Aιμοληψία που δεν έγινε

Μυρτω4038

Διακεκριμένο μέλος

Η Νίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.967 μηνύματα.
Μολις γυρισα απο τον κτηνιατρο μας με την Μυρτουλα.Μια που τον Αυγουστο εκλεισε τα πεντε της χρονια, ειπα να της κανω μια εξεταση αιματος.Ο κτηνιατρος μου ειχε προτινει μαζι με την γενικη εξεταση αιματος να δουμε και αλκαλικη φωσφαταση και τρασαμινασες για να δουμε την ηπατικη λειτουργια, μια και αυτο θεωρει πιο πιθανο να εμφανισει καποια παρεκλιση παρα το σακχαρο του αιματος.Με την εξεταση των λευκων θα βλεπαμε επισης αν υπαρχει κατι μη φυσιολογικο, οποτε αν χρειαζοταν θα το ψαχναμε περισσοτερο(ηθελα να δω για αντισωματα λευχαιμιας).
Λοιπον σημερα το απογευμα ειχα προγραμματισει την αιμοληψια.
Επρεπε να κανουμε την προναρκωση και μου ειπε συμφωνα με το σωματικο βαρος της Μυρτουλας(δυστυχως 5.800κ) με αυξημενο ποσοστο λιπους, θα αργουσε λιγο περισσοτερο να ενεργησει το φαρμακο.Χρησιμοποιησε το σκευασμα Dexdomidor(αν το γραφω σωστα) και μυοχαλαρωτικο κεταμινη αρχικα 5mg/kg.Περιμεναμε να δρασει το ηρεμιστικο αλλα τιποτε,ανεβασε την δοση του μυοχαλαρωτικου (την εφτασε σταδιακα στα 10mg/kg).Μετα απο μια ωρα η Μυρτουλα εδειξε να ανταποκρινεται, περιμεναμε λιγο ακομη, και αρχισε να της ξυριζει το ποδαρακι για να γινει επιτελους η αιμοληψια.Δυστυχως η Μυρτουλα αντιδρουσε πολυ εντονα, δηλαδη δεν την επιασε καθολου η προναρκωση.Και υποτιθεται καινουργιο σκευασμα της εταιρειας Phrizer που υποσχονταν πολυ καλα και γρηγορα αποτελεσματα συμφωνα με την διαφημηση του που ειδα στο κτηνιατρειο.Οποτε σταματησαμε την διαδικασια(δεν δεχτηκα να ταλαιπωρηθει αλλο το ζωο μου) της εδωσε το αντιδοτο και γυρισαμε σπιτι.Μου ειπε οτι οι επιλογες σε ηρεμιστικα σχηματα ειναι τρεις και την Δευτερα το βραδυ θα δοκιμασουμε καποια αλλο σχημα.Παρ'ολο που ηθελα πολυ να της κανω αυτην την αιμοληψια αρχισα να προβληματιζομαι, η Μυρτουλα περασε εκει μιαμιση ωρα εντονου στρες και ταλαιπωριας, να το επιχειρησω ξανα η να το αφησω?:hmm:Ειχε κανεις παρομοια εμπειρια?
Ακομη ειναι απο την επιδραση του μυοχαλαρωτικου και παραπαταει το καημενο.Και μου εκανε και εμετο.Και ολα αυτα για το τιποτε.Ξανα απο την αρχη η διαδικασια.:(:hmm:
Το μονο παρηγορο ειναι οταν την εφερα σπιτι και ακομη δεν μπορουσε καλα, καλα να περπατησει ο Αρουλης αμεσως την πλησιασε και συνεχεια ακουμπουσε την μυτουλα του στην δικη της και την μυριζε.Και αυτη το ιδιο.Ουτε κχχχ ουτε τιποτα, μολλον καταλαβε και αυτος οτι κατι δεν παει καλα και ηταν συνεχεια διπλα της και την μυριζε και αυτη του ανταποκρινοταν.Δεν πιστευα στα ματια μου οτι υπαρχει τετοιο δεσιμο μεταξυ τους.
Χιλια συγνωμη για το σεντονι αλλα ηθελα με καποιον να τα μοιραστω.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κρίμα που ταλαιπωρήθηκε άδικα η καημενούλα.:( Είναι περίεργο που δεν την έπιασε το φάρμακο, αλλά κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Ελπίζω να πάνε όλα καλά την επόμενη φορά.

Το μονο παρηγορο ειναι οταν την εφερα σπιτι και ακομη δεν μπορουσε καλα, καλα να περπατησει ο Αρουλης αμεσως την πλησιασε και συνεχεια ακουμπουσε την μυτουλα του στην δικη της και την μυριζε.Και αυτη το ιδιο.Ουτε κχχχ ουτε τιποτα, μολλον καταλαβε και αυτος οτι κατι δεν παει καλα και ηταν συνεχεια διπλα της και την μυριζε και αυτη του ανταποκρινοταν.Δεν πιστευα στα ματια μου οτι υπαρχει τετοιο δεσιμο μεταξυ τους.

:inlove::inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ, το καημένο! Κι εγώ στη θέση σου θα προβληματιζόμουν για το τι θα έκανα. :(

Αχου το Μυρτούλι:(...μα να μην την πιάσει καθόλου η νάρκωση??:confused:
Νίκη μου , αν πρέπει να γίνει η εξέταση πιστεύω πως δεν την γλυτώνεις την 2η επίσκεψη:/:....μακάρι εκεί να πάνε καλύτερα τα πράγματα.:)

Χμμ περιεργο α θες μια δευτερη γνωμη παντως πες μου καλο ειναι να ρωτησεις και καποιον αλλο γιατρο εστω κι αν συνεχισεις με τον δικο σου. Εγω αυτο κανω παντα , η ψαχνω μονη μου η ρωταω και δευτερο και ετει οτι κα να γινει εχω πολλεςπληροφοριες η ιδια και ετσι αν μου πει κατι ο γιατρος μπορω να καταλαβω σε ποιο κομματι οφειλεται στο ζωο η στο γιατρο πανω κατω

Μα καλά βρε παιδιά, νάρκωση για μια αιμοληψία??
Εμένα τον κούρεψε ολόκληρον με ηρεμιστικό και λίγο μυοχαλαρωτικό!!!
Για αίμα έτσι πως είναι στο τραπέζι απλώνουν ποδαράκι, τα κρατάω αγκαλίτσα από πάνω, κρατάω και το ποδαράκι, γλυκομιλάω και τσακ, σε ντε-τε είμαστε έτοιμοι...
Μήπως όμως φταίει κι ο κτηνίατρος, μήπως είναι λίγο ατσούμπαλος και τον φοβάται?

Κι εμενα παντως που πηρε αιμα στο χιονακι η εθελοντρια μας απλα το κρατουσε κι ο γιατρος απλα το ξυρισε και του πηρε αιματακι. Δεν εχω δει ποτέ να ναρκωνει για να παρει αιμα... τωρα που το σκεφτομαι περιεργο μου φαινεται οντως, εκτος αν το ζωο ειναι πολύ αγριο η ο γιατρος δεν ξερει να παιρνει αιμα η ειναι σε περιεργη περιοχη υποθετω... η εκτος αν κανεις θελει να χρεωσει μια ναρκωση

Μαλλον δεν με καταλαβατε η δεν διαβασατε καλα, δεν εγραψα ναρκωση αλλα προναρκωση .Εχει διαφορα.Ο ανθρωπος χρησιμοποιησε ηρεμιστικη ενεση( σκευασμα Dexdomidor αν το θυμαμαι σωστα) και μυοχαλαρωτικο κεταμινη.
Και το ολο θεμα δεν το ανοιξα για να διασυρω τον κτηνιατρο(του οποιου την επιστημονικη καταρτηση εμπιστευομαι) αλλα γιατι προκειται για καινουργιο σκευασμα και ηθελα να διασταυρωσω αν και καποιος αλλος ειχε παρομοια εμπειρια.
Προσωπικη μου γνωμη,σαν ανθρωπος αλλα και σαν επαγγελματιας, ειναι οτι χρειαζεται αρκετη επιστημονικη καταρτηση αλλα και καποια υπευθυνοτητα οταν κρινεις εναν επαγγελματια της υγειας.
Ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση στο θεμα.:)

Δεν είναι και τόσο περίεργο να ναρκώνει ο κτηνίατρος το ζώο για να προχωρήσει σε αιμοληψία, εξαρτάται από το χαρακτήρα του ζώου και από το πόσο προτίθεται να ασχοληθεί ο γιατρός. Στον Πρέστο, η κτηνίατρός μας του πήρε αίμα χωρίς νάρκωση και κάποιος άλλος γιατρός χρειάστηκε να του κάνει βαρβάτη ηρέμιση.

Εαν θελεις ξερω μια αναισθησιολόγο που ειναι και στην κτηνιατρικη θα σου πει οτι χρειάζεται να ξερεις για το νεο προιον , αυτοι ειναι οι πρωτοι που τα μαθαινουν.

Προς Θεού, δεν είπα τίποτε για την επιστημονική κατάρτιση του γιατρού. Απλά είπα μήπως είναι απότομος στις κινήσεις του και τον έχει πάρει με κακό μάτι...
Και συγνώμη για τη νάρκωση, ΟΚ, προνάρκωση.
Απλά μου έκανε εντύπωση γιατί εμείς το'χουμε ψωμοτύρι -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- που αχρείαστο να'ναι για όλους μας...

Παιδια ειναι αναλογα τη γατα...Ο Εκτορας μου ηταν ετοιμοθανατος και τιναζοταν τοσο αγρια που δεν μπορουσαμε οσο και να τον κρατουσαμε να του παρουμε αιμα.Με τη Μόιρα δεν θα εχουμε προβλημα,ειμαι σιγουρη.
Τωρα για το σκευασμα Νικη μου δεν ξερω,μερικες φορες παιζει ρολο και το ποσο στρεσσαρεται το ζωο.Ο Σειριος ναρκωθηκε ταχυτατα για την στειρωση,αλλα αργησε παρα πολυ να ξυπνησει μετα το αντιδοτο,και η γιατρος του εκανε την πιο ελαφρια δοση γιατι εκανε μονο δεκα λεπτα να τον εγχειρισει και δεν ηθελε να τον ταλαιπωρησει.Μηπως αγχωθηκε η Μυρτω;
Ειδες πως καταλαβαινουν τα ζωακια το ενα το άλλο;Πρεπει να ηταν πολυ γλυκια εικονα...

Παιδιά ναρκώνουν το ζωάκι αν είναι ατίθασο. Δυστυχώς Νίκη όπως ήδη ξέρεις η δικιά μου η Νινούλα "έφυγε" κατά την διάρκεια της αιμοληψίας χωρίς νάρκωση από τον πανικό της και μάλιστα αιμοληψία όχι από το ποδαράκι αλλά από τον λαιμό της. Τι να σου πω δεν ξέρω. Εγώ έχω πάθει ψυχολογικό τραλαλά από αυτό και ενώ ξέρω ότι στον Αιμιλιάκο πρέπει να κάνω εξέταση για να τον τσεκάρω, με πιάνει δύσπνοια μην ξαναζήσω το ίδιο. Κοινώς δεν ντρέπομαι να πω ότι φοβάμαι.:(

