Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Λοιπον σημερα το απογευμα ειχα προγραμματισει την αιμοληψια.
Επρεπε να κανουμε την προναρκωση και μου ειπε συμφωνα με το σωματικο βαρος της Μυρτουλας(δυστυχως 5.800κ) με αυξημενο ποσοστο λιπους, θα αργουσε λιγο περισσοτερο να ενεργησει το φαρμακο.Χρησιμοποιησε το σκευασμα Dexdomidor(αν το γραφω σωστα) και μυοχαλαρωτικο κεταμινη αρχικα 5mg/kg.Περιμεναμε να δρασει το ηρεμιστικο αλλα τιποτε,ανεβασε την δοση του μυοχαλαρωτικου (την εφτασε σταδιακα στα 10mg/kg).Μετα απο μια ωρα η Μυρτουλα εδειξε να ανταποκρινεται, περιμεναμε λιγο ακομη, και αρχισε να της ξυριζει το ποδαρακι για να γινει επιτελους η αιμοληψια.Δυστυχως η Μυρτουλα αντιδρουσε πολυ εντονα, δηλαδη δεν την επιασε καθολου η προναρκωση.Και υποτιθεται καινουργιο σκευασμα της εταιρειας Phrizer που υποσχονταν πολυ καλα και γρηγορα αποτελεσματα συμφωνα με την διαφημηση του που ειδα στο κτηνιατρειο.Οποτε σταματησαμε την διαδικασια(δεν δεχτηκα να ταλαιπωρηθει αλλο το ζωο μου) της εδωσε το αντιδοτο και γυρισαμε σπιτι.Μου ειπε οτι οι επιλογες σε ηρεμιστικα σχηματα ειναι τρεις και την Δευτερα το βραδυ θα δοκιμασουμε καποια αλλο σχημα.Παρ'ολο που ηθελα πολυ να της κανω αυτην την αιμοληψια αρχισα να προβληματιζομαι, η Μυρτουλα περασε εκει μιαμιση ωρα εντονου στρες και ταλαιπωριας, να το επιχειρησω ξανα η να το αφησω?
Ειχε κανεις παρομοια εμπειρια?Ακομη ειναι απο την επιδραση του μυοχαλαρωτικου και παραπαταει το καημενο.Και μου εκανε και εμετο.Και ολα αυτα για το τιποτε.Ξανα απο την αρχη η διαδικασια.

Το μονο παρηγορο ειναι οταν την εφερα σπιτι και ακομη δεν μπορουσε καλα, καλα να περπατησει ο Αρουλης αμεσως την πλησιασε και συνεχεια ακουμπουσε την μυτουλα του στην δικη της και την μυριζε.Και αυτη το ιδιο.Ουτε κχχχ ουτε τιποτα, μολλον καταλαβε και αυτος οτι κατι δεν παει καλα και ηταν συνεχεια διπλα της και την μυριζε και αυτη του ανταποκρινοταν.Δεν πιστευα στα ματια μου οτι υπαρχει τετοιο δεσιμο μεταξυ τους.
Χιλια συγνωμη για το σεντονι αλλα ηθελα με καποιον να τα μοιραστω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Είναι περίεργο που δεν την έπιασε το φάρμακο, αλλά κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Ελπίζω να πάνε όλα καλά την επόμενη φορά. Το μονο παρηγορο ειναι οταν την εφερα σπιτι και ακομη δεν μπορουσε καλα, καλα να περπατησει ο Αρουλης αμεσως την πλησιασε και συνεχεια ακουμπουσε την μυτουλα του στην δικη της και την μυριζε.Και αυτη το ιδιο.Ουτε κχχχ ουτε τιποτα, μολλον καταλαβε και αυτος οτι κατι δεν παει καλα και ηταν συνεχεια διπλα της και την μυριζε και αυτη του ανταποκρινοταν.Δεν πιστευα στα ματια μου οτι υπαρχει τετοιο δεσιμο μεταξυ τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Raisa
Περιβόητο μέλος
...μα να μην την πιάσει καθόλου η νάρκωση??
Νίκη μου , αν πρέπει να γίνει η εξέταση πιστεύω πως δεν την γλυτώνεις την 2η επίσκεψη
....μακάρι εκεί να πάνε καλύτερα τα πράγματα.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμένα τον κούρεψε ολόκληρον με ηρεμιστικό και λίγο μυοχαλαρωτικό!!!
