Aνεβαίνει στα τραπέζια!

Ashley1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ashley1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καταρχην καλησπερα και πραγματικα μπραβο για το πολυ ωραιο φορουμ!
Συγνωμη εαν υπαρχει καπου αλλου ιδιο θεμα,εκανα μια αναζητηση αλλα δεν βρηκα κατι!

Εδω και περιπου ενα χρονο εχω μια γατουλα,την Ριρη!:P
Ολα καλα μονο που εχει μια κακια συνηθεια που δεν μπορω να ξεφορτοθω εδω και περιπου 5-6 μηνες!:|
Αυτη η συνηθεια που πραγματικα εχει δυσκολεψει την ζωη(και την δικια της)ειναι η λαιμαργια που εχει!
Συνεχια ανεβενει πανο στο τραπεζι της κουζινας με σκοπο να παρει φαγητο!
Εχει πλεον παθει εμμονη!Ακομα και οταν τρωει στο πιατο της την τροφη της,εαν ακουσει ψυγειο να ανοιγει η γενικα δραστηριοτητα στην κουζινα,παραταει αμεσως το φαγητο της και ερχετε!
Αρχιζει να νιαουριζει-κλαει,και οταν βλεπει πως δεν της δινουμε αρχιζει να ανεβενει στο τραπεζι!
Οσες φορες και εαν την εχω κατεβασει,της εχω φωναξει,την εχω κλεισει μονη της δεν λεει να το μαθει!Δεν μπορω καν να καταλαβω πως ξεκινησε αυτο!Οτι φαγητο της δειναμε παντα της το βαζαμε στο πιατακι της και ποτε στο πατομα η φυσικα στο τραπεζι!
Πλεον ειναι μεγαλο το προβλημα,καθως και οι γονεις μου δεν το αντεχουν αλλο και την κλεινουν συνεχεια μονη της!:redface:
Πρεπει να βρω ενα τροπο να της κοψω αυτην την συνηθεια,αλλιως αυτη θα μενει μονη της ολη μερα και εγω θα στεναχοριεμαι!:/:
Εαν εχει καποιος να προτινει κατι για να βοηθησει τον ευχαριστω!
Περιμενω τις απαντησεις σας και εαν θελετε παραπανω πληροφοριες για κατι,πειτε μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι ο δικός μου έτσι κάνει,με το παραμικρό είναι στον πάγκο της κουζίνας,να δει τι έχει εκεί ή τι ετοιμάζω εγώ εκεί:lol: να κάνει έλεγχο,να δει τι γίνεται.
Εγώ το έχω αποδεχθεί,δεν μπορώ να τον αλλάξω:D,απλά τον απομακρύνω κάθε φορά και μετά από άλλες 2-3 προσπάθειες δεν ανεβαίνει πια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θέλει εκπαίδευση...:P
Θα της λές ΜΗ... θα την κατεβάζεις, και θα την μαλώνεις.
Θα πρέπει να της βάλεις περιορισμούς στην συμπεριφορά της, αλλιώς θα το χάσετε το παιχνίδι, θα ανέβει και στην κουζίνα να φάει απο τις κατσαρόλες.. και καμιά φορά θα καεί άσχημα σε κανα μάτι. :(:hmm:

Εγώ νομίζω ότι επαφίεται αποκλειστικά στη γάτα το αν θα δεχτεί την εκπαίδευση ή όχι. Έχω κάνει τα πάντα για να αποτρέψω τον Πρέστο από το να ανεβαίνει στον πάγκο της κουζίνας, μέχρι και μονωτικές ταινίες γυρισμένες ανάποδα κόλλησα, εκείνος όμως ποτέ μα ποτέ δεν συμμορφώθηκε. Το κάψιμο στο μάτι της κουζίνας το τρέμω κι εγώ...:/:

Εγώ νομίζω ότι επαφίεται αποκλειστικά στη γάτα το αν θα δεχτεί την εκπαίδευση ή όχι. Έχω κάνει τα πάντα για να αποτρέψω τον Πρέστο από το να ανεβαίνει στον πάγκο της κουζίνας, μέχρι και μονωτικές ταινίες γυρισμένες ανάποδα κόλλησα, εκείνος όμως ποτέ μα ποτέ δεν συμμορφώθηκε. Το κάψιμο στο μάτι της κουζίνας το τρέμω κι εγώ...:/:
Μην μου λες τετια και τρελενομαι!Η κατασταση με τους γονεις μου δεν παει αλλο!Φοβαμε μην μου πουν και να την δοσουμε στο τελος!
Θέλει εκπαίδευση...:P
Θα της λές ΜΗ... θα την κατεβάζεις, και θα την μαλώνεις.
Θα πρέπει να της βάλεις περιορισμούς στην συμπεριφορά της, αλλιώς θα το χάσετε το παιχνίδι, θα ανέβει και στην κουζίνα να φάει απο τις κατσαρόλες.. και καμιά φορά θα καεί άσχημα σε κανα μάτι. :(:hmm:
Αυτο το κανω εδω και μηνες!Καπια λυση θα υπαρχει βρε παιδια,δεν μπορει!

Δεν ξέρω μάλλον εμένα με φοβούνται!!!! (η γκεστάπο ήρθε..)
Αν βάλω φωνή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατέβει γάτα απο το τραπέζι... ακόμα και το τέρας.. έμαθε. :)

μέχρι και μονωτικές ταινίες γυρισμένες ανάποδα κόλλησα

:lol: Ε, δεν είσαι άνθρωπος πια! Μα είναι δυνατόν; Δε λυπήθηκες αυτά τα τρυφερά πατουσάκια;

Λοιπόν, στα δικά μου γατιά δεν έχει πιάσει αυτό που θα σου προτείνω παρακάτω, αλλά μου το έχει συστήσει ο κτηνίατρος και σε άλλες γάτες λειτουργεί: κάθε φορά που κάνει κάτι που δεν θέλεις (πχ το να ανεβαίνει στον πάγκο) κάνεις έναν απότομο θόρυβο, φροντίζοντας να μη δει το γατί ότι εσύ κάνεις το θόρυβο, προκειμένου να τρομάξει. Εμένα, ας πούμε μου είχε προτείνει να βάλω σε ένα άδειο κουτί αναψυκτικού μερικά κέρματα, να κλείσω το άνοιγμά του και να το πετάω στο πάτωμα, δηλαδή κρότος όχι αστεία! Έτσι συνδέει τη λάθος κίνηση (δηλαδή το ανέβασμα στον πάγκο ή ότιδήποτε άλλο θες να αποφεύγει) με την τρομάρα που παίρνει και δεν το ξανακάνει. Μπορεί η μέθοδος να θέλει υπομονή και επανάληψη και δεν είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει...:rolleyes: Επίσης βεβαιώσου ότι είναι όλα τα παράθυρα κλειστά μη δώσει κανένα σάλτο από την τρομάρα! Άντε και καλή τύχη!

:lol: Ε, δεν είσαι άνθρωπος πια! Μα είναι δυνατόν; Δε λυπήθηκες αυτά τα τρυφερά πατουσάκια;!
Γιατί, νομίζεις ότι αυτά τα τρυφερά πατουσάκια πάτησαν ποτέ πάνω στις ταινίες; Τεχνηέντως τις απέφευγε, Κύριος οίδε πώς! :lol:

:lol: Ε, δεν είσαι άνθρωπος πια! Μα είναι δυνατόν; Δε λυπήθηκες αυτά τα τρυφερά πατουσάκια;

Λοιπόν, στα δικά μου γατιά δεν έχει πιάσει αυτό που θα σου προτείνω παρακάτω, αλλά μου το έχει συστήσει ο κτηνίατρος και σε άλλες γάτες λειτουργεί: κάθε φορά που κάνει κάτι που δεν θέλεις (πχ το να ανεβαίνει στον πάγκο) κάνεις έναν απότομο θόρυβο, φροντίζοντας να μη δει το γατί ότι εσύ κάνεις το θόρυβο, προκειμένου να τρομάξει. Εμένα, ας πούμε μου είχε προτείνει να βάλω σε ένα άδειο κουτί αναψυκτικού μερικά κέρματα, να κλείσω το άνοιγμά του και να το πετάω στο πάτωμα, δηλαδή κρότος όχι αστεία! Έτσι συνδέει τη λάθος κίνηση (δηλαδή το ανέβασμα στον πάγκο ή ότιδήποτε άλλο θες να αποφεύγει) με την τρομάρα που παίρνει και δεν το ξανακάνει. Μπορεί η μέθοδος να θέλει υπομονή και επανάληψη και δεν είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει...:rolleyes: Επίσης βεβαιώσου ότι είναι όλα τα παράθυρα κλειστά μη δώσει κανένα σάλτο από την τρομάρα! Άντε και καλή τύχη!
Θα το δοκιμασω σιγουρα.Απλα αυτη η υπομονη και η επαναληψη ειναι που με σκοτωνουν!

