Aγόρασε ημίαιμο

nikos_x

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Nίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 389 μηνύματα.
Μια συμφοιτητρια μου απεκτησε ενα πανεμορφο ΗΜΙΑΙΜΟ γατακι.Ειναι ενας κουκλος φουντωτος με λαμπερα ματια!:D

Το κουλο της υποθεσης? Το ΑΓΟΡΑΣΕ απο πετ σοπ στην τιμη των 120 Ευρω.
:confused:

Ειναι ημιαιμο Αγκυρας Χ Περσιας νομιζω ή Αγκυρας με κατι αλλο.

Ποιος ειναι για ξυλο? Ο πετσοπας ή η κοπελια? Και οι δυο?

...

:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια συμφοιτητρια μου απεκτησε ενα πανεμορφο ΗΜΙΑΙΜΟ γατακι.Ειναι ενας κουκλος φουντωτος με λαμπερα ματια!:D

Το κουλο της υποθεσης? Το ΑΓΟΡΑΣΕ απο πετ σοπ στην τιμη των 120 Ευρω.
:confused:

Ειναι ημιαιμο Αγκυρας Χ Περσιας νομιζω ή Αγκυρας με κατι αλλο.

Ποιος ειναι για ξυλο? Ο πετσοπας ή η κοπελια? Και οι δυο?

...

:hmm:
Ο Πετσοπάς σίγουρα...:mad::mad::mad:Η κοπέλα μπορεί να μην ήξερε.;););)Δεν είναι όλοι ενημερωμένοι..;);)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ξύλο το χρειάζεται κυρίως αυτός που έχει γάτα ράτσας, δεν τη στειρώνει και τη ζευγαρώνει όπως να 'ναι και με ό,τι να 'ναι.:down:
Ε, δευτερευόντως βέβαια και ο μαγαζάτορας, ο οποίος όμως έμπορος είναι, αφού βρίσκει πελάτες να πληρώσουν, χαζός είναι; Θα πουλήσει. Η κοπέλα που το πήρε, προφανώς από άγνοια το έκανε. Άρα το βασικότερο για να μειωθούν κάτι τέτοια είναι η εντατική ενημέρωση, από φορείς όπως ο ΕΟΓ και οι αντίστοιχες διεθνείς οργανώσεις, από τους ζωόφιλους, τους εκτροφείς κ.λπ.

Περσιας με Αγκυρας ειναι τοσο ρατσας οσο ειναι και τα πανεμορφα κεραμιδογατακια μας.Και ο καταστηματαρχης φταιει,αλλα και η κοπελα,που δεν εριξε μια ματια στα γατακια που χαριζονται,και προτιμησε να δωσει χρηματα για ενα γατακι που απλα ηταν "απο σοι".Πολλοι θελουν γατακι ρατσας και θαμπωνονται οταν ακουν Αγκυρας,Περσιας,κι αλλα τετοια.Γνωμη μου ειναι οτι τα γατακια δεν ειναι μπιμπελο,ειτε δινει κανεις χρηματα για να τα αποκτησει,ειτε οχι,και πρεπει να τα υιοθετουμε για αυτο που ειναι,κι οχι για τη μοστρα...

Και ο καταστηματαρχης φταιει,αλλα και η κοπελα,που δεν εριξε μια ματια στα γατακια που χαριζονται,και προτιμησε να δωσει χρηματα για ενα γατακι που απλα ηταν "απο σοι".

Και που δεν έκανε μια στοιχειώδη έρευνα πριν αγοράσει οτιδήποτε.

Ναι,για οτιδηποτε δωσεις τοσα χρηματα,δε σε ενδιαφερει να το ψαξεις λιγο πιο πριν;

H κοπελα μου ειπε πως της αρεσε σαν ιδεα γιατι θα συνδιαζονταν τα καλυτερα χαρακτηριστικα απο τις δυο φυλες...:confused:

O,τι να'ναι...Γιατι οπωσδηποτε τα καλυτερα κι οχι τα χειροτερα;Γιατι τα καλυτερα χαρακτηριστικα κι απο τις δυο φυλες κι οχι τα συνδυασμενα προβληματα υγειας τους;Τι να πω...