Για αίμα έτσι πως είναι στο τραπέζι απλώνουν ποδαράκι, τα κρατάω αγκαλίτσα από πάνω, κρατάω και το ποδαράκι, γλυκομιλάω και τσακ, σε ντε-τε είμαστε έτοιμοι...
Μήπως όμως φταίει κι ο κτηνίατρος, μήπως είναι λίγο ατσούμπαλος και τον φοβάται?
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Και το ολο θεμα δεν το ανοιξα για να διασυρω τον κτηνιατρο(του οποιου την επιστημονικη καταρτηση εμπιστευομαι) αλλα γιατι προκειται για καινουργιο σκευασμα και ηθελα να διασταυρωσω αν και καποιος αλλος ειχε παρομοια εμπειρια.
Προσωπικη μου γνωμη,σαν ανθρωπος αλλα και σαν επαγγελματιας, ειναι οτι χρειαζεται αρκετη επιστημονικη καταρτηση αλλα και καποια υπευθυνοτητα οταν κρινεις εναν επαγγελματια της υγειας.
Ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση στο θεμα.

Desdemona
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και συγνώμη για τη νάρκωση, ΟΚ, προνάρκωση.
Απλά μου έκανε εντύπωση γιατί εμείς το'χουμε ψωμοτύρι -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- που αχρείαστο να'ναι για όλους μας...
moukelis
Επιφανές μέλος
Τωρα για το σκευασμα Νικη μου δεν ξερω,μερικες φορες παιζει ρολο και το ποσο στρεσσαρεται το ζωο.Ο Σειριος ναρκωθηκε ταχυτατα για την στειρωση,αλλα αργησε παρα πολυ να ξυπνησει μετα το αντιδοτο,και η γιατρος του εκανε την πιο ελαφρια δοση γιατι εκανε μονο δεκα λεπτα να τον εγχειρισει και δεν ηθελε να τον ταλαιπωρησει.Μηπως αγχωθηκε η Μυρτω;
Ειδες πως καταλαβαινουν τα ζωακια το ενα το άλλο;Πρεπει να ηταν πολυ γλυκια εικονα...
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χριστούλη μου!!!Παιδιά ναρκώνουν το ζωάκι αν είναι ατίθασο. Δυστυχώς Νίκη όπως ήδη ξέρεις η δικιά μου η Νινούλα "έφυγε" κατά την διάρκεια της αιμοληψίας χωρίς νάρκωση από τον πανικό της και μάλιστα αιμοληψία όχι από το ποδαράκι αλλά από τον λαιμό της. Τι να σου πω δεν ξέρω. Εγώ έχω πάθει ψυχολογικό τραλαλά από αυτό και ενώ ξέρω ότι στον Αιμιλιάκο πρέπει να κάνω εξέταση για να τον τσεκάρω, με πιάνει δύσπνοια μην ξαναζήσω το ίδιο. Κοινώς δεν ντρέπομαι να πω ότι φοβάμαι.![]()
Πω, πω, τρομακτικό!! Αχ το ψυχάκι...Μα πως βρε παιδί μου???
Μ'αρέσει που τις λένε και εφτάψυχες, ότι δεν έχουν ανάγκη αυτές. Με αυτά που διαβάζω εδώ βλέπω ότι είναι τόσο μα τόσο ευαίσθητα...
Μη φοβάσαι βρε Ουρανία, ο Αιμίλιος μπορεί να μην το καταλάβει καν, δεν είναι όλα το ίδιο. Αλλά μήπως να τον πάει κάποιος άλλος? Γιατί είναι τόσο ευαίσθητα που μπορούν να καταλάβουν τον δικό σου φόβο και να αντιδράσουν άσχημα...
Εγώ ήμουν πολύ ήρεμη και ίσως το "πιάνουνε". Αν ήξερα τη δικιά σου ιστορία θα τα'χα παίξει...
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Χριστούλη μου!!!
Πω, πω, τρομακτικό!! Αχ το ψυχάκι...Μα πως βρε παιδί μου???
Μ'αρέσει που τις λένε και εφτάψυχες, ότι δεν έχουν ανάγκη αυτές. Με αυτά που διαβάζω εδώ βλέπω ότι είναι τόσο μα τόσο ευαίσθητα...
Μη φοβάσαι βρε Ουρανία, ο Αιμίλιος μπορεί να μην το καταλάβει καν, δεν είναι όλα το ίδιο. Αλλά μήπως να τον πάει κάποιος άλλος? Γιατί είναι τόσο ευαίσθητα που μπορούν να καταλάβουν τον δικό σου φόβο και να αντιδράσουν άσχημα...
