Aδέσποτα

ΒΑΛΙΑ13385

Νεοφερμένο μέλος

Η ΒΑΛΙΑ13385 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Μενω σε ενα χωριο που ειναι γεματο αδεσποτα και κανεις δεν κανει τιποτα.Μονο καποια παιδια ταιζουν και φροντιζουν τα αδεσποτα.Ολοι απο τις γυρο περιοχες ερχονται και παρατανε τα σκυλια τους εδω.Εγω εχω κρατησει μερικα.Ολοι τα κακομεταχηριζονται .Τι να κανω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να κανεις αμα εισαι και μόνη...
Υπάρχει κανενας σύλλογος στην περιοχή να σε βοηθήσει με στειρώσεις; Ισως αν οργανωθεις με κάποιους άλλους φιλοζωους να κάνετε κάτι τέτοιο. Αλλά υπάρχει κτηνίατρος να τις κάνει;

Το βασικο ειναι τα σκυλιά, που αμα αρχίσουν και γεννάνε θα έχετε πρόβλημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρε παιδιά (και μην με πάρετε με τις ντομάτες) μέχρι και στα χωριά θα αρχίσουμε να στειρώνουμε ζώα; Άντε στις πόλεις το καταλαβαίνω, δεν είναι φυσικό περιβάλλον...αλλά στα χωριά γιατί; Το ότι τα κακομεταχειρίζονται βέβαια είναι θέμα παιδείας και εννοείται πως καταδικάζεται, αλλά...:/:

Εχεις περάσει καθόλου καιρο σε χωριο να δεις πια ειναι η μοιρα των αδεσπότων εκει;
Εγώ που έχω λοιπον, να σου πω οτι οι συνθήκες που ζουνε ειναι χειροτερες απο αυτες στην πόλη. Τουλαχιστον εδώ κάποιος θα βρεθει να τα ταιζει στις τοσες χιλιαδες κοσμου. Ή να τα πάει στο γιατρο.
Στα χωρια δεν ταιζουν καν τα δικα τους ζώα, θα ταισουν τα αδέσποτα;
Και αν βρεθει ένας να τα ταιζει, καταλήγει να μαζεύει σκύλους και γάτες στην αυλη του που αμα αρχίσουν να αναπαράγονται τι θα γίνει;;

Δες εδώ
αντίστοιχο θέμα.

Δεν θέλω να μπω στην διαδικασια να περιγράφω τις σκηνές φρίκης που έχουμε εμεις τα καλοκαίρια που πάμε στο χωριο... Τα δεμένα πεινασμένα σκυλιά, τους τουφεκισμούς για πλάκα, γιατι δεν ειναι καλο για το κηνύγι, τις γάτες που ζητιανεύουν απο σπίτι σε σπιτι με τα αυτια φαγωμένα απο την ψώρα.

Δεν ειναι παντου έτσι, αλλά σε πολλά μέρη είναι.

Ρε παιδιά (και μην με πάρετε με τις ντομάτες) μέχρι και στα χωριά θα αρχίσουμε να στειρώνουμε ζώα; Άντε στις πόλεις το καταλαβαίνω, δεν είναι φυσικό περιβάλλον...αλλά στα χωριά γιατί; Το ότι τα κακομεταχειρίζονται βέβαια είναι θέμα παιδείας και εννοείται πως καταδικάζεται, αλλά...:/:

Μην το θεωρείς ότι είναι αμελητέο το ζήτημα των σκύλων στο χωριό που επειδή θα είναι αδέσποτα και κακοποιημένα θα ενωθούν σε αγέλες και θα γίνουν επιθετικά και μετά θα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν....και εφόσον πολλοί είναι αυτοί που παρατάνε τα σκυλιά τους εκεί το πρόβλημα θα διογκώνεται και θα πάρεί περίεργες διαστάσεις...το έχω δει να γίνεται σε χωριά και δεν ήταν καθόλου καλό....

Έχω εντελώς άλλη άποψη, αλλά καλύτερα να τα πούμε όταν βρεθούμε από κοντά.

Πίστεψέ με συμφωνώ με τα κορίτσια και στο χωριό του πατέρα μου το ίδιο συμβαίνει. Τους βάζουν φόλες για πλάκα. Ο πατέρας μου κάποια καλοκαίρια πριν τάιζε ένα σκυλάκι. Φυσικά το φολιάσανε. Δεν τα αφήνουν να ζήσουν ελεύθερα. Είναι πιο σκληροί άνθρωποι. Τα κηνυγάνε τα κακοποιούν. Υπάρχουν βέβαια και τα ευαισθητοποιημένα άτομα. Ακόμη και ζώα που ανήκαν σε κάποιον τάιζαν το καλοκαίρι οι γονεις μου γιατί τους πετούσαν ένα κομμάτι μόνο ξερό ψωμί και τα είχαν δεμένα. Και εκεί άντε να βγάλεις άκρη με καταγγελίες.