Έτσι...
και εγώ θα διασταυρώσω την σκύλα μου με έναν πολύ καλό κυνηγό γάτο μου... να βγάλω γατόσκυλο, να φυλάει και το σπίτι, και να μου πιάνει και ποντίκια.....:whistle::greycat:

O,τι να'ναι...Γιατι οπωσδηποτε τα καλυτερα κι οχι τα χειροτερα;Γιατι τα καλυτερα χαρακτηριστικα κι απο τις δυο φυλες κι οχι τα συνδυασμενα προβληματα υγειας τους;Τι να πω...
Παντως Δώρα για να κάνω κ τον συνήγορο του διαβόλου όταν κάποιος παίρνει το πρώτο του γατάκι ή όταν γενικά δεν έχει σχέση με γατάκια ράτσας ίσως δεν του περνάει καν από το μυαλό να ψάξει περισσότερο γιατί τα πράγματα τα βλέπει πιο απλά κ αυτό που είπε η κοπέλα είναι χαρακτηριστικό της άγνοιας ότι συνδυάζει για παράδειγμα το τριχωτό με κάτι άλλο. Θα συμφωνήσω λοιπόν με την Aretha χρειάζεται ενημέρωση για το τι συμβαίνει ας μη ξεχνάμε ότι είμαστε μία χώρα που τώρα δειλά δειλά γινόμαστε φιλόζωη

Έτσι...
και εγώ θα διασταυρώσω την σκύλα μου με έναν πολύ καλό κυνηγό γάτο μου... να βγάλω γατόσκυλο, να φυλάει και το σπίτι, και να μου πιάνει και ποντίκια.....:whistle::greycat:

χαχα συμφωνώ απόλυτα!:lol:

Παντως Δώρα για να κάνω κ τον συνήγορο του διαβόλου όταν κάποιος παίρνει το πρώτο του γατάκι ή όταν γενικά δεν έχει σχέση με γατάκια ράτσας ίσως δεν του περνάει καν από το μυαλό να ψάξει περισσότερο γιατί τα πράγματα τα βλέπει πιο απλά κ αυτό που είπε η κοπέλα είναι χαρακτηριστικό της άγνοιας ότι συνδυάζει για παράδειγμα το τριχωτό με κάτι άλλο. Θα συμφωνήσω λοιπόν με την Aretha χρειάζεται ενημέρωση για το τι συμβαίνει ας μη ξεχνάμε ότι είμαστε μία χώρα που τώρα δειλά δειλά γινόμαστε φιλόζωη

συμφωνώ πως έτσι σκευτονται οι περισσότεροι, αλλά το βρίσκω υπερβολικό κάποιος να πληρώσει για να αποκτήσει κάτι χωρίς να γνωρίζει τίποτα για αυτό, πόσο μάλλον ένα ζωάκι που έχει ψυχο'υλα και θεωρείτε έμβιο ον.Από την άλλη, αν η κοπέλα το έψαχνε λίγο στις αγγελίες ζώων που χαρίζονται, θα έβρισκε μια πληθώρα ημίαιμων γατών φουντωτών...!!!

από την άλλη κρίνω τελείως ανεύθυνο και αντιεπαγγελματικό κάποιος να πουλήσει ζώο ημίαιμο.(ενώ είδη είμαι αντίθετη στο να εμπορευτεί οποιοδήποτε ζωάκι). αυτό μου θυμίζει το παζάρι του Σχιστού , το οποίο πριν λίγο καιρό είχαμε ξευτιλίσει για το παράνομο εμπόριο ζώων ημίαιμων, με την πρόφαση πως είναι καθαρόαιμα.