Εγώ ήμουν πολύ ήρεμη και ίσως το "πιάνουνε". Αν ήξερα τη δικιά σου ιστορία θα τα'χα παίξει...
Δεν μπορώ να αφήσω τον μικρό μου να τον πάει άλλος όπως δεν άφησα μόνη της την Νινούλα μου όταν έγινε αυτό που έγινε. Έμεινα δίπλα της μέχρι τέλος και ήμουνα εγώ που την αποχαιρέτισε
. Δεν θέλω να αισθάνονται ότι τα άφησα όσο κι αν αυτό στρεσσάρει εμέναΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Ουρανια αν εισαι αθηνα πηγαινε τον στον αιλουρο αυτος ναρκωνει οχι με φαρμακα αλλα με μια πολύ καλύτερη μεθοδο με αεριο που δεν βλεπτει καθολου τον οργανισμο και δε εχει παρενεργιες ασε που ειναι πολύ μαλακος γιατρος και δεν θα εχει προβλημα το ζωο
Αυτός είναι ο γιατρός του Αιμίλιου yasmin μου δυστυχώς με την Νίνα μου δεν τον ήξερα και ο τύπος δεν της είχε κάνει καν νάρκωση το γατάκι πέθανε από στρες. Ο Αίλουρος έχει αύρα με τα ζώα. Τον έμαθα όμως όταν γνώρισα το σάιτ μία μέρα μετά το θάνατο της Νίνας μου
. Ξέρω ότι δεν θα πάθει τίποτα με τον Αίλουρο απλά το σόκ μου ήταν μεγάλο και είναι ακόμα νωπό στο μυαλό μου. Το δουλεύω όμως για να το ξεπεράσωΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Στην συγκεκριμενη περιπτωση,εγω η ιδια ξεροντας το ζωο μου,δεν υπηρχε περιπτωση να αφησω καποιον να της παρει αιμα ετσι απλα ζητωντας της να απλωσει το ποδαρακι.Ηθελα να ειναι ηρεμη για να αποφυγει ολο το στρες που σιγουρα θα ειχε.Νομιζω οτι αλλο το στρες απο μια ενεση και αλλο απο μια αιμοληψια.
Σιγουρα δεν επιρηπτω ευθυνες στον κτηνιατρο για το οτι της εκανε μια ηρεμιστικη ενεση.Και ουτε φυσικα δεν μπορουσε να ξερει πως θα αντιδρασει ο οργανισμος της στο συγκεκριμενο σκευασμα.Το οποιο τελικα λεγεται Dexdomitor(το εψαξα) της εταιριας Pfrizer.Exει αντενδειξεις για παρενεργειες σε καρδιαγγειακα νοσηματα και ηπατικη και νεφρικη ανεπερκεια.Αλλα αφου πηρε το αντιδοτα Antisedan, εξουδετερωσε την οποια δραση του ηραμιστικου.
Εκει που εχω ενσταση ειναι στο μυοχαλαρωτικο.Εδωσε σαν υστατη προσπαθεια για να δραση το ηρεμιστικο την μεγιστη επιτρεπτη δοση.
Και η Μυρτουλα ακομη να επανερθει τελειως.Εχει κανει ηδη δυο φορες εμετο και ειναι πολυ αδυναμη ειναι λιγο κρυα τα ποδαρακια της, ακομη δεν περπαταει καλα(τα πισω ποδαρακια λιγο τα σερνει).Την εχω κουκουλωσει με δυο κουβερτες(δεν εχω ηλεκτρικη) ειναι υπερβολικα ηρεμη και ακινητη αλλα δεν κοιμαται.Το βλεπω να το ξενυχταω μαζι της ωσπου να βεβαιωθω οτι επανηλθε πληρως.

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Νικη δεν ξερω εμενα μου φαινονται πολλα τα φαρμακα ξερω οτι πολλοι γιατροι τα δινουν ατα ετσι αλλα προσωπικα θα πηγαινε τον ζωακι μου σε οποιον εκανε το συστημα του αιλουρου κι εδω. Να φανταστεις στο εξωτερικο κανουν ναρκωση σε ανθρωπο για εγχειρηση με κλασσικη μουσικη και ειδικά αερια καπου το ειχα διαβασει περυσι. Ειτε ναρκωση ειτε προναρκωση αυτα ειναι βαρβατα φαρμακα
moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool