνιατρος θα σου πει επισης οτι κανενα γατι δεν τρελλαθηκε επειδή στειρωθηκε, αντιθετως απεβαλλε το αγχος που του δημιουργεί ο οιστρος για ζευγαρωμα. Το γατι γινεται χαδιαρικο λίγο περισσότερο και πρεπει να του δίνεις λαιτ τροφη αυτο ειναι ολο..
Δεν νομιζω αυτο που λες να ισχύει για κανενα ζωακι αλλωστε. Τα γατακια τι τυχη θα έχουν αν γεννηθουν;
Η προταση μου ειναι να στειρωσεις σύντομα το θηλυκο και κατοπιν και το αρσενικο γιατι θα σου φύγει.
Αυτα νομιζω θα στα επιβεβαιωσει και ο οποιοσδήποτε κτηνιατρο. Μην ντρεπεσαι να κανεις ερωτήσεις στο γιατρό καμμια απορία δεν ειναι "χαζή".
Σε παρακαλώ μην γραφεις με κεφαλαία γραμματα γιατί ειναι σαν να φωνάζεις..

νοτα σε ευχαριστω για τις πληροφοριες,συγνωμη δεν ηξερα οτι εδω δεν επιτρεποντε τα κεφαλαια.για να φυγει το αρσενικο αν στειρωθει το θυληκο δεν νομιζω γιατι ειναι πολυ κολλημενο σε μενα κ δεν νομιζω να τολμησει να φυγει.ναι ειναι μικρα κ τα δυο,το πολυ ενος ετους μου το ειπε κ ο κτηνιατρος.τα γατακια που θα γεννηθουν θα τα δωσω ολα κ θα κρατησω τους γονεις μια κ αυτα δεν αντεχω να τα αποχωρηστω.ειναι αυτα που εχω στη φωτο εδω.

νοτα σε ευχαριστω για τις πληροφοριες,συγνωμη δεν ηξερα οτι εδω δεν επιτρεποντε τα κεφαλαια.για να φυγει το αρσενικο αν στειρωθει το θυληκο δεν νομιζω γιατι ειναι πολυ κολλημενο σε μενα κ δεν νομιζω να τολμησει να φυγει.ναι ειναι μικρα κ τα δυο,το πολυ ενος ετους μου το ειπε κ ο κτηνιατρος.τα γατακια που θα γεννηθουν θα τα δωσω ολα κ θα κρατησω τους γονεις μια κ αυτα δεν αντεχω να τα αποχωρηστω.ειναι αυτα που εχω στη φωτο εδω.
Για σου και καλος ειρθες στιν παρεα μας!Λιπον μιν ανγονεσε,ολα ειναι φισιολογικα! Τα γατακια σου ειναι στον ειδιο χορο μενουν?Κοιτα αν θα ειναι μαζι τοτε θα ζευγαρονουν τουλαχιστον 2φορες του χρονου,οποτε εσει αποφασιζεις τι θα κανεις!Για τιν εγγιμοσινη μιν φοβασε ,το γατακι ξερει τι θα κανει,απλα πρεπι να ξερεις ποτε εμιναι εγγιος για να υπολογισεις σε ποσες μερες θα γεννισει,ειναι μεχρι και 60-63 μερες μπωρει και νοριτερα.Απλα μιλα με το γιατρο σας προτα και οτι θελεις απο εμας ειμαστε εδω!Αντε με το καλο !:):rolleyes:

Καλημέρα κι απο μένα ira και nikol,
κατ' αρχάς καλωσορίσατε στην παρέα μας. Όπως είπε και η Νότα και η drusilla που είναι και απο τις πιο εμπειρες εδω μέσα η στείρωση δεν δημιουργεί απολύτως κανένα πρόβλημα αντιθέτως λύνει.
Εσύ ira μου ήδη το έζησες το πρόβλημα που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή της αγαπημένης σου γατούλας. Δεν νομίζω πως το να διακινδυνεύσεις πάλι τη ζωή της αλλά και το να φέρει στον κόσμο ακόμα μερικά ζωάκια που αντικειμενικά δύσκολα θα βρούν σπίτι αξίζει.
Όπως ξέρεις στα ζωάκια η αναπαραγωγή είναι ενστικτώδης και γίνεται τόσο συχνά στην φύση για την διατήρηση του είδους και μόνο επειδή υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα. Επομένως η αναπαραγωγή σε γατάκι απου μένουν στο σπίτι δεν έχει λόγο να γίνεται εκτός και αν έχουμε εξασφαλίσει μια καλή ζωή και για τους απογόνους τους.
Δεν μπορεί κανενας να αγνοήσει το πόσα νεογέννητα βρίσκουν οικτρό θάνατο κλεισμένα μέσα σε σακούλες σκουπιδιών και πολτοποιούνται στα αποριμματοφόρα.
Άλλωστε μένοντας λίγο ακόμα καιρό στο my cat θα καταλάβεις πως το να βρεθεί υιοθεσία για μερικά ακόμα αδέσποτα σε σπίτια που θα τα φροντίζουν είναι πολύ δύσκολο ήδη, ας μην συμβάλουμε και εμείς σε αυτό.
Καταλαβαίνω καλές μου ira και nikol ότι οι αμφιβολίες σας προέρχονται απο αγάπη και μόνο για τα ζωάκια σας και δεν διστάζω να σας πώ πως κι εγώ - πολύ πρόσφατο μέλος του site έτσι κι αλλιώς- είχα δυσκολία πριν πάρω την απόφαση να στειρώσω τα γατάκια μου.
Όμως σας διαβεβαιώ πως έχω δύο ζωηρότατα μωρά που δεν κινδυνεύουν απο καρκίνους, πυομητρίες και χίλια δυό και που θα ζήσουν πολλά χρόνια μαζί μου δίνοντας μου χαρά και αγάπη. Και κυρίως δεν θα είμαι υπεύθυνη για μερικές ακόμα ζωές που θα τελειώσουν κάτω απο τις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου, απο κάποια φόλα ή ένας Θεός ξέρει τί άλλο.
Συγνώμη για το σεντόνι και τον διδακτικό τόνο αλλά μόνο απο αγάπη για σας και τα ζωάκια σας πήρα το θάρρος να σας μιλήσω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back