Αχ ναι μωρό μου πότε πότε πότε!!!!!!!!:up::up::up::up::up:έλα πεεεεεεεεεες:lol::lol::lol::lol:

Πίστεψέ με συμφωνώ με τα κορίτσια και στο χωριό του πατέρα μου το ίδιο συμβαίνει. Τους βάζουν φόλες για πλάκα. Ο πατέρας μου κάποια καλοκαίρια πριν τάιζε ένα σκυλάκι. Φυσικά το φολιάσανε. Δεν τα αφήνουν να ζήσουν ελεύθερα. Είναι πιο σκληροί άνθρωποι. Τα κηνυγάνε τα κακοποιούν. Υπάρχουν βέβαια και τα ευαισθητοποιημένα άτομα. Ακόμη και ζώα που ανήκαν σε κάποιον τάιζαν το καλοκαίρι οι γονεις μου γιατί τους πετούσαν ένα κομμάτι μόνο ξερό ψωμί και τα είχαν δεμένα. Και εκεί άντε να βγάλεις άκρη με καταγγελίες.
Δυστυχως θα συμφωνησω με την Ουρανια.Διπλα στο σπιτι μας στο χωριο υπαρχει ενα εγκατελειμενο σπιτι,περισυ και προπερσυ το καλοκαιρι εμφανιζοταν μια σκυλα με δυο μικρα(διαφερετικες περιπτωσεις καθε χρονο).Τα ταιζα εγω το ΣΚ και την υπολοιπη βδομαδα η γειτονισσα(να'ναι καλα η γυναικα).Αλλα παντα η ιδια ιστορια,πρωτα δηλητηριαζαν την μανα και μετα τα μικρα,δεν ξερω γιατι μ'αυτην την σειρα.Πιστευω οτι οι ανθρωποι στην επαρχια φερονται πολυ σκηροτερα στα ζωα ,φυσικα υπαρχουν και οι εξερεσεις.:mad:

:up::up::up: Μήπως, αντί να στειρώνουμε τα ζώα σε σημείο να κινδυνεύουν να εξαλειφθούν, θα έπρεπε να στειρώνουμε αυτούς που δεν έχουν την ανάλογη παιδία, μπας και κάνουμε δουλειά;;;;:hmm::hmm::hmm:

πολύ δραστική σε βρίσκω με τόση όμως αμυαλιά νομίζω ότι έτσι θα αυξήσουμε απλώς το δημογραφίκό πρόβλημα της Ελλάδας:lol::lol::lol:

πολύ δραστική σε βρίσκω με τόση όμως αμυαλιά νομίζω ότι έτσι θα αυξήσουμε απλώς το δημογραφίκό πρόβλημα της Ελλάδας:lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::up::up:

Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι στα χωριά γίνεται χαμός. Οι άνθρωποι είναι πιο σκληροί με τα ζώα και είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη γιατί τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει καν κτηνίατρος για στειρώσεις ή για περίθαλψη κακοποιημένου ζώου.
Εμένα στο εξοχικό μου υπάρχει έντονο πρόβλημα ειδικά με σκύλους που κάνουν αγέλες. Το αίσχος όμως είναι στο χωριό μου στη Λακωνία όπου τα αδέσποτα απλά μαρτυράνε...:down:

:up::up::up: Μήπως, αντί να στειρώνουμε τα ζώα σε σημείο να κινδυνεύουν να εξαλειφθούν, θα έπρεπε να στειρώνουμε αυτούς που δεν έχουν την ανάλογη παιδία, μπας και κάνουμε δουλειά;;;;:hmm::hmm::hmm:
Σε βρισκω πολυ σωστη Raisa:D Πειραζει που θα μεινουμε εμεις και εμεις στην Ελλαδα?:up:

Σε βρισκω πολυ σωστη Raisa:D Πειραζει που θα μεινουμε εμεις και εμεις στην Ελλαδα?:up:

Έλα ντε;;;;;;:lol::lol::lol::up::up::up:

Συμφωνώ με τους περισσότερους ότι στα χωριά η στείρωση είναι ακόμα πιο επιτακτική. 'Φυσικό' περιβάλλον για τα ζώα στην εποχή μας δεν υπάρχει πουθενά..τουλάχιστον για τα ζώα σαν τους σκύλους και τις γάτες που δε ζουν με χορτάρι. Αλλωστε μήπως και στα χωριά δεν υπάρχουν αυτοκίνητα από τα οποία κινδυνεύουν τα ζώα? Κι όπως είπε και κάποιος άλλος, αν στην πόλη μέσα σε τόσο κόσμο θα βρεθούν και μερικοί πονόψυχοι να ταϊσουν και να μαζέψουν κάποια αδέσποτα, στο χωριό μέσα σε 100 άτομα, άντε να βρεθούν κανα-δυό και τι να πρωτοκάνουν κι αυτοί? Και γενικά είναι πιο σκληροί οι άνθρωποι εκεί..αν το ζώο δεν προσφέρει μαλλί ή γάλα ή κρέας ή δε χρησιμοποιείται για κυνήγι, το θεωρούν άχρηστο. Οχι όλοι αλλά οι περισσότεροι:(