Παιδιά ναρκώνουν το ζωάκι αν είναι ατίθασο. Δυστυχώς Νίκη όπως ήδη ξέρεις η δικιά μου η Νινούλα "έφυγε" κατά την διάρκεια της αιμοληψίας χωρίς νάρκωση από τον πανικό της και μάλιστα αιμοληψία όχι από το ποδαράκι αλλά από τον λαιμό της. Τι να σου πω δεν ξέρω. Εγώ έχω πάθει ψυχολογικό τραλαλά από αυτό και ενώ ξέρω ότι στον Αιμιλιάκο πρέπει να κάνω εξέταση για να τον τσεκάρω, με πιάνει δύσπνοια μην ξαναζήσω το ίδιο. Κοινώς δεν ντρέπομαι να πω ότι φοβάμαι.:(
Χριστούλη μου!!!
Πω, πω, τρομακτικό!! Αχ το ψυχάκι...Μα πως βρε παιδί μου???
Μ'αρέσει που τις λένε και εφτάψυχες, ότι δεν έχουν ανάγκη αυτές. Με αυτά που διαβάζω εδώ βλέπω ότι είναι τόσο μα τόσο ευαίσθητα...
Μη φοβάσαι βρε Ουρανία, ο Αιμίλιος μπορεί να μην το καταλάβει καν, δεν είναι όλα το ίδιο. Αλλά μήπως να τον πάει κάποιος άλλος? Γιατί είναι τόσο ευαίσθητα που μπορούν να καταλάβουν τον δικό σου φόβο και να αντιδράσουν άσχημα...
Εγώ ήμουν πολύ ήρεμη και ίσως το "πιάνουνε". Αν ήξερα τη δικιά σου ιστορία θα τα'χα παίξει...

Χριστούλη μου!!!
Πω, πω, τρομακτικό!! Αχ το ψυχάκι...Μα πως βρε παιδί μου???
Μ'αρέσει που τις λένε και εφτάψυχες, ότι δεν έχουν ανάγκη αυτές. Με αυτά που διαβάζω εδώ βλέπω ότι είναι τόσο μα τόσο ευαίσθητα...
Μη φοβάσαι βρε Ουρανία, ο Αιμίλιος μπορεί να μην το καταλάβει καν, δεν είναι όλα το ίδιο. Αλλά μήπως να τον πάει κάποιος άλλος? Γιατί είναι τόσο ευαίσθητα που μπορούν να καταλάβουν τον δικό σου φόβο και να αντιδράσουν άσχημα...
Εγώ ήμουν πολύ ήρεμη και ίσως το "πιάνουνε". Αν ήξερα τη δικιά σου ιστορία θα τα'χα παίξει...

Δεν μπορώ να αφήσω τον μικρό μου να τον πάει άλλος όπως δεν άφησα μόνη της την Νινούλα μου όταν έγινε αυτό που έγινε. Έμεινα δίπλα της μέχρι τέλος και ήμουνα εγώ που την αποχαιρέτισε:(. Δεν θέλω να αισθάνονται ότι τα άφησα όσο κι αν αυτό στρεσσάρει εμένα

Ουρανια αν εισαι αθηνα πηγαινε τον στον αιλουρο αυτος ναρκωνει οχι με φαρμακα αλλα με μια πολύ καλύτερη μεθοδο με αεριο που δεν βλεπτει καθολου τον οργανισμο και δε εχει παρενεργιες ασε που ειναι πολύ μαλακος γιατρος και δεν θα εχει προβλημα το ζωο

Ουρανια αν εισαι αθηνα πηγαινε τον στον αιλουρο αυτος ναρκωνει οχι με φαρμακα αλλα με μια πολύ καλύτερη μεθοδο με αεριο που δεν βλεπτει καθολου τον οργανισμο και δε εχει παρενεργιες ασε που ειναι πολύ μαλακος γιατρος και δεν θα εχει προβλημα το ζωο

Αυτός είναι ο γιατρός του Αιμίλιου yasmin μου δυστυχώς με την Νίνα μου δεν τον ήξερα και ο τύπος δεν της είχε κάνει καν νάρκωση το γατάκι πέθανε από στρες. Ο Αίλουρος έχει αύρα με τα ζώα. Τον έμαθα όμως όταν γνώρισα το σάιτ μία μέρα μετά το θάνατο της Νίνας μου:(. Ξέρω ότι δεν θα πάθει τίποτα με τον Αίλουρο απλά το σόκ μου ήταν μεγάλο και είναι ακόμα νωπό στο μυαλό μου. Το δουλεύω όμως για να το ξεπεράσω

Δωρα και Ουρανια η Μυρτουλα ειναι γατα που δεν θα ανεχοταν σε καμια περιπτωση αιμοληψια χωρις ηρεμιστικο.Εγω η ιδια δεν θα συμφωνουσα ποτε σε κατι τετοιο.Στον Αρη μπορει, στην Μυρτουλα ποτε.Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν υπαρχουν κτηνιατροι "μαγοι"(οπως σε καθε επαγγελμα πιστευω) που κανουν θαυματα εκει που οι αλλοι σταματουν.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση,εγω η ιδια ξεροντας το ζωο μου,δεν υπηρχε περιπτωση να αφησω καποιον να της παρει αιμα ετσι απλα ζητωντας της να απλωσει το ποδαρακι.Ηθελα να ειναι ηρεμη για να αποφυγει ολο το στρες που σιγουρα θα ειχε.Νομιζω οτι αλλο το στρες απο μια ενεση και αλλο απο μια αιμοληψια.
Σιγουρα δεν επιρηπτω ευθυνες στον κτηνιατρο για το οτι της εκανε μια ηρεμιστικη ενεση.Και ουτε φυσικα δεν μπορουσε να ξερει πως θα αντιδρασει ο οργανισμος της στο συγκεκριμενο σκευασμα.Το οποιο τελικα λεγεται Dexdomitor(το εψαξα) της εταιριας Pfrizer.Exει αντενδειξεις για παρενεργειες σε καρδιαγγειακα νοσηματα και ηπατικη και νεφρικη ανεπερκεια.Αλλα αφου πηρε το αντιδοτα Antisedan, εξουδετερωσε την οποια δραση του ηραμιστικου.
Εκει που εχω ενσταση ειναι στο μυοχαλαρωτικο.Εδωσε σαν υστατη προσπαθεια για να δραση το ηρεμιστικο την μεγιστη επιτρεπτη δοση.
Και η Μυρτουλα ακομη να επανερθει τελειως.Εχει κανει ηδη δυο φορες εμετο και ειναι πολυ αδυναμη ειναι λιγο κρυα τα ποδαρακια της, ακομη δεν περπαταει καλα(τα πισω ποδαρακια λιγο τα σερνει).Την εχω κουκουλωσει με δυο κουβερτες(δεν εχω ηλεκτρικη) ειναι υπερβολικα ηρεμη και ακινητη αλλα δεν κοιμαται.Το βλεπω να το ξενυχταω μαζι της ωσπου να βεβαιωθω οτι επανηλθε πληρως.:hmm:

Τι ναπεις εγω παντως θεωρω οτι υπαρχουν καλοι ανθρωποι γιατροι κα απλα καλοι γιατροι προτιμω να πηγαινω το ζωακι μου η ιδια και να βοηθαω σε εγχειρησεις του χαιδευοντας το και κρατωντας το εχω δε οτι οποιος γιατρος με αφηνει να το κανω παντα πανε καλυτερα τα πραγματα. Στον δικο μας εχει εξελιχθει στο να φερομαι ετσι και σε αλλα ζωα εκτος απο τα δικά μου. Τελικα χρειάζεται να δημιουργειται μια καλη ηρεμη ατμόσφαιρα ασφαλειας γυρω παο καθε ιατρικη πραξη και εαν δεν γινει αυτο πολλες φορες το ζωο τρομαζει αδικα. δεν ξερω ποσοι γιατροι το λαμβανουν υποψη η ξερουν να ηρεμουν φοβισμενα ζωα ασχετα απο τις ιατρικές τους γνωσεις.

Νικη δεν ξερω εμενα μου φαινονται πολλα τα φαρμακα ξερω οτι πολλοι γιατροι τα δινουν ατα ετσι αλλα προσωπικα θα πηγαινε τον ζωακι μου σε οποιον εκανε το συστημα του αιλουρου κι εδω. Να φανταστεις στο εξωτερικο κανουν ναρκωση σε ανθρωπο για εγχειρηση με κλασσικη μουσικη και ειδικά αερια καπου το ειχα διαβασει περυσι. Ειτε ναρκωση ειτε προναρκωση αυτα ειναι βαρβατα φαρμακα

Ναι καλυτερα μεινε μαζι της,κι εγω τις φοβαμαι τις ναρκωσεις κτλ.Ελπιζω να συνελθει συντομα.δωσε της τα γουργουρητα μας!Α και τα χαιρετισματα του συναδελφου Σειριου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back