Aλλάζει άραγε η συμπεριφορά τους μετά τη στείρωση;

Να προσθέσω κάτι καινούργιο δεν έχω, καθότι οι φίλες Φλώρα και Πουπουλίνα τα είπαν όλα και πολύ σωστά.:yes:

Ωστόσο, θέλω να τονίσω στο θέμα του χαρακτήρα και ειδικά της ζωηράδας τη δική μου εμπειρία, ούσα με γάτα στειρωμένη από 3ετίας: Το κοριτσάκι μου παρέμεινε το ίδιο ζωηρό, όσο ήταν και 6 μηνών που τη στείρωσα. Να μη πω οτι έγινε ακόμα πιο δραστήρια από πριν, λες και η έλλειψη μητρότητας την άφησε για πάντα παιδί, κάθε άλλο παρά ράθυμο.
Είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα, όπως είπε κι η Φλώρα πιο πάνω. Λίγη προσοχή μόνο στη διατροφή, να είναι η σωστή και ταυτόχρονα περισσότερη, μέσω παιχνιδιών, άσκηση.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κ την υποστήριξή σας. Ελπίζω πραγματικά να είναι όπως τα λέτε, γιατί φοβάμαι μήπως του έκανα κακό. Σήμερα, 2 μέρες μετά τη στείρωση, είναι κάπως καλύτερα αλλά εξακολουθεί να μην είναι η ίδια. Είναι πιο ήσυχη, νιαουρίζει ελάχιστα, όταν ας πούμε πήγαινα σε κάποιο δωμάτιο ερχότανε τρέχοντας από πίσω μου, τώρα έρχεται μετά από λίγο κ κάθεται απλά κ με κοιτάει. Επίσης, έχει γίνει λίγο νευρική κ δν προλαβαίνεις ούτε από μπροστά της να περάσεις το χέρι σου κ στο γρατζουνάει. Μπορεί να είναι κ μόνιμα όλα αυτά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μόλις 2 μέρες μετά τη στείρωση, μετά από την αναστάτωση του οργανισμού λόγω της επέμβασης, την ταλαιπωρία και με την πληγή νωπή ακόμα, βρίσκω πολύ φυσιολογική και αναμενόμενη τη συμπεριφορά της.
Πιστεύω σιγά-σιγά θα επανέλθει, αλλά να έχεις υπόψη σου (και με γνώμονα την εμπειρία από τη δική μου γάτα) οτι είναι πιθανό η γατούλα σου κατά καιρούς και όσο μεγαλώνει να αλλάξει πολλές συμπεριφορές και προτιμήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα αλλάξει ο βασικός της χαρακτήρας.

Ειναι νωρις ακομη δυο μερες εχει που εχει στειρωθει,ποναει λιγο στη τομη καθως επουλωνεται και της τραβαει το δερμα,νοιωθει περιεργα γιατι ξαφνικα νοιωθει οτι κατι αλλαξε μεσα της και ειναι ακομα στην αναρρωση.Μετα απο μια βδομαδα θα ειναι παλι η γατουλα που ηξερες,λιγη υπομονη και πολυ αγαπη να εχεις για την μικρουλα σου!!!:D

:) :) Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!

Καλησπέρα σας,

Κατ' αρχήν να σας πω, τώρα που έχει περάσει λίγος καιρός, ότι το γατάκι μου έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό. Εκτός από μία συγκεκριμένη συμπεριφορά. Δεν πιάνεται με τίποτα. Όταν παω να την πιάσω τρέχει συνέχεια και κρύβεται, δε δείχνει να 'ναι φοβισμένη, πιο πολύ νευριασμένη, κι αν την πιάσω θα με γδάρει πατόκορφα. Και πριν δεν καθόταν και για πολύ ώρα να τη χαϊδέψω ή να την έχω αγκαλιά, αλλά λίγη, πριν αρχίσει να δαγκώνει ή να γδέρνει, καθότανε. Τώρα καθόλου και δαγκώνει ή γδέρνει και με μεγαλύτερη ένταση. Επίσης, τρέχει όλη την ώρα μες στο σπίτι απ' τη μια μεριά στην άλλη, πηδώντας και στα έπιπλα, πολύ γρήγορα. Το έκανε κι αυτό που και που, αλλά όχι και κάθε μέρα.