Ελενα μου δε διαφωνω,αλλα αυτος ο καποιος αγοραζει ενα συντροφο,ενα ζωντανο πλασμα,οχι ενα παλτο που αν δεν του κανει θα το αλλαξει σε δυο χρονια.Μονο και μονο γι'αυτο θα πρεπει να το ψαχνει και να μη βασιζεται μονο στην οψη ή στις "ιδεες" του.Επισης θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να τον ενδιαφερει σε τι συνθηκες εχει ζησει αυτο το ζωακι και αν ειναι υγιες,κι οχι απλα να μπει σε ενα μαγαζι και να το αγορασει οπως θα επαιρνε απορρυπαντικο απο το ραφι του μαρκετ.
Αν δεν τον ενδιαφερει η ρατσα και θελει απλα ενα φουντωτο ζωακι,ας παρει ενα αδεσποτακι.Αλλα δυστυχως οι περισσοτεροι επιδοξοι ιδιοκτητες κατοικιδιων ρατσας μενουν οπως ειπα στη "μοστρα" που συνεπαγεται το να πουν οτι εχουν γατι με ευγενικες ριζες.Καλως ή κακως,οταν εχεις τη "λοξα" να αποκτησεις ενα ζωακι ρατσας,αυτο συνεπαγεται και την υποχρεωση σου ως υπευθυνος ιδιοκτητης να το ψαξεις,ειτε σου περνα απο το μυαλο ειτε οχι.Και φιλοζωοι πιστευω οτι πρεπει να γινουμε σε συνδυασμο με μια αυξημενη αισθηση ευθυνης...κι ολοι αυτοι οι ιδιοκτητες ζωων ρατσας που τα παρατουν στο δρομο οταν ειναι αν φυγουν για διακοπες "φιλοζωοι" θεωρουνται,επειδη απεκτησαν ενα ζωο.

θα πρεπει να το ψαχνει και να μη βασιζεται μονο στην οψη ή στις "ιδεες" του.Επισης θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να τον ενδιαφερει σε τι συνθηκες εχει ζησει αυτο το ζωακι και αν ειναι υγιες,κι οχι απλα να μπει σε ενα μαγαζι και να το αγορασει οπως θα επαιρνε απορρυπαντικο απο το ραφι του μαρκετ.
Δώρα, σ' αυτό συμφωνούμε όλοι νομίζω. Το θέμα είναι πώς θα τους κάνουμε να το ψάχνουν λίγο παραπάνω. Γι' αυτό είπα ότι πρώτα απ' όλα χρειάζεται ενημέρωση.
(Και κάποιος θεσμικός έλεγχος στο εμπόριο ζώων θα ήταν επίσης ένα πολύ καλό βήμα, αλλά φοβάμαι πως είναι λίγο "ζήσε Μάη μου" :/:)

Δώρα, σ' αυτό συμφωνούμε όλοι νομίζω. Το θέμα είναι πώς θα τους κάνουμε να το ψάχνουν λίγο παραπάνω. Γι' αυτό είπα ότι πρώτα απ' όλα χρειάζεται ενημέρωση.
(Και κάποιος θεσμικός έλεγχος στο εμπόριο ζώων θα ήταν επίσης ένα πολύ καλό βήμα, αλλά φοβάμαι πως είναι λίγο "ζήσε Μάη μου" :/:)
Θεσμικος ελεγχος στα εκτροφεια γινεται,εστω και στοιχειωδης.Μαλιστα εφτασε στα αυτια μου οτι ισως δοκιμαστει κι εδω να κρατειται το pedigree των μικρων μεχρι αυτα να στειρωθουν,ωστε να αποφευγεται η αναπαραγωγη απο ιδιωτες.Το θεμα ειναι οτι οσο αποφασιζουν οι μεν να αναπαραγουν ζωακια για να κανουν μπαζα,και οι ενδιαφερομενοι να μην προτιμουν αδεσποτα ή ζωα εκτροφειου,και να αγοραζουν απο πετ σοπ,η κατασταση να διαιωνιζεται με θυματα τα ζωα.Και οσο και να ενημερωνει κανεις,αν δεν το ψαξει λιγο και ο καθε ενδιαφερομενος δε γινεται δουλεια...και ξανατονιζω οτι θεωρω υποχρεωση του καθε ενδιαφερομενου να το ψαξει το θεμα,και να το δει με την αναλογη βαρυτητα.