Δηλαδή για να καταλάβω. Απ'οσα διαβάζω συμπεραίνω τα εξής:
1. Οι γάτες και οι σκύλοι δεν έχουν πουθενά φυσικό περιβάλλον. Αυτό δε γίνεται, όλοι οι οργανισμοί έχουν φυσικό περιβάλλον. Κι αν τους το καταστρέψει κάποιος, προσαρμόζουν μετά από χρόνια το γενετικό τους υλικό στο καινούργιο περιβάλλον.
2. Εφόσον οι γάτες και οι σκύλοι δεν έχουν φυσικό περιβάλλον, πρέπει να στειρώνουμε όποιο τέτοιο ζώο βρεθεί μπροστά μας, όπου κι αν είναι αυτό.
Και η φυσική επιλογή πώς στο καλό θα γίνει; ΠΟΥ θα γίνει; Σε μη υπάρχοντα ζώα; Πώς θα δημιουργηθεί το είδος εκείνο της γάτας ή του σκύλου που είναι ανθεκτικό, που ζει περισσότερα χρόνια; Λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για τα ζώα, αλλά ας δούμε την τύχη τους λίγο πιο μακροπρόθεσμα.
Όσο για την τύχη των αδεσπότων στο χωριό ή και στην πόλη (φόλες, κακοποίηση, αυτοκίνητα κτλ) και γι'αυτό μπορώ να πω κάποια πράγματα αλλά αυτά σίγουρα από κοντά γιατί θα με ξεμαλλιάσετε.:redface:
Όσα γράφω βέβαια δεν τα σκέφτηκα μόνη μου. Είναι στοιχεία από το μάθημα "Οικολογία" (ναι,καλά ακούσατε) που διδάσκεται στη Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ. Και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη.

όλοι οι οργανισμοί έχουν φυσικό περιβάλλον. Κι αν τους το καταστρέψει κάποιος, προσαρμόζουν μετά από χρόνια το γενετικό τους υλικό στο καινούργιο περιβάλλον.
Δηλαδή, περιμένουμε μέσω της εξέλιξης και της φυσικής επιλογής το γενετικό υλικό των σκύλων και των γάτων να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, ώστε να τους επιτρέπει να:
- μεταβολίζουν το ποντικοφάρμακο
- χωνεύουν χωρίς πρόβλημα το τριμμένο γυαλί
- επιζούν αν τα πατήσει αυτοκίνητο ή αν τα χτυπήσει αεροβόλο
- επιβιώνουν τρώγοντας -ελάχιστα και ΑΝ τα βρουν κι αυτά- σκουπίδια

:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Aretha μου μπορώ να σου απαντήσω σε κάθε μία από τις ερωτήσεις που υποβάλλεις, πίστεψέ με. Απλώς ο γραπτός λόγος γίνεται εύκολα παρεξηγήσιμος και κινδυνεύω και να θεωρηθώ βάρβαρη. Ξέρω τι σκέφτονται όλοι όσοι διαφωνούν μαζί μου. Και δεν τους κατηγορώ, απλώς έχω άλλη άποψη.

Οπως και να το κάνουμε, οι γάτες και οι σκύλοι, λόγω φυσικής επιλογής είναι πλέον οικόσιτα. Αυτο σημαίνει οτι βασίζονται στον άνθρωπο για να επιβιώσουν. Το φυσικό τους περιβάλλον ειναι να ειναι δίπλα στον άνθρωπο για να τα ταιζει και να τα φροντιζει και αυτα να προσφέρουν με τον δικο τους τροπο. Αν αμολύσεις ένα σκύλο ή μια γάτα στο βουνο το πιθανότερο ειναι οτι θα πεθάνει.
Εδώ κοντεύουν να εξαφανιστούν οι λύκοι και οι αλεπούδες γιατι τα σκοτώνουν και δεν βρίσκουν φαγητό. Θα επιζήσουν τα σκυλια; Τι θα τρώνε; Φανταστικούς λαγους; ( Τους αληθίνους τους σκότωσαν οι κυνηγοί.) Οπως ειπαν οι κοπέλες θα γίνουν αγέλες, θα σκοτώνουν πρόβατα και κατσικια και θα τα τουφεκίσουν τελικά ή θα τα φολιάσουν.

Οποτε λήγει το θέμα, τα αμολάμε, σκοτώνονται κάποια στιγμή, εκτος βέβαια απο τα τυχερά που θα τα σώσει κανένας με το να τα πάρει σπίτι του. Αυτα.

Aretha, πολύ μου άρεσαν τα κατοικίδια του μέλλοντος που περιγράφεις! :lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back