Μ' αρέσει που φοβόμουν μην παραηρεμήσει και το γατί έχει μουρλαθεί ελαφρώς.

Αυτό τώρα, γιατί μπορεί να συμβαίνει πιστεύετε;

Καλησπέρα :)
Το σίγουρο είναι οτι η ζωηράδα της που... "επιδεινώθηκε" δεν οφείλεται στη στείρωση.
Από τη λίγη πείρα που έχω, την αποδίδω εν μέρει στο ότι μεγαλώνει και ακόμα διαμορφώνει τον χαρακτήρα της, δηλαδή μπορεί στην πορεία να αποδειχτεί εκ φύσεως ατίθασο και γεμάτο ενέργεια μωρό, αλλά και εν μέρει στο οτι έχει συσσωρευμένη ενέργεια που ζητά να εκτονωθεί. Τουτέστιν, χρειάζεται περισσότερο παιχνίδια για να διοχετεύσει την περίσσεια ενέργειά της.
Μη ξεχνάς οτι είναι μια νεαρότατη γατούλα. Αν υπήρχε δυνατότητα για δεύτερο γατί, ίσως θα ήταν η ιδανική λύση.

Πάντως κάπως έτσι ήταν στις αρχές κι η δική μου, αλλά με το καθημερινό κρυφτό και κυνηγητό σ'όλο το σπίτι, κουραζόταν και παραδιδόταν εξουνθενωμένη στα χάδια.
Πλέον, μετά από 4 χρόνια, αν κι έχει ηρεμήσει αρκετά, δεν τολμώ την ώρα που την πιάνει ο "οίστρος" του παιχνιδιού να την αγγίξω, θα με ταράξει στις δαγκωματιές:P

Καλωσόρισες στην παρέα μας!!:)
Η γατούλα σου σαν να μου θυμίζει την Κίρα που οδεύει στα 5 και καλά κρατεί!!! εμείς δεν έχουμε γάτα....πούμα έχουμε!!!

Στην αρχή το έκανε πιο λίγο, προοδευτικά βελτιώθηκε και δεν με άφηνε να κοιμηθώ για 2 χρόνια....μετά ήρθε η Μιλού, μεγάλωσε και λίγο, ηρέμησε....και τώρα πάλι είναι μια εβδομάδα που την έπιασε η τρέλα και με ξυπνάει δυο -τρεις φορές μες τη νύχτα....γιατί απλά είναι μουρλή κατάλαβες;;;:P καλά δεν συζητώ για χάδια...για λίγο μπορεί και ναι....αλλά μετά γρύλισμα όχι αστεία.....ούτε να τη χτενίσουμε μπορούμε....οπότε καταλαβαίνεις....

Νομίζω πως έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του γατιού.....είναι απλά πολύ ζωηρά και προφανώς χρειάζονται μεγαλύτερη εκτόνωση! όπως και να χει δεν δείχνει κάτι άλλο πιστεύω παρά το ότι είναι ζώα με ιδιαίτερο χαρακτήρα και έντονα σε προσωπικότητα! Οπότε παίζε τον όπως μπορείς να εκτονώνεται σχετικά και δέξου ότι είναι πολύ πολύ ζωηρό!

@alcyone μ' αρέσει τόσο πολύ το στιχάκι αυτό του χριστιανόπουλου που έχεις στο footer σου :inlove:
@kat-cats καλώς σας βρήκα :)

Δε λέω ότι το 'παθε από αυτή καθεαυτή τη στείρωση, αλλά μήπως επειδή ταλαιπωρήθηκε, φοβήθηκε και μπορεί και να πόνεσε να του 'χει βγει επιθετικότητα; Και στην κτηνίατρο όλο χιιιιιι και χιιιιιιιι ήτανε. Ειδάλλως.. ωχ τι έχω να τραβήξω!