Θεσμικος ελεγχος στα εκτροφεια γινεται,εστω και στοιχειωδης.
Το ξέρω, αναφερόμουν στα πετ σοπ που πουλάνε ζώα...:/:
και ξανατονιζω οτι θεωρω υποχρεωση του καθε ενδιαφερομενου να το ψαξει το θεμα,και να το δει με την αναλογη βαρυτητα.
Μωρέ κι εγώ υποχρέωση το θεωρώ, το θέμα είναι πώς θα το συνειδητοποιήσουν αυτό και οι άλλοι, εκτός από σένα κι εμένα :P

Όσο η τάδε γάτα και ο ταδε σκύλος πλασάρετε σαν μαγκιά, ή είδος πολυτελείας, ή σαν μόδα... αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.

Ο μάγκας Έλληνας, θα βρεί την καβάντζα, και θα αποκτήσει το "είδος" με κάθε μέσο, και με κάθε τρόπο....
Θα κάνει την δουλειά του, θα τον καμαρώσουν/ζηλεύουν οι φίλοι του, και μετά όταν θα το βαρεθεί θα το ξεφορτωθεί...

Το ξέρω, αναφερόμουν στα πετ σοπ που πουλάνε ζώα...:/:

Μωρέ κι εγώ υποχρέωση το θεωρώ, το θέμα είναι πώς θα το συνειδητοποιήσουν αυτό και οι άλλοι, εκτός από σένα κι εμένα :P
Αν αρχισουν να "τρωνε πορτα" θα το καταλαβουν...Εγω αρνουμαι να δωσω ζωο σε ανθρωπο που μου στελνει mail "ποσο εχουν;"Δεν το κανουν ολοι,ουτε υποχρεωνουν σε στειρωση,για να μη δυσαρεστησουν τον πελατη.Τα πετ σοπ δεν γεμιζουν απο μονα τους...καποιος τους τα προμηθευει τα ζωα.Και θα μπορουσαν να φροντισουν μεσω νομοθεσιας να μην επιτρεπεται η πωληση ζωων απο πετ σοπ,μονο αξεσουαρ,οπως εκαναν στη Γαλλια.Σε συνδυασμο με την υποχρεωτικη σημανση και ελεγχο απο τους κτηνιατρους θα ηταν αποτελεσματικο σε ικανοποιητικο βαθμο.Αλλα εδω σημαινεις ζωο,το χανεις μετα απο δυο χρονια και ακομα δεν εχει καταχωρηθει,τι να λεμε...:down:

μου φαινεται υπερβολικα ηλιθιο να μην υπαρχει νομος που να ελεγχει αν τα ζωα που πουλιουντε σε πετσοπ( αν και ειμαι κατα) , εχουν πιστοποιητικα υγειας. τωρα που θα κατεβω κυπρο θα ρωτησω μια κοπελα που γνωρισα που εχει πετσοπ αν εκει υπαρχει καποιος νομος γι αυτο εκει, επειδη τοσα χρονια δεν ειδα σε πετσοπ ουτε σκυλακια, ουτε γατακια..μονο 1 γατακι περιστασιακα εχω δει να εχει το συγκεκριμενο πετσοπ που ηταν με pedigree..στα υπολοιπα δεν ειδα να πουλουν ουτε σκυλια, ουτε γατια..:hmm:

μου φαινεται υπερβολικα ηλιθιο να μην υπαρχει νομος που να ελεγχει αν τα ζωα που πουλιουντε σε πετσοπ( αν και ειμαι κατα) , εχουν πιστοποιητικα υγειας.
Νόμος πιθανότατα υπάρχει, και για τα πιστοποιητικά υγείας και για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Το θέμα είναι να εφαρμόζεται...

Νόμος πιθανότατα υπάρχει, και για τα πιστοποιητικά υγείας και για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Το θέμα είναι να εφαρμόζεται...
δεν υπαρχει κανενας που να ελεγχει αυτο???? ΕΛΕΟΣ, οι νομοι να υπαρχουν και κανενας να μην τους λαμβανει υποψη:mad::mad::mad::mad::mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back