μονωτικές ταινίες γυρισμένες ανάποδα κόλλησα

:lol::lol::lol::lol: Αυτό θα πει εφευρετικότητα!!!

κάθε φορά που κάνει κάτι που δεν θέλεις (πχ το να ανεβαίνει στον πάγκο) κάνεις έναν απότομο θόρυβο

Πολύ καλή ιδέα μου ακούγεται!!

Ο δικός μου την πρώτη φορά που ανέβηκε στο τραπέζι άκουσε ένα πολύ δυνατό "Πίπηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη, τι έκανες εκειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι;" και από τότε απέχει από το σπορ!! :lol:

Ο δικός μου την πρώτη φορά που ανέβηκε στο τραπέζι άκουσε ένα πολύ δυνατό "Πίπηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη, τι έκανες εκειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι;" και από τότε απέχει από το σπορ!! :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol:

Εγώ πάλι, όποτε ανέβαιναν στο τραπέζι τα μικρά μας (τα μεγάλα δεν ανεβαίνουν:rolleyes:) χτυπούσα παλαμάκια ....αλλά πολύ δυνατά....πώς τα χτυπάς όταν ακούς πχ. ένα τραγούδι που λατρεύεις σε συναυλία....κάπως έτσι.:lol:
Και πάντα έπιανε το κόλπο.;)

μια λύση είναι μόλις ανεβαίνει στο τραπέζι να κλείνεις για λίγο τη γατούλα σου δίπλα σου σε γατοφόρο (όχι σε άλλο δωμάτιο) να σε βλέπει από μέσα από το κλουβί. μια δυο θα συνδέσει το ανέβασμα στο τραπέζι με τη γατοφόρο...

Αχ, μην την κλείνετε μόνη της, θα βγάλει στο τέλος και άλλες, χειρότερες συμπεριφορές (ούρηση εκτός λεκάνης, πάνω σε κρεβάτια κλπ). Αυτά που σου σύστησαν οι προλαλήσασες πρέπει να τα κάνετε συστηματικά, όλοι όμως. Εγώ κατάλαβα, ότι οι γονείς σου, έχουν αναθέσει αποκλειστικά σε εσένα το θέμα εκπαίδευση της γάτας και οι ίδιοι απλά τιμωρούν το ζώο κλείνοντάς το έξω. Μέγα σφάλμα. Όλοι, μόλις βλέπετε να ετοιμάζεται (αφού την ξέρετε πια) να ανεβεί στο τραπέζι, να της χτυπάτε δυνατά τα χέρια και (πολύ αποτελεσματικό επίσης) να έχετε πρόχειρο ένα ψεκαστήρι με νερό, να της ψεκάζετε το μουτράκι. Εγώ νομίζω, ότι εκτός και αν η γάτα είναι ηλίθια (υπάρχει γάτα ηλίθια;), σίγουρα θα εκπαιδευτεί τελικά. Αν απογοητευθεί κάποιος με τις πρώτες αποτυχίες ή κάπου ενδόμυχα αποδέχεται να ανεβαίνει η γάτα του σε τραπέζια και πάγκους, η γάτα το καταλαβαίνει και τόσο δεν χαμπαρίζει τίποτε. Εδώ που τα λεμε, δεν είναι σωστό από απόψεως υγιεινής η γάτα από την άμμο της να ανεβαίνει στο τραπέζι με τα βρώμικα πόδια, τρίχες κλπ:down::mpliaks::mpliaks:, άσε που όσοι βλέπουν τέτοιες συμπεριφορές δεν θέλουν γάτες με αυτό σαν επιχείρημα και είναι κρίμα, γιατί αν επιμείνεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μάθει το σωστό!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back