Κορίτσια να δείτε μου 'χει τύχει γατί με πολύ φλογερό ταμπεραμέντο! :P

Τελευταία επεξεργασία:
Χαίρομαι που σου αρέσει.:)
(Είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει, μαζί με εκείνα του Νίκου Δήμου- κι οι δυο λάτρεις των γατιών)
image.jpg

Αν θέλεις, εδώ μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα για το δικό σου ατίθασο και αεικίνητο καμάρι (ποιό είναι το ονομαάκι της?) να μάθουμε την ιστορία της, τα γούστα και τις συνήθειές της, καθώς και να ανεβάζεις φωτογραφίες για να θαυμάζουμε κι εμείς την εκλεκτή της καρδιάς σου. :D

@alcyone μ' αρέσει τόσο πολύ το στιχάκι αυτό του χριστιανόπουλου που έχεις στο footer σου :inlove:
@kat-cats καλώς σας βρήκα :)

Δε λέω ότι το 'παθε από αυτή καθεαυτή τη στείρωση, αλλά μήπως επειδή ταλαιπωρήθηκε, φοβήθηκε και μπορεί και να πόνεσε να του 'χει βγει επιθετικότητα; Και στην κτηνίατρο όλο χιιιιιι και χιιιιιιιι ήτανε. Ειδάλλως.. ωχ τι έχω να τραβήξω!

Κορίτσια να δείτε μου 'χει τύχει γατί με πολύ φλογερό ταμπεραμέντο! :P

Λοιπόν τώρα θυμήθηκα ότι μετά τη στείρωση η πρώτη μου γατούλα έπαθε παράκρουση....είχε αγριέψει πάρα πολύ, ήταν νευρική, πηδούσε, έτρεχε....το αντίθετο δηλαδή απ' ότι ήταν πριν....είδα διαφορά....ίσως λόγω ορμονών τι να πω....πάντως μου είχε κάνει εντύπωση... σταδιακά ηρέμησε, πολύ πολύ αργότερα....οπότε χαλαρά, γάτες είναι αυτές!!!:P

χαχαχα έλα ντε, γάτες είναι αυτές! :)

Σας ευχαριστώ κορίτσια! :huglove:

Περίεργη συμπεριφορά γάτου μετά τη στείρωση!

Γεια σας και παλι!!!Τι κανετε;Ελπιζω να ειστε καλα!!!
Εχει περιπου μια εβδομαδα που στειρωσα τον γατουλη μου και μου φαινετε περιεργος.Οταν βγαινει εξω μονος του στην αυλη αργει πολυ να γυρισει!Ισως κανει και μια ολοκληρη μερα.Δεν ακουει στο καλεσμα μου(Μαλλον επιδη βρισκετε μακρια).Οταν τον βγαζω με το λουρι του γρατζουναει τα αρσενικα και τα θυλικα γατια της γειτονιας και αρνειτε να γυρισει σπιτι!Ειναι πιο τεμπελη και ηρεμος αλλα ακομα εχει ορμονες!Μισει τις γατες αρσενικες και θυλικες!Πειτε μου αν ξερετε κατι!!!Ειναι φυσιολογικο???Ειμαι πολυ αναστατωμενη!!!:'(

Μάλλον φυσιολογικό θα έλεγα, συμβαίνει δε αρκετά συχνά οι ορμόνες που απόμειναν στον οργανισμό να ευθύνονται για τέτοιου είδους περίεργες ή/και επιθετικές συμπεριφορές.
Πιστεύω οτι λίγο-λίγο και με το πέρασμα του χρόνου θα καταλαγιάσουν και θα ηρεμήσει κι ο...νταής.:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back